Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiewióreczka kocham cie
i śmieje sie do telefonu. Ja miałam troszkę w pierwszych dwóch siusianiach w trzecim nie było to trochę mi ulżyło
ale jutro zrobię i tak mocz bo jak chce mieć posiew zrobiony ( chociaż chyba mi braknie dnia) na wizytę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 16:10
Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia-Tosia ale tak jak mówisz ja tych ubranek wygodnych mam cała masę, nawet nie wiem czy sie nie rozpedzilam z ilością. Ale chce mieć cos takiego wyjściowego
na codzien nie widzę potrzeby i tak wiadomo ze a to sie uleje czy kupa
wiec przebrań bedzie. Ale w sumie na tych ubrankach co zamówiłam ja tam nie widzę uciążliwych falban i koronek.
Natalia-tosia, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Natalia-Tosia ale tak jak mówisz ja tych ubranek wygodnych mam cała masę, nawet nie wiem czy sie nie rozpedzilam z ilością. Ale chce mieć cos takiego wyjściowego
na codzien nie widzę potrzeby i tak wiadomo ze a to sie uleje czy kupa
wiec przebrań bedzie. Ale w sumie na tych ubrankach co zamówiłam ja tam nie widzę uciążliwych falban i koronek.
Nie zapomnę jak byliśmy w pierwszych odwiedzinach u mojej mamy, moja mama latała i ciągle obciągała jej sukieneczkę i poprawiała ubranko, wszystkich przy tym strofując :Dhahaha... Teraz to obracamy w żart, ale wtedy i ona się denerwowała i ja i Tosia:D No bo ja tu chciałam córką się pochwalić pięknie ją wyszykować a mojej mamie ciągle coś nie pasowało i czułam się jakbym coś robiła nie tak. Ostatnio jak chodziłam po sklepie to stwierdziłam, że mamy chłopców mają dużo łatwiej, bo jest tyle pięknych rzeczy w których chłopcy wyglądają jak "dorośli mężczyźni" a jednak mimo wszystko są super wygodne.
-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Widzisz dla mnie sukienka to już dużo dla leżącego dzieciaczka, moja córa zwykle jak miała zakładaną sukienkę to po 30 minutach zostawała w samym body i rajstopkach lub przebierałam ją w pajacyka, bo trafiało mnie, gdy brałam ją na ręce lub ktoś ją brał na ręce i wszystko się zwijało podciągało, gniotło
Nie zapomnę jak byliśmy w pierwszych odwiedzinach u mojej mamy, moja mama latała i ciągle obciągała jej sukieneczkę i poprawiała ubranko, wszystkich przy tym strofując :Dhahaha... Teraz to obracamy w żart, ale wtedy i ona się denerwowała i ja i Tosia:D No bo ja tu chciałam córką się pochwalić pięknie ją wyszykować a mojej mamie ciągle coś nie pasowało i czułam się jakbym coś robiła nie tak. Ostatnio jak chodziłam po sklepie to stwierdziłam, że mamy chłopców mają dużo łatwiej, bo jest tyle pięknych rzeczy w których chłopcy wyglądają jak "dorośli mężczyźni" a jednak mimo wszystko są super wygodne.
ale jesli moje dziecko tolerować nie bedzie to ja jej nie bede unieszczęśliwiać. Opaseczek tez nakupie ale jak nie bedzie lubiła nie bedzie nosiła.
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
Oczy mi wypadną, tyle produkujecie!
Daffi, w okolicy mostka to ja bym obstawiała jednak żołądek, mnie tak rwało przy helicobakter pyroli właśnie, myślałam że umieramAle wiadomo, że nie jesteśmy lekarzami i diagnozy przez forum nie postawimy... Daj znać, co tam u lekarzy. Aha, martwi mnie tylko, że jeśli miałby to być jednak żołądek, to nie za dobrze jest podawać nurofen... Kurde, współczuję Wam :* A córcia śliczna
Gratulują kolejnych udanych wizytJa jak zwykle na szarym końcu będę, ale już bliżej jak dalej, bo 1,5 tygodnia do połówkowych zostało
Dzisiaj połaziłam trochę i pojeździłam autobusem, co już jest coraz mniej wygodneBrzuch ciągnie, w głowie mi się coraz częściej kręci, więc lepiej usiąść w autobusie, ale nie zawsze jest możliwość... W każdym razie, byłam w końcu u fryzjera i wyszłam mega zadowolona
Odmłodziła mnie chyba o 10 lat
Pierwszy raz byłam u tej fryzjerki ale coś czuję, że już u niej zostanę
Potem byłam w urzędzie i jak w końcu dotarłam do domu, to już ledwo z bólu stałam, tak mnie w prawym boku ciągnęło, jak kolkaMuszę się bardziej oszczędzać jednak.
Aha, Karmelka! Ja też sprawdziłam i też są bańki w moich siuśkach, białka w moczu brakAle powtarzam badanie w sobotę ze względu na te bóle nerek, to zobaczymy, czy coś tam nie siedzi... Wiem, że mam za ciemny mocz, to na pewno, więc pewnie te kryształy nadal tam są, mimo większej ilości przyjmowanych płynów.
To teraz herbatka i odpoczywanko!
Daffi, daj znać co z córą :*Karmelllka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tak z innej beczki wiem, że doświadczenie macie a u mnie w rodzinie nikt tego nie stosował wyczytałam u sroki o i chętnie bym spróbowała na mężu
bo ja teraz juz tylko prysznic.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9115e91a71a3.png
To chyba do zmiękczania wody? Nie jako produkt myjący?
Edit : to chyba nie do regularnego stosowania
Opis produktu
Krochmal łagodzi podrażnienia skóry dziecka oraz sprzyja regeneracji uszkodzonego naskórka. Działa kojąco, łagodząco, przynosząc ulgę suchej i podrażnionej skórze. Wspomaga w odbudowie funkcji barierowej skory, ułatwia gojenie się krostek i drobnych uszkodzeń naskórka. Sprawia, że skóra Twojego dziecka po kąpieli jest zdrowa i gładka w dotyku.
Wskazania: do kąpieli niemowląt i dzieci z problemami skórnymi. Preparat jest szczególnie pomocny w pielęgnacji skory suchej, wrażliwej, atopowej oraz skłonnej do podrażnień (odparzenia, potówki, wypryski alergiczne).
Sposób użycia: do wypełnionej wodą wanienki należy wsypać 2 miarki produktu (25g) i zamieszać. Kąpiel powinna trwać około 10-15 minut. delikatnie osuszyć ręcznikiem skórę dziecka (bez pocierania). Kąpiel należy powtarzać w zależności od stanu skóry - do uzyskania oczekiwanego rezultatu. Zalecane jest przeprowadzanie minimum 10 kąpieli w jednej kuracji.
Opakowanie zawiera miarkę do dozowania.
Główne składniki: amyloza.
Gotowy do użycia, 100% naturalny, bez konserwantów, bez sztucznych barwników, bez aromatów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 16:32
-
Karmelllka90 wrote:Ja to szanuje. Masz doświadczenie wiesz, że u ciebie się nie sprawdziło i zapewne teraz już nie kupisz. A ja jestem pierworódka co to spróbować chce. Ogladam teraz vlogmasy na YT i jak widzę coreczke Laury Ogrodowczyk w tych sukienusiaxh z Newbie i nexta to jestem zakochana
ale jesli moje dziecko tolerować nie bedzie to ja jej nie bede unieszczęśliwiać. Opaseczek tez nakupie ale jak nie bedzie lubiła nie bedzie nosiła.
Szczerze to aż żałuję, że mam już to złe doświadczenie, bo już nie mam takiego zapału do strojenia co 8 lat temu:D Po porodzie kochana obowiązkowo czekam na zdjęcia Twojej niuni w tych pięknych sukieneczkach.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Też uwielbiam oglądać te malutkie księżniczki, nie powiem, że nie
Szczerze to aż żałuję, że mam już to złe doświadczenie, bo już nie mam takiego zapału do strojenia co 8 lat temu:D Po porodzie kochana obowiązkowo czekam na zdjęcia Twojej niuni w tych pięknych sukieneczkach.
ale ja pamietam jak juz starsza byłam mama mnie wystroiła na Mikołaja do zerówki (!!) w taka sztywna falbaniasta sukienke mam w niej jedno zdjęcie a przy Mikołaju stoję w białej podkoszulkę na ramiączkach białych grubych rajstopach i takich szmacianych papciach Hahaha
martusiawp, Natalia-tosia, india lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Karmelka, krochmal to raczej do łagodzenia zmian atopowych. Nie działa myjąco.
Bo ja dla siebie używałam koziego mleka z haggi ale dziecka bym w to nie wsadziła -
Karmelllka90 wrote:Wiewióreczka kocham cie
i śmieje sie do telefonu. Ja miałam troszkę w pierwszych dwóch siusianiach w trzecim nie było to trochę mi ulżyło
ale jutro zrobię i tak mocz bo jak chce mieć posiew zrobiony ( chociaż chyba mi braknie dnia) na wizytę.
Tak jak mówi Kiwona, krochmal jest do łagodzenia zmian, dla mnie był zbawienny jak byłam mała. Ale na pewno najlepszy jest taki swój zrobiony ciepły glut - wrzątek plus mąka ziemniaczanaKarmelllka90, B_002, espoir lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Też uwielbiam oglądać te malutkie księżniczki, nie powiem, że nie
Ja to się chyba wyzylam na siostrze. Jak musiałam ciągle poprawiać a ta się kręciła i widać było że jej niewygodnie. A ciuchy tylko z nexta, clarksa, coccodrillo i wójcika. Więc obstawiam że powinny być wygodne. Ale każde dziecko inne
Może Wasze okażą się tolerancyjne.
Cieszę się że u nas chłopiec, te ciuszki są faktycznie bardziej wygodne. Ale które męskie ciuchy są mnie wygodne od damskich?martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa pierwsze słyszę o zmiękczaniu wody dla noworodka. My siostrę wkładaliśmy do wody z kranu i myliśmy najpierw jakimiś mazidlami z Johnsona, potem zmadrzelismy i były delikatne żele i olejki z babydream i okresowo emolium, ale to też tylko na początku.
U nas będzie najpierw babydream bo bardzo lubię tą firmę. Sama się nią długo myłam, teraz zmieniłam na o'herbal z elfa farm. -
Karmelllka90 wrote:A tak z innej beczki wiem, że doświadczenie macie a u mnie w rodzinie nikt tego nie stosował wyczytałam u sroki o i chętnie bym spróbowała na mężu
bo ja teraz juz tylko prysznic.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9115e91a71a3.png
To chyba do zmiękczania wody? Nie jako produkt myjący?
Edit : to chyba nie do regularnego stosowania
Opis produktu
Krochmal łagodzi podrażnienia skóry dziecka oraz sprzyja regeneracji uszkodzonego naskórka. Działa kojąco, łagodząco, przynosząc ulgę suchej i podrażnionej skórze. Wspomaga w odbudowie funkcji barierowej skory, ułatwia gojenie się krostek i drobnych uszkodzeń naskórka. Sprawia, że skóra Twojego dziecka po kąpieli jest zdrowa i gładka w dotyku.
Wskazania: do kąpieli niemowląt i dzieci z problemami skórnymi. Preparat jest szczególnie pomocny w pielęgnacji skory suchej, wrażliwej, atopowej oraz skłonnej do podrażnień (odparzenia, potówki, wypryski alergiczne).
Sposób użycia: do wypełnionej wodą wanienki należy wsypać 2 miarki produktu (25g) i zamieszać. Kąpiel powinna trwać około 10-15 minut. delikatnie osuszyć ręcznikiem skórę dziecka (bez pocierania). Kąpiel należy powtarzać w zależności od stanu skóry - do uzyskania oczekiwanego rezultatu. Zalecane jest przeprowadzanie minimum 10 kąpieli w jednej kuracji.
Opakowanie zawiera miarkę do dozowania.
Główne składniki: amyloza.
Gotowy do użycia, 100% naturalny, bez konserwantów, bez sztucznych barwników, bez aromatówogólnie cała seria tych kosmetyków jest ok.
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Ale produkujecie !!! nie jestem w stanie was nadrobic
Ja dziś po wizycie, u nas wsztztko dobrzeOby tak dalej. Teraz czas będzie szybko lecial
Dziś skonczylam szyc organiizer do lozeczka, od jutra biorę się za poduche do karmienia kurke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 17:31
Kiwona, DorotaAnna, Wiewióreczka, Karmelllka90, martusiawp, Natalia-tosia, AniaKJ, B_002, Franka2104, Kasiulka90, estrella, india, espoir, Lolka30, Syska2202, Fasolka77, NiespełnionaMama lubią tę wiadomość