X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was niedzielnie :) U mnie waga też ruszyla ;) i chyba bije tu rekord ( przynajmniej wśrid tych co się pochwaliły) bo mam już +9kg. Ale co dziwne nadal chodzę w jeansach sprzed ciąży ( wszyłam sobie tylko w nie panel ciążowy zamiast pasa) więc nie ma tragedii. W poprzednuej ciąży przytyłam 20 kg i po 3 miesiącach od porodu zrzucilam większiść więc specjalnie się wagą nie martwie.

Co do kolek to u mnie na 3 dzieci mialo tylko 1, własnie ostatnie i dzięki temu min. tak szybko schudlam. Kolki nie da się raczej pomylić z zwykłym płaczem. To jest nieustanny krzyk, który trwa kilka godzin. U nas zaczynal sie zawsze ok 17 i trwal do 19-20 i tak przez 6 tyg. por
    tem wyczylalam gdzieś żeby nie jeśc nabialu i po 3 dniach synek już nie płakał.

Co do otulaczy tym razem tez na nie stawiam, kupilam na razie 1. Z synkiem mieluśmy woombie i ono nam bardzo pomiglo, tym eazem kupilam z mothercare.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 14:30

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieloryb to ja jestem ! Mam 167 cm wzrostu i obecnie wazę 88,5 kg :/ przytyłam 3,5 kg. Ja po wycięciu tarczycy przytyłam 25 kg :/ wiem ze jesli przejdę dietę ja schudnę ale musze jej pilnować inaczej moje kg wracają bardzo szybko ale ciąża to nie czas na diety odchudzające ale nie chce przytyć za dużo. Brzuszek mam spory ale piersi to mam wieeeelkie :/

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne imię Olga :) Jeden z moich typów dla dziewczynki :D
    Zrobilam 40 mufinek synowi na impreze i musiałam się położyć, wykonczylo mnie to. A potem mąż wymyślił placki ziemniaczane na obiad, więc wspólnymi siłami się udało pyszny obiad zrobić :)

estrella, Mama36 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +0 można powiedzieć, pierwsze dwa miesiące z 62 zeszła na 57, teraz znowu waze 62 więc wróciłam do swojej wagi jak zaczęłam jeść :)

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinke to bym zjadła :)
    My już po obiadku.Teraz odpoczynek.Córka robi lekcje bo dopiero z nocki u koleżanki wróciła a później idziemy na kawkę i ciasto.A od jutra w końcu rusza h nas rynek świąteczny:)Mieszkam krótko w DE ale naprawdę urzekł mnie od początku i jak tylko to stawiają to conajmniej kilka razy idziemy raz,że popatrzeć a dwa zjeść pyszności.W tym roku grzane winko będzie pił tylko mąż:)Ale jest tam tyle słodkich pyszności,że nie sposób się oprzeć:)
    A potem będę marudzić,że tyle przytyłam...:)hihi

martusiawp lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka91 wrote:
    Dziewczyny,
    Czy któraś z Was interesowała się wózkiem Bebetto Luca, ostatnio w sklepie bardzo spodobał mi się wizualnie :)
    Zanim zdecydowalam sie na hollanda patrzylam luca i czytajac opinie zrezygnowalam. Ludzie skarżyli sie ze sa bardzo awaryjne i ciagle w naprawie. Kolka podobno z bardzo słabej jakości elementów sa zrobione. Ale to tylko opinie ludzi w necie. Nie wiem jak jest naprawde.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Witam Was niedzielnie :) U mnie waga też ruszyla ;) i chyba bije tu rekord ( przynajmniej wśrid tych co się pochwaliły) bo mam już +9kg. Ale co dziwne nadal chodzę w jeansach sprzed ciąży ( wszyłam sobie tylko w nie panel ciążowy zamiast pasa) więc nie ma tragedii. W poprzednuej ciąży przytyłam 20 kg i po 3 miesiącach od porodu zrzucilam większiść więc specjalnie się wagą nie martwie.

Co do kolek to u mnie na 3 dzieci mialo tylko 1, własnie ostatnie i dzięki temu min. tak szybko schudlam. Kolki nie da się raczej pomylić z zwykłym płaczem. To jest nieustanny krzyk, który trwa kilka godzin. U nas zaczynal sie zawsze ok 17 i trwal do 19-20 i tak przez 6 tyg. por
    tem wyczylalam gdzieś żeby nie jeśc nabialu i po 3 dniach synek już nie płakał.

Co do otulaczy tym razem tez na nie stawiam, kupilam na razie 1. Z synkiem mieluśmy woombie i ono nam bardzo pomiglo, tym eazem kupilam z mothercare.
    Z tym nabialem to ogolnie trudna sprawa. Nawet nie jedząc go jest w mleku. Ale wlasnie bratowej stwierdzili ze mala nie toleruje laktozy i polecili podawac delicol a oprócz tego ratują sie Sab simplex.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę znowu mam wrażenie jakby mi pochwa spuchła i jakbym cos w niej miała :( masakra jak sie zestresowałam :(

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny.Mam dzisiaj bardzo szczególny dzień, dokładnie w tym tyg i w tym dniu w zeszłej ciąży dowiedzialam się że mój maluch nie żyje.Dlugo czekałam ,żeby minąć ten dzień .A z drugiej strony dalej nic nie jest pewne a ja już bardzo zaprzyjaźniłam się ze swoją ciążą.Jestem bardzo nakręcona.Kupuje ubranka , planuje kącik ,cieszę się każdym kopem.I wszystko jest idelanie a potem sobie myślę wtedy też było.Moj brzuch jest cały siny, robią się zrosty po zastrzyku.A ja patrzę na te sińce i się uśmiecham bo być może dzięki temu moje dziecko żyje .Jestem z siebie dumna ,bo praktycznie nie mamy pieniędzy a dalalam radę zrobić badania za wiele tysięcy złotych, czułam się czasami jak cebulak gdy błagałam że łzami w oczach lekarzy o skierowanie.Kłocilam się z lekarzami i tłumaczyłam im co mają ze mną robić.Udalo się w ciągu 4 miesięcy zrobić zabieg ,operacje, zbadać całą genetykę by tylko teraz mieć jakąś nadzieję ,że będzie dobrze .A teraz kiedy jestem w ciąży ,jestem dumna z siebie że nie byłam ani razu na IP ,że umiem cieszyć się ciążą, że martwię się takimi przyziemnymi sprawami jak to że właśnie przytyłam 5 kg.I mam nadzieję ,że będę się tylko pozytywnie zaskakiwać.A najbardziej boli mnie to że dla mnie ciąża nie jestem jednoznaczna z tym że będę miała dziecko.Ze mój mózg nie potrafi sobie wyobrazić tego dziecka w moich ramionach.Tyle jeszcze drogi przede mną ale mimo tego że najabrdziej na świecie boje się tego ,że będę musiała przejść to samo jeszcze raz jestem naprawdę szczęśliwa.O i tyle prywaty.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 15:58

Szonka, Wiewióreczka, Natalia-tosia, Misiabella, Kiwona, Franka2104, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś coś bardzo dziwnego, ostatnio jak pytałam Was o stawianie macicy, czułam te bańki tak koło pępka, trochę poniżej, raz z lewej, raz z prawej. Dziś nad linia włosów czuje takiego banana, czasami kulkę po prawej albo banana tak mniej więcej na długość dłoni., nic mnie nie boli. To też stawianie się? Wizytę mam w środę, a z IP u nas odeślą mnie szybciej niż tam pojadę. Jest czym się martwić czy to normalne?

Gdzieś koło tego miejsca dziś mały się ruszał, ale przecież jest za malutki żeby leżeć tak blisko pod skórą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 16:05

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Z tym nabialem to ogolnie trudna sprawa. Nawet nie jedząc go jest w mleku. Ale wlasnie bratowej stwierdzili ze mala nie toleruje laktozy i polecili podawac delicol a oprócz tego ratują sie Sab simplex.
    No ja zrezygnowalam z wszelkiego nabialu, mleka, masla serow i wszystkiego co zawiera mleko, a ze nie jem miesa to w zasadzie nie mialam co jesc i waga leciala jak szalona, a kolka przeszla.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiobek jestem pewna że wszystko brdzue dobrze i w kwietniu utulisz swojego malucha ❤

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Olga piękne imię!!! Nie chce absolutnie nikogo urazić, bo wszystkie dzieci są po porostu piękne i Nasze w końcu, ale tak lubię jak. Ktoś nadaje takie zadkie imię a nie jak teraz same Antki, staszki,jaski, maje, zuzie itd.[/QUOTE]

a co powiecie na Gustawa Rocha? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez walczę cały weekend z napinaniem się , jeśli do jutra się całkowicie nie wyciszy to pojadę się skontrolować , ale jestem dobrej myśli bo dziś jest znacznie lepiej niż wczoraj

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Hey dziewczyny.Mam dzisiaj bardzo szczególny dzień, dokładnie w tym tyg i w tym dniu w zeszłej ciąży dowiedzialam się że mój maluch nie żyje.Dlugo czekałam ,żeby minąć ten dzień .A z drugiej strony dalej nic nie jest pewne a ja już bardzo zaprzyjaźniłam się ze swoją ciążą.Jestem bardzo nakręcona.Kupuje ubranka , planuje kącik ,cieszę się każdym kopem.I wszystko jest idelanie a potem sobie myślę wtedy też było.Moj brzuch jest cały siny, robią się zrosty po zastrzyku.A ja patrzę na te sińce i się uśmiecham bo być może dzięki temu moje dziecko żyje .Jestem z siebie dumna ,bo praktycznie nie mamy pieniędzy a dalalam radę zrobić badania za wiele tysięcy złotych, czułam się czasami jak cebulak gdy błagałam że łzami w oczach lekarzy o skierowanie.Kłocilam się z lekarzami i tłumaczyłam im co mają ze mną robić.Udalo się w ciągu 4 miesięcy zrobić zabieg ,operacje, zbadać całą genetykę by tylko teraz mieć jakąś nadzieję ,że będzie dobrze .A teraz kiedy jestem w ciąży ,jestem dumna z siebie że nie byłam ani razu na IP ,że umiem cieszyć się ciążą, że martwię się takimi przyziemnymi sprawami jak to że właśnie przytyłam 5 kg.I mam nadzieję ,że będę się tylko pozytywnie zaskakiwać.A najbardziej boli mnie to że dla mnie ciąża nie jestem jednoznaczna z tym że będę miała dziecko.Ze mój mózg nie potrafi sobie wyobrazić tego dziecka w moich ramionach.Tyle jeszcze drogi przede mną ale mimo tego że najabrdziej na świecie boje się tego ,że będę musiała przejść to samo jeszcze raz jestem naprawdę szczęśliwa.O i tyle prywaty.:-)

Kasionek doskonale Cię rozumiem, też mam wielki dystans co do aktualnej ciąży ale myślę pozytywnie i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze u Ciebie, u mnie i u nas wszystkich!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka91 wrote:
    Dziewczyny,
    Czy któraś z Was interesowała się wózkiem Bebetto Luca, ostatnio w sklepie bardzo spodobał mi się wizualnie :)
    Jak oglądałam wózki w sklepie to zapytałam jaka jest różnica między Bebetto Holland a Benetto Luca i pan nam powiedział że w sumie to nie ma różnicy poza materiałami którym wykończony jest wózek, po prostu jest np wiecej ekoskory, albo cała gondola jest obszyta materiałem. 100zl różnicy w cenie w większości sklepów.
    Daffi ja nie wiem nic na temat awaryjności, ale o hollandzie raczej czytałam pozytywne opinie i to mnie ostatecznie skłoniło do wyboru. Luca to ponoć to samo. Sama doświadczenia jeszcze nie mam, okaże się :)

PS. Dla zainteresowanych wózkami Bebetto można sobie porównać czym się różnią modele:
    https://bebetto.eu/pl/porownanie/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 16:46

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak jutro rano chce zrobić posiew z moczu to na noc mogę zaaplikiwać luteine i lactovaginal czy dzisiaj sobie lepiej odpuścić ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek musisz być z siebie dumna!m, że mino, że nie dysponujesz od tak pieniędzmi za te wszystkie badania bo umówmy sie kwoty sie zbierają i sa ogromne, Tobie się udało wywalczyć wszystko co Ci się należy! Bo kuźwa po coś wszyscy te składki płacimy! Nigdy nie myśl o sobie jak o cebulaku czy jak kolwiek inaczej. To jest bardzo trudne i smutne, przeżyłaś coś strasznego, ale jesteś niesamowicie twardą kobietą, że tak podchodzisz do obecnej ciąży. Będziesz cudowną mamą <3

Wiewióreczka, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Jak oglądałam wózki w sklepie to zapytałam jaka jest różnica między Bebetto Holland a Benetto Luca i pan nam powiedział że w sumie to nie ma różnicy poza materiałami którym wykończony jest wózek, po prostu jest np wiecej ekoskory, albo cała gondola jest obszyta materiałem. 100zl różnicy w cenie w większości sklepów.
    Daffi ja nie wiem nic na temat awaryjności, ale o hollandzie raczej czytałam pozytywne opinie i to mnie ostatecznie skłoniło do wyboru. Luca to ponoć to samo. Sama doświadczenia jeszcze nie mam, okaże się :)

PS. Dla zainteresowanych wózkami Bebetto można sobie porównać czym się różnią modele:
    https://bebetto.eu/pl/porownanie/
    Ja tylko czytalam opinie Luca. Podobno kola da fatalne ale to moze byc jak ze wszystkim ze ktos trafił na jakad wadliwa partie albo sztukę i ma juz zle doswiadczenia. Mimo wszystko Holland podoba mi sie wizualnie najbardziej ze wszystkich i szukam uzywanego. Ale z racji ze moj bąbel nie chce pokazac co ma miedzy nogami wstrzymuje sie z kolorem. W50 mi sie podoba ale caly w szarości. Tylko ciezko uzywke dorwac a znow 1400zl zapłacic na pol roku mi szkoda.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Dziewczyny jak jutro rano chce zrobić posiew z moczu to na noc mogę zaaplikiwać luteine i lactovaginal czy dzisiaj sobie lepiej odpuścić ??
    Ja luteinę aplikowałam. Rano wzięłam prysznic bez detergentu osuszyłam się ręcznikiem papierowym a wejście do pochwy zasłoniłam wacikiem ;P umylam dokładnie ręce i łapałam środkowy strumień i mino luteiny posiew ujemny :)

‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ