Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak mi tez w ciąży go zalecili ale wiadomo lepiej juz to skonsultowac. Ale paracetamol wzielabym smialo. Kiedys mi lekarz powiedział ze lepiej wziac i sie lepiej poczuć niz sie męczyć bo dziecko tez odczuwa nasz niepokoj i stres.
-
Mialam na mysli takie pogotowie dentystyczne. Kiedys w ciazy przy migrenach jakos dalam rade bez przeciwbolowych, ale mysle ze z bolacym zebem juz bym sie nie powstrzymala. Obecnie bym wziela nawet przy mocnym bolu glowy. Bol zeba w mojej klasyfikacji jest najgorszy.
-
Wiewióreczka wrote:Nie wiem jaką masz gramaturę, ale jeśli to 500 mg, to śmiało możesz wziąć 2 tabletki i następna dawka za 4 godziny. Łącznie 4000 mg na dzień można.
Trzymam kciuki, żebyś przetrwała noc bez bólu.
Tak mam 500 mg, wzielam 1 i przykladam lod do policzka, troche popuscilo, ciagle boli ale juz potrafie wytrzymac.....za 4 godz. znow wezme 1....do rana mam po spaniu
w pewnym momencie tak bolalo ze myslalm ze zwymiotuje, normalnie mi bylo niedobrze z bolu
Zeby tylko maluszek przetrwal i mu nie zaszkodzilo, po moich doswiadczeniach juz wszystkiego sie boje -
Misiabella wrote:Mialam na mysli takie pogotowie dentystyczne. Kiedys w ciazy przy migrenach jakos dalam rade bez przeciwbolowych, ale mysle ze z bolacym zebem juz bym sie nie powstrzymala. Obecnie bym wziela nawet przy mocnym bolu glowy. Bol zeba w mojej klasyfikacji jest najgorszy.
Mam nadzieje ze poradzilas sobiw jakos z bolem biedna i ze pomoga Ci dzisiaj szybko. Powodzenia.Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStresant - daj znać jak się czujesz. Ciśnienie masz dobre tym bardziej przy bólu, kiedy skacze. Tym się nie przejmuj. Gon tylko na sygnale do dentysty bo zakażenie/zapalenie przy zębie może być groźne dla dziecka (bakterie mogą dotrzeć do dziecka). Trzeba się tym jak najszybciej zająć.
U nas wczoraj byli goście, jedni zapowiedziani a drudzy niespodzianiByło super. Ja się dopiero obudziłam. Jutro mija nam połowa ciąży. Wczoraj Ignacy sprzedał dla Tatusia silnego kopniaka. Już teraz nie miał wątpliwości czy to kopniak. Było tak miło
Ja nawet nie wiem jakie połówkowe robię, ale mam przynieść płytkę albo pendrive więc pewnie 4D. -
Wiecie co, przypomniało mi się dziś w nocy jeszcze ze w poprzedniej ciąży jak mi się stawiała macica to któryś z lekarzy powiedział aby jak najmniej dotykać , głaskać brzuch aby nie pobudzać go do skurczy ... tak się dziele tym bo wydaje się to być zasadne
-
darriuszalc wrote:Połówkowe robicie dziewczyny 3D czy 4D ?
Jade dzis poogladac wozkimoje typy to babydesign dotty i husky zobaczymy jak wypadną na żywo
i ten lezaczek 5w1 Unimo chcę zobaxzyc, ciejawa jestem co to warte. Na zdjęcuach wygląda super.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 08:16
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, bo ja mam tr połówkowe robione na NFZ i mi nikt w sumie nic nie mówił żeby wziąć płytę czy coś
to myślicie że u mnie nie będzie 3D? Wiem że ogólnie w tej klinice robią 3D i 4d.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 08:20
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dziewczyny które są z Torunia- robiliście połówkowe/ będziecie robić i wiecie jak to wyglada w citomedzie ?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Szonka wrote:Usg robi sie w 3D lekarz moze przelaczyc na 4D zeby podejżec maluszka, ale wsztstkie pomiary robi w 3D.
3D to są zdjęcia trójwymiarowe, a 4D jest już w ruchu czyli filmik trójwymiarowy i na tym się nie robi pomiarów, to jest bardziej dla rodziców
Raz miałam robione 4D w 17tc żeby podglądać krótko, ale nie mam nagrań tylko 3 zdjęcia z tego.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
DorotaAnna wrote:Dziewczyny, bo ja mam tr połówkowe robione na NFZ i mi nikt w sumie nic nie mówił żeby wziąć płytę czy coś
to myślicie że u mnie nie będzie 3D? Wiem że ogólnie w tej klinice robią 3D i 4d.
-
nick nieaktualny
-
DorotaAnna wrote:Dziewczyny które są z Torunia- robiliście połówkowe/ będziecie robić i wiecie jak to wyglada w citomedzie ?
Ja robilam w Civis Vita, ale było tylko 2D i nawet zdjecia nie dostalamale akurat sie nie przejmuję, bo moj dr mi ładne w 3D robi
ale dak znac jak bylo w Citomedzie. Moze pojde tam sobie w styczniu
-
nick nieaktualnyJa połówkowe robię w Bdg na NFZ więc nie pomogę. Nawet nie wiem czy mi na 3d przełączy... Moja lekarka by tak zrobiła ale ze będę u innego to nie wiem czy tylko w 2d pomierzy i tyle... Za to 18 grudnia mam wizytę u mojej lekarki w Matopacie i kazała zabrać pendrive żebyśmy coś nagraly
mloda będzie już większa więc pewnie lepiej będzie widać