X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które maja juz maleństwo kiedy pierwszy raz kąpałyście? Bo ja chyba sie zdecyduje na pierwszą kąpiel po odpadnięciu kikuta pępowinowego. Moja siostra tak zrobiła bo jej w Niemczech tak kazali w sumie zgoił sie w 5 dni i odpadł bez zadnego ślimaczenia. Mała była obmywana tylko na macie do tego czasu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-Tosia masz zdjęcia z usg ładne?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Wróciłam z prenatalnych... ahhh... jaka ona jest śliczna! Waży 332g, rozwija się prawidłowo :D Żadnych wad, rozszczepów, pępowina ok, nerki są, pęcherz też, serce super :) Najpiękniejsze ma stopy! hahaha :D
    Fika jak szalona, Pani doktor ledwo dała radę wszystko pomierzyć... ah... jaka jestem szczęśliwa!

gratki! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tego użyć?

Któraś podpowie? Ma cora do pojemnika oddac mocz i ta strzykawka pobrac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 10:30

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Natalia-Tosia :)
    Dziewczyny a jak długo u Was trwało to badanie? Bo ja mam wrażenie że za szybko to zrobił ale może tylko mi się wydaje.

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny, które maja juz maleństwo kiedy pierwszy raz kąpałyście? Bo ja chyba sie zdecyduje na pierwszą kąpiel po odpadnięciu kikuta pępowinowego. Moja siostra tak zrobiła bo jej w Niemczech tak kazali w sumie zgoił sie w 5 dni i odpadł bez zadnego ślimaczenia. Mała była obmywana tylko na macie do tego czasu.
    Ja kapalam od razu jak wyszlismy ze szpitala. Te dzieciaczki az tak sie nie poca i nie brudza. Robilam to bardzjej po to by uczyc ja tej systematyki dzialania i ustawic jej dzien noc. Ale na szczęście kikut odpadl w 6 dobie. Pozniej mialysmy przepukline pepkowa ale udalo sie jej uniknac plastrowania.
    Za to corcia brata nie miala tyle szczęścia i oto z dzisiaj mala 2 miesieczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 10:30

b2ujp2.png

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Natalia-Tosia masz zdjęcia z usg ładne?

16863b0f958c2358med.jpg

Daffi, B_002, Karmelllka90, Lolka30, MamaAga85, DorotaAnna, espoir, AniaKJ, Lili90, Misiabella, Kasiulka90, NiespełnionaMama, estrella, Franka2104, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Super Natalia-Tosia :)
    Dziewczyny a jak długo u Was trwało to badanie? Bo ja mam wrażenie że za szybko to zrobił ale może tylko mi się wydaje.
    U mnie cała wizyta trwała godzinę, samo badanie 40 min.

martusiawp lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Wróciłam z prenatalnych... ahhh... jaka ona jest śliczna! Waży 332g, rozwija się prawidłowo :D Żadnych wad, rozszczepów, pępowina ok, nerki są, pęcherz też, serce super :) Najpiękniejsze ma stopy! hahaha :D
    Fika jak szalona, Pani doktor ledwo dała radę wszystko pomierzyć... ah... jaka jestem szczęśliwa!
    Wspaniałe wiadomości! Uwielbiam takie czytać :)
    Byłam na tym samym etapie na połówkowych co ty i waga mojej małej była zbliżona.
    Niech rośnie zdrowo!
    Zdjęcia śliczne :)

Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez badanie trwało na prawde Długo.
    Natalia- Tosia piękne zdjęcia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 20:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - biedne maleństwo :( czy to cos groźnego? Ja z tym kompaniem się wstrzymam do odpadnięcia tego kikuta, a cały czas tez właśnie czytam o tej rutynie dnia, ale nie wiem jak to u nas bedzie bo ja nie chce małej kapać codziennie mam nadzieje ze obmywanie i przebieranie w piżamkę wystarczy

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia czekałam na wieści od Ciebie, super że wszystko w porządku a Malutka jest śliczna :). Już nie mogę się doczekać naszego spotkania z Filipem.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi - biedne maleństwo :( czy to cos groźnego? Ja z tym kompaniem się wstrzymam do odpadnięcia tego kikuta, a cały czas tez właśnie czytam o tej rutynie dnia, ale nie wiem jak to u nas bedzie bo ja nie chce małej kapać codziennie mam nadzieje ze obmywanie i przebieranie w piżamkę wystarczy
    A dlaczego nie chcesz kąpać dziecka codziennie?
    Ogólnie taki maluszek dużo lepiej się rozwija dzięki stałemu rytmowi dnia, czuje się dzięki temu bezpieczniej i łatwiej jest mu się przystosować do nowego życia. Codzienna kąpiel w tych czasach jest wręcz zalecana.
    Ja sobie nie wyobrażam nie wykąpać się codziennie, więc taki maluch który często ulewa itd. wydaje mi się, że tym bardziej powinien być kąpany codziennie. :)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To jest plastrowanie przepukliny pepkowej. Tak po ludzku mówiąc w tym otworzę wylecialo jej poprostu jelito. Nie zasklepil sie dobrze a ona ma kolki napiecie brzuszka i mocny placz i tylko to spowodowalo i poglebilo. Dzis juz bylo tak duzo a musieli czekac do dzis bo mala byla za mala na plastrowanie. Nawet pediatra w przychodni sie tego nie podjela i zadzwonila do szpitala i tam czekali na nie i plastrowali malutka. Moze byc to dlugi proces leczenia a moze uda sie szybko.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ogólnie taki maluszek dużo lepiej się rozwija dzięki stałemu rytmowi dnia, czuje się dzięki temu bezpieczniej i łatwiej jest mu się przystosować do nowego życia. Codzienna kąpiel w tych czasach jest wręcz zalecana.
    Ja sobie nie wyobrażam nie wykąpać się codziennie, więc taki maluch który często ulewa itd. wydaje mi się, że tym bardziej powinien być kąpany codziennie. :)
    Ja czytalam gdzies ze dziecko powinno sie kapac tyle razy w tyg ile ma miesiecy. Czyli 1 miesiac raz w tyg.. 2 miesiace dwa razy w tyg. Itd... Ale ja tez sobie nie wyobrazam. Dla mnie wazne jest by wbic dziecko w ten rytualny rytm oddzielajacy dzien od nocy.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:

nie ma sensu dziecka kąpać codziennie bo zmywamy powłoczkę chroniącą, dzieci sie tak nie pocą i nie brudzą a częste kąpiele mogą wysuszać wrażliwą skórę

Martusiazabka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To jest plastrowanie przepukliny pepkowej. Tak po ludzku mówiąc w tym otworzę wylecialo jej poprostu jelito. Nie zasklepil sie dobrze a ona ma kolki napiecie brzuszka i mocny placz i tylko to spowodowalo i poglebilo. Dzis juz bylo tak duzo a musieli czekac do dzis bo mala byla za mala na plastrowanie. Nawet pediatra w przychodni sie tego nie podjela i zadzwonila do szpitala i tam czekali na nie i plastrowali malutka. Moze byc to dlugi proces leczenia a moze uda sie szybko.

o Jezu... strasznie to brzmi,,,, biedny Maluszek...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam na majówkach? dalej się szarpią? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    o Jezu... strasznie to brzmi,,,, biedny Maluszek...
    Moja Julcia tez miala ta przepukline ale zniknela samoistnie.

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem jeśli ktoś nie kapie dzidziusia codziennie, ale ja zamierzam myć codziennie swoje dziecko :)

Okropne jest to co napisałaś o tej przepuklinie pepkowej aż się przeraziłam. A od czego takie coś się robi? Jak tego uniknąć?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ