X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 to jest trudny temat i dużo osób każdy płacz bierze za kolkę. a tak naprawdę dziecko może płakać, bo za dużo bodźców wokół, bo ma skok rozwojowy, bo zmęczone, a zasnąć nie może... przy kolce jest takie typowe prężenie nóg... ale obyś nigdy nie doświadczyła... zresztą żadna z nas :D

Paula 90 lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dla nas nadszedł moment wkroczenia w 5 miesiąc :) i czuje ruchy! wczoraj prawie cały dzień, dziś cisza ale staram sie nie martwic. Ja ok. 6kg na plusie, wiec India zdecydowanie Cie przegoniłam, a od 20 tyg waga przespiesza, więc wszytsko w normie:)

Kasiulka90, india, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak waga przyspiesza od 20 tyg to nie dobrze :) bo sie załame haha

Dziewczyny ja zamówiłam sobie 7 sztuk otulaczy takich klasycznych bambusowych dużych „pieluch” nie bede kombinować z tymi glistkami na suwak bo wydaje mi sie dziecko ściśnięte a nie otulone.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taką tradycje z nalesnikami zeza w Nd zawsze. Wymyślili sobie dawno i ta tradycja wygląda tak że ja zaiwaniam w kuchni a oni leżą w łóżkach wszyscy... Dałam się nabić w bambuko. Dziś zrobiłam z masą serowa i jagodami.
    Ja zamówiłam takie :jeden to otulacz chusta muslinowa 120x120 i widzę że za granicą najczęściej mamy z tego korzystają. Otulaja same. Myślę że ja też będę najczęściej korzystać więc zamowilam. 3 różne ale link wkjeje jeden żebyście wiedziały. Drugi jest rozmiarowy.wachalam się bo urodze duże dziecko ale wzięłam jednak s na początek. A 3 jest uniwersalny.
    [Simfamily] 1 pc Muślinu 100% Bawełna Dziecko Swaddles Miękkie Noworodka Koce Kąpieli Gazy Niemowląt Okład sleepsack Wózek pokrywa zagraj Mat
    https://s.click.aliexpress.com/e/cqKD194l

Noworodka dziecko do przewijania wrap parisarc 100% bawełna miękka niemowląt produkty noworodek Koc
    https://s.click.aliexpress.com/e/bdkkS4kv

2 Sztuk/zestaw! Moda Dla Dzieci 2018 Muślinu Przewijać Dziecko Koc Dziecko Śpi Przewijać noworodka Okład Mody Pałąk SS
    https://s.click.aliexpress.com/e/cP4nwzc5

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że te linki się dobrze wkleily, bo a apki kopiowalam, jak nie dajcie znać, wkleje print screeny po prostu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ wrote:
    I dla nas nadszedł moment wkroczenia w 5 miesiąc :) i czuje ruchy! wczoraj prawie cały dzień, dziś cisza ale staram sie nie martwic. Ja ok. 6kg na plusie, wiec India zdecydowanie Cie przegoniłam, a od 20 tyg waga przespiesza, więc wszytsko w normie:)
    Ja przez te sterydy to chyba wszystkich przegonilam 7, 5 kg na plusie :/ pociesza się że jakoś nie widać no ale zrzucania będzie.. TRZEBA było brać sterydy dla maluszka.. Trudno. To najważniejsze.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Paula 90 to jest trudny temat i dużo osób każdy płacz bierze za kolkę. a tak naprawdę dziecko może płakać, bo za dużo bodźców wokół, bo ma skok rozwojowy, bo zmęczone, a zasnąć nie może... przy kolce jest takie typowe prężenie nóg... ale obyś nigdy nie doświadczyła... zresztą żadna z nas :D
    nie mialam nigdy nic wwspolnego z kolką ale widząc malenstwo brata ktora jutro skonczy 2 mce to ciezko nie odroznic placzu od kolki. Malutka przy atakach kolki nie placze. ona drze sie az piszczy i tu nic nie pomaga. choc zaczynaja sie robic 2-3dniowe przerwy miedzy atakami kolki. Ale bratowa jest sama z 3ka dzieci bo brat w Rumunii na misji wroci w polowie stycznia, jakos te pół roku zleciało. ale z druga corka ciagle do kajetan jezdzi i na koniec stycznia ma mala zaplanowana operacje. takze obowiazkow masa. nieprzespane noce ktorych nie da sie odespac w dzien i tak 2 miesiace i jeszcze ta kolka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 10:53

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa!!! Jedyne moje usprawiedliwienie to to że jestem wysoka 170cm! :) może dlatego tak nie widać tych kg. Z drugim przytyłam 16 kg i zrzucilam więc teraz liczę że pewnie 20 :/

• espoir Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartek zaczął mieć kolki jak miał 3 tygodnie, skończył jak miał 4,5 miesiąca (a niby większość dzieci męczy się do 3 miesiąca) - nie życzę nikomu. potem nosiłam go ze sluchawkami w uszach i muzyką na całą parę, bo szło dostać depresji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 10:56

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie problem kółek ominął ale spokojnie... Do 3 razy sztuka. Byłoby za pięknie...

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Mnie problem kółek ominął ale spokojnie... Do 3 razy sztuka. Byłoby za pięknie...
    Mam nadzieje ze Cię ominie. Oby kazda z nas problem kolek nie doswiadczyl.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja przez te sterydy to chyba wszystkich przegonilam 7, 5 kg na plusie :/ pociesza się że jakoś nie widać no ale zrzucania będzie.. TRZEBA było brać sterydy dla maluszka.. Trudno. To najważniejsze.
    Też brałam sterydy na szczęście odstawiłam na początku listopada, ale przyrost wagi mam taki sam ;). Chociaż widzę że od odstawienia Metypredu rośnie wolniej na szczęście.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury, długi protokół
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, ja to ogólnie dużo biorę do siebie. Rano swoje przepłakałam ale nie chce narażać małej na takie złe emocje. Kocham ją całym sercem i zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby było jej dobrze u mnie w brzuchu, żeby się nie spieszyła do nas.
    Karolina,
    Nie przejmuj się tym co mówią lub myślą inni słuchaj swojego serca i rozsądku :*
    Łatwiej by było gdyby mąż rozumiał cię w pełni, ale mam nadzieję że wkoncu zmieni swoje nastawienie.
    Pięknie to napisałaś nie ma co płakać i dawać maluszkowi odczuć tych złych emocji.

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka91 wrote:
    Karolina,
    Nie przejmuj się tym co mówią lub myślą inni słuchaj swojego serca i rozsądku :*
    Łatwiej by było gdyby mąż rozumiał cię w pełni, ale mam nadzieję że wkoncu zmieni swoje nastawienie.
    Pięknie to napisałaś nie ma co płakać i dawać maluszkowi odczuć tych złych emocji.

❤️❤️

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam kalkulator wagi w ciąży. Wpisuję się wzrost, parametry.. I nie ma tragedii. Po prostu mieszczą się w granicy normy górnej ale jednak normy.. Norma. Max dla mnie to 69,89kg a ja na wadze dziś miałam 70kg w koszulce więc niech będzie że koszulka tyle waży :P

Lolka no mi od odstawienia też widzę że trochę wolniej ufff..tez na pocz listopada odstawilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 11:13

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Moka91 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dzięki dziewczyny <3 wiewióreczka masz racje musze zluzować bo katowanie sie mi nie potrzebne. Brzuch sie uspokoił wiec mi lepiej.

Ja kupiłam zestaw dwóch pajaców up to 3 Msc za 27 zł , 3 bluzeczki na 62 cm za 34,99 to akurat bez promocji ale cena super uważam, szary dresik na 56 cm za 26 zł !, 3 bodziaki z długim rękawem up to 1 Msc wydają sie być takie dość spore takie bardziej strojne za 23 zł, i taki biały welurowy komplecik polspiochy z jakby bluzo- kaftanikiem za 24 zł - a tak poza tym to dużo rzeczy dla chłopczyków a dziewczynki przebrane jakbym wczoraj pojechała pewnie bym sie obłowiła bo ceny super
    Mistella ja lubię online ale super jest czasem dotknąć, ja nie lubię zwrotów bardzo :/

Chciałam bardzo kupić w h&m polspiochy na 56 cm bo online wykupione ale nie dałam rady :/ czy jakis sklep ma tez takie fajne gatunkowo polspiochy?
    Karmelllka90,
    Po przeczytaniu twojego postu odrazu z mężem pojechaliśmy do Tesco :) udało się kupić body i pajace w fajnych cenach :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • Moka91 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    https://www.smyk.com/pielucha-tetrowa-biala-lux-80x80-cm-10-szt.html

Dziewczyny czy, któraś z was miała styczność z tymi pieluchami? Czy to taka tetra jak ściera do podłogi. Zależy mi na miękkiej bo nie chce „ papierem” dziecku po buźce trzec
    Mama ginekolog ma super pieluchy tetrowe, ostatnie jak oglądałam na necie inne to patrzalam na gramature materiału, z doświadczenia wiem że im większa tym bardziej miękka pielucha, choć moze to nie mieć przełożenia w 100%.

nzjdyx8dyngyuy4p.png
  • india Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jak waga przyspiesza od 20 tyg to nie dobrze :) bo sie załame haha

Dziewczyny ja zamówiłam sobie 7 sztuk otulaczy takich klasycznych bambusowych dużych „pieluch” nie bede kombinować z tymi glistkami na suwak bo wydaje mi sie dziecko ściśnięte a nie otulone.

Potwierdzam, bardzo przyspiesza! Oczywoscie mówię na swoim przykladzie

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:

Mama36 ja też brałam sterydy, jestem 3,5kg na plusie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Aaa!!! Jedyne moje usprawiedliwienie to to że jestem wysoka 170cm! :) może dlatego tak nie widać tych kg. Z drugim przytyłam 16 kg i zrzucilam więc teraz liczę że pewnie 20 :/

Mama mamy podobny wzrost :) ja 173 cm i na szczęście te kg jakos sie tak subtelnie rozchodzą. Wiadomo brzuszek rosnie, ale widze tez zmiany w udach i pupie. Myślę, ze w grudniu bede musiala kuoic jeansy rozm. 38 bo te 36 juz stŕasznie opiete mi sie zrobiły. Wlasnie na tyłku :p

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ