Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySyska - u nas były powtarzane przesiewowe właśnie na mukowiscydoze. I to dwa albo trzy razy.
Naczytałam się co to jest i strasznie współczuję...
To cholerstwo dusi i zabija dziecko, leczenie jest bardzo trudne, kosztowne i długie. O ile w ogóle można mówić o leczeniu które jest jedynie podtrzymywaniem słabej jakości życia w większości w szpitalach i pod aparaturą.
Straszna diagnoza.
Ja jak dostałam ujemny wynik to się rozpłakałam i roztrzęsłam tak, że nie mogłam się uspokoić. Nawet teraz mnie telepie na samą myśl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 11:33
-
nick nieaktualnyMy z mężem razem w domu więc lżej. Ignas ma jakiś mały katarek ale radzimy sobie.
W nocy obudził się o 1 a usnął dopiero po 2. Płakał strasznie przez chwile a usnął dopiero na brzuszku.
Wystraszyłam się że coś mu jest.
Ale poza katarem i tkliwością w buzi (zęby?) jest ok.
Oglądamy na raty Czarnobyl z mężem. Fajnie zrobiony film. Warto obejrzeć ale nie przywiązywać się za bardzo do przedstawionych wydarzeń bo część jest oparta na mitach niestety -
My dziś byłyśmy na szczepienie, 3 dawka 5w1. Mam już rozszerzać dietę bo Kasia się domaga nowości przez te nocne pobudki na jedzenie i przez to jak patrzy gdy my jemy. Tylko że pediatra polecila dawać te warzywka przed karmieniem a nie około godziny po jak już czytałam...żeby dawać mało o często, nawet przed każdym karmieniem żeby szybciej się zapoznała.
Waga 7200😊Bubek, stresant, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Co do kolejnych dzieci-na tą chwilę sama nie wiem...Póki co delektuję się miłością do Natanka i nadal bardzo przeżywam każdy jeden dzień Jego życia,każdy uśmiech,każdy grymas i każdy płacz...
Z córką miałam prawie 11 lat na nacieszenie się obecnością tylko Jej więc w sumie nie wiem czy chciałabym tak szybko kolejne dziecko🤔🤔🤔🤔
-
My pod kołderką...Nini przysypia,ja kawka już wypita po śniadaniu ale zaraz robię kolejną i może później uda się Nam wyjść na jakiś mały spacerek jak nie będzie padać 😉
Jutro do okulisty z córką a po jutrze kolejny raz do pediatry w sprawie kontynuacji nowego mleka...
A od czwartku zaczyna córcia 3 tyg.ferii jesiennych 🥰 -
Właśnie zamówiłam Młodemu ubrania na zimę w next i zaraz na insta wyskoczyła mi reklama stronki z ubrankami: mini-mono.com. Mowie Wam - CUDO! Daje Wam znac bo mega piękne ubranka. Właśnie przeglądam i aż ciężko się zdecydować bo tyle piękności
Edit: ceny troche wysokie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 13:31
stresant lubi tę wiadomość
-
Co do pampkow, to u nas 4. Myślę, że jeszcze trochę ich pouzywamy.
U nas źle, znów choroby, ja już nie wiem... Starszy w nocy wymiotowal, boli go w klatce i ogólnie rozbity i osłabiony. Tymczas w trakcie leczenia, a Franek ma jakąś wydzieline z ucha i pilnie do weta musimy jak mąż wróci. Andrzej kuleje na 1 łapkę. Jutro szczepienie... 😫 -
Wczoraj podjęłam próbę karmienia uszkodzonym cycem. Po prawie 1,5 miesiąca odciagania rana otworzyła się po 1 dniu użycia.
Nie wiem co dalej. Nie chce mi się odciagac. Karmię tylko prawą piersią i wysiadł mi bark, bo cały czas na jednej ręce.
Jeszcze spróbuję nakładki, może skoro piła z butelki to i do nich się przekona.
-
Tunia sprawdz u lekarza czy to nie grzybica...szwagierka miala tak przy poprzednim dziecku miala taka rane ze do dzis ma blizne na tej piersi
a oczywisice probowalabym przez kapturki karmic....
Ja pozbylam sie raz na dobre kapturkow juz tydzien karmie bez hurra....sama bym nigdy nie odstawila...ale maly nie chchial wogole pic wiec nie mialam wyjscia ...tydzien placzu przy kazdym karmieniu....oczywiscie mojego...i juz boli coraz mniej..... -
Kiwonka Owieczki maz juz sciaga
A dlaczego w filmie o Czarnobylu to mity sa? widzialam i tydzien przezywalam...a to pykanie to do dzis w uszach slysze...ja sie nie nadaje na ogladanie filmow....pol filmu sie stresuje jak sa sceny z napieciem a potem tydzien przezywam...jedynie M jak Milosc moge ogladacKiwona, Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość
-
chce byc mama najechalam te stronke mini mono i podobne ubrania na alii kupisz
wlasciwie niektore to identyczne sa....ciekawa jaka jakosc jest na alii......ja to co kupilam to zadowolona jestem bardzo z jakosci
dzis kupilam pieluchomajtki u nas zeby nie bylo ze w chinski plastik dziecko ubieram.....fajne tylko ze na metce jest napisane made in china ....a na stronka internetowych ze rodzima produkcja...wkurzylam sie bo dalam 2 razy wiecej niz na alii.... -
MamaAga85 wrote:My pod kołderką...Nini przysypia,ja kawka już wypita po śniadaniu ale zaraz robię kolejną i może później uda się Nam wyjść na jakiś mały spacerek jak nie będzie padać 😉
Jutro do okulisty z córką a po jutrze kolejny raz do pediatry w sprawie kontynuacji nowego mleka...
A od czwartku zaczyna córcia 3 tyg.ferii jesiennych 🥰
my siedzimy w domu... tak wieje, że aż strach wyjść!
mamy za sobą pierwszą marchewkę!!!!Bubek, Tysia89, Kiwona, malutka_mycha, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość
Fasolka77