X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka kocham cie <3 i śmieje sie do telefonu. Ja miałam troszkę w pierwszych dwóch siusianiach w trzecim nie było to trochę mi ulżyło ;) ale jutro zrobię i tak mocz bo jak chce mieć posiew zrobiony ( chociaż chyba mi braknie dnia) na wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 16:10

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-Tosia ale tak jak mówisz ja tych ubranek wygodnych mam cała masę, nawet nie wiem czy sie nie rozpedzilam z ilością. Ale chce mieć cos takiego wyjściowego :) na codzien nie widzę potrzeby i tak wiadomo ze a to sie uleje czy kupa ;) wiec przebrań bedzie. Ale w sumie na tych ubrankach co zamówiłam ja tam nie widzę uciążliwych falban i koronek.

Natalia-tosia, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Natalia-Tosia ale tak jak mówisz ja tych ubranek wygodnych mam cała masę, nawet nie wiem czy sie nie rozpedzilam z ilością. Ale chce mieć cos takiego wyjściowego :) na codzien nie widzę potrzeby i tak wiadomo ze a to sie uleje czy kupa ;) wiec przebrań bedzie. Ale w sumie na tych ubrankach co zamówiłam ja tam nie widzę uciążliwych falban i koronek.
    Widzisz dla mnie sukienka to już dużo dla leżącego dzieciaczka, moja córa zwykle jak miała zakładaną sukienkę to po 30 minutach zostawała w samym body i rajstopkach lub przebierałam ją w pajacyka, bo trafiało mnie, gdy brałam ją na ręce lub ktoś ją brał na ręce i wszystko się zwijało podciągało, gniotło :D Nie zapomnę jak byliśmy w pierwszych odwiedzinach u mojej mamy, moja mama latała i ciągle obciągała jej sukieneczkę i poprawiała ubranko, wszystkich przy tym strofując :Dhahaha... Teraz to obracamy w żart, ale wtedy i ona się denerwowała i ja i Tosia:D No bo ja tu chciałam córką się pochwalić pięknie ją wyszykować a mojej mamie ciągle coś nie pasowało i czułam się jakbym coś robiła nie tak. Ostatnio jak chodziłam po sklepie to stwierdziłam, że mamy chłopców mają dużo łatwiej, bo jest tyle pięknych rzeczy w których chłopcy wyglądają jak "dorośli mężczyźni" a jednak mimo wszystko są super wygodne.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przygotowałam właśnie obiad i odpoczywam, w piątek wracam do domu a tam już tylko odpoczynek.

Karmelllka90, Wiewióreczka, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Widzisz dla mnie sukienka to już dużo dla leżącego dzieciaczka, moja córa zwykle jak miała zakładaną sukienkę to po 30 minutach zostawała w samym body i rajstopkach lub przebierałam ją w pajacyka, bo trafiało mnie, gdy brałam ją na ręce lub ktoś ją brał na ręce i wszystko się zwijało podciągało, gniotło :D Nie zapomnę jak byliśmy w pierwszych odwiedzinach u mojej mamy, moja mama latała i ciągle obciągała jej sukieneczkę i poprawiała ubranko, wszystkich przy tym strofując :Dhahaha... Teraz to obracamy w żart, ale wtedy i ona się denerwowała i ja i Tosia:D No bo ja tu chciałam córką się pochwalić pięknie ją wyszykować a mojej mamie ciągle coś nie pasowało i czułam się jakbym coś robiła nie tak. Ostatnio jak chodziłam po sklepie to stwierdziłam, że mamy chłopców mają dużo łatwiej, bo jest tyle pięknych rzeczy w których chłopcy wyglądają jak "dorośli mężczyźni" a jednak mimo wszystko są super wygodne.
    Ja to szanuje. Masz doświadczenie wiesz, że u ciebie się nie sprawdziło i zapewne teraz już nie kupisz. A ja jestem pierworódka co to spróbować chce. Ogladam teraz vlogmasy na YT i jak widzę coreczke Laury Ogrodowczyk w tych sukienusiaxh z Newbie i nexta to jestem zakochana :) ale jesli moje dziecko tolerować nie bedzie to ja jej nie bede unieszczęśliwiać. Opaseczek tez nakupie ale jak nie bedzie lubiła nie bedzie nosiła.

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczy mi wypadną, tyle produkujecie! :D
    Daffi, w okolicy mostka to ja bym obstawiała jednak żołądek, mnie tak rwało przy helicobakter pyroli właśnie, myślałam że umieram :/ Ale wiadomo, że nie jesteśmy lekarzami i diagnozy przez forum nie postawimy... Daj znać, co tam u lekarzy. Aha, martwi mnie tylko, że jeśli miałby to być jednak żołądek, to nie za dobrze jest podawać nurofen... Kurde, współczuję Wam :* A córcia śliczna :)
    Gratulują kolejnych udanych wizyt :) Ja jak zwykle na szarym końcu będę, ale już bliżej jak dalej, bo 1,5 tygodnia do połówkowych zostało :)
    Dzisiaj połaziłam trochę i pojeździłam autobusem, co już jest coraz mniej wygodne :/ Brzuch ciągnie, w głowie mi się coraz częściej kręci, więc lepiej usiąść w autobusie, ale nie zawsze jest możliwość... W każdym razie, byłam w końcu u fryzjera i wyszłam mega zadowolona :) Odmłodziła mnie chyba o 10 lat :D Pierwszy raz byłam u tej fryzjerki ale coś czuję, że już u niej zostanę :D
    Potem byłam w urzędzie i jak w końcu dotarłam do domu, to już ledwo z bólu stałam, tak mnie w prawym boku ciągnęło, jak kolka :/ Muszę się bardziej oszczędzać jednak.
    Aha, Karmelka! Ja też sprawdziłam i też są bańki w moich siuśkach, białka w moczu brak :) Ale powtarzam badanie w sobotę ze względu na te bóle nerek, to zobaczymy, czy coś tam nie siedzi... Wiem, że mam za ciemny mocz, to na pewno, więc pewnie te kryształy nadal tam są, mimo większej ilości przyjmowanych płynów.
    To teraz herbatka i odpoczywanko!
    Daffi, daj znać co z córą :*

Karmelllka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki wiem, że doświadczenie macie a u mnie w rodzinie nikt tego nie stosował wyczytałam u sroki o i chętnie bym spróbowała na mężu :) bo ja teraz juz tylko prysznic.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9115e91a71a3.png
    To chyba do zmiękczania wody? Nie jako produkt myjący?

Edit : to chyba nie do regularnego stosowania

Opis produktu

Krochmal łagodzi podrażnienia skóry dziecka oraz sprzyja regeneracji uszkodzonego naskórka. Działa kojąco, łagodząco, przynosząc ulgę suchej i podrażnionej skórze. Wspomaga w odbudowie funkcji barierowej skory, ułatwia gojenie się krostek i drobnych uszkodzeń naskórka. Sprawia, że skóra Twojego dziecka po kąpieli jest zdrowa i gładka w dotyku.

Wskazania: do kąpieli niemowląt i dzieci z problemami skórnymi. Preparat jest szczególnie pomocny w pielęgnacji skory suchej, wrażliwej, atopowej oraz skłonnej do podrażnień (odparzenia, potówki, wypryski alergiczne).

Sposób użycia: do wypełnionej wodą wanienki należy wsypać 2 miarki produktu (25g) i zamieszać. Kąpiel powinna trwać około 10-15 minut. delikatnie osuszyć ręcznikiem skórę dziecka (bez pocierania). Kąpiel należy powtarzać w zależności od stanu skóry - do uzyskania oczekiwanego rezultatu. Zalecane jest przeprowadzanie minimum 10 kąpieli w jednej kuracji.
    Opakowanie zawiera miarkę do dozowania.

Główne składniki: amyloza.

Gotowy do użycia, 100% naturalny, bez konserwantów, bez sztucznych barwników, bez aromatów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 16:32

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja to szanuje. Masz doświadczenie wiesz, że u ciebie się nie sprawdziło i zapewne teraz już nie kupisz. A ja jestem pierworódka co to spróbować chce. Ogladam teraz vlogmasy na YT i jak widzę coreczke Laury Ogrodowczyk w tych sukienusiaxh z Newbie i nexta to jestem zakochana :) ale jesli moje dziecko tolerować nie bedzie to ja jej nie bede unieszczęśliwiać. Opaseczek tez nakupie ale jak nie bedzie lubiła nie bedzie nosiła.
    Też uwielbiam oglądać te malutkie księżniczki, nie powiem, że nie :D Szczerze to aż żałuję, że mam już to złe doświadczenie, bo już nie mam takiego zapału do strojenia co 8 lat temu:D Po porodzie kochana obowiązkowo czekam na zdjęcia Twojej niuni w tych pięknych sukieneczkach. ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, krochmal to raczej do łagodzenia zmian atopowych. Nie działa myjąco.

espoir lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona dzięki ;* co do tych ciągniec, to ja miałam spokój tak z 4 dni a teraz znowu zaczynaja sie lekkie cos czuje ze kolejna fala wzrostu brzuszka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Też uwielbiam oglądać te malutkie księżniczki, nie powiem, że nie :D Szczerze to aż żałuję, że mam już to złe doświadczenie, bo już nie mam takiego zapału do strojenia co 8 lat temu:D Po porodzie kochana obowiązkowo czekam na zdjęcia Twojej niuni w tych pięknych sukieneczkach. ;-)
    Moze sie okazać ze na zdjęciach sie skończy ;) ale ja pamietam jak juz starsza byłam mama mnie wystroiła na Mikołaja do zerówki (!!) w taka sztywna falbaniasta sukienke mam w niej jedno zdjęcie a przy Mikołaju stoję w białej podkoszulkę na ramiączkach białych grubych rajstopach i takich szmacianych papciach Hahaha ;);)

martusiawp, Natalia-tosia, india lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Karmelka, krochmal to raczej do łagodzenia zmian atopowych. Nie działa myjąco.
    Szukam produktu do zmiękczenia wody typowo ale z idealnym składem. Sroka o polecała swego czasu baby dream extrasensitive öl - bad płyn do kąpieli z olejkiem migdałowym do skory wrażliwej z rossmanna super tania sprawa super skład i wycofali. Szukałam w tylu rosmanach.
    Bo ja dla siebie używałam koziego mleka z haggi ale dziecka bym w to nie wsadziła :/

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona też dzisiaj miałam taki bol w prawym boku, dokładnie jak kolka. A przeszłam połowę tego co jeszcze trzy tygodnie temu bez mrugnięcia okiem mogłam

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewióreczka kocham cie <3 i śmieje sie do telefonu. Ja miałam troszkę w pierwszych dwóch siusianiach w trzecim nie było to trochę mi ulżyło ;) ale jutro zrobię i tak mocz bo jak chce mieć posiew zrobiony ( chociaż chyba mi braknie dnia) na wizytę.
    Uwierz Kochana, że ja też się chichrałam, pochylając się nad WC i licząc bańki :D

Tak jak mówi Kiwona, krochmal jest do łagodzenia zmian, dla mnie był zbawienny jak byłam mała. Ale na pewno najlepszy jest taki swój zrobiony ciepły glut - wrzątek plus mąka ziemniaczana :)

Karmelllka90, B_002, espoir lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:

Ja to się chyba wyzylam na siostrze. Jak musiałam ciągle poprawiać a ta się kręciła i widać było że jej niewygodnie. A ciuchy tylko z nexta, clarksa, coccodrillo i wójcika. Więc obstawiam że powinny być wygodne. Ale każde dziecko inne :-)
    Może Wasze okażą się tolerancyjne.

Cieszę się że u nas chłopiec, te ciuszki są faktycznie bardziej wygodne. Ale które męskie ciuchy są mnie wygodne od damskich? :D

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze słyszę o zmiękczaniu wody dla noworodka. My siostrę wkładaliśmy do wody z kranu i myliśmy najpierw jakimiś mazidlami z Johnsona, potem zmadrzelismy i były delikatne żele i olejki z babydream i okresowo emolium, ale to też tylko na początku.

U nas będzie najpierw babydream bo bardzo lubię tą firmę. Sama się nią długo myłam, teraz zmieniłam na o'herbal z elfa farm.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Karmelka to nasz sweterek z Newbie, w rozmiarze 62, za 3 dyszki :)

4f1e1fc98e01aa43med.jpg

Karmelllka90, Wiewióreczka, martusiawp, Natalia-tosia, espoir lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A tak z innej beczki wiem, że doświadczenie macie a u mnie w rodzinie nikt tego nie stosował wyczytałam u sroki o i chętnie bym spróbowała na mężu :) bo ja teraz juz tylko prysznic.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9115e91a71a3.png
    To chyba do zmiękczania wody? Nie jako produkt myjący?

Edit : to chyba nie do regularnego stosowania

Opis produktu

Krochmal łagodzi podrażnienia skóry dziecka oraz sprzyja regeneracji uszkodzonego naskórka. Działa kojąco, łagodząco, przynosząc ulgę suchej i podrażnionej skórze. Wspomaga w odbudowie funkcji barierowej skory, ułatwia gojenie się krostek i drobnych uszkodzeń naskórka. Sprawia, że skóra Twojego dziecka po kąpieli jest zdrowa i gładka w dotyku.

Wskazania: do kąpieli niemowląt i dzieci z problemami skórnymi. Preparat jest szczególnie pomocny w pielęgnacji skory suchej, wrażliwej, atopowej oraz skłonnej do podrażnień (odparzenia, potówki, wypryski alergiczne).

Sposób użycia: do wypełnionej wodą wanienki należy wsypać 2 miarki produktu (25g) i zamieszać. Kąpiel powinna trwać około 10-15 minut. delikatnie osuszyć ręcznikiem skórę dziecka (bez pocierania). Kąpiel należy powtarzać w zależności od stanu skóry - do uzyskania oczekiwanego rezultatu. Zalecane jest przeprowadzanie minimum 10 kąpieli w jednej kuracji.
    Opakowanie zawiera miarkę do dozowania.

Główne składniki: amyloza.

Gotowy do użycia, 100% naturalny, bez konserwantów, bez sztucznych barwników, bez aromatów
    ja używałam tego produktu jak oda miała odparzenia. Sama tez robiłam krochmal zreszta, ten był taki awaryjny na szybko :) ogólnie cała seria tych kosmetyków jest ok.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie jakiś sprawdzony środek/sposób na czyszczenie tapicerowanych mebli? Tak, żeby nie moczyć niepotrzebnie, bo długo to schnie potem, ale żeby ładnie odświeżyć.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale produkujecie !!! nie jestem w stanie was nadrobic :)

Ja dziś po wizycie, u nas wsztztko dobrze :) Oby tak dalej. Teraz czas będzie szybko lecial :)

Dziś skonczylam szyc organiizer do lozeczka, od jutra biorę się za poduche do karmienia kurke :)

f43dcc7c7f51c00cmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 17:31

Kiwona, DorotaAnna, Wiewióreczka, Karmelllka90, martusiawp, Natalia-tosia, AniaKJ, B_002, Franka2104, Kasiulka90, estrella, india, espoir, Lolka30, Syska2202, Fasolka77, NiespełnionaMama lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ