Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi trzymam kciuki za Was, za córkę! Żeby się wszystko wyjaśniło i bóle ustąpiły.
Ja się witam w kolejnym tygodniu, piątek co raz bliżej, wracam do siebie rano a po godzinie 11 mam połówkowe.
M mnie odwiezie, pojedzie ze mną na wizytę i wraca do siebie. Mnie dziś boli trochę brzuch, wieczorem zjadłam popcorn, może od tego.
Jak wczoraj znalazłam tętno Marceliny to szwagier M nagrał to na telefon, później nam wysłał i tak sobie słucham od wczoraj ❤️martusiawp lubi tę wiadomość
-
Oj Daffi myślałam, że noc będzie lepsza
ale dostaliście jeszcze jakiś antybiotyk czy coś oprócz tych przeciwbólowych? Może tez potrzeba trochę czasu żeby zadziałało
kurczę ale naprawdę jak będzie dzisiaj tez taki słaby dzień to jedźcie do szpitala
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelka aż się zaciekawiłam tym pieniącym się moczem bo sama bym nawet nie wpadła żeby to sprawdzać. W kilku artykułach w internecie piszą że jednym z powodów lekkiego piebienia się moczu które nie są powodem do zmartwień jest właśnie ciąża. W ciąży norma białka w moczu jest fizjologicznie wyższa i nie powinna stanowić problemu. A czy nie jest go za dużo to wyjdzie w kolejnych rutynowych badaniach, nie masz co biegać co chwilę na te badania. Na pewno nic się złego nie dzieje
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karmelllka90 wrote:U mnie pospane
znowu mam stresa. Zauważyłam ze jak sikam to nie raz pojawi sie kilka plamek piany w moczu miałam robic badania w sobotę nie wiem czy wytrzymam do soboty
boje sie ze mam białkomocz
jak to kiedys moja sasiadka powiedziala, (bo na poczatku ciazy panicznie balam sie ze poronie i ciagle doszukiwalam sie zlych oznak) "kochana nie muisz miec wszystkich chorob swiata zostaw tez cos dla innych"
Takze spokojnie do soboty juz niedaleko
Ja juz caly dom posprzatalam pranie wparalam i chodze jak tygrys po klatce czekam az bedzie 9:30 bo wtedy wyjazd na polowkowecisnienie oczywiscie osiaga wyzyny swoich mozliwosci...boje sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 09:10
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Daffi trzymam kciuki żeby nastąpiła szybka poprawa, ale wydaje mi się że usg i tak warto zrobić.
martusiawp lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Dziewczyny a powiedzcie mi będziecie dziecko od samego początku kładły na podłodze no na macie edukacyjnej albo na takich piankowych puzzlach albo kocyku? Na brzuszku? Bo się zastanawiam co jest lepsze czy takie piankowe puzzle czy mata z tym pałąkiem u góry i w zasadzie od kiedy takie dziecko się kładzie na to👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Oj Daffi myślałam, że noc będzie lepsza
ale dostaliście jeszcze jakiś antybiotyk czy coś oprócz tych przeciwbólowych? Może tez potrzeba trochę czasu żeby zadziałało
kurczę ale naprawdę jak będzie dzisiaj tez taki słaby dzień to jedźcie do szpitala
Naprawde myslalam ze choc troche ulgi bedzie.. Zdaje sobie sprawę ze bol nie mija tak od razu ale moglby chociaż trochę zelzec.
Jestem juz zalamana.. Skad to sie wzięło.. I dlaczego sie przyplatalo. -
Przepraszam ze was tak tym zameczam ale jakos mi lzej jak z siebie to wyrzucam. Plus wasze podpowiedzi daja mi sile do kolejnego dzialania. Zadna matka nie chce takiego cierpienia dla swojego dziecka. A co to bedzie przy dwojce?
-
DorotaAnna wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi będziecie dziecko od samego początku kładły na podłodze no na macie edukacyjnej albo na takich piankowych puzzlach albo kocyku? Na brzuszku? Bo się zastanawiam co jest lepsze czy takie piankowe puzzle czy mata z tym pałąkiem u góry i w zasadzie od kiedy takie dziecko się kładzie na to
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi będziecie dziecko od samego początku kładły na podłodze no na macie edukacyjnej albo na takich piankowych puzzlach albo kocyku? Na brzuszku? Bo się zastanawiam co jest lepsze czy takie piankowe puzzle czy mata z tym pałąkiem u góry i w zasadzie od kiedy takie dziecko się kładzie na to
Ja powiem z doświadczenia z siostrą że i to i to ma swoje zalety. Mi lepiej pasują jednak te puzzle i przy tym zostaniemy. Ale to osobiste preferencje. Mnie te pałąki wkurzały, przeszkadzały. Puzzle też zdecydowanie lepiej amortyzują ewentualne uderzenia, bo maty są zazwyczaj cieńsze. A przy maluchu który dopiero walczy żeby podnieść główkę takie uderzenia o podłoże są nieuniknione. -
Daffi pisz jeśli ci to pomaga. My tu wszystkie jesteśmy dla siebie nawzajem żeby się wspierać i doradzać.
Oby wszystko się szybko pozytywnie zakończyło.
Mi też szkoda twojej córki, biedna tak się męczy. Oby leki zadziałały. Trzymam kciuki.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Pobierz jej dzisiaj dobrze w domku tak jak my pobierany do badania bo wiesz w szpitalnej toalecie to różne rzeczy mogły wyjść, ale no wiadomo jak taka sytuacja to nie ma wyjścia. Bardzo współczuje naprawdę, zobaczysz co dzisiaj wyjdzie bo z jednej strony to aż mi się wydaje niemożliwe żeby musiała ciagle na nurofenie jechać i to pęcherz by ja tak bolał? No ale ja się naprawdę nie znam...👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDaffi wrote:Dostalysmy Bactrim, nospa i przeciwbolowe. Ciekawe co wykaze mocz z dzisiaj. Wczoraj byl lapany w szpitalnej toalecie bez podmycia wcześniejszego.
Naprawde myslalam ze choc troche ulgi bedzie.. Zdaje sobie sprawę ze bol nie mija tak od razu ale moglby chociaż trochę zelzec.
Jestem juz zalamana.. Skad to sie wzięło.. I dlaczego sie przyplatalo.
Kochana, sprawdzcie czy z resztą narządów jest wszystko ok. Bo te wyniki z moczu wcale nie powinny dawać aż takich dolegliwości bólowych. Naciskaj żeby zrobili USG. Zrób też małej test na helicobacter pylori. Teraz można kupić taki test w aptece i samemu zrobić. Jest bardzo prosty do wykonania.
Trzymam kciuki żeby Malutka przestała cierpieć. Nic nie rozrywa serca bardziej niż cierpienie dziecka. Dużo zdrówka i dawaj znać na bieżąco co się dowiesz -
Mi te puzzle się bardziej podobają, ale właściwie nie myślałam o tym że mogą bardziej amortyzować dzięki Paula
jednak zawsze fajnie z kimś pogadać bo mamy różne spojrzenia na pewne sprawy.
Ciekawa jestem tylko jak mój pies zniesie sytuacje, że na podłodze leżą zabawki i to nie są jej zabawki
Daffi pisz do nas, teraz to już nawet musisz bo same się dopytujemy co tam u Wasa może jakieś kamienie jej się zrobiły? Słyszałam że to bardzo boli, ale to chyba w moczu by coś wyszło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 09:27
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi będziecie dziecko od samego początku kładły na podłodze no na macie edukacyjnej albo na takich piankowych puzzlach albo kocyku? Na brzuszku? Bo się zastanawiam co jest lepsze czy takie piankowe puzzle czy mata z tym pałąkiem u góry i w zasadzie od kiedy takie dziecko się kładzie na to
trudno mi powiedziec od kiedy kladlam bo juz poprostu nie pamietam, ale chyba jak zaczely troche kumac o co chodzi
mialam mate z pałakiem i puzle piankowe ......wszystko dostalam......teraz bym juz maty nie kupowala, puzle mam do dzis 10 lat dzieci ciagle wykorzystuja, teraz juz sa w domku na ogrodzie gdzie bawia sie przez lato bo juz troche podniszczone.....a z maty korzystalam pol roku i na nic sie wiecej nie przydala tylko miejsce na strychu zabiera.......takze praktycznie rzecz biorac dla mnie puzlee
aha ze wzgledow higienicznych tez lepiej puzle przetarlam szmatka i czyste a mate co tydzien pralam, bo sie mi wydawalo ze caly kurz z podlogi sie w niej zbiera......nie wiem jak tam z ekologia i zdrowiem no bo puzle to chyba plastik?
a co do kapania to ja z tych kapiacych codzienniea w 30 stopniowe upaly syn ladowal w wanience jeszcze w poludnie zeby sie schlodzic
-
O tym tescie nawet nie wiedzialam. Zaraz sprawdzę w doz czy jest i zadzwonie zapytam czy maja na stanie to maz zaraz by nam przywiozl bo przyjedzie po mocz corki juz pobrany tak jak byc powinien. Mi też sie wydaje ze jak na infekcje ukladu moczowego za silne te bole, boje sie octen krwiomocz czy to nie od nerek czasem. W przychodni nikt usg jej nie zrobi musialabym gdzies prywatnie ale nawet nie wiem czy w naszej dziurze gdzies sie da. Chyba szpital po 18 i wtedy.