X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India cieszę sie ze sie uspokoiłas i małej powiedz od cioci Karmellki zeby mamusi nie straszyła tylko ma mocno kopać ;) tak od serca co by mamusia wiedziała ze niunia aktywna.

Co do wagiu mnje 2,5 kg do przodu. A biust hoho rakiety jak to mowi mój mąż z rozmiaru C ale takiego klasycznego bym powiedziała czasem nawet w niektórych markach miałam duze B, obecnie mam DD :/ i rozstępy na cyckach ze hej

Dziewczyny pisalyscie o snach wczoraj ja dzisiaj miałam brzydkie sny chyba musze oczuscic sie jakoś.

Ja juz kiedyś pisałam ze na święta czekam bardzo w tym roku. Jakoś tak wiem ze jak minie ten rok to tak niewiele zostanie do porodu tak bardzo juz bym chciała przytulić to maleństwo.
    A wczoraj w Tesco juz kupiłam sobie świątecznego Mikołaja kinder i połowy juz nie ma ;P

india, martusiawp lubią tę wiadomość

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie raz nas jeszcze te kochane dzieciaczki nastraszą. A to leniwy dzień. A to na usg raz urośnie noga, a brzuszek nie tak jak trzeba. Ja z Ignasiem w III trym. miałam notorycznie za małą główkę nawet o 3 tyg w porównaniu do reszty. Ginekolog mnie wysyłał na usg, a diagnosta się śmiał, że ja to chyba dużych kapeluszy też nie noszę i faktycznie tak jego uroda. Po porodzie obwód główki w normie.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, ja startowałam z 68 :P Tersz mam ok. 71 i nie narzekam :) Ja przy niedoczynności dużo przytyłam, zanim się dowiedziałam. 20 kg na plusie już miałam, chodziłam do dietetyczki i się glodzilam a efektów nie było. Z mojego standardowego 58 kg doszłam do 78,na diecie 1300 kalorii jakimś cudem zeszła do 75 kg. Jak zaczęłam leczyć tarczyce to zeszła do 68 kg i tak się już zatrzymało. Nie jestem zwolenniczką diet i liczenia kalorii, ruch lubię ale po wysiłku fizycznym dostaje mega migreny więc też odpuściłam. No i tak w 4 miesiącu mam +3 kg i nie martwię się.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy te materace, które są dostępne w Ikea ( w sensie do łóżeczka) są godne uwagi? Rozbiłyście rozeznanie może, któraś z was miała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 09:54

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynalam od 78 zeszłam do 69 a aktualnie mam 72 .Kochana cukrzyca .Ikea ma słabe materacki.Ja chciałam też tam kupić ale są same pianki.Wiec łóżeczko biorę z Ikea a materac gryczano -kokosowy z akpolbaby.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • espoir Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja dwójka spała na kokos-pianka-kokos. jakiś czas temu była ta afera z gryczanymi i chociaż nie znam nikogo, kto faktycznie miałby robale w nich, to skutecznie mnie to odstraszyło i obrzydziło...

coś było o nosidłach - nosidełka tylko dla dzieci siedzących, wcześniej chusta (mamy niestety stały kontakt z fizjoterapeutką ze względu na synka i potwierdziła to).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 10:08

Paula 90 lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ile córka Twojej siostry miała gdy dostała takie zalecenia? Bo jeśli jeszcze nie siedziała to skutki mogą być oopłakane w przyszłości :( często wady które sspowodowały nieumiejętnie używane nosidełka wychodzą po latach, dlatego ttak bardzo zaleca się chusty, bo przy chuście nawet amator ma małe szanse na zrobienie dziecku krzywdy :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, ja z córka używałam tylko nosidła ale od momentu kiedy siedziała stabilnie, czyli jakoś ok pół roku. Plus zainwestowaliśmy w nosidło ergonomiczne, kavka szyte z chusty. Polecam :) ale przy kolejnym maluchu chyba zdecyduje się na chustę, wolne ręce to naprawdę świetna sprawa przy małym dziecku.

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny czy te materace, które są dostępne w Ikea ( w sensie do łóżeczka) są godne uwagi? Rozbiłyście rozeznanie może, któraś z was miała?

Ja zrobilam mały rekonesans i wybralismy wlasnie z ikei. Juz lezy w lozeczku (w folii nadal) :)

Naczyralam sie o tobalach w tych kokosach, grykach itd i wzięliśmy bez zadnych naturalnych "wkładek". Zwykla pianka wysokoelastyczna czy jakos tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 11:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza chusta juz czeka na Ignasia ;)
    Robilismy dzisiaj fotki aktualizacyjne, uwielbiam to :)
    Robimy co tydzien zdjecia, potem zrobimy album

• espoir Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja chusta czeka już 3 lata :D może w końcu trafi mi się dziecko, które motane nie będzie dostawało szału :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    moja chusta czeka już 3 lata :D może w końcu trafi mi się dziecko, które motane nie będzie dostawało szału :)
    A byłaś kochana u doradcy, oni naprawdę działają cuda. Mojej koleżance pokazała takie wiązanie, że dziecko z chusty nie chciało wychodzić;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, ja bylam na szkoleniu, byla mama z 3 tygodniowym malenstwem i chusta, w którą nie chcialo dac sie omotac.
    Doradca pomogla i dzidzia spala juz do konca zajęć :D

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to jest normalne ze my jesteśmy w takim wieku ciąży i chudniemy?

Co do materaca ja narazie nie kupuje bo i tak w turystycznym najpierw na tej podwieszce bedzie spalo dziecie a zanim przejdziemy na nizsze pietro to poszukam jakiegoś odpowiedniego materaca.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • espoir Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oni nie cierpieli być motani we wszystko. nawet w woombie się darli :P

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nacxytalam o robalach, ale podobno w Kokos ie też występują więc chcę zwykły piankowy materac. Nie wyobrażam sobie ze coś mi po dziecku chodzi :(

Uwielbiam święta, już się doczekać nie mogę. Trochę sobie zawsze wydłuża ten czas przedświąteczny bo kiedyś zaczynałam słuchać piosenek w grudniu i za szybko mi to przelatywalo, nie zdążyłam się nacieszyć. I od kilku lat zaczynam w drugiej połowie listopada :)

Ja ostatnio byłam 3 kg na plusie i coś mi się wydaje że znowu przytyłam :( i wiem że to moja wina, jem słodycze. Ale żadne postanowienia nie dają rady. A przed ciąża trzymałam dietę bez problemu, nie wiem co się stało z moją silna wola :(

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 2,5 kg. Kilka dni temu kupiłam specjalny stanik ciążowy, miękki, ale stabilnie podtrzymujący piersi. Na dodatek pani brafiterka powiedziała, że piersi mogą mi urosnąć półtora rozmiaru, bo jest rozciągliwy w miseczkach, więc może nawet do końca ciąży mi starczy. W żaden swój już nie wchodziłam! Okazało się, że piersi mi urosły z C do E :O Są piękne, takie jędrne i sprężyste :D

malutka_mycha, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam przedwczoraj moją sąsiadkę, bo jest w ciąży o 6 tygodni starszej. I ona "nie zauważyła", żeby jej piersi urosły. Byłam w szoku. Potwierdza się, że każda z nas jest inna :) <3

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do świąt to ja też kocham i uwielbiam, tym bardziej, że mam w barbórkę urodziny :) Także zawsze od listopada poziom mojej radości stale rośnie :D
    Wczoraj prałam firany, prasowałam je 3 godziny, a mąż rozwieszał. Całe szczęście moja mama obiecała, że przyjedzie przed świętami umyć nam okna. Muszę mieć wszystko ślicznie wysprzątane, żeby z czystym sumieniem i bez stresu świętować w wigilię :D

martusiawp lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście w kilku oknach mam rolety więc nie mam za dużo firan :) A z oknami nie wiem co zrobię. Czuję się dobrze więc może sama dam radę. A jak nie to mąż ogarnie.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ