X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Hey dziewczyny.Mam dzisiaj bardzo szczególny dzień, dokładnie w tym tyg i w tym dniu w zeszłej ciąży dowiedzialam się że mój maluch nie żyje.Dlugo czekałam ,żeby minąć ten dzień .A z drugiej strony dalej nic nie jest pewne a ja już bardzo zaprzyjaźniłam się ze swoją ciążą.Jestem bardzo nakręcona.Kupuje ubranka , planuje kącik ,cieszę się każdym kopem.I wszystko jest idelanie a potem sobie myślę wtedy też było.Moj brzuch jest cały siny, robią się zrosty po zastrzyku.A ja patrzę na te sińce i się uśmiecham bo być może dzięki temu moje dziecko żyje .Jestem z siebie dumna ,bo praktycznie nie mamy pieniędzy a dalalam radę zrobić badania za wiele tysięcy złotych, czułam się czasami jak cebulak gdy błagałam że łzami w oczach lekarzy o skierowanie.Kłocilam się z lekarzami i tłumaczyłam im co mają ze mną robić.Udalo się w ciągu 4 miesięcy zrobić zabieg ,operacje, zbadać całą genetykę by tylko teraz mieć jakąś nadzieję ,że będzie dobrze .A teraz kiedy jestem w ciąży ,jestem dumna z siebie że nie byłam ani razu na IP ,że umiem cieszyć się ciążą, że martwię się takimi przyziemnymi sprawami jak to że właśnie przytyłam 5 kg.I mam nadzieję ,że będę się tylko pozytywnie zaskakiwać.A najbardziej boli mnie to że dla mnie ciąża nie jestem jednoznaczna z tym że będę miała dziecko.Ze mój mózg nie potrafi sobie wyobrazić tego dziecka w moich ramionach.Tyle jeszcze drogi przede mną ale mimo tego że najabrdziej na świecie boje się tego ,że będę musiała przejść to samo jeszcze raz jestem naprawdę szczęśliwa.O i tyle prywaty.:-)
    Kasionek gratuluje Ci podejscia i zachowania spokoju. Stres i nerwy towarzysza ale radzisz sobie z tym. Gratuluję wytrwalosci u lekarzy bo to nie lada wyczyn wysepic jakies skierowanie.
    Juz niebawem bedziemy wstawiac sobie fotki z maluszkami w naszych ramionach :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiolek super podejście i strasznie trzymam kciuki i myślę że już teraz będzie wszystko cudnie❤️

• B_002 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja tylko czytalam opinie Luca. Podobno kola da fatalne ale to moze byc jak ze wszystkim ze ktos trafił na jakad wadliwa partie albo sztukę i ma juz zle doswiadczenia. Mimo wszystko Holland podoba mi sie wizualnie najbardziej ze wszystkich i szukam uzywanego. Ale z racji ze moj bąbel nie chce pokazac co ma miedzy nogami wstrzymuje sie z kolorem. W50 mi sie podoba ale caly w szarości. Tylko ciezko uzywke dorwac a znow 1400zl zapłacic na pol roku mi szkoda.
    W sumie jest między każdym z modeli jest też delikatna różnica w wymiarach, więc zawsze coś tam w tej konstrukcji może się różnić, ale ten pan w sklepie nam powiedział że wózki bebetto ogólnie mają tą samą konstrukcję i funkcjonalność w kilku modelach, ale materiały się różnią, więc warto pójść i je zobaczyć na żywo, dotknąć.
    Ja zamówiłam kolor W39 z grafitowym stelażem. Stawiam na praktyczną wersję, kolorystykę wózka można ożywić przez dodatki jakie będą w środku lub coś też do niego przyczepić :)
    My chcieliśmy nowy bo mam nadzieję że posłuży dla więcej niż jednego dziecka, a odcienie szarości będą pasowały do dziewczynki jak i do chłopca jeśli kiedyś by się nam trafił :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    W sumie jest między każdym z modeli jest też delikatna różnica w wymiarach, więc zawsze coś tam w tej konstrukcji może się różnić, ale ten pan w sklepie nam powiedział że wózki bebetto ogólnie mają tą samą konstrukcję i funkcjonalność w kilku modelach, ale materiały się różnią, więc warto pójść i je zobaczyć na żywo, dotknąć.
    Ja zamówiłam kolor W39 z grafitowym stelażem. Stawiam na praktyczną wersję, kolorystykę wózka można ożywić przez dodatki jakie będą w środku lub coś też do niego przyczepić :)
    My chcieliśmy nowy bo mam nadzieję że posłuży dla więcej niż jednego dziecka, a odcienie szarości będą pasowały do dziewczynki jak i do chłopca jeśli kiedyś by się nam trafił :)
    U mnie bedzie tylko dla 1 dziecka. Nie sądzę bym zdecydowala sie na 3cie. Kolor jest piekny i na dziewczynke na pewno bym ten wzięła.. Ale to groszki sa takie damskie wiec dla chlopca szukam czegos bardziej meskiego i ten W50 jest idealny i ma w opcji tez grafitowy stelaz.

b2ujp2.png

• barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie :-) Widzę że połówka ciąży to dobry czas na wagowe podsumowania. U mnie na plusie okolo 4kg i czuję że się rozkręcam z apetytem. W tamtej ciąży było lącznie 16kg, ale spadły same z siebie bo przez rok karmilam piersią będąc na doecie bez białek mleka krowiego. Z drugim dzieckiem nie mam zludzen, zapewne też dolączy do grona alergików.

f2w3dqk33etnh445.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie jakieś pomysły zeby moja mała zmieniła pozycje? Tak sie ułożyła ze wlazła mi nisko jakośza kość łonowa bije po pęcherzu pęcherz boli :( sikam co rusz i bije po kości łonowej ta tez juz boli :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 17:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka znam ten ból i nie mam pomysłu.. Chodzę po prostu i sobie wtedy wmawiam że zmieni ;]

Jeju jak mi się chce mcdonalda!!! Żeby się powstrzymać (i tak jestem za leniwa żeby jechać) to sobie musli zrobiłam :p

martusiawp lubi tę wiadomość

• barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka może położyć się z biodrami wyzej, z jakąś poduchą włożona?

f2w3dqk33etnh445.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    U mnie bedzie tylko dla 1 dziecka. Nie sądzę bym zdecydowala sie na 3cie. Kolor jest piekny i na dziewczynke na pewno bym ten wzięła.. Ale to groszki sa takie damskie wiec dla chlopca szukam czegos bardziej meskiego i ten W50 jest idealny i ma w opcji tez grafitowy stelaz.
    A ja wychodzę z założenia że te groszki są na tyle subtelne że jakbym dorzuciła do wózka trochę kolorów granatowych, zielonych to i dla chłopca by pasował :)
    Ale na razie będzie dla dziewczynki więc groszki jak najbardziej są ok :)

Też rozważałam W50, jest chyba jednym z najbardziej uniwersalnych.
    A jak już szukasz tylko dla jednego dziecka to rzeczywiście używany lepiej kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 18:15

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • espoir Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wybrałam szare wózki :)

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zmianę pozycji brzdaca moja lekarka od prenatalnych polecala polozyc sie mocno na lewy bok i po prowokować kaszel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 18:25

b2ujp2.png

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z kaszlem trzeba uważać przy wszelkich problemach szyjkowych. Poduszka pod dupcię i jak grawitacja nie będzie ciągnąć go w dół to może zrobi fikołka. U mnie jak kopie na dole tzn. że jest ułożony głową do dołu (nogi też tam są). Teraz jest głową do góry, przy której ma stópki i naparza koło pępka.

Kasionek, to szczególny dzień... Twój maluszek patrzy na Was z góry i nie pozwoli, żeby coś złego się wydarzyło. Masz wspaniałe podejście :*

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na spacerze poszła spać ale juz zaczyna sie cos dziać. Ona chce mnie dzisiaj wykończyć

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku na kwietniowkach z innego forum dziewczyna 21tc lezy w szpitalu. mimo pessara nie ma juz szyjki i pelne rozwarcie wenetrzne i 2cm zewnetrzne. zmaga sie z infekcjami moczu ktorych nie moze wyleczyc a pessar przy tym nie pomaga wyjecie jego spowoduje akcje porodowa a znow lekarze i tak zdziwieni jak sie trzyma przy takim braku szyjki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 19:18

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi czyli infekcje układu moczowego dobrowadzily do tego?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi czyli infekcje układu moczowego dobrowadzily do tego?
    Tak napisala ze winą jest infekcja ktorej nie mogą wyleczyć. a dopiero od 25tc moze dostac sterydy na plucka dla dziecka i musi to wytrwwac do tego czasu. jutro ma wyniki kolejnego posiewu.
    miala e-coli ktora jej wyleczyli sprawnie ale jakas candide (pierwsze slysze) ma i tego nie moga wyleczyc. gdyby sie udalo jest szansa jaakas ale lekarze nazyawaliby to cudem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 19:26

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko te bakterie są straszne. Aż nie mogę tego czytać :( sama to mam przecież. Dziś biorę Monural. Oby przeszło :(

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek popłakałam się jak to przeczytałam. Przypomniała mi się nasza droga do upragnionej ciąży i ile nas to kosztowało nerwów, pieniędzy i czasu. I w momencie kiedy miesiąc po poronieniu chodziłam po lekarzach żeby pozbierać chodź na część badań potrzebnych do in vitro skierowania okazało się że jestem w ciąży. Dla mnie to jest Cud. A Tobie życzę z całego serca żeby ciąża do końca przebiegała u Ciebie bezproblemowo i żebyś spokojnie szykowała się na spotkanie ze swoim Cudem. <3

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury, długi protokół
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej teściowej na wsi dziewczyna 18 lat urodziła w 26 tyg w szpitalu z I st.ref. Małego przewozili do Kielc długo leżał w szpitalu ale żyje ma problem z nóżkami jakby cos z mięśniami ale rehabilitacja i chodzi o balkoniku teraz ma chyba 4 latka juz. A czytalam tez o przypadku o dziwo w Angielskim szpitalu gdzie dziewczyna z Pakistanu lezala kilka tygodni bez ruchu bo miała pełne rozwarcie i worek owodniowy juz wchodził w kanał rodny i wylezala bez ruchu z cewnikiem ale dała radę, cuda sie zdarzają

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tak napisala ze winą jest infekcja ktorej nie mogą wyleczyć. a dopiero od 25tc moze dostac sterydy na plucka dla dziecka i musi to wytrwwac do tego czasu. jutro ma wyniki kolejnego posiewu.
    miala e-coli ktora jej wyleczyli sprawnie ale jakas candide (pierwsze slysze) ma i tego nie moga wyleczyc. gdyby sie udalo jest szansa jaakas ale lekarze nazyawaliby to cudem.

candida to grzybica :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ