Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My dostaniemy szumisia od mojej siostry, w ramach podziękowania
Ja kupiłam jej synowi i bez niego ani rusz
Monitor oddechu do łóżeczka... hmm jeszcze nie mam zdania. Ale może warto to rozważyć.martusiawp lubi tę wiadomość
-
espoir wrote:ale wiecie co - trochę mi głupio jak tak piszę na tematy wyprawki, co według mnie warto kupić, a co nie - czuje jakbym się wymądrzała, czy coś...
no masz doswiadczenia dwoje dzieci, pisz ile wlezie kto bedzie chcial to rady sobie wezmie do serca a kto nie to i tak zrobi po swojemu
ja np. szumisia nie kupuje, ale bez monitora oddechu ani rusz, nie przespalabym ani jednej nocy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do monitora - my będziemy brać przyczepiany do pieluszki. Można go wziąć ze sobą wszędzie, do wózka, do kosza Mojżesza, do lezaczka. A ten z sensorami do łóżeczka działa tylko w łóżeczku.
Plus ten co wybraliśmy po kilku sekundach bez oddechu wibruje, żeby pobudzić do oddechu dziecko. Dopiero jak nie zacznie oddychać to zaczyna wyć alarm (po kolejnych 5 sekundach). Bo dzieci czasem "zapominają" o oddechu. -
Paula 90 wrote:Co do monitora - my będziemy brać przyczepiany do pieluszki. Można go wziąć ze sobą wszędzie, do wózka, do kosza Mojżesza, do lezaczka. A ten z sensorami do łóżeczka działa tylko w łóżeczku.
Plus ten co wybraliśmy po kilku sekundach bez oddechu wibruje, żeby pobudzić do oddechu dziecko. Dopiero jak nie zacznie oddychać to zaczyna wyć alarm (po kolejnych 5 sekundach). Bo dzieci czasem "zapominają" o oddechu. -
nick nieaktualny
-
Ja też polecam monitor oddechu, byłam o wiele spokojniejsza kładąc córkę do łóżeczka z tym urządzeniem.
Odnośnie rzeczy koniecznych do kupienia to chciałabym kupić termometr bezdotykowy, tylko jakiś porządny i sprawdzony. Macie jakieś przetestowane które możecie polecić?
Przy pierwszym dziecku kupiłam jakiś z tych "tańszych" i to była porażka, więc teraz już wolę dopłacić ale żeby to działało tak jak powinno. Także jak coś czekam na wasze podpowiedzimartusiawp lubi tę wiadomość
-
MamaAga85 wrote:Kupiłyscie i czy wogole planujecie zakup Misia Szumisia?
Ja teraz przeglądam oferty bo mąż mi podsunął pomysł zakupuLolka30 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Zastanawiam się tylko czy jest sens i nie ma zagrożenia zakupu używanego monitora. Zawsze te parę stówek taniej. A szukałabym jak najnowszego, z jak najdłuższą gwarancją.
Co o tym myślicie?Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
nick nieaktualny
-
ja pierwszy monitor wypozyczylam z przyszpitalnej wypozyczalni 100zl na pol roku....dzialal ok.
drugi dostalam uzywany od znajomej tez dzialal i mam go do dzis 10lat w sumie to ma chyba ze 14lat bo jej syn tyle juz skonczyl......
ja bym sie przed uzywanymi nie bronila.....Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem w Krk
mieliśmy wrócić jutro ale chcemy jutro odwiedzić ikea
Co do paznokci ja raczej krótkie bede miała, ale obecnie mam tak krótkie, że aż boląa czemu? Bo w szpitalu z nerwow/ z nudów je oberwałam! Bolało jak cholera!
————————-
Szumisia chcę mieć, ale ze względu na to, że faktycznie ktoś bedzie chciał nas odwiedzić coś kupić a nie chcemy ubranek to zostawiłam sobie szumisia dla kupienia No przez szwagierkę ;P
——————————-
Espoir, India - proszę pisać i dzielić sie swoimi opiniami wiedza i zdaniem. Po to tutaj jesteśmy. Każda z na wyciągnie cos dla siebie.
——————————
Karolinka co do rożków ja mam trzy żaden nie ma usztywnienia. Ale ja mam swoją teorię ;P ja bym nie chciała leżeć na żadnej desce, tekturze ani kokosie
——————————
Jestem jedyna, która nie chce monitora oddechu? To urządzenie mnie stresuje. Tak jak maz chciał teraz kupić detektor taki droższy jak maja w szpitalu. Ale sie nie zgodziłam za dużo stresu jakbym sama widziała, ze mała ma np podwyzszone tętno
——————————
Dziewczyny ja tez mam często tętno wyższe zwłaszcza na wizytach czy jak leżałam w szpitalu i mała wtedy tez miała większe... a jak to u was jestWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 19:12
india lubi tę wiadomość