Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny
wiewióreczka masz racje musze zluzować bo katowanie sie mi nie potrzebne. Brzuch sie uspokoił wiec mi lepiej.
Ja kupiłam zestaw dwóch pajaców up to 3 Msc za 27 zł , 3 bluzeczki na 62 cm za 34,99 to akurat bez promocji ale cena super uważam, szary dresik na 56 cm za 26 zł !, 3 bodziaki z długim rękawem up to 1 Msc wydają sie być takie dość spore takie bardziej strojne za 23 zł, i taki biały welurowy komplecik polspiochy z jakby bluzo- kaftanikiem za 24 zł - a tak poza tym to dużo rzeczy dla chłopczyków a dziewczynki przebrane jakbym wczoraj pojechała pewnie bym sie obłowiła bo ceny super
Mistella ja lubię online ale super jest czasem dotknąć, ja nie lubię zwrotów bardzo
Chciałam bardzo kupić w h&m polspiochy na 56 cm bo online wykupione ale nie dałam radyczy jakis sklep ma tez takie fajne gatunkowo polspiochy?
Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas po połowkowych chłopak potwierdzony już na 100% wszystkie parametry w normie. Podgonił nawet 3 dni do przodu i waży 451g
na te moje bakterie w moczu mam zrobić posiew i wysłac wyniki meilem, doezucone tabletki na anemie i obserwujemy i najgorsze to skrocona szyjka o 1 cm w 3 tyg, ale mam dużo leżeć i nie martwić się bo nadal jest w normie.
Wiewióreczka, espoir, india, Karmelllka90, Mama36, Fasolka77, estrella, Kasionek, B_002, Kasiulka90, Natalia-tosia, Moka91, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karolinka nie doradzę nic innego jak dziewczyny - leż i dużo odpoczywaj i po prostu nie bierz do serduszka aż tak bardzo słów męża...Najważniejsza jesteś Ty i dziecko,które w sobie nosisz ih żeby donosić szczęśliwie do końca czasem się tak zdarza ,że wymaga to od Nas kobiet leżenia plackiem i olania najzwyczajniej w świecie porządków, ,gotowania itp...Lśniący dom,ciepły obiadek nie są ważne w takich chwilach zwłaszcza kiedy nie jest się samotną mamą i chciał czy nie wymaga to większego zaangażowania że strony partnera...A gadanie ludzi "ciąża to nie choroba"czy "Kowalska robiła w polu do samego porodu" albo "ja w górach byłam 2 tyg.przed porodem a Ty cackasz się ze sobą jak z jajkiem" trzeba olać i po prostu kompletnie nie brać słów tych ludzi do siebie bo żadna z tych osób nie weźmie odpowiedzialności za Nas i Nasze nienarodzone jeszcze dzieci-nikt inny tylko my same...A to ,że ktoś inny czuje się całe 9 miesięcy doskonale to chwała jej za to...Każda ciąża jest inna...Każda inaczej przechodzi ten czas...Każda ma inną przeszłość i inne poglądy ale łączy Nas jedno-każda z Nas powinna teraz patrzeć tylko i wyłącznie przez pryzmat siebie i maleństwa w obliczu pracy,odpoczynku czy innych spraw życia codziennego...
Wiewioreczka super wieści:) Cieszę się razem z Tobą,że jest lepiej.Jednak leżenie to zbawienie:)Mój gin z PL takie miał zdanie gdy pojawiał się problem z szyjką
Ja z kolei z jakaś infekcją się bujałam i po kontakcie tel.z moją gin.kupiłam tabletki dopochwowe.A później jakieś takie z kwasem mlekowym muszę znaleźć.
Poza tym brzuch coś mnie pobolewa od jakiegoś czasu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 15:51
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lili, gratuluję
Cudowne wieści, oprócz szyjki oczywiście. Wiesz, ile ma teraz? Dużo leżakuj, jak najmniej siedź (wtedy szyjka jest najbardziej obciążona) i też będzie dobrze
Szyjkę mierzyli przez usg dopochwowe?
Ja mam połówkowe w czwartek, będzie to 21+5 czyli jak u Ciebie
MamaAga, dziękujęNa ból brzucha bierz Nospę i magnez - i nie żałuj sobie
-
Dziewczyny, odwazylybyscie się pomalować teraz włosy farba z amoniakiem?
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Lili gratulacje
Też odpoczywaj i dbaj o Was to teraz najważniejsze
Wiewióreczka Na szczęście na ból brzucha mi leżenie pomaga więc korzystam ile się da:) mam magnez ale taki do rozpuszczenia w wodzie(,od gin.dostalam)i nie mogę ...No ciągle mam odruch wymiotny po tym...
KarmeLove ja z córką co miesiąc farbowałam włosy u fryzjera,nawet z rozjaśnianiem.Ale to było 11 lat temu:) Fakt jest taki,że nic mi nie było. Teraz nie farbuje bo 2 lata temu przeszłam wstrząs toksyczny po farbowaniu i w ciazy boję się powtórki.Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLili super ze maluch sie dobrze rozwija i wszystkie parametry tak jak trzeba. Z tymi szyjkami to jakis armagedon. Moze one po prostu tak maja
jedna starsza ginekolog mi powiedziała ze niegdy nie bedzie taka sama, ale ona w ogóle miała problem ze zmierzeniem i młodsza pani dr to zrobiła
to było podczas jednego z tych moich zawirowań na IP. Generalnie odpoczywamy
Leżakujemy w większości i juzale chłop jak dąb kurczaczek ze dwa dni i 0,5 kg chłopa
-
Kurczę Dziewczyny niepokoi mnie to że mój Maluch mniej się dziś rusza. Przedwczoraj kopał tak że poczułam Go ręka, wczoraj też się wiercil a dziś taki spokój. Rano raz czy dwa stuknal i nic. Czy to ma związek z pogoda albo niskim ciśnieniem (mam 97/47)?
-
KarmeLoVe wrote:Dziewczyny, odwazylybyscie się pomalować teraz włosy farba z amoniakiem?
ja 2x w pierwyszym trymestrze farbowałam zanim sie zorientowałam... więcej tego nie zrobię i wolę iść do fryzjera. Tam mają farby nieszkodzące nam. Nie ryzykuj.Fasolka77
-
nick nieaktualnyMistella mnie to tak normalnie brzuch bolal i przez jedna noc kłucie w szyce z takim naciskiem od środka ( jakby mi wszystko z brzuchała chciało tam wyjść i uciskało) no i dzisiaj lekarz powiedział że jak wlaczona no spa i luteina na twarsnienia to mowy nie ma o jakichkolwiek wybrych tylko leżymy i odpoczywamy.
Wiewioreczko. Teraz moja szyjka ma 3,31 cm. Wiec ogolenie nie jest źle tylko żeby już się nie skracała albo chociaz nie o tyle...a sprawdzaną miałam najpierw basaniem na fotelu i mierzoną usg dopochwowym.
-
nick nieaktualnySansivieria wrote:Kurczę Dziewczyny niepokoi mnie to że mój Maluch mniej się dziś rusza. Przedwczoraj kopał tak że poczułam Go ręka, wczoraj też się wiercil a dziś taki spokój. Rano raz czy dwa stuknal i nic. Czy to ma związek z pogoda albo niskim ciśnieniem (mam 97/47)?
Sansivieria lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Kochana zamawiałaś ten wózek przez internet ? Miałaś z nim styczność ? Bo też bardzo chce go kupić, tylko koniecznie mój M chce sprawdzić czy się dobrze prowadzi itp. On jest mega wysoki i też chce żeby rączka była regulowana.
Jak planujecie kupić przez internet to polecam przejść się po sklepach, zobaczyć modele które was interesują a potem dopiero zamawiać gdzie tam będzie taniej. Dobrze zobaczyć wcześniej wózek na żywo, podnieść go, dotknąć materiałów.
Jeśli chodzi o rączkę to jest w tym łóżku regulowanaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 18:14
martusiawp lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:https://www.smyk.com/pielucha-tetrowa-biala-lux-80x80-cm-10-szt.html
Dziewczyny czy, któraś z was miała styczność z tymi pieluchami? Czy to taka tetra jak ściera do podłogi. Zależy mi na miękkiej bo nie chce „ papierem” dziecku po buźce trzec
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Sansivieria wrote:Kurczę Dziewczyny niepokoi mnie to że mój Maluch mniej się dziś rusza. Przedwczoraj kopał tak że poczułam Go ręka, wczoraj też się wiercil a dziś taki spokój. Rano raz czy dwa stuknal i nic. Czy to ma związek z pogoda albo niskim ciśnieniem (mam 97/47)?
Ja to samo dzisiaj sobie myślałam, że mała jakaś taka mało aktywna dzisiaj, czułam tylko rano. Ale od rana potem cały dzień na nogach, dużo dzisiaj chodziłam i się ruszałam i pomyślałam że to ją kołysze więc ona sobie tam częściej śpi. Popołudniu jechałam samochodem więc chwilę siedziałam i już zaczęła stukać, a teraz wieczorem dużo leżę i szaleje w brzuchu, chyba nadrabia za cały dzień
Nie martw się jeśli twoje dzieciątko sobie dziś więcej odpoczywa, jeszcze da popalić zapewneSansivieria lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN