WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    U Nas to dużo większy problem i mamy maść robiona. Mama 19 i Daffi polecają Aderma Exomega Control(dokladna nazwa ze zdjęciem jest w polecanych rzeczach na grupie FB)

nasza aderma sxomega piekla niesamowicie, wszystko co pachnialo takim jakby sianem.
    do dzis (10 lat) mamy masci robione, przetestowane miliony.

najgorzej bylo z lekkimi konsystencjami, Lotion tzw piekl najbardziej.
    te tluste sa najlepsze
    z tego co moge polecic to Mediderm - tylko nie wiem czy juz dla takiego malenstwa jest ok

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona jak tournee po Śląsku? :) Jessica z Angelą pomogły? :)

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Fasolka komary bzykają nad Tobą - może to znaki niebios by też bzykać🤔😘

U mnie bzykania nie ma póki co od dłuższego czasu.
    Jakoś słabo z chęcią no i sporo na głowie.
    A nie powiem-chętnie wróciłabym na dobre tory(sex min.3 razy w tyg.)

A co do powrotów na dobre tory to żarciem słodkiego tak sobie sama dojeba###,że waże 4 kg więcej niż jeszcze dwa miesiące temu...ja jebie😰😰😰😰😰😰😰

Libido jak row mariański także ten... Wolę jednak spać niż tracić czas na hocki klocki 😂

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Pytanie do tych,których dzieci ważą ok.9 kg-jaki rozmiar pieluch macie? My Pampers 4 i Pantsy też 4.

Jakoś w tym tyg.chce zrobić zapasy bo niezła promka i nie wiem czy już na 5 się nie przerzucić albo te 4+

Jaka to kaszka z glutenem?
    Ja dalej na 4 i myślę że długo pojedziemy na nich. One w końcu do 18 kg. Kryst waży chyba powyżej 9 ale jutro mamy bilans pół roczku to zobacze dokładnie

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Patrzę na waszr suwaczki i nie moge uwierzyc. U części z was sa juz na srodku do pierwszego roku zycia dziecka. A jeszcze niedawno nasze suwaczki byly na polmetkach ciąży. Ale ten czas leci.
    Zrobiło mi się strasznie smutno.. Ale ten czas leci.. Rok temu o tej porze to myśmy miały pierwsze badania prenatalne itd. Dopiero myślałam o L4 i czułam właśnie jak to szybko zleci... Ehhhh... Jak tu wydłużyć każdy dzień dziewczyny???

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama 19 ja bym nie wydluzla dnia tylko macierzyński 😁 i też mi żal trochę jak to było fajnie rok temu 😁 ale było też dużo niepownosci i strachu 😊 a teraz te galgany są już z nami 😄

Fasolka77 lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole .. moja kuzynka urodziła chłopczyka w lipcu.. i teraz się okazało że ma mukowiscydoze .. i ta te cięższa postać ..cokolwiek to znaczy ☹️

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Ja dalej na 4 i myślę że długo pojedziemy na nich. One w końcu do 18 kg. Kryst waży chyba powyżej 9 ale jutro mamy bilans pół roczku to zobacze dokładnie

Bilans pół roku...jak ten czas leci....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Zrobiło mi się strasznie smutno.. Ale ten czas leci.. Rok temu o tej porze to myśmy miały pierwsze badania prenatalne itd. Dopiero myślałam o L4 i czułam właśnie jak to szybko zleci... Ehhhh... Jak tu wydłużyć każdy dzień dziewczyny???

Też mi smutno... Rok temu już byłam miesiąc na L4 ale ciągle niepewna czy wszystko się szczęśliwie zakończy ♥️♥️♥️

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi :( z tego co wiem to leczenie (łagodzenie objawów) jest cholernie drogie. Medycyna tak do przodu poszła a dalej tyłu lekarstw brakuje (albo koncerny nie chcą się nimi podzielić żeby nie stracić zyskow)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    A tak w ogole .. moja kuzynka urodziła chłopczyka w lipcu.. i teraz się okazało że ma mukowiscydoze .. i ta te cięższa postać ..cokolwiek to znaczy ☹️

Ojej 😕 wyszło z tych badań przesiewowych? 😕

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Libido jak row mariański także ten... Wolę jednak spać niż tracić czas na hocki klocki 😂
    U mnie libido całkiem ok, ale malzon jakiś zimny 😅 namawiam go na kolejne dziecko, tak trochę w zartach a trochę, szczerze mówiąc, zaczynam o tym myśleć 😱

Fasolka77, martusiawp, MamaAga85 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kiwona jak tournee po Śląsku? :) Jessica z Angelą pomogły? :)
    Umca Umca 😂 daliśmy radę, dzięki! 😁

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona poczekaj na przyszły rok 😁😁 ja też chcę a mój mąż nie protestuje 😋

Kiwona lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Nie z przesiewowych ... Właśnie mały coś chorował i trafili do szpitala bo miał za dużo flegmy w organizmie .. i tak zaczęli robić badania i się okazało że mukowiscydoza. A mają już 2 letnia córeczkę i w ogóle nie ma tego genu. Zdrowa jak ryba

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    U mnie libido całkiem ok, ale malzon jakiś zimny 😅 namawiam go na kolejne dziecko, tak trochę w zartach a trochę, szczerze mówiąc, zaczynam o tym myśleć 😱

wow! szacun! u nas już koniec... trochę szkoda no ale też mamy swoje lata...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nie każde dziecko musi chorować jak rodzice są nosicielami.

U mnie libido super. Podziwiam że już o kolejnych dzieciach myślicie. Ale u nas też postęp, bo mąż w sumie nawet jednego niekoniecznie. A ostatnio mówi że chciałby mieć rodzeństwo. Cały czas mu mówię że to fajna sprawa a on się że mnie śmiał. I spojrzał na Ninke i się mnie pyta czy pomyślimy o rodzenstwie dla niej😲😲😲 obrót o 180 stopni. No ale może za kilka lat.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Chyba Nie z przesiewowych ... Właśnie mały coś chorował i trafili do szpitala bo miał za dużo flegmy w organizmie .. i tak zaczęli robić badania i się okazało że mukowiscydoza. A mają już 2 letnia córeczkę i w ogóle nie ma tego genu. Zdrowa jak ryba

bidulek... może to jednak coś innego?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie .. badania już to potwierdziły w 100% ☹️

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Niestety nie .. badania już to potwierdziły w 100% ☹️
    Bardzo mi przykro. Nie wyobrażam sobie co muszą przeżywać.
    U nas i brata lekarz zdiagnozowal. Mowil. Rodzicom żeby zbierali juz kasę na sprzet do domu.. I sie okazalo ze to nid mukowiscydoza. Taki piękny cud.

Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 3953 3954 3955 3956 3957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ