X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które maja juz maleństwo kiedy pierwszy raz kąpałyście? Bo ja chyba sie zdecyduje na pierwszą kąpiel po odpadnięciu kikuta pępowinowego. Moja siostra tak zrobiła bo jej w Niemczech tak kazali w sumie zgoił sie w 5 dni i odpadł bez zadnego ślimaczenia. Mała była obmywana tylko na macie do tego czasu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-Tosia masz zdjęcia z usg ładne?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Wróciłam z prenatalnych... ahhh... jaka ona jest śliczna! Waży 332g, rozwija się prawidłowo :D Żadnych wad, rozszczepów, pępowina ok, nerki są, pęcherz też, serce super :) Najpiękniejsze ma stopy! hahaha :D
    Fika jak szalona, Pani doktor ledwo dała radę wszystko pomierzyć... ah... jaka jestem szczęśliwa!

gratki! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tego użyć?

Któraś podpowie? Ma cora do pojemnika oddac mocz i ta strzykawka pobrac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 10:30

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Natalia-Tosia :)
    Dziewczyny a jak długo u Was trwało to badanie? Bo ja mam wrażenie że za szybko to zrobił ale może tylko mi się wydaje.

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny, które maja juz maleństwo kiedy pierwszy raz kąpałyście? Bo ja chyba sie zdecyduje na pierwszą kąpiel po odpadnięciu kikuta pępowinowego. Moja siostra tak zrobiła bo jej w Niemczech tak kazali w sumie zgoił sie w 5 dni i odpadł bez zadnego ślimaczenia. Mała była obmywana tylko na macie do tego czasu.
    Ja kapalam od razu jak wyszlismy ze szpitala. Te dzieciaczki az tak sie nie poca i nie brudza. Robilam to bardzjej po to by uczyc ja tej systematyki dzialania i ustawic jej dzien noc. Ale na szczęście kikut odpadl w 6 dobie. Pozniej mialysmy przepukline pepkowa ale udalo sie jej uniknac plastrowania.
    Za to corcia brata nie miala tyle szczęścia i oto z dzisiaj mala 2 miesieczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 10:30

b2ujp2.png

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Natalia-Tosia masz zdjęcia z usg ładne?

16863b0f958c2358med.jpg

Daffi, B_002, Karmelllka90, Lolka30, MamaAga85, DorotaAnna, espoir, AniaKJ, Lili90, Misiabella, Kasiulka90, NiespełnionaMama, estrella, Franka2104, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Super Natalia-Tosia :)
    Dziewczyny a jak długo u Was trwało to badanie? Bo ja mam wrażenie że za szybko to zrobił ale może tylko mi się wydaje.
    U mnie cała wizyta trwała godzinę, samo badanie 40 min.

martusiawp lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Wróciłam z prenatalnych... ahhh... jaka ona jest śliczna! Waży 332g, rozwija się prawidłowo :D Żadnych wad, rozszczepów, pępowina ok, nerki są, pęcherz też, serce super :) Najpiękniejsze ma stopy! hahaha :D
    Fika jak szalona, Pani doktor ledwo dała radę wszystko pomierzyć... ah... jaka jestem szczęśliwa!
    Wspaniałe wiadomości! Uwielbiam takie czytać :)
    Byłam na tym samym etapie na połówkowych co ty i waga mojej małej była zbliżona.
    Niech rośnie zdrowo!
    Zdjęcia śliczne :)

Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez badanie trwało na prawde Długo.
    Natalia- Tosia piękne zdjęcia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 20:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - biedne maleństwo :( czy to cos groźnego? Ja z tym kompaniem się wstrzymam do odpadnięcia tego kikuta, a cały czas tez właśnie czytam o tej rutynie dnia, ale nie wiem jak to u nas bedzie bo ja nie chce małej kapać codziennie mam nadzieje ze obmywanie i przebieranie w piżamkę wystarczy

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia czekałam na wieści od Ciebie, super że wszystko w porządku a Malutka jest śliczna :). Już nie mogę się doczekać naszego spotkania z Filipem.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi - biedne maleństwo :( czy to cos groźnego? Ja z tym kompaniem się wstrzymam do odpadnięcia tego kikuta, a cały czas tez właśnie czytam o tej rutynie dnia, ale nie wiem jak to u nas bedzie bo ja nie chce małej kapać codziennie mam nadzieje ze obmywanie i przebieranie w piżamkę wystarczy
    A dlaczego nie chcesz kąpać dziecka codziennie?
    Ogólnie taki maluszek dużo lepiej się rozwija dzięki stałemu rytmowi dnia, czuje się dzięki temu bezpieczniej i łatwiej jest mu się przystosować do nowego życia. Codzienna kąpiel w tych czasach jest wręcz zalecana.
    Ja sobie nie wyobrażam nie wykąpać się codziennie, więc taki maluch który często ulewa itd. wydaje mi się, że tym bardziej powinien być kąpany codziennie. :)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To jest plastrowanie przepukliny pepkowej. Tak po ludzku mówiąc w tym otworzę wylecialo jej poprostu jelito. Nie zasklepil sie dobrze a ona ma kolki napiecie brzuszka i mocny placz i tylko to spowodowalo i poglebilo. Dzis juz bylo tak duzo a musieli czekac do dzis bo mala byla za mala na plastrowanie. Nawet pediatra w przychodni sie tego nie podjela i zadzwonila do szpitala i tam czekali na nie i plastrowali malutka. Moze byc to dlugi proces leczenia a moze uda sie szybko.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ogólnie taki maluszek dużo lepiej się rozwija dzięki stałemu rytmowi dnia, czuje się dzięki temu bezpieczniej i łatwiej jest mu się przystosować do nowego życia. Codzienna kąpiel w tych czasach jest wręcz zalecana.
    Ja sobie nie wyobrażam nie wykąpać się codziennie, więc taki maluch który często ulewa itd. wydaje mi się, że tym bardziej powinien być kąpany codziennie. :)
    Ja czytalam gdzies ze dziecko powinno sie kapac tyle razy w tyg ile ma miesiecy. Czyli 1 miesiac raz w tyg.. 2 miesiace dwa razy w tyg. Itd... Ale ja tez sobie nie wyobrazam. Dla mnie wazne jest by wbic dziecko w ten rytualny rytm oddzielajacy dzien od nocy.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:

nie ma sensu dziecka kąpać codziennie bo zmywamy powłoczkę chroniącą, dzieci sie tak nie pocą i nie brudzą a częste kąpiele mogą wysuszać wrażliwą skórę

Martusiazabka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To jest plastrowanie przepukliny pepkowej. Tak po ludzku mówiąc w tym otworzę wylecialo jej poprostu jelito. Nie zasklepil sie dobrze a ona ma kolki napiecie brzuszka i mocny placz i tylko to spowodowalo i poglebilo. Dzis juz bylo tak duzo a musieli czekac do dzis bo mala byla za mala na plastrowanie. Nawet pediatra w przychodni sie tego nie podjela i zadzwonila do szpitala i tam czekali na nie i plastrowali malutka. Moze byc to dlugi proces leczenia a moze uda sie szybko.

o Jezu... strasznie to brzmi,,,, biedny Maluszek...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam na majówkach? dalej się szarpią? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    o Jezu... strasznie to brzmi,,,, biedny Maluszek...
    Moja Julcia tez miala ta przepukline ale zniknela samoistnie.

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem jeśli ktoś nie kapie dzidziusia codziennie, ale ja zamierzam myć codziennie swoje dziecko :)

Okropne jest to co napisałaś o tej przepuklinie pepkowej aż się przeraziłam. A od czego takie coś się robi? Jak tego uniknąć?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ