X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Czekam na usg. Nie mozna tetna znalezc ktg
    W poprzedniej ciąży też tak miałam. Na IP nie mogli znaleźć tętna, stres nie do opisania... ba usg wszystko było ok. Okazało się, że aparat do KTG był zzepsuty :/

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi czekamy.
    Ja tez już co raz większy stres, poza tym od rana z bólem brzucha, po lewej stronie bardzo nisko, jakby od jajnika.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kamień z serca. Na Usg dzidzius fikal i serduszko bilo. Powiedzialam ze córkę dzwignelam bo sie uderzyła i tak z odruchu. Pozatym kazdy krytykowal detektor u takiego dziecka i czy ja w ogole umiem odroznic swoje tętno od dziecka? Serio mozna pomylic? Moje serce ma ok 70-80 uderzeń a dziecka ponad 140..jak mi ktg lapala to jej mowilam ze to moje tetno taka poirytowana lekko byla i ze zazwyczaj dzidzius chowa sie po lewej str. Dwie probowaly i nie wyszlo wtedy mialam taki stres ze sie trzeslam nie umialam lekarzowi powiedzieć z czym przyszlam ale dobrze ze ta polozna byla ze mna. Lekarz kazal sie położyć odpoczac, wziac paracetamol i nie dzwigac wiecej 8latki. Lozysko tez wporzadku zagrozenia zadnego nie widzi. A jego pytanie na wstępie to "a Pani jest w ciazy"?
    Ehhh jaka ulga niesamowita. Cisnienie z pewnością mialam juz kwalifikujace na szpital.

Natalia-tosia, Lolka30, Paula 90, AniaKJ, espoir, DorotaAnna, Kasiulka90, malutka_mycha, B_002, Fasolka77, MamaAga85, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, cieszę się bardzo!! Przynajmniej masz stres z głowy i nie musisz snuć zżadnych domysłów, wyobrażam sobie jak to przeżyłaś!
    To teraz Karolina, czekamy na kolejne dobre wieści :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi uff kamień z serca jak przeczytałam o tym ktg. Ale nie wiem czy to prawda bo ja to gdzieś przeczytałam ze ktg sie nie robi do któregoś tam tygodnia nie pamietam którego bo nie łapie tylko właśnie usg sie robi. Moze jakis sens to ma ?

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Daffi aż zamarłem jak przeczytałam ten post, że kto nie łapie tętna... najważniejsze, że wszystko jest dobrze!!

Swoją drogą nie patrzyli dziwnie jak mówiłaś, że podniosłaś 8latke? :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi uff! Całe szczęście już po strachu. Swoją drogą to czasem mam wrażenie, że lekarze nas mają za debili... Jak matka i dziecko mają prawidłowe tętno to nie sposób ich ze sobą pomylić, zwłaszcza w 18 tyg ciąży, kiedy serduszko słychać już naprawdę wyraźnie na detektorze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 14:52

dqpr2n0aloadtg4s.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewne ma to sens bo dzidzia malutka. I o ile wiem ze to tetno moze sie gdzieś ukryc jak to malenstwo tak tam buszuje tak bym chyba umierala w mysli ze strachu.. A jakby nie daj boze cos sie stalo nie wybaczylabym sobie ze nic nie zrobilam. Ulga totalna. Przepraszam ze tak zdramatyzowalam forum. I mam nadzieje ze u Karoliny beda również same dobre wiesci.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wizytuje i pierwszy raz się nie stresuje.
    Chyba zaczynam wierzyć że już będzie ok.

Daffi - super że wszystko ok :-)

Co do glukozy - mi tłumaczono w dwóch przychodniach że dodawanie cytryny do roztworu może dać fałszywie ujemne wyniki. Podobnie jak zbytnią aktywność i picie dużej ilości wody w trakcie badania. To ja już wolałam wypić to bez niczego i mieć pewność niż potem w 28 tygodniu płuc sobie w brodę że dziecko za duże albo z chorym serduszkiem przez niekontrolowane cukry.

Mam nadzieję że jutro zobaczymy co tam między nóżkami się kryje. Na razie jakoś nie mam chęci na zakupy ciuszkow, nie chce mi się tego ogarniać :-D

Dzisiaj Mały pokopal mnie trochę, wczoraj miałam wzdęcie i nic nie było czuć. Fajnie tak poczuć że odpowiada na mój dotyk - to taka pierwsza firmą naszego kontaktu <3

martusiawp lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    O matko Daffi aż zamarłem jak przeczytałam ten post, że kto nie łapie tętna... najważniejsze, że wszystko jest dobrze!!

Swoją drogą nie patrzyli dziwnie jak mówiłaś, że podniosłaś 8latke? :D
    Patrzyli ale powiedziałam ze sie przewrocila i mocno uderzyla glowa. W takiej chwili na pewno bym ja zaraz po zbierala i tulila ile sil. Dla matki 8 latka w zasadzie za miesiac 9 latka ale juz nie zdradzalam sie tak jeat tak samo traktowana jal ten 2 letni brzdac co soe wiecznie o cos obija.

Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, ale emocje! Daffi, rączki precz od szuflad i innych temu podobnych :P
    Karolina, co tam?
    Ja caly dzień biegałam po mieście. Padam na pychol.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech bede lekcja dla wszystkich myslmy 10 razy zanim cos zrobimy. Mam wyrzuty sumienia ze bylam taka bezmyslna. Mi to nawet do glowy nie przyszlo dopiero po fakcie jak zabolalo. Ehh durna baba ze mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 15:06

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dafi, wszystkie trzymamy kciuki :-) czekamy na dobre wieści.
    A ja dziś wwybieram się do dentysty:(

na kontrolę? byłam w poniedziałek i dopiero po 20 tyg można coś działać podobno :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, spokojnie można np. usuwać kamień z zębów.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    B_002 ja tez mam w domu takie ciśnienie jak ty a przed wizyta u pielęgniarek 127/84 wiec tez mi skacze haha.
    Mi właśnie nie skacze, takie niskie mam w przychodni jak mi mierzą. Chyba się poprostu tym nie stresuję i wychodzi normalne.
    Myślę że podnosić się może po kawie. Raz dziennie lub raz na dwa dni się napiję jak mnie najdzie jakaś ochota :)
    Karmelllka90 wrote:
    Zamówiłam tez czapeczki myślałam ze do szpitala od 0-3 Msc ale sa duze dość ;/ wiec obstawiam ze sie nie przydadzą bo latem mi ta czapeczka nie potrzebna
    Latem czapeczka też może się przydać. W lipcu zdarzają się chłodne i deszczowe dni, a czasem też może być duży wiatr i czapeczka będzie potrzebna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 15:20

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ wrote:
    Od 01.04.2019 dla dzieci urodzonych w Warszawie będą wydawane wyprawki, na wniosek w urzędzie, warunkiem jest odprowadzanie podatków w Warszawie. Całkiem spore z tego co słyszałam, już wiem że wstrzymam się z kupnem kosza Mojżesza, bo ma być załączony.

właśnie sprawdziłam co to jest koszt Mojżesza :))) ale jestem zielona w temacie :p

AniaKJ lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Czekam na usg. Nie mozna tetna znalezc ktg

będzie dobrze!!! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka a wg moich dentystek i ginekologa spokojnie od drugiego trymestru można robić plomby, dawać znieczulenie, robić zdjęcia. Znowu co lekarz to inna opinia. Z poważniejszy sprawami pewnie trzebaby poczekać.

Daffi bardzo się cieszę że wszystko w porządku :) niestety ciężko nam czasami wyzbyć się pewnych przyzwyczajeń. Ja zaczęłam się rozciągac żeby przy porodzie było łatwiej i zapomniałam że w ciąży stawy inaczej pracują. Nabawilam się delikatnej kontuzji biodra :)

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, Daffi, jak dobrze, że zaglądam na ten wątek raz na godzinę albo rzadziej. Miałam wrażenie że mi serce stanęło. Całe szczęście dobrze się skończyło. Oby niedługo przestało Cię całkowicie boleć :* Leż i odpoczywaj.

Karolina, teraz czekamy na Twoją miłą relację z wizyty :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi współczuję stresu i całe szczęście ,że wszystko w porządku z maleństwem :)
    Karolina daj znać po wizycie :)
    Stresant gratuluję synka :)

Ja z córką kolejny raz byłam dziś u lekarza i niestety poza wirusami są jednak bakterie i dostała antybiotyk...
    W nocy mąż zaczął mówić,że boli bo gardło i źle się czuje a od niedawna i ja czuje ból gardła...No porażka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 15:31

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ