X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Jak dla mnie ta glukoza jest słodka, ale do przeżycia.
    Daffi świetne wwieści, ciekawe jaka będzie ostateczna ddiagnoza.
    Usg połówkowe chyba rozkręciło Biankę, bo fika w brzuchu jak szalona i z dużo większą częstotliwością ;-)
    Zawsze piszecie o zbyt wysokich cukrach na czczo, a czy któraś z Was orientuje się czy niebezpieczny jest niski? Dziś mmiałam 68. I tak się zastanawiam czy to na pewno ook? Mam wrażenie, że wraz z rozwojem ciąży cukier i ciśnienie u mnie spada...
    Za niski cukier rano wyzwala ketony, które są jeszcze gorsze niż wysoki cukier wg mojego diabetologa. Jedz coś niewielkiego przed samym snem i mierz cukier od razu po przebudzeniu.

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Za niski cukier rano wyzwala ketony, które są jeszcze gorsze niż wysoki cukier wg mojego diabetologa. Jedz coś niewielkiego przed samym snem i mierz cukier od razu po przebudzeniu.
    No właśnie tu mam problem, bo gdy zjem coś przed samym snem, to mam okropne zgagi i nie mogę zasnąć :( zwykle moja kolacja jest o 18 zasypiam o 21/ 22 i wtedy czuje się super. Tylko ten poranny cukier do kitu :(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dokładnie :) mam nadzieję, że w finale nie przekroczy 4 kg, chociaż spodziewam się sporego Brzdąca bo ja mam 179 a K. 182cm wzrostu więc oboje zaliczamy się do tej większej części społeczeństwa :)
    Ja mam 160cm a synek ważyl 4150g :) wiec tu wzrost chyba nie ma znaczenia przy porodzie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• B_002 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    No właśnie tu mam problem, bo gdy zjem coś przed samym snem, to mam okropne zgagi i nie mogę zasnąć :( zwykle moja kolacja jest o 18 zasypiam o 21/ 22 i wtedy czuje się super. Tylko ten poranny cukier do kitu :(
    Może spróbuj jeść coś co przy okazji pomaga w walce ze zgagą. Ja od kilku dni już w łóżku piłam pół szklanki ciepłego mleka z miodem (wczoraj nie żeby nie zaburzyć wyniku glukozy), zwykle mi to pomaga na zgagę jak idę spać. Można wypróbować też coś innego.

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą glukozą to u mnie jakiś cyrk :/ ja robiłam krzywą cukrową i krzywą insulinową w marcu przed ciążą to wypiłam 2/3 kubka ze smakiem na końcówka już drapała w gardło. A 2 tyg temu wypiłam polowe kubka i mnie szarpnęło zwróciłam :/ w sobotę idę drugi raz nastawiona, że bede miala dobry dzien i wypije to na raz. Pielęgniarka powiedziała, żebym smakową kupiła ale ja uparta jestem i jak raz wypiłam to nie bede kombinowała ze smakowymi, zeby potem myślec czy wynik prawidłowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant spokojnie miałam to samo! Tylko mnie juz bolało przed usg polowkowym bo macica miała fazę wzrostu. Na usg jak tam jeździł głowica to bolało mnie tak mocno ze zaciskałam zeby, i on mi powiedział ze więzadła ale sama to wiedziałam on mnie upelwnil. Jeszcze dwa dni po usg brzuszka dotknąć nie mogłam potem przeszło. I 3 dni po usg jak wstałam rano to mój brzuszek był meeega juz duży. Abteraz idzie kolejna fala bo juz wczoraj maz wrócił z pracy i woow jaki duży. A widzi mnie codziennie

• india Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś od rana boli brzuch :/ cały i promieniuje do kręgosłupa. Nie wiem czy sie denerwować. Ogolnie od rana jestem na nogach. Działam w kuchni bo pozniej mamy gości.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi a corka miała gastroskopie?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniach, teraz tylko czekać na wyniki :)
    Poszłam sobie do galerii obok na śniadanko i kawę, umierałam już z głodu.
    W luxmedzie wymyślili fajny system jeśli chodzi o kobiety w ciąży.
    Na badania krwi, moczu i inne nie idzie się do punktu pobrań tylko do gabinetu położonej. Dzięki temu w punkcie pobrań czekają sobie w długich kolejkach pozostali pacjenci, a kobiety w ciąży mają swoją kolejkę do położonej która zwykle nie jest długa :)
    Nikt nie musi nikogo przepuszczać, nie robi się zamieszanie, całkiem to sprawnie funkcjonuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 10:38

Daffi, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Stressant spokojnie miałam to samo! Tylko mnie juz bolało przed usg polowkowym bo macica miała fazę wzrostu. Na usg jak tam jeździł głowica to bolało mnie tak mocno ze zaciskałam zeby, i on mi powiedział ze więzadła ale sama to wiedziałam on mnie upelwnil. Jeszcze dwa dni po usg brzuszka dotknąć nie mogłam potem przeszło. I 3 dni po usg jak wstałam rano to mój brzuszek był meeega juz duży. Abteraz idzie kolejna fala bo juz wczoraj maz wrócił z pracy i woow jaki duży. A widzi mnie codziennie

no chyba cos w tym jest, moj brzuch tez rosnie w oczach :)

Ja wlasnie tez zaciskalam zeby i jeczalam na tym usg bo tak bolalo :(

Zawsze myslalam ze te wiezadala to sa jakos raczej w pachwinach a nie tak z boku wysoko :) no ale dobrze ze Wy macie podobne objawy bo czlowiekowi zawsze razniej i nie martwi sie tak bardzo ze cos zlego sie dzieje :)

Mnie dzis czeka 2 godziny lazenia po sklepach wiec teraz leze i odpoczywam :)

Karmelka mialas troche przebojow ze szyjka i dlatego pytam .....od tygodnia mam taki ucisk w srodku pochwy od strony brzucha tak jakbym na szyjce miala 20 kilo taka ciezka jest, rozciska ja od srodka...nie wiem jak to wytlumaczyc.....na kontrole ide za tydzien .....mam nadzieje ze to normalne uczucie.....dodam ze maly ma glowe na dole i moze dlatego takie dziwne uczucie?

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Może spróbuj jeść coś co przy okazji pomaga w walce ze zgagą. Ja od kilku dni już w łóżku piłam pół szklanki ciepłego mleka z miodem (wczoraj nie żeby nie zaburzyć wyniku glukozy), zwykle mi to pomaga na zgagę jak idę spać. Można wypróbować też coś innego.
    Spróbuje tego sposobu, co prawda bez miodu, bo boję się o wyrzut insuliny, ale myślę, że samo mleko może coś zmieni.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Daffi a corka miała gastroskopie?
    Nie nikt tu narazie nie mowil nic o tym badaniu. Wiem ze jakies badanie maja jeszcze zrobic.. Rano pobrali krew mysle ze nie wzieli tego helicobacter i podejrzewam ze chca dobrac krwi na to. Ogolnie chca nas wypuscic jak najszybciej w szpitalu tylko diagnostyka. Mamy na sali 3 zapalenia pluc:( jeszcze tego nam trzeba..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska, to ja z kotem Frankiem:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/690073e770ed.jpg

A tak wygląda mój wystający pępek :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/95ceb648c586.jpg

Fasolka, dzięki za troskę :* Koty średnio, Franek czasem jeszcze kicha :/ A Grażka, mimo ciągłych wizyt u weta, leków, wydanych 650 zł, nadal ma biegunkę :( Czekamy na kolejne wyniki badań...

Daffi, to chyba jednak coś z żołądkiem będzie :( Ale dobrze, że się zdecydowałaś działać, trzymam kciuki za Was :*

Ja staram się zaglądać na bieżąco, ale czasu mi nie starcza na pisanie...

Wszystkie Was ściskam i znów gratuluję wizyt i przeżycia badania krzywej, bo ja na samą myśl mam odruch wymiotny :P

KarmeLoVe, Daffi, B_002, estrella, DorotaAnna, Kasiulka90, Natalia-tosia, espoir, martusiawp, Szonka, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona podoba mi sie kolor Twoich wlosow. I kocurek pięknie pozuje:)

Pozdrawiamy w Mikolajki:)
    My dzis choinke na oddziale będziemy ubierac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 10:30

Kiwona, Kasiulka90, Natalia-tosia, espoir, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    no chyba cos w tym jest, moj brzuch tez rosnie w oczach :)

Ja wlasnie tez zaciskalam zeby i jeczalam na tym usg bo tak bolalo :(

Zawsze myslalam ze te wiezadala to sa jakos raczej w pachwinach a nie tak z boku wysoko :) no ale dobrze ze Wy macie podobne objawy bo czlowiekowi zawsze razniej i nie martwi sie tak bardzo ze cos zlego sie dzieje :)

Mnie dzis czeka 2 godziny lazenia po sklepach wiec teraz leze i odpoczywam :)

Karmelka mialas troche przebojow ze szyjka i dlatego pytam .....od tygodnia mam taki ucisk w srodku pochwy od strony brzucha tak jakbym na szyjce miala 20 kilo taka ciezka jest, rozciska ja od srodka...nie wiem jak to wytlumaczyc.....na kontrole ide za tydzien .....mam nadzieje ze to normalne uczucie.....dodam ze maly ma glowe na dole i moze dlatego takie dziwne uczucie?
    Ja tak nie miałam. Możliwe ze mały ci uciska. Ja miałam takie rozpieranie w pochwie ale wszytsko jakby tu od wejście nie wysoko. Miałam pulsowanie w pochwie, mniejsze i większe jakby serce mi biło, miałam wibracje najgorsze odczucie serio, i Klocia szyjki nie raz małe a kilka razy tak mocne ze aż krzyknęłam. Ale z moja szyjka sie okazało wszystko w porzadku jest długa twarda zamknięta z każdej strony - wiec te doznania sa normalne.
    Kiedy masz wizytę u swojego lekarza? Ja bym to na twoim miejscu zbadała. Chociaż wczoraj na USG jakby ci sie otwarcie robiło to mogłaby to zauważyć od strony wewnetrznej. Jak byłam u ginekolog która pierwszy raz zrobiła mi pomiar dokładny całego kanału szyjki maz ja zapytał mój co ja bede czuła jakby mi sie skracała ona powiedziała ze prawdopodobniej nic. Ale przy rozwieraniu czuc mocne rozpychanie i nacisk ale chyba rozwarcie zewnętrzne. Wiewióreczka tez nic nie czuła. Także myśle ze nie masz co sie martwic, ale doskonale ciebie rozumiem i poproś swojego lekarza o dokładne usg przez pochwę, niech zmierzy cały kanał szyjki i niech ci pokaże ze jest zamknięta :) mozesz dla swojego spokoju zapytać jaki kształt ma ujście wewnętrzne jak jest litera T to jest wszytsko zamkniete szczelnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Syska, to ja z kotem Frankiem:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/690073e770ed.jpg

A tak wygląda mój wystający pępek :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/95ceb648c586.jpg

Fasolka, dzięki za troskę :* Koty średnio, Franek czasem jeszcze kicha :/ A Grażka, mimo ciągłych wizyt u weta, leków, wydanych 650 zł, nadal ma biegunkę :( Czekamy na kolejne wyniki badań...

Daffi, to chyba jednak coś z żołądkiem będzie :( Ale dobrze, że się zdecydowałaś działać, trzymam kciuki za Was :*

Ja staram się zaglądać na bieżąco, ale czasu mi nie starcza na pisanie...

Wszystkie Was ściskam i znów gratuluję wizyt i przeżycia badania krzywej, bo ja na samą myśl mam odruch wymiotny :P

Wiem ze pisałaś ze jesteś po 30- stce ale wyglądasz na 17-19 lat! Poważnie małolata!! Super!!

Kiwona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi śliczną masz córeczkę, trzymam kciuki żeby ten koszmar szybko się skończył. Mam nadzieję, że niedługo wrocicie do domu, zdrowe :)

Gratuluję udanych wizyt!

Ja wczoraj biegałam po sklepach i wieczorem tak mnie bolał kręgosłup że nie mogłam wytrzymać :( tak więc dziś raczej kanapowy tryb życia tym bardziej, że głowa mnie boli od rana... Wypiłam właśnie kawę, może coś pomoże.

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:

To idź do lekarza. Bo niskie cukry mogą uszkodzić dziecku nerki i kilka innych narządów. Raczej postawiłbym na drugim miejscu Twoje samopoczucie. Zgage da się przeżyć :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kiwona podoba mi sie kolor Twoich wlosow. I kocurek pięknie pozuje:)

Pozdrawiamy w Mikolajki:)
    My dzis choinke na oddziale będziemy ubierac.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/933b79fb153d.jpg
    Biedna ta twoja malutka serce ściska jak widzę ten welflon. Ale dzielna dziewczynka juz widzę swoją siostrzenice 12 letnia, która spazmów dostaje bo jest w szpitalu a nie daj Panie, igła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Mnie dziś od rana boli brzuch :/ cały i promieniuje do kręgosłupa. Nie wiem czy sie denerwować. Ogolnie od rana jestem na nogach. Działam w kuchni bo pozniej mamy gości.
    Przy bólu brzucha i kręgosłupa jednocześnie chyba żartów nie ma. Zamiast w kuchni to leżeć i obserwować czy ustępuje. Ale to tylko moja wiedza ta akurat zaczerpnięta z internetow :/ a ja juz kilka razy na IP byłam z ta wiedza ;P ale ja mam taka sama politykę życia jak Paula lepiej interweniować kilka razy za dużo niż raz za mało.

‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ