Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Karmelka, mam z newbie 2 pary bodziakow w domu i 2 sweterki, na resztę rzeczy czekam aż przyjdą w przyszłym tygodniu. Ja brałam wszystko w rozmiarze 62 ale to jest takie normalne 62, nie widzę żeby odbiegało i było np większe. Tez zamówiłam sukieneczkę właśnie 62 i czekam na dostawę. Pokaż co upatrzyłaś
Newbie ma piękne te ubranka, lecz naprawdę bardzo drogie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba527c504dd.png
Te 3 sukienki a maz mowi, że ładna tylko szarawiec jeszcze poszukam i zobaczę na co ostatecznie sie zdecyduje
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba527c504dd.png
Te 3 sukienki a maz mowi, że ładna tylko szarawiec jeszcze poszukam i zobaczę na co ostatecznie sie zdecyduje
A mnie się wszystkie 3 podobają! Ja ogólnie jestem zakochana w tym ubrankachale mąż ma rację, szara jest naj! ❤️
-
nick nieaktualnyNo to teraz mam zagwostke
haha
Lindexa Hmm, muszę sprawdzić bo szczerze nie słyszałam
Normalnie w Krakowie jest czym oddychaćwięc wzięłam psa i poszłam na spacer do apteki, po drodze kupiłam chlebek szynkę i avokado mmmm... kanapeczki weszły jak złoto ;P i jeszcze kupiłam sobie czapkę w sklepie osiedlowym bo ta zeszłoroczna już styrana. I korci mnie teraz żeby sobię odrosty zrobić ale sama nigdy nie robiłam
-
stresant wrote:wiecie moze co oznacza skrot CM? u mnie CM 4,0 mm (ciut pod norme) a TCD 22,3mm (ciut nad norme)
TCD - poprzeczyny wymiar móżdżku
U mnie był zrobiony tylko ten drugi pomiar na połówkowych.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
B002 ja robiłam krzywą w luxmedzie przed ciąża i panie na miejscu zrobiły mi w kubeczku glukoze. Dopiero jak napisałaś to zwróciłam uwagę że ta krzywą w rozpisce jest od 24 tyg. I chyba sobie przesune badania żeby wszystko razem zrobić z tego przedziału.
B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
stresant wrote:puls dziecka byl 142
PI w lewo 1,400
PI w prawo 1,000
PI przecietna 1,200
bez notche
tylko sie nie stresuj bo to zle wplywa na dziecko spokojnie jestesmy pod kontrola.....
pytalam sie czy moze zmierzyc szyjke przez usg......bo od paru dni mam straszne parcie na szyjke, ciagle czuje tam cisnienie.....i nie wiem czy to normalne
mowila ze moze jedynie recznie na fotelu, ale sie nie zgodzilam, za tydzien mam wizyte u mojego gina to mi pomierzy.....maly jest glowa na dol moze dlatego tak pcha na szyjke
wiecie moze co oznacza skrot CM? u mnie CM 4,0 mm (ciut pod norme) a TCD 22,3mm (ciut nad norme) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba527c504dd.png
-
nick nieaktualnyAasha wrote:Ja mam bodziaka ze wzorem jak ta pierwsza sukieneczka, kolor sprał się już po 1 praniu....
Ostatecznie zamówiłam szara i czarna sukienke , strasznie lubię czarne rzeczy dla maluszków a tak mało ich widze. I juz widzę małą w tej sukience i minę teściowej sasasasaaaa ;P i domówiłam jeszcze taka bluzeczkę troszkę jak tunika w kratkęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 15:16
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Puls dziecka spada wraz ze wzrostem ciąży.
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie przesadzajcie z tymi koronkami i kokardkami bo tego nie będziecie nosic. Takie ciuszki gniota dzieci i one się denerwują. Później u już siedzących a najlepiej stojących maluchów to już prędzej założycie.
Ja dla siostry też nakupilam pięknych Łukasz a większość ubraliśmy raz albo wcale, bo siostra strasznie się denerwowała jak miała na sobie coś innego niż miękkie body albo spioszki. Sukienki i koronki ubieraliśmy głównie do zdjęcia.
To tak tylko z własnych obserwacji na siostrze i córkach przyjaciółek Wam podrzucam dobre rady -
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Tak tak ja wiem. Generalnie lekarz mi powiedział 120-160. Ale czy np jak sa złe przepływy to dziecko nie dostaje odpowiedniej ilosci tlenu i wtedy spada poniżej 120? Bo znajomej na ktg wyszło jakis tętno 86 i zrobili jej cesarkę i chyba ze przepływy ale właśnie nie pamietam czy to były przepływy dokładnie
Nie jestem pewna ale na logikę biorąc to przepływy na puls właśnie i odżywienie dziecka ma wpływ. Dziecko nie dostaje odpowiedniej ilości krwi i składników odżywczych więc jest osłabione, tętno wtedy początkowo pewnie rośnie, bo to stres dla organizmu a jak jest już źle to zaczyna spadać. -
Lolka30 wrote:B002 ja robiłam krzywą w luxmedzie przed ciąża i panie na miejscu zrobiły mi w kubeczku glukoze. Dopiero jak napisałaś to zwróciłam uwagę że ta krzywą w rozpisce jest od 24 tyg. I chyba sobie przesune badania żeby wszystko razem zrobić z tego przedziału.
W takim razie nie będę kupować wcześniej.
Ja właśnie specjalnie sobie tak termin ustaliłam żeby nie latać 2 razy do przychodni.
Nie lubię badań na czczo bo jestem przyzwyczajona jeść śniadanie od razu po wstaniu z łóżka, więc za jednym razem to dla mnie zdecydowanie lepiej.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyPaula90 moja znajom stroi od małego swoje córeczki praktycznie tylko w takie insta ciuszki z koronkami itp i mówiła mi tylko, żeby jakość była dobra. W sensie nic sztywnego drapiącego. Moja siostra natomiast fanka falban ale to takich falban falban i mała z tego co wiem nie płakała nie marudziła. Wiem na pewno, że chce unikać twardych zapięć dużych guzików i metalowych/plastikowych suwakow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 15:21
-
Szczerze mówiąc ja też sobie nie wyobrażam strojenia leżącego dziecka w falbanki itd... zawsze sobie myślę najpierw jak ja bym się czuła gdyby ciągle coś zawijało mi się pod pupą czy brzuchem.
Zresztą moja Tosia wychowała się głównie w bodziakach i pajacach. Fakt, faktem do zdjęć i od święta zakładałam jej śliczne sukienki i rajstopki, ale to była kwestia pół godzinki i przebierałam później w pajacyk;-)
Wychodzę z założenia, że dla takiego maluszka swoboda ruchu jest znacznie ważniejsza niż niepowtarzalny wygląd
Do tego jak widzę ceny tych ubranek to mi się słabo robi, pomimo tego, że stać nas z mężem, to jakoś szkoda mi wydać setek złotych na ubranka które założę raz, maksymalnie dwa razyAle może takie podejście nabywa się dopiero przy kolejnym dziecku, bo Tosi pierwsze ciuszki też wyglądały jak z wybiegu haha, no ale mówię niestety praktycznie nie były używane, później oddałam je potrzebującym:) Zawsze to jakiś plus
Wiewióreczka, B_002, Lolka30, Paula 90, KarmeLoVe, estrella lubią tę wiadomość
-
Karmelka, specjalnie dla Ciebie przeliczyłam - 8 baniek w siuśkach
A mam świeże wyniki i nie było żadnego białka w moczu. Tak więc spokojnie, wszystko się zapieni jak jest ciśnienie odpowiednie
:*
Daffi, prześliczna jest Twoja córeczka...oby szybko było po wszystkim.Karmelllka90, B_002, Kiwona, espoir lubią tę wiadomość