Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIndia cieszę sie ze sie uspokoiłas i małej powiedz od cioci Karmellki zeby mamusi nie straszyła tylko ma mocno kopać tak od serca co by mamusia wiedziała ze niunia aktywna.
Co do wagiu mnje 2,5 kg do przodu. A biust hoho rakiety jak to mowi mój mąż z rozmiaru C ale takiego klasycznego bym powiedziała czasem nawet w niektórych markach miałam duze B, obecnie mam DD i rozstępy na cyckach ze hej
Dziewczyny pisalyscie o snach wczoraj ja dzisiaj miałam brzydkie sny chyba musze oczuscic sie jakoś.
Ja juz kiedyś pisałam ze na święta czekam bardzo w tym roku. Jakoś tak wiem ze jak minie ten rok to tak niewiele zostanie do porodu tak bardzo juz bym chciała przytulić to maleństwo.
A wczoraj w Tesco juz kupiłam sobie świątecznego Mikołaja kinder i połowy juz nie ma ;Pindia, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Nie raz nas jeszcze te kochane dzieciaczki nastraszą. A to leniwy dzień. A to na usg raz urośnie noga, a brzuszek nie tak jak trzeba. Ja z Ignasiem w III trym. miałam notorycznie za małą główkę nawet o 3 tyg w porównaniu do reszty. Ginekolog mnie wysyłał na usg, a diagnosta się śmiał, że ja to chyba dużych kapeluszy też nie noszę i faktycznie tak jego uroda. Po porodzie obwód główki w normie.
-
India, ja startowałam z 68 Tersz mam ok. 71 i nie narzekam Ja przy niedoczynności dużo przytyłam, zanim się dowiedziałam. 20 kg na plusie już miałam, chodziłam do dietetyczki i się glodzilam a efektów nie było. Z mojego standardowego 58 kg doszłam do 78,na diecie 1300 kalorii jakimś cudem zeszła do 75 kg. Jak zaczęłam leczyć tarczyce to zeszła do 68 kg i tak się już zatrzymało. Nie jestem zwolenniczką diet i liczenia kalorii, ruch lubię ale po wysiłku fizycznym dostaje mega migreny więc też odpuściłam. No i tak w 4 miesiącu mam +3 kg i nie martwię się.
-
nick nieaktualny
-
moja dwójka spała na kokos-pianka-kokos. jakiś czas temu była ta afera z gryczanymi i chociaż nie znam nikogo, kto faktycznie miałby robale w nich, to skutecznie mnie to odstraszyło i obrzydziło...
coś było o nosidłach - nosidełka tylko dla dzieci siedzących, wcześniej chusta (mamy niestety stały kontakt z fizjoterapeutką ze względu na synka i potwierdziła to).Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 10:08
Paula 90 lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Karmelka ile córka Twojej siostry miała gdy dostała takie zalecenia? Bo jeśli jeszcze nie siedziała to skutki mogą być oopłakane w przyszłości często wady które sspowodowały nieumiejętnie używane nosidełka wychodzą po latach, dlatego ttak bardzo zaleca się chusty, bo przy chuście nawet amator ma małe szanse na zrobienie dziecku krzywdy
-
Potwierdzam, ja z córka używałam tylko nosidła ale od momentu kiedy siedziała stabilnie, czyli jakoś ok pół roku. Plus zainwestowaliśmy w nosidło ergonomiczne, kavka szyte z chusty. Polecam ale przy kolejnym maluchu chyba zdecyduje się na chustę, wolne ręce to naprawdę świetna sprawa przy małym dziecku.
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Dziewczyny czy te materace, które są dostępne w Ikea ( w sensie do łóżeczka) są godne uwagi? Rozbiłyście rozeznanie może, któraś z was miała?
Ja zrobilam mały rekonesans i wybralismy wlasnie z ikei. Juz lezy w lozeczku (w folii nadal)
Naczyralam sie o tobalach w tych kokosach, grykach itd i wzięliśmy bez zadnych naturalnych "wkładek". Zwykla pianka wysokoelastyczna czy jakos takWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 11:31
-
nick nieaktualny
-
espoir wrote:moja chusta czeka już 3 lata może w końcu trafi mi się dziecko, które motane nie będzie dostawało szału
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a to jest normalne ze my jesteśmy w takim wieku ciąży i chudniemy?
Co do materaca ja narazie nie kupuje bo i tak w turystycznym najpierw na tej podwieszce bedzie spalo dziecie a zanim przejdziemy na nizsze pietro to poszukam jakiegoś odpowiedniego materaca. -
Też się nacxytalam o robalach, ale podobno w Kokos ie też występują więc chcę zwykły piankowy materac. Nie wyobrażam sobie ze coś mi po dziecku chodzi
Uwielbiam święta, już się doczekać nie mogę. Trochę sobie zawsze wydłuża ten czas przedświąteczny bo kiedyś zaczynałam słuchać piosenek w grudniu i za szybko mi to przelatywalo, nie zdążyłam się nacieszyć. I od kilku lat zaczynam w drugiej połowie listopada
Ja ostatnio byłam 3 kg na plusie i coś mi się wydaje że znowu przytyłam i wiem że to moja wina, jem słodycze. Ale żadne postanowienia nie dają rady. A przed ciąża trzymałam dietę bez problemu, nie wiem co się stało z moją silna wola -
Ja przytyłam 2,5 kg. Kilka dni temu kupiłam specjalny stanik ciążowy, miękki, ale stabilnie podtrzymujący piersi. Na dodatek pani brafiterka powiedziała, że piersi mogą mi urosnąć półtora rozmiaru, bo jest rozciągliwy w miseczkach, więc może nawet do końca ciąży mi starczy. W żaden swój już nie wchodziłam! Okazało się, że piersi mi urosły z C do E Są piękne, takie jędrne i sprężyste
malutka_mycha, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
-
A co do świąt to ja też kocham i uwielbiam, tym bardziej, że mam w barbórkę urodziny Także zawsze od listopada poziom mojej radości stale rośnie
Wczoraj prałam firany, prasowałam je 3 godziny, a mąż rozwieszał. Całe szczęście moja mama obiecała, że przyjedzie przed świętami umyć nam okna. Muszę mieć wszystko ślicznie wysprzątane, żeby z czystym sumieniem i bez stresu świętować w wigilięmartusiawp lubi tę wiadomość