X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy młodym Nr3 postawiłam na otulacze właśnie różnego rodzaju. Mam już kupione i pozamawiane, głównie z Ali Expres. Zobaczyny co się sprawdzi najbardziej. Tam kosztują grosze więc można różnych zamówić parę. I 2 rożki mam. Jeden mniejszy, pewnie do szpitala a drugi większy na początek.

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja przy młodym Nr3 postawiłam na otulacze właśnie różnego rodzaju. Mam już kupione i pozamawiane, głównie z Ali Expres. Zobaczyny co się sprawdzi najbardziej. Tam kosztują grosze więc można różnych zamówić parę. I 2 rożki mam. Jeden mniejszy, pewnie do szpitala a drugi większy na początek.

Moglabys mi podesłać linki do tych które są ok? Ja ciągle się waham ;-)

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwonia, tez mysle o otulaczu. We wczesniejszej ciazy niezainwestowalam, bo niektorym znanym mi osobom nie sprawdzily sie, moj syn tylko raz mial trzydniowy placz i to bylo mega przerazajace a tak od 4 tyg do 4 tysiaca sporadycznie plakal i nie po kilka godzin pod rzad, wiec jakos przetrwalismy. Ale mysle ze otulacz to fajna rzecz, jesli moze troche podwyzszyc komfort psychiczny dziecku. Innym moim must have jest lozeczko chicco te ktore mozna dostawic i uzytkowac do 6 miesiaca, Jednak wszelkie zakupy zaczynam od stycznia. Obnizki sie zaczynaja juz przed swietami chyba, ale ja w tej ciazy mam cos takiego, ze nie mam takiego cisnienia. W pierwszej to byl szal normalnie, kupowanie, gromadzenie, zbieranie. Ale wtedy nie martwilamsie tak czy bedzie wszystko dobrze, tylko bylam tego pewna ;) choc mialam chwile takiego zwatpienia, czy ide. Dobrym kierunku, jak kiedys przechodzac do lazienki zerknelam na przyszly pokoj malego zawalony rzeczami dla niego i pomyslalam ze za bardzo sie skupiam na tym materialnym aspekcie, a przeciez trafi tu zywy czlowiek i na tym trzeba sie skupic, a to wszystko to nienajwazniejszy dodatek. Ja lubie nadal synowi wyszukiwac fajne rzeczy, ubrania, ale jak dziecko sie mialo sie urodzic i urodzilo trafilo do mnie co jest w tym wszystkim wazne. Dla mnie nie ma nic trudniejszego i bardziej fascynujacego od wychowywania takiego czlowieczka.

Kiwona, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulis ogarnę i wkleje jak zrobię naleśniki ale ja sama nie wiem czy są super i się sprawdza. Tak patrzyłam po opiniach, po radach i po tym jak mamy teraz opatulaja. Więc mam i chusty i takie kokony na rzepy. Ale teraz z okazji czarnego piątku jedne po 16 zł, jedne po 25 zł więc zaryzykowac można.

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    A może ty się dzisiaj więcej ruszałaś?
    Ja to samo dzisiaj sobie myślałam, że mała jakaś taka mało aktywna dzisiaj, czułam tylko rano. Ale od rana potem cały dzień na nogach, dużo dzisiaj chodziłam i się ruszałam i pomyślałam że to ją kołysze więc ona sobie tam częściej śpi. Popołudniu jechałam samochodem więc chwilę siedziałam i już zaczęła stukać, a teraz wieczorem dużo leżę i szaleje w brzuchu, chyba nadrabia za cały dzień :)
    Nie martw się jeśli twoje dzieciątko sobie dziś więcej odpoczywa, jeszcze da popalić zapewne :)

to tak chyba właśnie jest. Jak my się ruszamy to dzidzia jest kołysana i śpi a jak siądziemy, położymy się to ona odczuwa brak ruchu i kołysania i się wtedy odzywa :)
    Ja na razie jeszcze nic nie czuje kompletnie a zaczęłam 19- ty tydzień. Czekam cierpliwie na ruchy Gustawa Rocha :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mama36 to samo mam napisane w segregatorze od mamaginekolog, że po 28 tyg ruchy regularne. Moja dzisiaj taka mniej aktywna ale daje znać. Na pewno jest dziwnie ułożona bo czuje drgania pod kością łonowa jakby :/ okropne odczucia

tak właśnie mówił lekarz w szpitalu koleżance z łózka obok (22tc), że dopiero należy się martwić jak się nie czuje ruchów od 28 tc.

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    A w ogóle to kiszka na zewnątrz, nie? Buro, mogliście, do tego smog.
    Ja się cieszę, że udało mi się dospac jeszcze, bo wczoraj późno wróciliśmy z urodzin siostry. Późno, znaczy po 22,po 1,5 godziny jazdy samochodem, czyli niby nie jakoś tragicznie późno, ale ja już byłam ledwo żywa ;) Ciężko mi wysiedziec przy stole parę godzin. A do tego ciasto, na które miałam największą ochotę, było nasączone alko :P Cóż a cierpienie :P
    Trzeba wstać, ogarnąć lekcje z synem...

ja się położyłam wczoraj o 1 bo K. miał imieniny i goście byli. Aż dziwo bo spałam całą noc jak zabita :) i dopiero wstałam. Super uczucie. :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Paulis ogarnę i wkleje jak zrobię naleśniki ale ja sama nie wiem czy są super i się sprawdza. Tak patrzyłam po opiniach, po radach i po tym jak mamy teraz opatulaja. Więc mam i chusty i takie kokony na rzepy. Ale teraz z okazji czarnego piątku jedne po 16 zł, jedne po 25 zł więc zaryzykowac można.

Też chętnie podpatrze te otulacze :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:

Będę czekać. Narobiłaś mi smaka na naleśniki Kochana. Chyba dzisiaj jemy naleśniki

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu mam zrywki w nocy :( poszłam mega późno spać oczywiście na stanem sie obudziłam i do teraz dosypialam na raty :/ jutro połówkowe stres jest. Ale najbardziej o ta szyjkę :( bedzie dobrze bedzie dobrze

Co do zakupów, ja mam juz na prawde sporo zrobione. I stwierdziłam ze cieszę sie, bo niektóre rzeczy czlowiek chce kupić stancjonarnie a jak mnie tak męczą zakupy tera to kto wie czy dam radę za kilka tygodni. Jak ja po jednym sklepie musze wracać do domu :/

• espoir Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolki to niedojrzałość jelit.
    Bartuś miał straszne, ryczał ciągiem często po 2-3 godziny. ani krople (nawet te typu Sab Simplex), ani otulacze, ani noszenie, ani Szumiś - nic nie pomagało... wtedy trzeba czasu i dużo cierpliwości, bo idzie zbzikować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 09:54

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha u mnie też dziś będą naleśniki:D. I rosół bo nie jadłam go ze 4 dni;). A tak wogole to dzień dobry dziewczyny. Ja jestem troszkę nieprzytomna bo czytałam do późna książkę.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury, długi protokół
  • india Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak nóżki makucha ukladaja sie w otulaczach? Prostuja sie?
    Tez sobie zamowilam z ali ale nadal czekam na przesyłkę.
    Kupilam tez 1 rozek z.motherhood o chyba na tym poprzestane.
    Znowu przemyce wam trochr wiedzy ze Szkoly rodzenia. Tam zalecaja przede wszystkim zawijanie w kocyk, ciasno otulone raczki ale w nóżkach luz. Rożki nie zalecane bo prostuja nóżki, a dziecko powinno byc w pozcji na zabke aby uniknac problemów z bioderkami.
    Jakie wy macie doswiadczenie w tym zakresie?

Misiabella lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem o jakich konkretnie otulaczach piszecie. ja miałam woombie - tam dziecko ma jako tako luzem - układa jak chce.
    ale moi wybrzydzali ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 09:59

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • india Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam tyc na potęgę, po dzisiejszym wazeniu +5.5 kg. Trochr mnìe to przeraza

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    kolki to niedojrzałość jelit.
    Bartuś miał straszne, ryczał ciągiem często po 2-3 godziny. ani krople (nawet te typu Sab Simplex), ani otulacze, ani noszenie, ani Szumiś - nic nie pomagało... wtedy trzeba czasu i dużo cierpliwości, bo idzie zbzikować.
    No właśnie nie tylko niedojrzałość jelit podobno. To jest dość zawikłany temat - kiedy ja szukałam informacji na ten temat to niedojrzałość jelit był jednym z przyczyn a nie jedyna.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakkolwiek kołki nie definiować, to jest to piekło. Zarówno dla malucha jak i dla rodziców. Ale my zakładamy, że żadna z nas tutaj nie dowie się (lub nie przypomni sobie), co to znaczy kolka :)
    Mialam się ważyć, ale już zjadłam śniadanie, więc nie wiem... :P

Misiabella, Daffi lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Zaczelam tyc na potęgę, po dzisiejszym wazeniu +5.5 kg. Trochr mnìe to przeraza
    Ja po dzisiejszym ważeniu jestem -0,1kg od początku ciąży. Najpierw zeszło 5kg a teraz wróciło :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Jakkolwiek kołki nie definiować, to jest to piekło. Zarówno dla malucha jak i dla rodziców. Ale my zakładamy, że żadna z nas tutaj nie dowie się (lub nie przypomni sobie), co to znaczy kolka :)
    Mialam się ważyć, ale już zjadłam śniadanie, więc nie wiem... :P

No dokładnie. Ja przeczytałam tyle opowieści zrozpaczonych rodziców u których nie pomagało nic, kompletnie nic, że boję się tego jak cholera

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee, spoko, nadal +3 :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ