Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 to jest trudny temat i dużo osób każdy płacz bierze za kolkę. a tak naprawdę dziecko może płakać, bo za dużo bodźców wokół, bo ma skok rozwojowy, bo zmęczone, a zasnąć nie może... przy kolce jest takie typowe prężenie nóg... ale obyś nigdy nie doświadczyła... zresztą żadna z nas
Paula 90 lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
I dla nas nadszedł moment wkroczenia w 5 miesiąc
i czuje ruchy! wczoraj prawie cały dzień, dziś cisza ale staram sie nie martwic. Ja ok. 6kg na plusie, wiec India zdecydowanie Cie przegoniłam, a od 20 tyg waga przespiesza, więc wszytsko w normie:)
Kasiulka90, india, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak waga przyspiesza od 20 tyg to nie dobrze
bo sie załame haha
Dziewczyny ja zamówiłam sobie 7 sztuk otulaczy takich klasycznych bambusowych dużych „pieluch” nie bede kombinować z tymi glistkami na suwak bo wydaje mi sie dziecko ściśnięte a nie otulone.
-
nick nieaktualnyMy mamy taką tradycje z nalesnikami zeza w Nd zawsze. Wymyślili sobie dawno i ta tradycja wygląda tak że ja zaiwaniam w kuchni a oni leżą w łóżkach wszyscy... Dałam się nabić w bambuko. Dziś zrobiłam z masą serowa i jagodami.
Ja zamówiłam takie :jeden to otulacz chusta muslinowa 120x120 i widzę że za granicą najczęściej mamy z tego korzystają. Otulaja same. Myślę że ja też będę najczęściej korzystać więc zamowilam. 3 różne ale link wkjeje jeden żebyście wiedziały. Drugi jest rozmiarowy.wachalam się bo urodze duże dziecko ale wzięłam jednak s na początek. A 3 jest uniwersalny.
[Simfamily] 1 pc Muślinu 100% Bawełna Dziecko Swaddles Miękkie Noworodka Koce Kąpieli Gazy Niemowląt Okład sleepsack Wózek pokrywa zagraj Mat
https://s.click.aliexpress.com/e/cqKD194l
Noworodka dziecko do przewijania wrap parisarc 100% bawełna miękka niemowląt produkty noworodek Koc
https://s.click.aliexpress.com/e/bdkkS4kv
2 Sztuk/zestaw! Moda Dla Dzieci 2018 Muślinu Przewijać Dziecko Koc Dziecko Śpi Przewijać noworodka Okład Mody Pałąk SS
https://s.click.aliexpress.com/e/cP4nwzc5Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniaKJ wrote:I dla nas nadszedł moment wkroczenia w 5 miesiąc
i czuje ruchy! wczoraj prawie cały dzień, dziś cisza ale staram sie nie martwic. Ja ok. 6kg na plusie, wiec India zdecydowanie Cie przegoniłam, a od 20 tyg waga przespiesza, więc wszytsko w normie:)
pociesza się że jakoś nie widać no ale zrzucania będzie.. TRZEBA było brać sterydy dla maluszka.. Trudno. To najważniejsze.
-
espoir wrote:Paula 90 to jest trudny temat i dużo osób każdy płacz bierze za kolkę. a tak naprawdę dziecko może płakać, bo za dużo bodźców wokół, bo ma skok rozwojowy, bo zmęczone, a zasnąć nie może... przy kolce jest takie typowe prężenie nóg... ale obyś nigdy nie doświadczyła... zresztą żadna z nas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 10:53
-
nick nieaktualny
-
Bartek zaczął mieć kolki jak miał 3 tygodnie, skończył jak miał 4,5 miesiąca (a niby większość dzieci męczy się do 3 miesiąca) - nie życzę nikomu. potem nosiłam go ze sluchawkami w uszach i muzyką na całą parę, bo szło dostać depresji...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 10:56
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:Ja przez te sterydy to chyba wszystkich przegonilam 7, 5 kg na plusie
pociesza się że jakoś nie widać no ale zrzucania będzie.. TRZEBA było brać sterydy dla maluszka.. Trudno. To najważniejsze.
. Chociaż widzę że od odstawienia Metypredu rośnie wolniej na szczęście.
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół -
Karollinax26 wrote:Karmelka, ja to ogólnie dużo biorę do siebie. Rano swoje przepłakałam ale nie chce narażać małej na takie złe emocje. Kocham ją całym sercem i zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby było jej dobrze u mnie w brzuchu, żeby się nie spieszyła do nas.
Nie przejmuj się tym co mówią lub myślą inni słuchaj swojego serca i rozsądku :*
Łatwiej by było gdyby mąż rozumiał cię w pełni, ale mam nadzieję że wkoncu zmieni swoje nastawienie.
Pięknie to napisałaś nie ma co płakać i dawać maluszkowi odczuć tych złych emocji. -
Moka91 wrote:Karolina,
Nie przejmuj się tym co mówią lub myślą inni słuchaj swojego serca i rozsądku :*
Łatwiej by było gdyby mąż rozumiał cię w pełni, ale mam nadzieję że wkoncu zmieni swoje nastawienie.
Pięknie to napisałaś nie ma co płakać i dawać maluszkowi odczuć tych złych emocji.
❤️❤️ -
nick nieaktualnyZnalazłam kalkulator wagi w ciąży. Wpisuję się wzrost, parametry.. I nie ma tragedii. Po prostu mieszczą się w granicy normy górnej ale jednak normy.. Norma. Max dla mnie to 69,89kg a ja na wadze dziś miałam 70kg w koszulce więc niech będzie że koszulka tyle waży
Lolka no mi od odstawienia też widzę że trochę wolniej ufff..tez na pocz listopada odstawilamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 11:13
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Dzięki dziewczyny
wiewióreczka masz racje musze zluzować bo katowanie sie mi nie potrzebne. Brzuch sie uspokoił wiec mi lepiej.
Ja kupiłam zestaw dwóch pajaców up to 3 Msc za 27 zł , 3 bluzeczki na 62 cm za 34,99 to akurat bez promocji ale cena super uważam, szary dresik na 56 cm za 26 zł !, 3 bodziaki z długim rękawem up to 1 Msc wydają sie być takie dość spore takie bardziej strojne za 23 zł, i taki biały welurowy komplecik polspiochy z jakby bluzo- kaftanikiem za 24 zł - a tak poza tym to dużo rzeczy dla chłopczyków a dziewczynki przebrane jakbym wczoraj pojechała pewnie bym sie obłowiła bo ceny super
Mistella ja lubię online ale super jest czasem dotknąć, ja nie lubię zwrotów bardzo
Chciałam bardzo kupić w h&m polspiochy na 56 cm bo online wykupione ale nie dałam radyczy jakis sklep ma tez takie fajne gatunkowo polspiochy?
Po przeczytaniu twojego postu odrazu z mężem pojechaliśmy do Tescoudało się kupić body i pajace w fajnych cenach
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:https://www.smyk.com/pielucha-tetrowa-biala-lux-80x80-cm-10-szt.html
Dziewczyny czy, któraś z was miała styczność z tymi pieluchami? Czy to taka tetra jak ściera do podłogi. Zależy mi na miękkiej bo nie chce „ papierem” dziecku po buźce trzec -
Karmelllka90 wrote:Jak waga przyspiesza od 20 tyg to nie dobrze
bo sie załame haha
Dziewczyny ja zamówiłam sobie 7 sztuk otulaczy takich klasycznych bambusowych dużych „pieluch” nie bede kombinować z tymi glistkami na suwak bo wydaje mi sie dziecko ściśnięte a nie otulone.
Potwierdzam, bardzo przyspiesza! Oczywoscie mówię na swoim przykladzie -
Mama36 wrote:Ja przez te sterydy to chyba wszystkich przegonilam 7, 5 kg na plusie
Mama36 ja też brałam sterydy, jestem 3,5kg na plusieFasolka77
-
Mama36 wrote:Aaa!!! Jedyne moje usprawiedliwienie to to że jestem wysoka 170cm!
może dlatego tak nie widać tych kg. Z drugim przytyłam 16 kg i zrzucilam więc teraz liczę że pewnie 20
Mama mamy podobny wzrostja 173 cm i na szczęście te kg jakos sie tak subtelnie rozchodzą. Wiadomo brzuszek rosnie, ale widze tez zmiany w udach i pupie. Myślę, ze w grudniu bede musiala kuoic jeansy rozm. 38 bo te 36 juz stŕasznie opiete mi sie zrobiły. Wlasnie na tyłku :p