Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
stresant wrote:Wiesz co, w zimie to ja tez chodze tylko w spodniach, bo mi sie mniej poci niz w sztucznych rajstopach i spodnicy...ale od wiosny do jesieni tylko sukienki lub spodnice...nawet jak chlodniej na polu to zakladam podkolanowki i spodnice........a i chyba tez raczej prysznic zeby nie siedziec w tej wodzie z bakteriami......kiedys po kazdym stosunku wkladalam lactovaginal profilaktycznie teraz to nawet nie pamietam co to stosunek
wanny nie mamtakże z tym mam spokój. Ja kiedyś cierpiałam na mega zapalenia pęcherza... stara ale długa historia.. bakterii brak, badania ok.. pomogła psychoterapia i rozwód... od kilku lat nie wiem co to zapalenie pęcherza (odpukać), o grzybicy też dawno nie pamiętałam a tu taka akcja
mam nadzieję, że teraz posiew wyjdzie ok...
nie jestem spódnicowa...czasem sukienka ale od wielkiego świętaFasolka77
-
nick nieaktualny
-
B_002 wrote:Fasolka mi zawsze lekarze zalecali zrobić ponowny posiew kilka dni po zakończeniu leczenia. Minimum 5 dni zwykle. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie że robisz wcześniej.
no i teraz mam zagwostkę... w niedzielę skończyłam clotrimazol.... nie wiem czy teraz aplikować lacibios femina czy przestać do kontrolnego wymazu... i faktycznie kiedy zrobić kontrolę... w necie jest napisane, że nawet 2 tyg po leczeniuFasolka77
-
Stresant no duży
Ale liczę na to,że do okolic 60cm dobije na koniec
Fasolka77 trzymam kciuki za jutrzejszy dzień
Kupujecie wogole body na długi rękaw?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 18:18
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Fasolka mi się wydaje że 1-2 dni po zakończeniu leczenia to za szybko. Jak będziesz jutro na połówkowym to spytaj lekarza kiedy zrobić, ja będę w czwartek na połówkowych i też chcę o to dopytać.
MamaAga super wiadomości i fajnie, że możesz przyjechać na święta. Ja jakoś w tym roku szczególnie na nie czekam i nawet nie denerwowałam się jak zwykle prezentami, dziś kupiłam prawie wszystkie, jutro już z mężem dokupię brakujące i z głowy.
Fasolka77, MamaAga85 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
MamaAga ja ostatnio liczyłam ile czego mam z ubranek żeby wiedzieć co dokupić, a czego już wystarczy to wyszło mi że z długim rękawem mam 10 w rozmiarze 56 i 9 w rozmiarze 62, także tak
.
Muszę dokupić kilka sztuk pajacyków, bodów z krótkim rękawem, rampersów i półspiochów.MamaAga85 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Lolka30 wrote:Fasolka mi się wydaje że 1-2 dni po zakończeniu leczenia to za szybko. Jak będziesz jutro na połówkowym to spytaj lekarza kiedy zrobić, ja będę w czwartek na połówkowych i też chcę o to dopytać.
tak zrobię, nie wiem tylko czy brać teraz lacibios femina czy poczekać do posiewu?Fasolka77
-
Fasolka pytałaś czy możesz smarować clotrimazolum, mi lekarz jak najbardziej zalecal jak kiedyś miałam takie historie.
Ja właśnie body z długim mam malutko muszę coś dokupić. U nas w mieszkaniu jest chłodno, nie wiadomo jaka pogoda będzie w kwietniu więc myślę że mi się przydaFasolka77 lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Fasolka pytałaś czy możesz smarować clotrimazolum, mi lekarz jak najbardziej zalecal jak kiedyś miałam takie historie.
Ja właśnie body z długim mam malutko muszę coś dokupić. U nas w mieszkaniu jest chłodno, nie wiadomo jaka pogoda będzie w kwietniu więc myślę że mi się przyda
dzięki Mycha za info,
ja jeszcze nie mam żadnych ciuszków, wszystko planuje zacząć gromadzić dopiero po Nowym RokuFasolka77
-
Fasolka77 wrote:Lolka30 wrote:Fasolka mi się wydaje że 1-2 dni po zakończeniu leczenia to za szybko. Jak będziesz jutro na połówkowym to spytaj lekarza kiedy zrobić, ja będę w czwartek na połówkowych i też chcę o to dopytać.
tak zrobię, nie wiem tylko czy brać teraz lacibios femina czy poczekać do posiewu?.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Karollinax26 wrote:Fety jeść nie można w naszym stanie ? Mam ochotę na sałatkę brokułową z fetą i prażonym słonecznikiem.
.
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
nick nieaktualny
-
Lolka30 No ja też się bardzo cieszę,że jednak pojedziemy do Polski zwłaszcza,że to ostatni raz na długi czas.
Co do body to właśnie pytam o te z dlugim rękawem bo córkę rodziłam na koniec maja i ani jednej sztuki nie użyliśmy i patrzę tak do 3 lat wstecz to u nas od połowy kwietnia ciągle było ciepło...Wiadomo,że jakieś bluzy itp.ale nad tymi z długim rękawem myślę...Chyba jednak kilka sztuk kupię w razie w zwłaszcza,że dziś kolejny raz lekarka mówiła mi,że w grę wchodzi cesarka przez to nieindukowane ciśnienie a raczej puls a to wiąże się z wcześniejszym porodem -
Fasolka77 wrote:tak zrobię, nie wiem tylko czy brać teraz lacibios femina czy poczekać do posiewu?
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
B_002 wrote:Jeśli nie robisz jutro posiewu to weź profilaktycznie. 1-2 dni przed posiewem nie bierz żeby nie zaburzać wyniku. A kiedy zrobić to jak masz możliwość to dopytaj lekarza.
dopytam jutro na usg, dziś sobie w takim razie odpuszczę i jak będę mogła już iść na posiew to pójdę w czwartekFasolka77
-
nick nieaktualnyMamaAga85 ja mam z długim rękawem mój termin porodu to tak około 13 kwietnia ale raz ze moze być wcześniej dwa moze być pózniej. Ale raczej sie nad tym nie zastawiałam. Nie wiadomo jaka pogoda bedzie nie da sie przewidzieć a chodzby nawet to popołudnia czy wieczory wiosna sa chłodne a ja i lubię spacerować i myśle dużo na ogródku czasu spędzimy by sie nie kisić w mieszkaniu obstawiam ze na pewno bodziaki z długim sie nam przydadzą. Kosztują dużo mniej a bluz czy sweterków w 56 mam mało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 20:16
-
Wróciłam z prenatalnych... ahhh... jaka ona jest śliczna! Waży 332g, rozwija się prawidłowo
Żadnych wad, rozszczepów, pępowina ok, nerki są, pęcherz też, serce super
Najpiękniejsze ma stopy! hahaha
Fika jak szalona, Pani doktor ledwo dała radę wszystko pomierzyć... ah... jaka jestem szczęśliwa!Karmelllka90, DorotaAnna, Kiwona, Fasolka77, malutka_mycha, Daffi, Lolka30, espoir, AniaKJ, Misiabella, Syska2202, Sansivieria, Kasiulka90, estrella, india, Franka2104 lubią tę wiadomość