X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, ja mam te :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaniemy szumisia od mojej siostry, w ramach podziękowania ;) Ja kupiłam jej synowi i bez niego ani rusz :P
    Monitor oddechu do łóżeczka... hmm jeszcze nie mam zdania. Ale może warto to rozważyć.

martusiawp lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wiecie co - trochę mi głupio jak tak piszę na tematy wyprawki, co według mnie warto kupić, a co nie - czuje jakbym się wymądrzała, czy coś...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ale wiecie co - trochę mi głupio jak tak piszę na tematy wyprawki, co według mnie warto kupić, a co nie - czuje jakbym się wymądrzała, czy coś...

no masz doswiadczenia dwoje dzieci, pisz ile wlezie kto bedzie chcial to rady sobie wezmie do serca a kto nie to i tak zrobi po swojemu

ja np. szumisia nie kupuje, ale bez monitora oddechu ani rusz, nie przespalabym ani jednej nocy

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze się nie spotkałam żeby ktoś był niezadowolony z szumu dla dziecka :-)
    A po lekturze książki The Happiest Baby on the block to już w ogóle uznałam to za kompletny must have

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie czytam co będzie potrzebne a co nie, zdanie doświadczonych mam zawsze jest potrzebne! :)

Kupiłam dziś ten Tantum Verde w sprayu, mam nadzieję że mi przejdzie, bo dziś jest kiepsko.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do monitora - my będziemy brać przyczepiany do pieluszki. Można go wziąć ze sobą wszędzie, do wózka, do kosza Mojżesza, do lezaczka. A ten z sensorami do łóżeczka działa tylko w łóżeczku.
    Plus ten co wybraliśmy po kilku sekundach bez oddechu wibruje, żeby pobudzić do oddechu dziecko. Dopiero jak nie zacznie oddychać to zaczyna wyć alarm (po kolejnych 5 sekundach). Bo dzieci czasem "zapominają" o oddechu.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Co do monitora - my będziemy brać przyczepiany do pieluszki. Można go wziąć ze sobą wszędzie, do wózka, do kosza Mojżesza, do lezaczka. A ten z sensorami do łóżeczka działa tylko w łóżeczku.
    Plus ten co wybraliśmy po kilku sekundach bez oddechu wibruje, żeby pobudzić do oddechu dziecko. Dopiero jak nie zacznie oddychać to zaczyna wyć alarm (po kolejnych 5 sekundach). Bo dzieci czasem "zapominają" o oddechu.
    Ooo, jaki to model wybraliście Paula? Ja myślałam, że są tylko takie pod materacyk... Ja jako dziecko miewałam bezdechy :/

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • india Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy ze spacerku, teraz czekamy na gości ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir ja sobie bardzo cenie wskazówki od doświadczonych mam :* ale rozumiem... ja czasem robie wtracenia z info ze szkoly rodzenia. Mam nadzieje, ze nikt mnie nie ma za "mądralińską", po prostu chce siw tylko podzielic zasłyszana wiedza ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ooo, jaki to model wybraliście Paula? Ja myślałam, że są tylko takie pod materacyk... Ja jako dziecko miewałam bezdechy :/
    Snuze hero

Kiwona lubi tę wiadomość

• Martita25 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam monitor oddechu, byłam o wiele spokojniejsza kładąc córkę do łóżeczka z tym urządzeniem.

Odnośnie rzeczy koniecznych do kupienia to chciałabym kupić termometr bezdotykowy, tylko jakiś porządny i sprawdzony. Macie jakieś przetestowane które możecie polecić?

Przy pierwszym dziecku kupiłam jakiś z tych "tańszych" i to była porażka, więc teraz już wolę dopłacić ale żeby to działało tak jak powinno. Także jak coś czekam na wasze podpowiedzi :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Kupiłyscie i czy wogole planujecie zakup Misia Szumisia?
    Ja teraz przeglądam oferty bo mąż mi podsunął pomysł zakupu :)
    Ja się nad tym zastanawiałam, ale na razie ściągnełam darmową aplikację White Noice z różnymi rodzajami dźwięków i szumów. Najpierw wypróbuję, czy warto tego używać, a jeśli się sprawdzi to pomyślę o Szumisiu. Szkoda mi na razie wydawać pieniędzy, a nie wiem czy bym tego używała.

Lolka30 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się tylko czy jest sens i nie ma zagrożenia zakupu używanego monitora. Zawsze te parę stówek taniej. A szukałabym jak najnowszego, z jak najdłuższą gwarancją.
    Co o tym myślicie?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jeśli chodzi o rożki to usztywniane czy nie ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zastanawiam się tylko czy jest sens i nie ma zagrożenia zakupu używanego monitora. Zawsze te parę stówek taniej. A szukałabym jak najnowszego, z jak najdłuższą gwarancją.
    Co o tym myślicie?
    Też się nad tym zastanawiam, ale jeszcze nie wybrałam modelu. Jak się zdecyduję na jakiś konkretny to zobaczę jaką jest różnica w cenie bo czasem między nowym A używanym jest na tyle mała różnica że wolę dopłacić za nowy. Zawsze warto monitorować ogloszenia, a w razie czego nowy można kupić w ostatniej chwili żeby gwarancja nie leciała.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • espoir Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nianie kupowałam używaną, ale nianie z monitorem kupiłam nową.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka - różnica w cenie jest taka że nowy kosztuje około 450. Używane są już za 200-250. Niby 200zl to nie tak dużo, ale z drugiej to połowa ceny.

• stresant Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwszy monitor wypozyczylam z przyszpitalnej wypozyczalni 100zl na pol roku....dzialal ok.

drugi dostalam uzywany od znajomej tez dzialal i mam go do dzis 10lat w sumie to ma chyba ze 14lat bo jej syn tyle juz skonczyl......

ja bym sie przed uzywanymi nie bronila.....

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w Krk :) mieliśmy wrócić jutro ale chcemy jutro odwiedzić ikea :)

Co do paznokci ja raczej krótkie bede miała, ale obecnie mam tak krótkie, że aż bolą :/ a czemu? Bo w szpitalu z nerwow/ z nudów je oberwałam! Bolało jak cholera!
    ————————-
    Szumisia chcę mieć, ale ze względu na to, że faktycznie ktoś bedzie chciał nas odwiedzić coś kupić a nie chcemy ubranek to zostawiłam sobie szumisia dla kupienia No przez szwagierkę ;P

——————————-
    Espoir, India - proszę pisać i dzielić sie swoimi opiniami wiedza i zdaniem. Po to tutaj jesteśmy. Każda z na wyciągnie cos dla siebie.

——————————
    Karolinka co do rożków ja mam trzy żaden nie ma usztywnienia. Ale ja mam swoją teorię ;P ja bym nie chciała leżeć na żadnej desce, tekturze ani kokosie :)
    ——————————
    Jestem jedyna, która nie chce monitora oddechu? To urządzenie mnie stresuje. Tak jak maz chciał teraz kupić detektor taki droższy jak maja w szpitalu. Ale sie nie zgodziłam za dużo stresu jakbym sama widziała, ze mała ma np podwyzszone tętno
    ——————————
    Dziewczyny ja tez mam często tętno wyższe zwłaszcza na wizytach czy jak leżałam w szpitalu i mała wtedy tez miała większe... a jak to u was jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 19:12

india lubi tę wiadomość

‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ