Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Halo halo, dzis zobaczyłam 2 kreski na teście ciążowym...a od września miałam iść do nowej pracy, więc póki co trochę mnie nerwy ogarnęły ze jak chciałam rodzeństwa dla Kasi to się nie dało, a jak odkreśliłam ciążę czerwoną kreską to pyklo! I muszę się tłumaczyć że to wpadka....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2022, 22:09
Daffi lubi tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:O Matko Boska czy ja dobrze widzę że espoir jesteś w 5!!!!! ciąży??? Ty jesteś mega! I jeszcze się założę że to będzie piąty syn!
Sansivieria, Daffi lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Hejka, Ach to samo pytanie do Ciebie. U mnie już całkiem dobrze, początek był trudniejszy bo ze w tyg codziennie bolała mnie głowa, spore mdłości, mocna senność i ciągle zmęczenia. Teraz już tylko to zmęczenie zostało, choć tez jest lepiej. Czekam na prenatalne w najbliższy wtorek...
Espior czy już znasz płeć??? Czy to kolejny facet????? -
ja się czuję super, serio póki co moja najlepsza ciąża, bo zero mdłości i innych dokuczliwych objawów 🙂 tfu tfu, bo pewnie potem mnie coś dojedzie 😅
znamy! 5 chłopak - Franuś 🙂
PS czy Ty masz może insta? mam tam konto prywatne - łatwiej byłoby nam gadać 🙂 tutaj chyba już nikt nie zagląda...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2022, 23:04
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
W pracy na szczęście nie zdążyłam oficjalnie wrócić, tylko zaczelam gadać kiedy bym mogła żeby przerwać urlop wychowawczy. A następnym razem jak gadałam z moją kierowniczka to owszem ze urlop przerywam ale nie wracam póki co tylko L4 biorę od razu. Ale mam bardzo spoko atmosferę i kadrę zarządzająca wiec gratulowali i nie było problemu. Taki lekki odwrót się zrobił.
-
Sansivieria wrote:U mnie po dzisiejszym usg prenatalnym ponoć tez Chlopak!!😳😳😳 na 95% lekarz określił, więc marne szanse żeby sie szmieniło...a ja zupełnie obstawiałam druga Corke!
Na nas ostatnio spadlo wiele.. mojego M siosta urodzila Franka z wodoglowiem.. jest po operacji i zastawka dziala pieknie. Malutki juz ma ladna glowke i rośnie sobie. Od kilku dni mamy diagnoze Filipka - autyzm. Życzę wam ogrom zdrowia dla was i dla dzieciaczkow. -
Sansivieria wrote:Daffi, Hej...
Współczuję trudnych przeżyć..
Napisz coś więcej jak to było z Twoim Filipkiem, że zaczęliście diagnozować, co Was zainteresowało, czy przedszkole coś sugerowało?? Jakie macie propozycje pomocy?? Zdrówka dla Was!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2022, 23:08
-
U nas brak mowy i rozumienia to byl taki nasz glowny czynnik z jakim chodzilismy.
Ale.. wtedy nie wiedzielismy jeszcze ze wiele rzeczy u Filipa maja ogromny wplyw ale nikt tego nie traktowal powaznie.. jak byl szczepiony to tydzien czasu zawsze pisalam ze mamy z zycia wyjety.. zmiana dziecka o 180 stopni. Kiedy mial jakas infekcje gdzie wystapila goraczka doznawal cofniecia swoich umiejetnosci lub szedl z czyms w przód. Dodatkowo rozszerzanie diety u nas nie bylo latwe do niektorych smakow ale jadl wydaje mi sie ze sporo bo i zupki i miesko.. obecnie cofnelo sie wszystko.. Filip na codzien zywi sie mlekiem krowim (sojowego i kokosowego nie tknie), pieczywo z serkiem smietankowym, nalesniki, jogurty i serki homogenizowane oraz owoce. te cofniecie nagle jedzenia plus to co powyzsze moze swiadczyc o zapaleniu mozgu tzw PANS.bedziemy to diagnozowac. jednak trafilismy na bardzo fajnych ludzi ktorzy nas pokierowali na badania genetyczne WES TRIO. zbadani bedziemy my plus dziecko. Pan ktory przeprowadzal z nami wywiad byl zdumiony ze diagnosta na Ados2 po 1h spotkania z dzieckiem orzekla autyzm gdzie u takich malucho trwa to latami i najlepiej u kilku roznych specjalistow. Dziecko moglo miec gorszy dzien, czas , zle spac w nocy lub zle odebrac pania.. wiele zdrowych dzieci mogloby sie rownie podobnie zachowac jak Filip i to zaden wyznacznik. Opozniony rozwoj mowy jest i z tym dyskusji nie ma. ale badania geetyczne maja nam pomoc sprawdzic go metabolicznie i genetycznie. byc moze jest gdzies problem. Jest wiele przyczyn ktore daja objawy autyzmu a autyzmem nie są wiec warto dociekac i badac. Niestety kosz takiego badania to prawie 10tys zl z wynikiem na cito a u nas jest to wazne jak on ma 3.5 roku bo podobno najwieksze neurologiczne zmiany i rozwoj sa do 4.5 roku wiec czas nas goni. Mozliwe ze piątek a najpozniej poniedzialek bedziey oddawac krew do badania.
ponadto szczeionki.. jak uslyszeli co szczepilam to troszke kecili nosem bo kwalifikacja szczepien w cywilizowanych by sie wydawalo krajach leży i kwiczy. lekarze osluchuja i zajrza w gardlo.. a diagnostyka powinna byc znacznie szersza przed zgoda na szczepienie. Byc moze Filip nie poradzil sobie i ma zatruty oragnizm toksynami, lub metalami opcji jest wiele. Zmaga sie rowniez z tymi zaparciami do dzis i mam wrazenie ze sa jeszcze gorsze.. zalatwia sie raz lub dwa razy na tydzien.. wiec moze miec p=w jelicie ogrom namnozonych bakterii. to tez moze utrudniac rozwoj. Czeka nas badanie OAT i CSA niestety to kolejne chyba 4tys. Na refundacje nie ma co liczyc.. dzieci z ogromem chorob wspolistniejacych, skierowan na takie badania nie dostaja to czemu akurat nasz Filip mialby dostac.
wiec jeszcze kopa badan nas czeka.
jutro skladamy dokumenty o orzeczenie niepelnosprawnosci.
na ta chwile flip wymaga wiele pracy i terapii.
chodzi do przedszkola specjalnego. jest ogromna roznica miedzy zlobkiem a przedszkolem. o ile zaczal mu sie kryzys i rano lekko placze to jednak pani na biezaco wysyla mi zdjecia ze srednio 5 max 10min i juz sie bawi. podczas zajec w przedszkolu przychodza po niego na zajecia dodatkowe.. poczatkow nie lubil ich a teraz nie chce z nich wychodzic.. strasznie sie awanturuje kiedy musi pakowac zabawki i ubierac sie.
Ale jest cudownym dzieckiem, zazwyczaj bardzo pogodny i usmiechniety. komunikuje sie z nami ciagnac nas za reke i prowadzi do tego co chce.
zaproponowano nam rowniez zaopatrzenie sie w mówika. na pewno skorzystamy ale to juz po orzeczeniu tak by skorzystac z dofinansowania bo te platne badaia szarpią nas po kieszeni nie ukrywam. -
Jezu Daffi, jak nie problemy twoje w ciąży to jeszcze to. Czyli tak naprawdę nie wiadomo do końca co Filipowi dolega ?
Espoir jesteś petarda ! Ja mówię stanowcze nie na więcej dzieci niż moja dwójka
Jestem z wami myślami bardzo często fb jeszcze żyje ? -
Tysia89 wrote:Jezu Daffi, jak nie problemy twoje w ciąży to jeszcze to. Czyli tak naprawdę nie wiadomo do końca co Filipowi dolega ?
Espoir jesteś petarda ! Ja mówię stanowcze nie na więcej dzieci niż moja dwójka
Jestem z wami myślami bardzo często fb jeszcze żyje ?
Na obecną chwile pojawiaja sie nam slowa. Ale nie wiem czy wie co mowi czy tylko tyle że powtarza je po mnie. Czekamy teraz na mowika czy nam dofinansuja. -
Hej😉 ( tutaj Lili90, musialam zmienić nick) Daffi u nas jak od kwietnia jeździemy na terapię do neurologopedy, od października dodatkowo do psychologa oraz wwr i ks w przedszkolu to już widać poprawę.