X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dafii, ja miałam ostre zapalenie i w trybie pilnym operacja, a CRP w normie też.
    Połóż małą na plecach i przyłóż dłoń na wysokości wyrostka (nisko, tuż nad spojeniem łonowym, ale po prawej stronie brzucha). Zatop rękę delikatnie tak na 2 cm wgłąb skóry, to nie powinno boleć. Przytrzymaj 5 sekund i zdecydowanym ruchem oderwij rękę. Jeśli nie zaboli - jest OK. Jeśli krzyknie z bólu - może być wyrostek.
    U mnie lekarz we Wrocławiu na tej podstawie wysłał mnie do kliniki i po paru godzinach byłam już po operacji.

Fasolka, ja mam krzywą do zrobienia za tydzień i zabronili mi cytrynowej, powiedzieli, że zaburza wyniki. Jak to jest, kurcze...bo też bym chętnie smakową kupiła :)

Paula, dobrze, że są tacy jak Ty, którzy czytają instrukcje!!! Ja to jestem antyinstrukcyjna, często coś zepsuję, zanim uruchomię pierwszy raz ;)

Karolinka, daj znać jak wynik...bo wiesz, mój pewnie będzie identyczny...;):P

Pamietam o Tobie :D sama jestem ciekawa czy antybiotyk wytępił E-coli. Masakra.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2161c560b9ad.jpg

Dziewczyny to jest ta linia? Na żywo jest ciut wyrazniejsza.
    To jest ta :)

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolina ty masz już jakieś ubranka z newbie w domu? Chciałam zamówić małej sukieneczkę jestem w niej zakochana, ale nie wiem czy wziąć 56 czy 62 :/ podobno newbie ma duże 56.
    Tak piękne są tam ubranka i teraz jest promocja 3 za 2.Rozmiar wg mnie standardowy.Jak porównywałam z innymi firmami.Mniejsze niż w smyk.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dafii, ja miałam ostre zapalenie i w trybie pilnym operacja, a CRP w normie też.
    Połóż małą na plecach i przyłóż dłoń na wysokości wyrostka (nisko, tuż nad spojeniem łonowym, ale po prawej stronie brzucha). Zatop rękę delikatnie tak na 2 cm wgłąb skóry, to nie powinno boleć. Przytrzymaj 5 sekund i zdecydowanym ruchem oderwij rękę. Jeśli nie zaboli - jest OK. Jeśli krzyknie z bólu - może być wyrostek.
    U mnie lekarz we Wrocławiu na tej podstawie wysłał mnie do kliniki i po paru godzinach byłam już po operacji.

Fasolka, ja mam krzywą do zrobienia za tydzień i zabronili mi cytrynowej, powiedzieli, że zaburza wyniki. Jak to jest, kurcze...bo też bym chętnie smakową kupiła :)

Paula, dobrze, że są tacy jak Ty, którzy czytają instrukcje!!! Ja to jestem antyinstrukcyjna, często coś zepsuję, zanim uruchomię pierwszy raz ;)

Karolinka, daj znać jak wynik...bo wiesz, mój pewnie będzie identyczny...;):P
    Nie boli ja. Ona ten bol ma dokładnie w tym dolku w mostku na srodku.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolina ty masz już jakieś ubranka z newbie w domu? Chciałam zamówić małej sukieneczkę jestem w niej zakochana, ale nie wiem czy wziąć 56 czy 62 :/ podobno newbie ma duże 56.

Karmelka, mam z newbie 2 pary bodziakow w domu i 2 sweterki, na resztę rzeczy czekam aż przyjdą w przyszłym tygodniu. Ja brałam wszystko w rozmiarze 62 ale to jest takie normalne 62, nie widzę żeby odbiegało i było np większe. Tez zamówiłam sukieneczkę właśnie 62 i czekam na dostawę. Pokaż co upatrzyłaś :)

Newbie ma piękne te ubranka, lecz naprawdę bardzo drogie.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Tak piękne są tam ubranka i teraz jest promocja 3 za 2.Rozmiar wg mnie standardowy.Jak porównywałam z innymi firmami.Mniejsze niż w smyk.
    Oh dzięki to biorę 3 sukienki bo akurat mam w koszyku :) wezme 62 bo to nie tania sprawa :)

Edit: padła im strona :) haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 13:00

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nie boli ja. Ona ten bol ma dokładnie w tym dolku w mostku na srodku.

To tak dość wysoko ją boli jak na pęcherz mi się wydaje

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby ten uśmiech nie zniknął z tej buzki juz w ogóle dalabym wiele. Lekarz wciaz nie odbiera... Odsypia chyba dyzur bo tyle ustalilam w szpitalu.. Wciąż czekamy.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea620110ce91.jpg

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    To tak dość wysoko ją boli jak na pęcherz mi się wydaje
    Tak mi się tez wydaje ze to troszkę za wysoko na infekcję ukladu moczowego. Ja to juz sobie wyobrazam jakies wrzody a w internetach jeszcze duzo jest o nowotworach itp strach czytac bo tylko siedze i ryczę.

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak kiedyś zwijalam przy niezycie żołądka, właśnie u góry mnie bolało. Zwykle leki rozkurczowe i przeciwbólowe nie pomagały, dopiero w szpitalu na kroplowce przeszło. Pojechałam na ostry. Daffi szkoda mi małej, musi się strasznie męczyć. Może warto podjechać dzisiaj po 18 na IP, trochę się tam pewnie naczekacie ale nie wypuszcza Was póki nie dojdą do tego co to jest i nie ulza małej.

Ja też czytam wszystkie instrukcje, regulaminy, umowy itd. Mama czasami do mnie przychodzi z plikiem kartek i prosi żebym sprawdziła czy wszystko ok. Lubię to czytać :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczną masz córcię Daffi. Życzę zdrówka i oby jak najwięcej takiego uśmiechu :)

Nie martw się na zapas i nie przeszukuj internetu, tam się wiele można naczytać, a potem się okaże że niepotrzebnie się aż tak stresowałaś. Róbcie badania dalej i próbuj się dostać do lekarza, a jak będzie z tym problem to ja bym w końcu pojechała na IP jak sytuacja się kolejnego wieczoru/nocy będzie powtarzać.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Czytam Was z doskoku, więc wszystkich wątków nie ogarniam :(

Daffi- zdrówka dużo dla Córki :*

Pisałyście o krzywej. Ja robiłam w pon. Glukoza o dziwo weszła lekko i nawet mdłości nie miałam po niej ;) cukier na czczo z glukometru 98 :O a z osocza pobranej krwi 80, także bardzo duża różnica. Ogólnie cała krzywa wyszła mi super. Mam IO. Wykrytą 2 m-ce przed zajściem w ciążę i tylko te 2 miesiące brałam metforminę. Potem mi lek odstawił.

Karmelka- też uwielbiam ciuszki z Newbie- dla Synka miałam większość od nich albo Lindexa.

Pisałyście też o kąpielach- ja Synka kąpałam codziennie- taki rytuał miał i że był dość płaczliwym dzieckiem, a kąpiele go uspokajały, to i dla nas to był relaks, hehe. A ogólnie pierwszą kąpiel po porodzie miał chyba w 3 dobie.

Ja dziś po wizycie <3 Dzidzia waży 430g. Cały czas głową w dół a nogi u góry (co mnie dziwi, bo wszystkie ruchy czuję na dole- ma po Mamie silne ręce chyba ;) ).
    No i w końcu ukazała się w całości - będzie Córunia <3 <3 <3
    Mogę zacząć szaleć z różowymi ciuszkami hihihi.
    Pracuję dalej- w planach do końca lutego :) zobaczymy, czy wytrwam.

DorotaAnna, Daffi, estrella, Natalia-tosia, Kasiulka90, malutka_mycha, Lolka30, Sansivieria, Wiewióreczka, Kiwona, martusiawp, india, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Śliczną masz córcię Daffi. Życzę zdrówka i oby jak najwięcej takiego uśmiechu :)

Nie martw się na zapas i nie przeszukuj internetu, tam się wiele można naczytać, a potem się okaże że niepotrzebnie się aż tak stresowałaś. Róbcie badania dalej i próbuj się dostać do lekarza, a jak będzie z tym problem to ja bym w końcu pojechała na IP jak sytuacja się kolejnego wieczoru/nocy będzie powtarzać.
    Jezeli docelowy lekarz ordynator naszego oddziału nie odezwie sie to na 16 i tak jedziemy fo innego lekarza ktory tez jest ordynatorem dzieciego 50km od nas. Tu czy tu polecany lekarz i taki przejmujacy sie dziećmi. Zobaczymy co zdziala bo i tak planuje wieczorem jechac z nia na ip moze usg zrobia. Chyba ze ktorys z lekarzy zaleci cos konkretnego i badania i nie bede musiala sie tam tluc.

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi śliczna ta Twoja córka :) widać po oczkach że zmęczona. Może to faktycznie żołądek. Nie czytaj internetow, cokolwiek będziesz szukać zawsze doszukasz się najgorszego jak szukasz tak naprawdę po omacku. Poczekaj na ten wynik z dzisiejszego moczu, no i w razie co ja bym pojechała na IP po 18. Powiedz że się córce pogorszyło, że nie chce jeść pić i że boisz się że się odwodni, no nie wiem coś na pewno da się podkolorować. Chyba że faktycznie będzie jej lepiej za co mocno trzymam kciuki.

Doczytałam że i tak jedziecie do lekarza to super zobaczymy co powie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 13:56

Daffi lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na krzywą bo mam w harmonogramie kilka badań w przedziale 21-26tc, a w tym jest napisane że krzywą robi się między 24-28tc, więc chcę to połączyć i pójść za jednym razem. Jutro mam 23+6 więc myślę że będzie ok, a chcę zdążyć mieć wyniki przed wizytą we wtorek :)
    Jeszcze nigdy nie robiłam krzywej, ale na razie nie nastawiam się negatywnie do tej glukozy, może smaczne to nie będzie, ale to się okaże.
    Czy są tu jakieś dziewczyny które robiły krzywą w Luxmedzie? Nie kupuję glukozy bo zwykle jak robiłam tam inne badania z obciążeniem to nie trzeba było i oni mieli na miejscu co trzeba, ale chciałam się upewnić.
    Oprócz krzywej jutro robię ogólne badanie moczu, drugi raz toksoplazmozę i przeciwciała anty-Rh bo mam Rh- a mąż Rh+.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Super że wszytsko ok.A bardzo wysoki ten przeplyw? Ja cały czas zestresowana jestem .Czekam na 10 jak na zbawienie.

puls dziecka byl 142

PI w lewo 1,400
    PI w prawo 1,000
    PI przecietna 1,200
    bez notche

tylko sie nie stresuj bo to zle wplywa na dziecko spokojnie jestesmy pod kontrola.....

pytalam sie czy moze zmierzyc szyjke przez usg......bo od paru dni mam straszne parcie na szyjke, ciagle czuje tam cisnienie.....i nie wiem czy to normalne

mowila ze moze jedynie recznie na fotelu, ale sie nie zgodzilam, za tydzien mam wizyte u mojego gina to mi pomierzy.....maly jest glowa na dol moze dlatego tak pcha na szyjke

wiecie moze co oznacza skrot CM? u mnie CM 4,0 mm (ciut pod norme) a TCD 22,3mm (ciut nad norme)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja jutro idę na krzywą bo mam w harmonogramie kilka badań w przedziale 21-26tc, a w tym jest napisane że krzywą robi się między 24-28tc, więc chcę to połączyć i pójść za jednym razem. Jutro mam 23+6 więc myślę że będzie ok, a chcę zdążyć mieć wyniki przed wizytą we wtorek :)
    Jeszcze nigdy nie robiłam krzywej, ale na razie nie nastawiam się negatywnie do tej glukozy, może smaczne to nie będzie, ale to się okaże.
    Czy są tu jakieś dziewczyny które robiły krzywą w Luxmedzie? Nie kupuję glukozy bo zwykle jak robiłam tam inne badania z obciążeniem to nie trzeba było i oni mieli na miejscu co trzeba, ale chciałam się upewnić.
    Oprócz krzywej jutro robię ogólne badanie moczu, drugi raz toksoplazmozę i przeciwciała anty-Rh bo mam Rh- a mąż Rh+.

Ja też wczoraj robiłam toxo drugi raz, a z tą grupą krwi mam tak samo więc i pewnie mnie to czeka.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwonilam sie do lekarza. Mamy iść do rodzinnego po skierowanie do szpitala i rano przyjść na oddzial. Bo on na wizycie nam wiele nie powie bez zbadan a tak będzie mogl dzialac. Czyli tylko albo az jedna noc przed nami. Po wynikach infekcje ukladu potwierdził ze jest ale skad bole to musi sprawdzic.

Ale pojadę jeszcze do drugiego lekarza i pojfe po skierowanie. Na oddzial moge isc dzis a jutro tego doktorka spotkamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 14:20

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi przykro mi, że tak córcia cierpi :(

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja też wczoraj robiłam toxo drugi raz, a z tą grupą krwi mam tak samo więc i pewnie mnie to czeka.
    W pierwszej ciąży ponoć nie ma tych przeciwciał, ale badanie i tak się na wszelki wypadek wykonuje :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ