X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak doceniam zakupy online, nie wiem co mi wczoraj strzeliło do głowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3 wiewióreczka masz racje musze zluzować bo katowanie sie mi nie potrzebne. Brzuch sie uspokoił wiec mi lepiej.

Ja kupiłam zestaw dwóch pajaców up to 3 Msc za 27 zł , 3 bluzeczki na 62 cm za 34,99 to akurat bez promocji ale cena super uważam, szary dresik na 56 cm za 26 zł !, 3 bodziaki z długim rękawem up to 1 Msc wydają sie być takie dość spore takie bardziej strojne za 23 zł, i taki biały welurowy komplecik polspiochy z jakby bluzo- kaftanikiem za 24 zł - a tak poza tym to dużo rzeczy dla chłopczyków a dziewczynki przebrane jakbym wczoraj pojechała pewnie bym sie obłowiła bo ceny super
    Mistella ja lubię online ale super jest czasem dotknąć, ja nie lubię zwrotów bardzo :/

Chciałam bardzo kupić w h&m polspiochy na 56 cm bo online wykupione ale nie dałam rady :/ czy jakis sklep ma tez takie fajne gatunkowo polspiochy?

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po połowkowych chłopak potwierdzony już na 100% wszystkie parametry w normie. Podgonił nawet 3 dni do przodu i waży 451g :) na te moje bakterie w moczu mam zrobić posiew i wysłac wyniki meilem, doezucone tabletki na anemie i obserwujemy i najgorsze to skrocona szyjka o 1 cm w 3 tyg, ale mam dużo leżeć i nie martwić się bo nadal jest w normie.

Wiewióreczka, espoir, india, Karmelllka90, Mama36, Fasolka77, estrella, Kasionek, B_002, Kasiulka90, Natalia-tosia, Moka91, martusiawp lubią tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka nie doradzę nic innego jak dziewczyny - leż i dużo odpoczywaj i po prostu nie bierz do serduszka aż tak bardzo słów męża...Najważniejsza jesteś Ty i dziecko,które w sobie nosisz ih żeby donosić szczęśliwie do końca czasem się tak zdarza ,że wymaga to od Nas kobiet leżenia plackiem i olania najzwyczajniej w świecie porządków, ,gotowania itp...Lśniący dom,ciepły obiadek nie są ważne w takich chwilach zwłaszcza kiedy nie jest się samotną mamą i chciał czy nie wymaga to większego zaangażowania że strony partnera...A gadanie ludzi "ciąża to nie choroba"czy "Kowalska robiła w polu do samego porodu" albo "ja w górach byłam 2 tyg.przed porodem a Ty cackasz się ze sobą jak z jajkiem" trzeba olać i po prostu kompletnie nie brać słów tych ludzi do siebie bo żadna z tych osób nie weźmie odpowiedzialności za Nas i Nasze nienarodzone jeszcze dzieci-nikt inny tylko my same...A to ,że ktoś inny czuje się całe 9 miesięcy doskonale to chwała jej za to...Każda ciąża jest inna...Każda inaczej przechodzi ten czas...Każda ma inną przeszłość i inne poglądy ale łączy Nas jedno-każda z Nas powinna teraz patrzeć tylko i wyłącznie przez pryzmat siebie i maleństwa w obliczu pracy,odpoczynku czy innych spraw życia codziennego...
    Wiewioreczka super wieści:) Cieszę się razem z Tobą,że jest lepiej.Jednak leżenie to zbawienie:)Mój gin z PL takie miał zdanie gdy pojawiał się problem z szyjką

Ja z kolei z jakaś infekcją się bujałam i po kontakcie tel.z moją gin.kupiłam tabletki dopochwowe.A później jakieś takie z kwasem mlekowym muszę znaleźć.
    Poza tym brzuch coś mnie pobolewa od jakiegoś czasu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 15:51

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak piszcie o tych bolach po zakupach to nak bym o sobie czytała. Jakis czas temu też wybrałam się na dluzsze zakupy, a pozniej dwa dni przeleżałam z bolami wstajac tylko do toalety.

• Mistella Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili a jak je odczuwalas ? Ja po raz pierwszy zrobiłam coś takiego i pierwszy raz w ten sposób mnie boli, piekący zakasowy ból jakby... martwię się trochę , ale myśle ze jutro będzie już lepiej

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, gratuluję :) Cudowne wieści, oprócz szyjki oczywiście. Wiesz, ile ma teraz? Dużo leżakuj, jak najmniej siedź (wtedy szyjka jest najbardziej obciążona) i też będzie dobrze :) Szyjkę mierzyli przez usg dopochwowe?
    Ja mam połówkowe w czwartek, będzie to 21+5 czyli jak u Ciebie :)

MamaAga, dziękuję :) Na ból brzucha bierz Nospę i magnez - i nie żałuj sobie :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odwazylybyscie się pomalować teraz włosy farba z amoniakiem?

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelowe nie, chociażby z tego powodu ze mam wybór i można bez...

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili gratulacje :) Też odpoczywaj i dbaj o Was to teraz najważniejsze :)

Wiewióreczka Na szczęście na ból brzucha mi leżenie pomaga więc korzystam ile się da:) mam magnez ale taki do rozpuszczenia w wodzie(,od gin.dostalam)i nie mogę ...No ciągle mam odruch wymiotny po tym...

KarmeLove ja z córką co miesiąc farbowałam włosy u fryzjera,nawet z rozjaśnianiem.Ale to było 11 lat temu:) Fakt jest taki,że nic mi nie było. Teraz nie farbuje bo 2 lata temu przeszłam wstrząs toksyczny po farbowaniu i w ciazy boję się powtórki.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili super ze maluch sie dobrze rozwija i wszystkie parametry tak jak trzeba. Z tymi szyjkami to jakis armagedon. Moze one po prostu tak maja :) jedna starsza ginekolog mi powiedziała ze niegdy nie bedzie taka sama, ale ona w ogóle miała problem ze zmierzeniem i młodsza pani dr to zrobiła :) to było podczas jednego z tych moich zawirowań na IP. Generalnie odpoczywamy
    Leżakujemy w większości i juz :) ale chłop jak dąb kurczaczek ze dwa dni i 0,5 kg chłopa :)

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Dziewczyny niepokoi mnie to że mój Maluch mniej się dziś rusza. Przedwczoraj kopał tak że poczułam Go ręka, wczoraj też się wiercil a dziś taki spokój. Rano raz czy dwa stuknal i nic. Czy to ma związek z pogoda albo niskim ciśnieniem (mam 97/47)?

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Dziewczyny, odwazylybyscie się pomalować teraz włosy farba z amoniakiem?

ja 2x w pierwyszym trymestrze farbowałam zanim sie zorientowałam... więcej tego nie zrobię i wolę iść do fryzjera. Tam mają farby nieszkodzące nam. Nie ryzykuj.

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella mnie to tak normalnie brzuch bolal i przez jedna noc kłucie w szyce z takim naciskiem od środka ( jakby mi wszystko z brzuchała chciało tam wyjść i uciskało) no i dzisiaj lekarz powiedział że jak wlaczona no spa i luteina na twarsnienia to mowy nie ma o jakichkolwiek wybrych tylko leżymy i odpoczywamy.
    Wiewioreczko. Teraz moja szyjka ma 3,31 cm. Wiec ogolenie nie jest źle tylko żeby już się nie skracała albo chociaz nie o tyle...a sprawdzaną miałam najpierw basaniem na fotelu i mierzoną usg dopochwowym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Kurczę Dziewczyny niepokoi mnie to że mój Maluch mniej się dziś rusza. Przedwczoraj kopał tak że poczułam Go ręka, wczoraj też się wiercil a dziś taki spokój. Rano raz czy dwa stuknal i nic. Czy to ma związek z pogoda albo niskim ciśnieniem (mam 97/47)?
    Kochana nie martw się moj dzisiaj też rano kopna tak.od niecgcenia dwa razy i cisza, wczoraj tez mało go czułam w porownaniu do wczesniejszych dni, a dzisiaj widziałam na usg jak wtulił się w łożysko i spi sobie na nim jak na podusi wiec pewnie to amortyzuje jego ruchy. Te nasze maluszki sporo tam jeszcze maja miejsca i pewnie tak sie ukladaja, że mniej ich czuć.

Sansivieria lubi tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu leżeć i odpoczywać jak rodzinie jeść trzeba dać, pranie zrobić ... właśnie tego się bałam ze zaczną się kłopoty i będzie problem, a jeszcze w tym tyg który nadchodzi jesteśmy z córka same echhh

• B_002 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kochana zamawiałaś ten wózek przez internet ? Miałaś z nim styczność ? Bo też bardzo chce go kupić, tylko koniecznie mój M chce sprawdzić czy się dobrze prowadzi itp. On jest mega wysoki i też chce żeby rączka była regulowana.
    Wcześniej ten wózek oglądaliśmy w sklepie i pan nam przedstawiał całą jego funkcjonalność. Potem podjęliśmy decyzję że kupimy właśnie ten i czekaliśmy na promocje jakieś. Wczoraj była promocja na black friday w jednym z krakowskich sklepów i tam pojechaliśmy. Zamówiliśmy wózek i dobraliśmy do niego fotelik :)
    Jak planujecie kupić przez internet to polecam przejść się po sklepach, zobaczyć modele które was interesują a potem dopiero zamawiać gdzie tam będzie taniej. Dobrze zobaczyć wcześniej wózek na żywo, podnieść go, dotknąć materiałów.
    Jeśli chodzi o rączkę to jest w tym łóżku regulowana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 18:14

martusiawp lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.smyk.com/pielucha-tetrowa-biala-lux-80x80-cm-10-szt.html

Dziewczyny czy, któraś z was miała styczność z tymi pieluchami? Czy to taka tetra jak ściera do podłogi. Zależy mi na miękkiej bo nie chce „ papierem” dziecku po buźce trzec

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    https://www.smyk.com/pielucha-tetrowa-biala-lux-80x80-cm-10-szt.html

Dziewczyny czy, któraś z was miała styczność z tymi pieluchami? Czy to taka tetra jak ściera do podłogi. Zależy mi na miękkiej bo nie chce „ papierem” dziecku po buźce trzec
    Nie wiem hak te białe, ale ja kupiłam te i są fajne. https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/464651/s/cool-club-pieluchy-niemowlece-tetrowe-70x70-chmurki-zestaw-3-szt/

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    A może ty się dzisiaj więcej ruszałaś?
    Ja to samo dzisiaj sobie myślałam, że mała jakaś taka mało aktywna dzisiaj, czułam tylko rano. Ale od rana potem cały dzień na nogach, dużo dzisiaj chodziłam i się ruszałam i pomyślałam że to ją kołysze więc ona sobie tam częściej śpi. Popołudniu jechałam samochodem więc chwilę siedziałam i już zaczęła stukać, a teraz wieczorem dużo leżę i szaleje w brzuchu, chyba nadrabia za cały dzień :)
    Nie martw się jeśli twoje dzieciątko sobie dziś więcej odpoczywa, jeszcze da popalić zapewne :)

Sansivieria lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ