X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wroce z malutką po porodzie ze szpitala to w czym ona ma spac? Mam.ja.do lozeczka połozyc w rożku?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka super wieści. Ale czemu kazał ci schodzić z luteiny? Ja bym została przy niej. Ja zaczęłam brać 2x1
    Dziennie i moja macicy juz odpukać tfu tfu dawno nie stwardniała tfu tfu tfu. Myśle ze luteina dobrze wpływa na to.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Oczy mi wypadną, tyle produkujecie! :D
    Daffi, w okolicy mostka to ja bym obstawiała jednak żołądek, mnie tak rwało przy helicobakter pyroli właśnie, myślałam że umieram :/ Ale wiadomo, że nie jesteśmy lekarzami i diagnozy przez forum nie postawimy... Daj znać, co tam u lekarzy. Aha, martwi mnie tylko, że jeśli miałby to być jednak żołądek, to nie za dobrze jest podawać nurofen... Kurde, współczuję Wam :* A córcia śliczna :)
    Gratulują kolejnych udanych wizyt :) Ja jak zwykle na szarym końcu będę, ale już bliżej jak dalej, bo 1,5 tygodnia do połówkowych zostało :)
    Dzisiaj połaziłam trochę i pojeździłam autobusem, co już jest coraz mniej wygodne :/ Brzuch ciągnie, w głowie mi się coraz częściej kręci, więc lepiej usiąść w autobusie, ale nie zawsze jest możliwość... W każdym razie, byłam w końcu u fryzjera i wyszłam mega zadowolona :) Odmłodziła mnie chyba o 10 lat :D Pierwszy raz byłam u tej fryzjerki ale coś czuję, że już u niej zostanę :D
    Potem byłam w urzędzie i jak w końcu dotarłam do domu, to już ledwo z bólu stałam, tak mnie w prawym boku ciągnęło, jak kolka :/ Muszę się bardziej oszczędzać jednak.
    Aha, Karmelka! Ja też sprawdziłam i też są bańki w moich siuśkach, białka w moczu brak :) Ale powtarzam badanie w sobotę ze względu na te bóle nerek, to zobaczymy, czy coś tam nie siedzi... Wiem, że mam za ciemny mocz, to na pewno, więc pewnie te kryształy nadal tam są, mimo większej ilości przyjmowanych płynów.
    To teraz herbatka i odpoczywanko!
    Daffi, daj znać co z córą :*

już sie miałam pytać co z Tobą Kiwona bo milczałaś chwilę :) jak kotki?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Wiewioreczka moja Polcia tez w zeszlym tygodbiu wazyla podobnie - 552g :) ciekawe ile bedzie w przyszlym :)

Daffi obyscie tam za długo nie zostały. Bądźcie dzielne dziewczyny :*
    Teraz maluszki rosną ekspresowo! U mnie 6 dni temu na połówkowych waga 440 a dziś 570 - szok :)

Gin powiedział mi, że jakbym jakimś cudem wytrzymała i przyszła do niego dopiero za miesiąc, to będzie ponad 1 kg. A u Ciebie w przyszłym będzie 800 pewnie :) Kawał ciałka już :)

Daffi, na fotelu będziesz spać?:( Obyś znalazła wygodną pozycję, nie zapominaj, że Ty też jesteś ważna :* Tym bardziej, że w dwupaku :)

Karolinko, to teraz trzymam kciuki za Twoją wizytę :* Gin mi mówił, że po tym całym Monuralu nie muszę sprawdzać posiewu, na pewno nie będzie bakterii...tylko że mi dał 2 saszetki, dziś i jutro przed snem.

martusiawp lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewióreczka super wieści. Ale czemu kazał ci schodzić z luteiny? Ja bym została przy niej. Ja zaczęłam brać 2x1
    Dziennie i moja macicy juz odpukać tfu tfu dawno nie stwardniała tfu tfu tfu. Myśle ze luteina dobrze wpływa na to.
    No powiem Ci, że mi też się poprawiło po Luteinie. Nie żeby mi w ogóle macica się nie stawiała, ale o jakieś 40% mniej.
    Powiedział, że to nie jest tak, że gestageny (luteina) nie są obojętne i chciałby, żebym zaczęła z nich schodzić i odstawić... Jakoś się boję...no ale może zejdę z 4 do 3 ;)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jesteśmy po lekarzu. Poszlam do tego co jest ordynatorem w szpitalu 30 km od nas. Zbadal i od razu powiedział ze na szpital mamy jechac i wypisal nam skierowanie. Te nocki nieprzespane z bolem i płaczem sa niepokojace i nie mozna zbagatelizowac. Bedzie trudna noc bo zostane z nia ale lozek nie maja do spania. Dzis juz pobiora krew a jutro zrobia jej wszystkie badania tak zebym ja sie nie meczyla bo wie ze jestem w ciąży i zeby w piątek nas wypuścić. Zrobia na robaki badania, helicobacter, usg i mowil wiele innych.

to dobra wiadomość, jutro powinno się wszystko wyjaśnić. Kolorowych snów :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Teraz maluszki rosną ekspresowo! U mnie 6 dni temu na połówkowych waga 440 a dziś 570 - szok :)

Gin powiedział mi, że jakbym jakimś cudem wytrzymała i przyszła do niego dopiero za miesiąc, to będzie ponad 1 kg. A u Ciebie w przyszłym będzie 800 pewnie :) Kawał ciałka już :)

Daffi, na fotelu będziesz spać?:( Obyś znalazła wygodną pozycję, nie zapominaj, że Ty też jesteś ważna :* Tym bardziej, że w dwupaku :)

Karolinko, to teraz trzymam kciuki za Twoją wizytę :* Gin mi mówił, że po tym całym Monuralu nie muszę sprawdzać posiewu, na pewno nie będzie bakterii...tylko że mi dał 2 saszetki, dziś i jutro przed snem.

U mnie w 20 tc ważyła 408g, ciekawe ile ma teraz :)
    No właśnie ten gin na IP też mówił, że Monural powinien pomóc, bo bakteria jest wrażliwa na ten antybiotyk. No to sobie wypij, dobre jest, takie pomarańczowe :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Syska2202 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 stron nadrabiania ale skrobiecie :-P ja wizyta dopiero w poniedziałek a połówkowe w środę także czekam z niecierpliwością na wizytę ;-) co do kąpieli małej to jestem zielona w temacie bo to mój pierwszy maluszek mam nadzieję że instynkt mi sam podpowie co robić ;-) Dafi trzymam kciuki za córeczkę jest w szpitalu więc jest w dobrych rękach ;-) :-*

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Nie ma wyjścia sale przepelnione a lozko corki jest naprawde 1 osobowe. Dam rade kto jak nie ja :)

Wiewióreczka, B_002, Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Gin zabronił mi glukozy cytrynowej, ale powiedział, że mogę wdusić sobie świeżą cytrynę. Paula, słyszałaś coś o tym? Nie zaburza to wyniku?

Chodzi ogólnie o kwas askorbinowy. On obniża cukier. A ten występuje w cytrynie i w tej glukozie cytrynowej.

Spokojnie da się to wypić bez udziwnień :). A lepiej zrobić raz i mieć pewność niż zrobić a potem się martwić czy aby na pewno wynik wyszedł ok.

Wiewióreczka, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    U mnie w 20 tc ważyła 408g, ciekawe ile ma teraz :)
    No właśnie ten gin na IP też mówił, że Monural powinien pomóc, bo bakteria jest wrażliwa na ten antybiotyk. No to sobie wypij, dobre jest, takie pomarańczowe :D
    To bardzo duża, myślę, że w piątek będzie ważyć 550-600 :)
    Czytałam w necie, że ponoć Monural najlepszy...właśnie miałam Ciebie pytać, czy da się to wypić :)

Wiecie, że znam osobę, która urodziła się ważąc 600 gram i jest całkiem zdrowa?:)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Chodzi ogólnie o kwas askorbinowy. On obniża cukier. A ten występuje w cytrynie i w tej glukozie cytrynowej.

Spokojnie da się to wypić bez udziwnień :). A lepiej zrobić raz i mieć pewność niż zrobić a potem się martwić czy aby na pewno wynik wyszedł ok.
    To prawda, ja też nie będę kombinować.
    Mam taką metodę, że jak coś jest niedobre, to można to wypić/zjeść, zatykając skrzydełka nosa. Tak piłam wszelkie trany i oleje lniane :P W ogóle nie było czuć smaku. Ciekawe czy na glukozie też się sprawdzi.

Daffi, już wiem po kim córeczka taka dzielna :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    To prawda, ja też nie będę kombinować.
    Mam taką metodę, że jak coś jest niedobre, to można to wypić/zjeść, zatykając skrzydełka nosa. Tak piłam wszelkie trany i oleje lniane :P W ogóle nie było czuć smaku. Ciekawe czy na glukozie też się sprawdzi.

Daffi, już wiem po kim córeczka taka dzielna :)

Po glukozie jest taki posmak jakbyś zlizała lukier z całego pączka. U mnie pozwolili popijać parę łyczków wody.
    Ja czułam się słabo już po badaniu, ale moje cukry były kiepskie. Po badaniu wypiłam litr wody. I cały dzień był średni potem, ale ja robiłam w 7 tc i wtedy moje samopoczucie było ogólnie do dupy więc nie zrzucam na glukozę. A 2 godziny zleciały bardzo szybko bo spotkałam dziewczybę w ciąży i tak się zagadałyśmy. Z piątku na sobotę właśnie urodziła córeczkę ;)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    To bardzo duża, myślę, że w piątek będzie ważyć 550-600 :)
    Czytałam w necie, że ponoć Monural najlepszy...właśnie miałam Ciebie pytać, czy da się to wypić :)

Wiecie, że znam osobę, która urodziła się ważąc 600 gram i jest całkiem zdrowa?:)

Da się! Tez się bałam, bo ja się ogólnie źle czuje po takich mieszankach do wypicia ale to takie nawet smakowite, tylko słodkie :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona to czekamy na zdjęcia Twojej nowej fryzury ! ;-);-)

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wspulczuje tego co przechodzisz z corka. Obyszybko ja zdiagnozowali i pomogli Wam :-*. Dziewczyny, jak to jest z tymi zwolnieniami w formie elektronicznej. Lakarz je wysyla do zusu? Kurde, przeczytalam o nich niedawno, ze wchodza od 1 grudnia i zapomnialam zapytac mojej lekarki czy bdzie miala z tym jakis problem, czy bedzie potrafila je wystawic.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam jak mój lekarz to rozwiaze bo jedynie stały gabinet ma gdzie indziej a tam gdzie ja chodzę to dojeżdża .. do tej pory zwolnienia miałam na papierze a ide w poniedziałek i jestem ciekawa jak będzie wystawiać;-) czy na recepcji w przychodni czy dostanie kompa do gabinetu tak jak moja lekarka rodzinna ;-)

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wlasnie ide w poniedzialek po zwolnienie :) i nie tylko :)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Daffi wspulczuje tego co przechodzisz z corka. Obyszybko ja zdiagnozowali i pomogli Wam :-*. Dziewczyny, jak to jest z tymi zwolnieniami w formie elektronicznej. Lakarz je wysyla do zusu? Kurde, przeczytalam o nich niedawno, ze wchodza od 1 grudnia i zapomnialam zapytac mojej lekarki czy bdzie miala z tym jakis problem, czy bedzie potrafila je wystawic.
    Lekarz wysyła je do firmy do ksiegowosci. Jedna czesc zawsze trafia do zusu ale to taka informacja ze zostalo wystawione. Ksiegowy musi wypisac druk Z3 i odeslac razem ze zwolnieniem bo wystawienie zwolnienia nie jest jednoznaczne z tym ze z niego skorsystasz. Ogolnie mi to bardzo utrudnia bo mam ksiegowego gnoja.. I o ile papierkowa wersję wysylali z biura u mnie na miejscu tak teraz przechodzi przez rece ksiegowego ktory zawsze zapomina wyslac o przetrzymuje po 2tyg

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, dawno nie pisałam ale czytam was:)
    U nas jakieś ostre przeziębienie u córki i chyba właśnie tez mnie zaczyna łapać. Jak to jest z tantum verde? Można płukać tak często jak bez ciąży?

Daffi strasznie współczuje stresów oby już dziś się wsyztskonwyjasnilo!!!
    Gratuluje tez udanych wizyt - wspaniałe wiadomości unwesystkich:)

A co do pępka to mnie już wylazł...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ