Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, które maja juz maleństwo kiedy pierwszy raz kąpałyście? Bo ja chyba sie zdecyduje na pierwszą kąpiel po odpadnięciu kikuta pępowinowego. Moja siostra tak zrobiła bo jej w Niemczech tak kazali w sumie zgoił sie w 5 dni i odpadł bez zadnego ślimaczenia. Mała była obmywana tylko na macie do tego czasu.
-
nick nieaktualny
-
Natalia-tosia wrote:Wróciłam z prenatalnych... ahhh... jaka ona jest śliczna! Waży 332g, rozwija się prawidłowo
Żadnych wad, rozszczepów, pępowina ok, nerki są, pęcherz też, serce super
Najpiękniejsze ma stopy! hahaha
Fika jak szalona, Pani doktor ledwo dała radę wszystko pomierzyć... ah... jaka jestem szczęśliwa!
gratki!Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny, które maja juz maleństwo kiedy pierwszy raz kąpałyście? Bo ja chyba sie zdecyduje na pierwszą kąpiel po odpadnięciu kikuta pępowinowego. Moja siostra tak zrobiła bo jej w Niemczech tak kazali w sumie zgoił sie w 5 dni i odpadł bez zadnego ślimaczenia. Mała była obmywana tylko na macie do tego czasu.
Za to corcia brata nie miala tyle szczęścia i oto z dzisiaj mala 2 miesiecznaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 10:30
-
Natalia-tosia wrote:Wróciłam z prenatalnych... ahhh... jaka ona jest śliczna! Waży 332g, rozwija się prawidłowo
Żadnych wad, rozszczepów, pępowina ok, nerki są, pęcherz też, serce super
Najpiękniejsze ma stopy! hahaha
Fika jak szalona, Pani doktor ledwo dała radę wszystko pomierzyć... ah... jaka jestem szczęśliwa!
Byłam na tym samym etapie na połówkowych co ty i waga mojej małej była zbliżona.
Niech rośnie zdrowo!
Zdjęcia śliczneNatalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaffi - biedne maleństwo
czy to cos groźnego? Ja z tym kompaniem się wstrzymam do odpadnięcia tego kikuta, a cały czas tez właśnie czytam o tej rutynie dnia, ale nie wiem jak to u nas bedzie bo ja nie chce małej kapać codziennie mam nadzieje ze obmywanie i przebieranie w piżamkę wystarczy
-
Natalia-tosia czekałam na wieści od Ciebie, super że wszystko w porządku a Malutka jest śliczna
. Już nie mogę się doczekać naszego spotkania z Filipem.
Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Karmelllka90 wrote:Daffi - biedne maleństwo
czy to cos groźnego? Ja z tym kompaniem się wstrzymam do odpadnięcia tego kikuta, a cały czas tez właśnie czytam o tej rutynie dnia, ale nie wiem jak to u nas bedzie bo ja nie chce małej kapać codziennie mam nadzieje ze obmywanie i przebieranie w piżamkę wystarczy
Ogólnie taki maluszek dużo lepiej się rozwija dzięki stałemu rytmowi dnia, czuje się dzięki temu bezpieczniej i łatwiej jest mu się przystosować do nowego życia. Codzienna kąpiel w tych czasach jest wręcz zalecana.
Ja sobie nie wyobrażam nie wykąpać się codziennie, więc taki maluch który często ulewa itd. wydaje mi się, że tym bardziej powinien być kąpany codziennie. -
Karmelllka90 wrote:Daffi - biedne maleństwo
-
Natalia-tosia wrote:A dlaczego nie chcesz kąpać dziecka codziennie?
Ogólnie taki maluszek dużo lepiej się rozwija dzięki stałemu rytmowi dnia, czuje się dzięki temu bezpieczniej i łatwiej jest mu się przystosować do nowego życia. Codzienna kąpiel w tych czasach jest wręcz zalecana.
Ja sobie nie wyobrażam nie wykąpać się codziennie, więc taki maluch który często ulewa itd. wydaje mi się, że tym bardziej powinien być kąpany codziennie. -
Natalia-tosia wrote:A dlaczego nie chcesz kąpać dziecka codziennie?
Ja sobie nie wyobrażam nie wykąpać się codziennie, więc taki maluch który często ulewa itd. wydaje mi się, że tym bardziej powinien być kąpany codziennie.
nie ma sensu dziecka kąpać codziennie bo zmywamy powłoczkę chroniącą, dzieci sie tak nie pocą i nie brudzą a częste kąpiele mogą wysuszać wrażliwą skóręMartusiazabka lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Daffi wrote:To jest plastrowanie przepukliny pepkowej. Tak po ludzku mówiąc w tym otworzę wylecialo jej poprostu jelito. Nie zasklepil sie dobrze a ona ma kolki napiecie brzuszka i mocny placz i tylko to spowodowalo i poglebilo. Dzis juz bylo tak duzo a musieli czekac do dzis bo mala byla za mala na plastrowanie. Nawet pediatra w przychodni sie tego nie podjela i zadzwonila do szpitala i tam czekali na nie i plastrowali malutka. Moze byc to dlugi proces leczenia a moze uda sie szybko.
o Jezu... strasznie to brzmi,,,, biedny Maluszek...Fasolka77
-
Ja rozumiem jeśli ktoś nie kapie dzidziusia codziennie, ale ja zamierzam myć codziennie swoje dziecko
Okropne jest to co napisałaś o tej przepuklinie pepkowej aż się przeraziłam. A od czego takie coś się robi? Jak tego uniknąć?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️