X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Aaa!!! Jedyne moje usprawiedliwienie to to że jestem wysoka 170cm! :) może dlatego tak nie widać tych kg. Z drugim przytyłam 16 kg i zrzucilam więc teraz liczę że pewnie 20 :/

ja mam 179 :), na razie też tylko troszkę brzuszek. Oby jak najmniej tych kg...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Znalazłam kalkulator wagi w ciąży. Wpisuję się wzrost, parametry.. I nie ma tragedii. Po prostu mieszczą się w granicy normy górnej ale jednak normy.. Norma. Max dla mnie to 69,89kg a ja na wadze dziś miałam 70kg w koszulce więc niech będzie że koszulka tyle waży :P
    Mama a z jakiej strony ten kalkulator?
    Mi pokazuje, ze w tyg 22-24 moja maksymalna waga to 66 kg
    Ale wykiczenia chyba sa uzaleznione od wagi poczatkowej

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tak. Ja ważyłam 63 kg i byłam chudzieńka.. 36 rozmiar.
    https://mamotoja.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html
    O według tego.

• Moka91 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Czy któraś z Was interesowała się wózkiem Bebetto Luca, ostatnio w sklepie bardzo spodobał mi się wizualnie :)

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją waga chce tylko napisać tym które też więcej przytyja żeby się nie przejmowały aż tak i nie dolowaly jak większość koleżanek czy tu dziewczyn przytyja malo. Fajnie się chwalić. Sama bym się chwaliła!! :)
    W pierwszej przytyłam 12, w drugiej 16 a mając 36 lat nosiłam rozmiar 36/max 38... Wiec jak się tylko lubi trochę sportu i ma samozaparcie to jest się sexi mama i nawet leciwa!! Więc jasne że fajnie by było przytyć mało ale jeżeli ktoś ma tak jak ja Ja.. To się nie przejmujcie!! Naprawdę to się spali!! :) Po prostu wiem że ciężko napisać wśród chudzinek.. Ja przytyłam. Dużo, tyje szybko... Ale to w niczym nie ujmuje. Tylko potem trochę pracy i jest naprawdę super!!
    No dobra... Byleby nie dobić do 30 kg.. To tak dla tych co chciałyby się rozpędzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 12:19

Lolka30, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No tak tak. Ja ważyłam 63 kg i byłam chudzieńka.. 36 rozmiar.
    https://mamotoja.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html
    O według tego.
    To widzę, że miałyśmy też taką samą wagę startową ;). Tylko ja jestem parę cm niższa, ale normy w tym kalkulatorze dla 20 tyg. mam takie same. I jeśli przyrost będzie się kształtował wg tej tabelki to powinnyśmy skończyć z wagą 79-80kg i powiem szczerze, że będę zadowolona jeśli tak będzie. W zeszłym roku jak zaczynałam walkę z nadwagą to startowałam z 77kg i zeszłam do 62kg (potem przy leczeniu i staraniach wrócił 1kg) także wiem, że jestem w stanie to zrobić :). oczywiście o ile dziecię da mi chwilę czasu na ruch i pichcenie ;).

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury, długi protokół
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3,5 na plusie

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka no to oscylujemy obie w taka wagę!! Trzymam kciuki i żeby się motywować! :)
    Ja musze brać pod uwage że drugi syn ważył 4,5 a ten ma ważyć więcej no ale nic nie jest przesadzone.

Lolka30 lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama to ja wlasnie na tej samej stronie ;)

Zaraz wychodzimy do rodzicow na obiad. Ubrałam sie w obcisla swterkowa sukienkę i poszłam do mojego męża z pytaniem:
    - kochanie czy juz wyglądam jak wieloryb?
    - no... troszkę tak - odparł moj kochany
    :p
    Na facetów to można "liczyć"

Mama36, Lolka30, Wiewióreczka, AniaKJ, espoir, Moka91, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam z waga 63 kg przy wzroście 162,obecnie na wadze plus 3 kg więc jest dobrze :)
    Ale ostatnio nawet śmiałam się do mojego męża że ciąża to ciekawy czas dla kobiety, bo tyle teraz cieszę się że widzę przyrost wagi :) przynajmniej ja tam.

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być- przynajmniej ja tak mam.

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrezygnowałam z wanienki snuggle bo maz mowi ze mu sie ręce tam nie zmieszczą :/ i planuje kupić zwykła i nie wydziwiać ale w takim razie co pecacie jako „pomoc” odpada mata z gąbki nie położę na tym dziecka i odpada ta plastikowa wkładka. Ja bym na tym leżeć nie chciała a co dopiero takie miękkie malutkie delikatne ciałko. Czy cos jeszcze ułatwiającego kąpiel jest?

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkładałam na dno zwykła tetrę, a później wrzątkiem ja przelewałam. Wiadomo, ze podpływa do gory, ale zawsze jakieś "wsparcie".

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ wrote:
    Ja wkładałam na dno zwykła tetrę, a później wrzątkiem ja przelewałam. Wiadomo, ze podpływa do gory, ale zawsze jakieś "wsparcie".

Ja robiłam tak samo, przynajmniej młoda się nie slizgala :)

A ja wreszcie czuje od 3 dni ruchy, na razie niezbyt często ale wreszcie się doczekałam :)

espoir, Moka91, Mama36, Kiwona, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybraliśmy chyba imię... Będzie Olga :) mąż zaproponował i w sumie nic innego nie znalazłam co by mi się podobało... Zresztą jest proste więc pasuje do naszego nazwiska, które sprawia problemy :) Kini też się podoba więc raczej tak zostanie :)

espoir, Fasolka77, Kiwona, B_002, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te gąbki i tak nie są raczej polecane, bo to trochę takie siedlisko bakterii...
    ja nie używałam nic, trzymałam w rękach po prostu. Bartusia kąpaliśmy w zwyklej wanience do 1,5 roku, bo mieliśmy prysznic i tak było wygodniej, za to Maciusia od razu pakowałam w dużą wannę (byliśmy po przeprowadzce) i ani razu wanienki nie użyłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 13:42

martusiawp lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella mona przyjaciółka bedzie miała Olgę wczoraj miała termin porodu

estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wśród Was kobitki jestem wielorybem z prawdziwego zdarzenia :)
    Obecnie przy 170cm ważę 81kg a jeszcze w lipcu po 7 miesiącach walki(dieta plus interwały)udało mi się zejść z 95kg na 76kg:) Także no...Po ciuchach wogole tego nie widzę ale brzuch się delikatnie zaczyna pokazywać no i moje piersi już są w granicach 80E.
    Ale muszę znow się pilnować bo już czuje skoki i spadki cukru a przed ciąża dzięki diecie i ćwiczeniom udało mi się wejść na dobre tory z cukrzycą i wyniki miałam takie jakby nigdy jej nie było.Pewnie włącza mi.niebawem insulinę.Przypuszczalam ,że tak będzie po tym jak odstawiłam Metformine a była moim zbawieniem.

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i najważniejsze - chyba i ja się w końcu doczekałam bo w tym tygodniu czuje ruchy malucha.Fakt,że tylko wieczorem i leżąc na boku ale to już nie do pomyślenia z ruchem jelit :)
    U Nas na tapecie jedno imię-Natan.
    Od czasu jak byłam w 1wszej ciąży i dla córki i dla synka wybieralismy to dla synka został typ do dziś.
    Ale czy tak zostanie-nie wiem :)

estrella, espoir, Lolka30, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dwa dni temu stanik rozmiar F, mam piersi chyba większe niż brzuch. Nie pytajcie jak ale sobie dla jaj zwazylam na wadze elektronicznej kuchennej i jeden powyżej kg.

Olga piękne imię!!! Nie chce absolutnie nikogo urazić, bo wszystkie dzieci są po porostu piękne i Nasze w końcu, ale tak lubię jak. Ktoś nadaje takie zadkie imię a nie jak teraz same Antki, staszki,jaski, maje, zuzie itd.

estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ