X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jak tam na majówkach? dalej się szarpią? :)
    Nie wiem, już nie wchodzę. Wiem, że zostałam usunięta z listy na pierwszej stronie :D
    Nie mam nerwów. :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie myślałam jeszcze o takich sprawach jak kąpiele, za bardzo nie wybiega myślami poza poród. Jestem zielona jak Szczypiorek nawet nie wiem czego nie wiem i nad czym mam się zastanawiać. Aaaaaaa

Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dokładnie! Ja w moczu ogólnym miałam liczne bakterie, choć objawów tez zero. Posiew też zrobiłam na własną rękę a tam E-coli. Dokładnie taki sam wynik.
    Wiewióreczka, mimo powagi sytuacji rozbawiłaś mnie! :D jakże jesteśmy podobne! :D mamy wszystko, no Ty chyba z anemią nie masz problemów :D i nie rzygałaś jak kot na początku :D ale spoko, będę obserwować swój organizm i oczywiście dam znać w razie nowości :D
    A tu Cię zaskoczę, Kochana, anemię też mam, troszkę lżejszą jedynie :P

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, nie bój się leków, nic się nie stanie nawet jak nie zachowasz pełnego odstępu czasu do następnej dawki. Mam nadzieję, że noc będziecie mieć spokojną :*

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    A tu Cię zaskoczę, Kochana, anemię też mam, troszkę lżejszą jedynie :P

Jesteś moim ciążowym bliźniakiem ? :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pospane :/ znowu mam stresa. Zauważyłam ze jak sikam to nie raz pojawi sie kilka plamek piany w moczu miałam robic badania w sobotę nie wiem czy wytrzymam do soboty :/ boje sie ze mam białkomocz :(:(

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi daj znać jak noc Wam minęła. Trzynajcie się dzielnie!
    Karmelko spokojnie, zrób zwykle badanie moczu i już jutro będziesz wiedziała czy w moczu jest białko czy nie, nie denerwuj się na zapas.
    Malutka_mycha, też tak miałam ww pierwszej cciąży, ogólnie wydawało mi się, że pporód jeszcze jest tak daleko i że tyle jeszcze czasu przede mną :D a teraz moje tyle czasu ma już 8 lat haha... ta ciąża oogólnie mija mi o wiele szybciej, pomimo tego, że mam w niej dużo mniej zajęć niż w poprzedniej ;-)

Miłego dnia dziewczynki!

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - Tosia jutro zrobię badanie.
    A wam sie nie pieni w ogóle?

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, jak tam sytuacja? :( Biedna malutka się męczy, a Tobie pewnie serce pęka :(

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - a nie uważasz że trochę na wyrost się martwisz? Jak sikasz więcej i strumień leci szybciej to się pieni i to jest całkowicie normalne. Nie wmawiają sobie jeszcze białkomoczu. Zrób badanie i jak wyjdzie coś nie tak to dopiero się martw.
    Rutynowo w ciąży i tak powinnaś robić mocz i morfologię raz w miesiącu.

Daffi - jak noc minęła? A może to nie tylko pęcherz daje takie objawy, zrobiliście w końcu USG? Dawkami leków ja bym się specjalnie nie przejmowała. Zobacz na ulotce ile maksymalnie można podać w ciągu doby i tej dawki nie przekrocz. Dawaj jeśli cierpi bo tylko się niepotrzebnie męczy. A jeśli dojdziesz do maksymalnej dawki i ból występuje nadal to można skoczyć na pogotowie, oni mogą podać coś innego albo więcej. Lub zmienić kurację skoro nie działa.

Ja mam paskudne oparzenie na brzuchu od tego zasranego oleju. Nie boli już, smaruje żelem aloesowym. Ale wygląda paskudnie.
    Mój mąż się śmieje że mi kupi strój futbolisty bo co on do pracy pójdzie to ja sobie coś zrobie.
    U mnie Kresa czarna się jeszcze nie pojawiła, ściemniały tylko trochę włosy wzdłuż domniemanej linii ;-)
    Ostatnio się chwaliłam że nie sikam po nocach ale znowu się zaczyna. Dzisiaj w nocy wstałam 7 razy. Średnio co godzinę...
    Zbieram wprawki na nocne budzenie przez Młodego :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 07:33

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Szczerze mówiąc ja nie zwracam na to uwagi, ale pewnie teraz zacznę ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja właśnie juz tez mam bodow legginsów i pajaców na tyle. Teraz musze sie skupić na sukienkach i bluzeczkach i rampersach typowo letnich

ja muszę Młodemu gajer ogarnąć bo w czerwcu 2019 mamy wesele :) :) :)

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Fasolka, u mnie bakteria w moczu bez objawów...zrobiłam posiew tak sobie - dla siebie. Razem z badaniem ogólnym. Pomyślałam, że gdyby coś wyszło w ogólnym, to będę do przodu z czasem.
    I tym bardziej jestem wściekła...zero objawów, nigdy nie miałam zapalenia pęcherza, w badaniu ogólnym moczu pojedyncze bakterie (czyli prawidłowo), więc byłam spokojna...a w posiewie niespodzianka! I weź tu kur... nie rób badań na własną rękę...
    Dziewczyny, róbcie też od razu posiew, jak ja. Ta bakteria jest najczęstsza i niebezpieczna dla ciąży. Może prowadzić do wczesnego pęknięcia pęcherza płodowego, niskiej masy urodzeniowej.
    Karolinka, łączę się z Tobą z problematyczną szyjką, stawianiem macicy i Colą w moczu ;) Jakbyś odkryła coś nowego, daj znać - pewnie też to mam ;)

o matko... to ja juz nie wiem... czy laboratoria coś kręcą??? ja mam jak na razie bad ogólne moczu ok, bez bakterii... czy to znaczy, że mam sobie taki posiew mimo wszystko zrobić? :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja nawet nie myślałam jeszcze o takich sprawach jak kąpiele, za bardzo nie wybiega myślami poza poród. Jestem zielona jak Szczypiorek nawet nie wiem czego nie wiem i nad czym mam się zastanawiać. Aaaaaaa

ja też jestem zielona :) liczę na szkołę rodzenia a potem to nie wiem... będę wydzwaniać po znajomych mamach albo prywatna położną opłacę :) liczę też na instynkt :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

ja nie zwracałam na razie uwagi bo od razu papier wrzucam i nawet nie widać.. patrze tylko czy nie jest czerwono bo po 3 przypadkach krwawień mam stresa ale teraz zwrócę uwagę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    U mnie pospane :/ znowu mam stresa. Zauważyłam ze jak sikam to nie raz pojawi sie kilka plamek piany w moczu miałam robic badania w sobotę nie wiem czy wytrzymam do soboty :/ boje sie ze mam białkomocz :(:(
    Karmelka takie wmawianie sobie chorób to się chyba jakoś nazywa :P
    Po co się martwisz tym co jeszcze w badaniach nie wyszło i pewnie nie wyjdzie.
    Paula dobrze mówi, jak zrobisz badanie i wyjdzie to dopiero się martw.
    Ja bym na twoim miejscu poczekała jednak do soboty tak jak wcześniej planowałaś, bo jak robisz te badania częściej to się chyba niepotrzebnie nakręcasz sama. Potrzebujesz więcej spokoju w ciąży a nie stresów na zapas.
    Ja nawet nie zwracam uwagi czy coś się pieni czy nie, a jeśli bym zobaczyła jakieś bąbelki to raczej bym pomyślała że to od detergentów w muszli.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc to byla tragedia taka sama jak wczoraj. Bol dalej taki silny. Tyle ze więcej ona pospala bo leki przeciwbolowe lekko umozliwily. Paracetamol w ogole nie dziala na bol.. A samym nurofenem leciec nie moge. O 4 dalam nurofen i jesli nie potrzymalby jej choc tych 4 godz umowilismy sie z M ze jedziemy na szpital. Ale pospala do 8.30 i troche skarzy sie. Zaraz szukam jakiegos lekarza bo mi spokoju nie daje. O ile w dzien jest lepiej bo ona sie zajmie czy bajka w tv czy tabletem tak noce sa straszne.. Czuje sie jak zombie oczy mnie pieka spuchniete cale.

Jeszcze o 2 w nocy dostalam telefon ze kuzyn bliski mojego M ma raka mózgu i nie wiem jak mu to powiedzieć. Chlopak w moim wieku ma 30 lat. Posypal sie i zaczal pic..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Daffi same zmartwienia masz :(
    Idźcie jak najszybciej do lekarza bo przecież dziecko się męczy. Współczuję.
    Nie wiem co może powodować takie bóle... Może trzeba jeszcze diagnozować dalej. Trzymaj się!

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • india Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Daffi... jaka biedna twoja córcia :( chyba niezbędna dalsza diagnostyka bo juz sama nie wiem

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Noc to byla tragedia taka sama jak wczoraj. Bol dalej taki silny. Tyle ze więcej ona pospala bo leki przeciwbolowe lekko umozliwily. Paracetamol w ogole nie dziala na bol.. A samym nurofenem leciec nie moge. O 4 dalam nurofen i jesli nie potrzymalby jej choc tych 4 godz umowilismy sie z M ze jedziemy na szpital. Ale pospala do 8.30 i troche skarzy sie. Zaraz szukam jakiegos lekarza bo mi spokoju nie daje. O ile w dzien jest lepiej bo ona sie zajmie czy bajka w tv czy tabletem tak noce sa straszne.. Czuje sie jak zombie oczy mnie pieka spuchniete cale.

Jeszcze o 2 w nocy dostalam telefon ze kuzyn bliski mojego M ma raka mózgu i nie wiem jak mu to powiedzieć. Chlopak w moim wieku ma 30 lat. Posypal sie i zaczal pic..

jak czytam takie wiadomości to ręce opadają. .. jak Ci lekarze leczą????

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ