X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj próbuję się dodzwonić do szpitala po wyniki rezonansu, ale nikt nie odbiera. pewnie jeszcze nie będzie, ale jakoś muszę to usłyszeć po prostu...

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, mam z newbie 2 pary bodziakow w domu i 2 sweterki, na resztę rzeczy czekam aż przyjdą w przyszłym tygodniu. Ja brałam wszystko w rozmiarze 62 ale to jest takie normalne 62, nie widzę żeby odbiegało i było np większe. Tez zamówiłam sukieneczkę właśnie 62 i czekam na dostawę. Pokaż co upatrzyłaś :)

Newbie ma piękne te ubranka, lecz naprawdę bardzo drogie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba527c504dd.png

Te 3 sukienki a maz mowi, że ładna tylko szara :/ wiec jeszcze poszukam i zobaczę na co ostatecznie sie zdecyduje :)

martusiawp lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz ma gust :) mi tez tylko szara sie podoba :) te falbaneczki na rozowej moga gniesc dziecko jak polozysz na boczku....czym mniej pierdolek tym lepiej :)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Te 3 sukienki a maz mowi, że ładna tylko szara :/ wiec jeszcze poszukam i zobaczę na co ostatecznie sie zdecyduje :)

A mnie się wszystkie 3 podobają! Ja ogólnie jestem zakochana w tym ubrankach :) ale mąż ma rację, szara jest naj! ❤️

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz mam zagwostke :) haha
    Lindexa Hmm, muszę sprawdzić bo szczerze nie słyszałam :)

Normalnie w Krakowie jest czym oddychać :) więc wzięłam psa i poszłam na spacer do apteki, po drodze kupiłam chlebek szynkę i avokado mmmm... kanapeczki weszły jak złoto ;P i jeszcze kupiłam sobie czapkę w sklepie osiedlowym bo ta zeszłoroczna już styrana. I korci mnie teraz żeby sobię odrosty zrobić ale sama nigdy nie robiłam :)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi to dobrze że macie iść na oddział, tam córkę porządnie zbadaja i na pewno dojdą co jej jest

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    wiecie moze co oznacza skrot CM? u mnie CM 4,0 mm (ciut pod norme) a TCD 22,3mm (ciut nad norme)
    CM - zbiornik móżdżkowo-rdzeniowy (podobno rzadko mierzone podczas USG)
    TCD - poprzeczyny wymiar móżdżku
    U mnie był zrobiony tylko ten drugi pomiar na połówkowych.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B002 ja robiłam krzywą w luxmedzie przed ciąża i panie na miejscu zrobiły mi w kubeczku glukoze. Dopiero jak napisałaś to zwróciłam uwagę że ta krzywą w rozpisce jest od 24 tyg. I chyba sobie przesune badania żeby wszystko razem zrobić z tego przedziału.

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    puls dziecka byl 142

PI w lewo 1,400
    PI w prawo 1,000
    PI przecietna 1,200
    bez notche

tylko sie nie stresuj bo to zle wplywa na dziecko spokojnie jestesmy pod kontrola.....

pytalam sie czy moze zmierzyc szyjke przez usg......bo od paru dni mam straszne parcie na szyjke, ciagle czuje tam cisnienie.....i nie wiem czy to normalne

mowila ze moze jedynie recznie na fotelu, ale sie nie zgodzilam, za tydzien mam wizyte u mojego gina to mi pomierzy.....maly jest glowa na dol moze dlatego tak pcha na szyjke

wiecie moze co oznacza skrot CM? u mnie CM 4,0 mm (ciut pod norme) a TCD 22,3mm (ciut nad norme)
    To ja mam zupełnie inne oznaczenia na badaniu.Wiec ciężko porównać.Nie staram się nie stresować ale wiadomo jak jest.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a przy złych przepływach puls dziecka spada ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny a przy złych przepływach puls dziecka spada ?
    Puls dziecka spada wraz ze wzrostem ciąży.

• Aasha Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Ja mam bodziaka ze wzorem jak ta pierwsza sukieneczka, kolor sprał się już po 1 praniu.... :(

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Ja mam bodziaka ze wzorem jak ta pierwsza sukieneczka, kolor sprał się już po 1 praniu.... :(
    Reklamowałas?

Ostatecznie zamówiłam szara i czarna sukienke , strasznie lubię czarne rzeczy dla maluszków a tak mało ich widze. I juz widzę małą w tej sukience i minę teściowej sasasasaaaa ;P i domówiłam jeszcze taka bluzeczkę troszkę jak tunika w kratkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 15:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Puls dziecka spada wraz ze wzrostem ciąży.
    Tak tak ja wiem. Generalnie lekarz mi powiedział 120-160. Ale czy np jak sa złe przepływy to dziecko nie dostaje odpowiedniej ilosci tlenu i wtedy spada poniżej 120? Bo znajomej na ktg wyszło jakis tętno 86 i zrobili jej cesarkę i chyba ze przepływy ale właśnie nie pamietam czy to były przepływy dokładnie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przesadzajcie z tymi koronkami i kokardkami bo tego nie będziecie nosic. Takie ciuszki gniota dzieci i one się denerwują. Później u już siedzących a najlepiej stojących maluchów to już prędzej założycie.
    Ja dla siostry też nakupilam pięknych Łukasz a większość ubraliśmy raz albo wcale, bo siostra strasznie się denerwowała jak miała na sobie coś innego niż miękkie body albo spioszki. Sukienki i koronki ubieraliśmy głównie do zdjęcia.
    To tak tylko z własnych obserwacji na siostrze i córkach przyjaciółek Wam podrzucam dobre rady

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tak tak ja wiem. Generalnie lekarz mi powiedział 120-160. Ale czy np jak sa złe przepływy to dziecko nie dostaje odpowiedniej ilosci tlenu i wtedy spada poniżej 120? Bo znajomej na ktg wyszło jakis tętno 86 i zrobili jej cesarkę i chyba ze przepływy ale właśnie nie pamietam czy to były przepływy dokładnie :/

Nie jestem pewna ale na logikę biorąc to przepływy na puls właśnie i odżywienie dziecka ma wpływ. Dziecko nie dostaje odpowiedniej ilości krwi i składników odżywczych więc jest osłabione, tętno wtedy początkowo pewnie rośnie, bo to stres dla organizmu a jak jest już źle to zaczyna spadać.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    B002 ja robiłam krzywą w luxmedzie przed ciąża i panie na miejscu zrobiły mi w kubeczku glukoze. Dopiero jak napisałaś to zwróciłam uwagę że ta krzywą w rozpisce jest od 24 tyg. I chyba sobie przesune badania żeby wszystko razem zrobić z tego przedziału.
    Dzięki za informację :) W takim razie nie będę kupować wcześniej.
    Ja właśnie specjalnie sobie tak termin ustaliłam żeby nie latać 2 razy do przychodni.
    Nie lubię badań na czczo bo jestem przyzwyczajona jeść śniadanie od razu po wstaniu z łóżka, więc za jednym razem to dla mnie zdecydowanie lepiej.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90 moja znajom stroi od małego swoje córeczki praktycznie tylko w takie insta ciuszki z koronkami itp i mówiła mi tylko, żeby jakość była dobra. W sensie nic sztywnego drapiącego. Moja siostra natomiast fanka falban ale to takich falban falban i mała z tego co wiem nie płakała nie marudziła. Wiem na pewno, że chce unikać twardych zapięć dużych guzików i metalowych/plastikowych suwakow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 15:21

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc ja też sobie nie wyobrażam strojenia leżącego dziecka w falbanki itd... zawsze sobie myślę najpierw jak ja bym się czuła gdyby ciągle coś zawijało mi się pod pupą czy brzuchem.
    Zresztą moja Tosia wychowała się głównie w bodziakach i pajacach. Fakt, faktem do zdjęć i od święta zakładałam jej śliczne sukienki i rajstopki, ale to była kwestia pół godzinki i przebierałam później w pajacyk;-)
    Wychodzę z założenia, że dla takiego maluszka swoboda ruchu jest znacznie ważniejsza niż niepowtarzalny wygląd ;-)
    Do tego jak widzę ceny tych ubranek to mi się słabo robi, pomimo tego, że stać nas z mężem, to jakoś szkoda mi wydać setek złotych na ubranka które założę raz, maksymalnie dwa razy :) Ale może takie podejście nabywa się dopiero przy kolejnym dziecku, bo Tosi pierwsze ciuszki też wyglądały jak z wybiegu haha, no ale mówię niestety praktycznie nie były używane, później oddałam je potrzebującym:) Zawsze to jakiś plus :)

Wiewióreczka, B_002, Lolka30, Paula 90, KarmeLoVe, estrella lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, specjalnie dla Ciebie przeliczyłam - 8 baniek w siuśkach ;) A mam świeże wyniki i nie było żadnego białka w moczu. Tak więc spokojnie, wszystko się zapieni jak jest ciśnienie odpowiednie :) :*

Daffi, prześliczna jest Twoja córeczka...oby szybko było po wszystkim.

Karmelllka90, B_002, Kiwona, espoir lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ