X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mój na polowkowych powiedział że dopiero od 28 tyg dziecko nabiera nawyki. Do tej pory może się ruszać raz tak raz tak.. Raz cały dzień.. Drugi prawie w ogóle. Raz bardziej rano, raz wieczorem i mam się w ogóle nie martwić.
    Ja to się w ogóle nie martwie teraz, bo mój to w ogóle nie śpi.a taka panikę zrobiłam w tym 16 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 21:32

B_002, Sansivieria, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 to samo mam napisane w segregatorze od mamaginekolog, że po 28 tyg ruchy regularne. Moja dzisiaj taka mniej aktywna ale daje znać. Na pewno jest dziwnie ułożona bo czuje drgania pod kością łonowa jakby :/ okropne odczucia

Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem zla. kupilam laktator na aliexpres wczoraj i zaplacilam kartą. wszystko bylo super przeszlam wszystkie etapy: place order -> pay success -> shipment a dzis mam juz order complete i anulowali mi zamowienie z powodu braku platnosci. i badz tu madry?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 21:52

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mama36 to samo mam napisane w segregatorze od mamaginekolog, że po 28 tyg ruchy regularne. Moja dzisiaj taka mniej aktywna ale daje znać. Na pewno jest dziwnie ułożona bo czuje drgania pod kością łonowa jakby :/ okropne odczucia
    Ja tez czasem tak niziutko czuję, ale to mnie jakby tak trochę łaskocze i zawsze jak się w tym miejscu mała rusza to zmieniam pozycję albo szturcham ją tam delikatnie. Lubię jak przesunie się wyżej, w każdym innym miejscu wyżej ruchy są dla mnie bardzo przyjemne :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ale jestem zla. kupilam laktator na aliexpres wczoraj i zaplacilam kartą. wszystko bylo super przeszlam wszystkie etapy: place order -> pay success -> shipment a dzis mam juz order complete i anulowali mi zamowienie z powodu braku platnosci. i badz tu madry?

Coś musiało pójść nie tak. Może nie przeszła karta. Ja płacę normalnie przelewem. Wydaje mi się to o wiele bezpieczniejsze. Jeszcze mi się nic takiego nie wydarzyło więc nie wiem jak Ci pomóc.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Coś musiało pójść nie tak. Może nie przeszła karta. Ja płacę normalnie przelewem. Wydaje mi się to o wiele bezpieczniejsze. Jeszcze mi się nic takiego nie wydarzyło więc nie wiem jak Ci pomóc.
    przelewu tego dnia nie chcialo w ogole zrobic caly czas error. ale karte przyjelo i zamowienie bylo ok dostalam na maila potwierdzenie ze platnosc sie udala. z konta kwote pobralo wczoraj wszystko gralo a dzis anulowwali heh...

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja tez czasem tak niziutko czuję, ale to mnie jakby tak trochę łaskocze i zawsze jak się w tym miejscu mała rusza to zmieniam pozycję albo szturcham ją tam delikatnie. Lubię jak przesunie się wyżej, w każdym innym miejscu wyżej ruchy są dla mnie bardzo przyjemne :)
    Tak, te ruchy wyżej sa cudowne. Ale te bardzo niskie jakby mi tam cos drżało wibrowało tak na prawde nisko aż za spojeniem łonowym nie są przyjemne :/ tzn nie bolą ale jednak kopniaki wyżej są najlepsze <3 położyłam sie z pupą do góry moze sie panienka przesunie sie łaskawie :)

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    przelewu tego dnia nie chcialo w ogole zrobic caly czas error. ale karte przyjelo i zamowienie bylo ok dostalam na maila potwierdzenie ze platnosc sie udala. z konta kwote pobralo wczoraj wszystko gralo a dzis anulowwali heh...
    Napisz do nich wiadomość. Ja nigdy nie miałam takiej sytuacji mam kartę podpięta i zawsze płacę karta. Jak masz potwierdzenie na koncie płatności wyślij im zdjęcie np

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Napisz do nich wiadomość. Ja nigdy nie miałam takiej sytuacji mam kartę podpięta i zawsze płacę karta. Jak masz potwierdzenie na koncie płatności wyślij im zdjęcie np
    zrobilam to bo jest to dla mnie zagadka. tez zawsze place karta. niedawno zakupy robilam na banggood i bez problemow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 22:23

b2ujp2.png

• india Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi a na pewno pobralo ci z konta?
    Jak sa wyprzedaze do czasem system płata figle

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam... skoro anulowali to pewnie sami zwrócą kase. Tez nigdy takiej sytyacji nie mialam. Ale z odzyskaniem kasy bo przesylka nie dotarla nigdy problemu nie było

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczekam spokojnie co napisza. 80zl nie jakas gigant suma ale szkoda by bylo.

b2ujp2.png

• barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że mnie nie usunęlyscie mimo zniknięcia :D Odzywalam się w watku pod koniec sierpnia, ale miałam podejrzenie pustego jaja wiec na dwa tyg zostawilam internety żeby się nie nakręcac.Dodatkowo w tej ciąży objawy wymęczyly mnie konkretnie, mam odruch wymiotny gdy patrzę na jedzenie które próbowałam jeść w tamtym okresie :D
    Teraz jest już prawie 20tc, prawdopodobnie czekamy na synka ale to potwierdzi się w arodę na wizycie. Postaram się już zostać z wami bo chcialoby się pogadać z kims kto jest na podobnym etapie :-)

KarmeLoVe, Kiwona, Sansivieria, Misiabella, Karmelllka90, india, Daffi, espoir, estrella, Wiewióreczka, Kasiulka90, Moka91, martusiawp lubią tę wiadomość

f2w3dqk33etnh445.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witamy spowrotem :) Najważniejsze że wszystko ok.
    Ja juz pospaniu. Nie nawidze nie spać w nocy. Jeszcze jakaś zgaga mnie łapie.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć barbilla86 :)
    Ja już też po spaniu, siedzę i czytam o tych gniazdkach śmierci. Generalnie ja rozumiem, że przy niemowlaku trzeba mieć oczy dookoła głowy 24/7, to jest jasne. Nikt nie zostawi dziecka w kokonie i nie skoczy do spozywaczaka albo nie weźmie kąpieli, no przynajmniej ja nie :) I jasne, że trzeba uważać, w łóżeczku minimum itd. Ale jak czytam gościa, który średnio składanie i średnio ładnie pisze o smiericionosnych gniazdkach, po czym na końcu artykułu poleca podobne, ale stworzone przez siebie i dwa razy droższe, to śmiać mi się chce :D Takie tam moje ranne przemyslenia ;)
    Natomiast zastanawiam się nad otulaczem, takim jak od Tulika właśnie. Nie wiem, jak miałby działać przeciwkolkowo, no ale to pominę. Myślę, czy by nie wziąć pod uwagę usypiania malucha w takim otulaczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 05:52

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Cześć barbilla86 :)
    Ja już też po spaniu, siedzę i czytam o tych gniazdkach śmierci. Generalnie ja rozumiem, że przy niemowlaku trzeba mieć oczy dookoła głowy 24/7, to jest jasne. Nikt nie zostawi dziecka w kokonie i nie skoczy do spozywaczaka albo nie weźmie kąpieli, no przynajmniej ja nie :) I jasne, że trzeba uważać, w łóżeczku minimum itd. Ale jak czytam gościa, który średnio składanie i średnio ładnie pisze o smiericionosnych gniazdkach, po czym na końcu artykułu poleca podobne, ale stworzone przez siebie i dwa razy droższe, to śmiać mi się chce :D Takie tam moje ranne przemyslenia ;)
    Natomiast zastanawiam się nad otulaczem, takim jak od Tulika właśnie. Nie wiem, jak miałby działać przeciwkolkowo, no ale to pominę. Myślę, czy by nie wziąć pod uwagę usypiania malucha w takim otulaczu.

Działa antykolkowo bo uspokaja niemowlę. Niejako symuluje warunki z brzuszka i wg najnowszej wiedzy to pomaga przetrwać ten tzw czwarty trymestr.
    Widocznie trafiłaś na słaby artykuł. Internet jest pełen innych artykułów o tych kokonach. Jeśli szuka się w internecie odpowiedzi na swoje pytania to nie można poprzestać na jednym. Do internetu każdy może wrzucić co chce, byle debil może prowadzić poważna stronę. Dlatego wszystkie wiadomości koniecznie trzeba weryfikować (potwierdzać u autorytetów, czytać oficjalne badania a nie ich omówienie itd).

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tylko że kolki u niemowląt wg wiedzy która mi udało się znaleźć są nadal niejasne. U niektórych dzieci pomaga symetykon, co by sugerowało ból przez zagazowanie jelit. Ale jest ogromna ilość tych którym nie pomaga. U nich kółka jest spowodowana niedojrzałością układów. Mocno akcentowany jest aspekt niedojrzałości układu nerwowego, maleństwo nie radzi sobie z otaczającym go światem. Wtedy czasem pomaga otulanie - otulacze, chusta itd. Są przypadki i to znam że tak powiem z podwórka, że wystarczy sama chusta i płacz kolkowy nie trwa trzy godziny tylko jedna. A to jest jak wieczność przy cierpiącym noworodku

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dodam tylko że kolki u niemowląt wg wiedzy która mi udało się znaleźć są nadal niejasne. U niektórych dzieci pomaga symetykon, co by sugerowało ból przez zagazowanie jelit. Ale jest ogromna ilość tych którym nie pomaga. U nich kółka jest spowodowana niedojrzałością układów. Mocno akcentowany jest aspekt niedojrzałości układu nerwowego, maleństwo nie radzi sobie z otaczającym go światem. Wtedy czasem pomaga otulanie - otulacze, chusta itd. Są przypadki i to znam że tak powiem z podwórka, że wystarczy sama chusta i płacz kolkowy nie trwa trzy godziny tylko jedna. A to jest jak wieczność przy cierpiącym noworodku
    Tu się zgodzę. Na syna nie działał symetykon, w zasadzie nic nie działało, poza bujaniem "pionowo", nie w bok - to go uspokajalo. Ale też nie nazwałabym takiego bujania antykolkowym, chyba że chciałabym komuś drogo sprzedać ten patent ;)
    I nie twierdzę, że przeczytałam 1 artykuł :)
    Mi udało się dospac i właśnie wcinam rogala z powidlami i kakao. Mmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 08:31

Paula 90 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to kiszka na zewnątrz, nie? Buro, mogliście, do tego smog.
    Ja się cieszę, że udało mi się dospac jeszcze, bo wczoraj późno wróciliśmy z urodzin siostry. Późno, znaczy po 22,po 1,5 godziny jazdy samochodem, czyli niby nie jakoś tragicznie późno, ale ja już byłam ledwo żywa ;) Ciężko mi wysiedziec przy stole parę godzin. A do tego ciasto, na które miałam największą ochotę, było nasączone alko :P Cóż a cierpienie :P
    Trzeba wstać, ogarnąć lekcje z synem...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie świeci słoneczko. Właśnie obserwowałam ptaszki za oknem, bo dokarmiamy. I odwiedził nas dzięcioł :-) mamy cztery znajome sikorki i kilkanaście wróbli. A dzięcioł jest gościem po raz pierwszy :-)

Fasolka77, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ