X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, ja mam te :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaniemy szumisia od mojej siostry, w ramach podziękowania ;) Ja kupiłam jej synowi i bez niego ani rusz :P
    Monitor oddechu do łóżeczka... hmm jeszcze nie mam zdania. Ale może warto to rozważyć.

martusiawp lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wiecie co - trochę mi głupio jak tak piszę na tematy wyprawki, co według mnie warto kupić, a co nie - czuje jakbym się wymądrzała, czy coś...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ale wiecie co - trochę mi głupio jak tak piszę na tematy wyprawki, co według mnie warto kupić, a co nie - czuje jakbym się wymądrzała, czy coś...

no masz doswiadczenia dwoje dzieci, pisz ile wlezie kto bedzie chcial to rady sobie wezmie do serca a kto nie to i tak zrobi po swojemu

ja np. szumisia nie kupuje, ale bez monitora oddechu ani rusz, nie przespalabym ani jednej nocy

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze się nie spotkałam żeby ktoś był niezadowolony z szumu dla dziecka :-)
    A po lekturze książki The Happiest Baby on the block to już w ogóle uznałam to za kompletny must have

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie czytam co będzie potrzebne a co nie, zdanie doświadczonych mam zawsze jest potrzebne! :)

Kupiłam dziś ten Tantum Verde w sprayu, mam nadzieję że mi przejdzie, bo dziś jest kiepsko.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do monitora - my będziemy brać przyczepiany do pieluszki. Można go wziąć ze sobą wszędzie, do wózka, do kosza Mojżesza, do lezaczka. A ten z sensorami do łóżeczka działa tylko w łóżeczku.
    Plus ten co wybraliśmy po kilku sekundach bez oddechu wibruje, żeby pobudzić do oddechu dziecko. Dopiero jak nie zacznie oddychać to zaczyna wyć alarm (po kolejnych 5 sekundach). Bo dzieci czasem "zapominają" o oddechu.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Co do monitora - my będziemy brać przyczepiany do pieluszki. Można go wziąć ze sobą wszędzie, do wózka, do kosza Mojżesza, do lezaczka. A ten z sensorami do łóżeczka działa tylko w łóżeczku.
    Plus ten co wybraliśmy po kilku sekundach bez oddechu wibruje, żeby pobudzić do oddechu dziecko. Dopiero jak nie zacznie oddychać to zaczyna wyć alarm (po kolejnych 5 sekundach). Bo dzieci czasem "zapominają" o oddechu.
    Ooo, jaki to model wybraliście Paula? Ja myślałam, że są tylko takie pod materacyk... Ja jako dziecko miewałam bezdechy :/

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • india Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy ze spacerku, teraz czekamy na gości ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir ja sobie bardzo cenie wskazówki od doświadczonych mam :* ale rozumiem... ja czasem robie wtracenia z info ze szkoly rodzenia. Mam nadzieje, ze nikt mnie nie ma za "mądralińską", po prostu chce siw tylko podzielic zasłyszana wiedza ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ooo, jaki to model wybraliście Paula? Ja myślałam, że są tylko takie pod materacyk... Ja jako dziecko miewałam bezdechy :/
    Snuze hero

Kiwona lubi tę wiadomość

• Martita25 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam monitor oddechu, byłam o wiele spokojniejsza kładąc córkę do łóżeczka z tym urządzeniem.

Odnośnie rzeczy koniecznych do kupienia to chciałabym kupić termometr bezdotykowy, tylko jakiś porządny i sprawdzony. Macie jakieś przetestowane które możecie polecić?

Przy pierwszym dziecku kupiłam jakiś z tych "tańszych" i to była porażka, więc teraz już wolę dopłacić ale żeby to działało tak jak powinno. Także jak coś czekam na wasze podpowiedzi :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Kupiłyscie i czy wogole planujecie zakup Misia Szumisia?
    Ja teraz przeglądam oferty bo mąż mi podsunął pomysł zakupu :)
    Ja się nad tym zastanawiałam, ale na razie ściągnełam darmową aplikację White Noice z różnymi rodzajami dźwięków i szumów. Najpierw wypróbuję, czy warto tego używać, a jeśli się sprawdzi to pomyślę o Szumisiu. Szkoda mi na razie wydawać pieniędzy, a nie wiem czy bym tego używała.

Lolka30 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się tylko czy jest sens i nie ma zagrożenia zakupu używanego monitora. Zawsze te parę stówek taniej. A szukałabym jak najnowszego, z jak najdłuższą gwarancją.
    Co o tym myślicie?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jeśli chodzi o rożki to usztywniane czy nie ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zastanawiam się tylko czy jest sens i nie ma zagrożenia zakupu używanego monitora. Zawsze te parę stówek taniej. A szukałabym jak najnowszego, z jak najdłuższą gwarancją.
    Co o tym myślicie?
    Też się nad tym zastanawiam, ale jeszcze nie wybrałam modelu. Jak się zdecyduję na jakiś konkretny to zobaczę jaką jest różnica w cenie bo czasem między nowym A używanym jest na tyle mała różnica że wolę dopłacić za nowy. Zawsze warto monitorować ogloszenia, a w razie czego nowy można kupić w ostatniej chwili żeby gwarancja nie leciała.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • espoir Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nianie kupowałam używaną, ale nianie z monitorem kupiłam nową.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka - różnica w cenie jest taka że nowy kosztuje około 450. Używane są już za 200-250. Niby 200zl to nie tak dużo, ale z drugiej to połowa ceny.

• stresant Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwszy monitor wypozyczylam z przyszpitalnej wypozyczalni 100zl na pol roku....dzialal ok.

drugi dostalam uzywany od znajomej tez dzialal i mam go do dzis 10lat w sumie to ma chyba ze 14lat bo jej syn tyle juz skonczyl......

ja bym sie przed uzywanymi nie bronila.....

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w Krk :) mieliśmy wrócić jutro ale chcemy jutro odwiedzić ikea :)

Co do paznokci ja raczej krótkie bede miała, ale obecnie mam tak krótkie, że aż bolą :/ a czemu? Bo w szpitalu z nerwow/ z nudów je oberwałam! Bolało jak cholera!
    ————————-
    Szumisia chcę mieć, ale ze względu na to, że faktycznie ktoś bedzie chciał nas odwiedzić coś kupić a nie chcemy ubranek to zostawiłam sobie szumisia dla kupienia No przez szwagierkę ;P

——————————-
    Espoir, India - proszę pisać i dzielić sie swoimi opiniami wiedza i zdaniem. Po to tutaj jesteśmy. Każda z na wyciągnie cos dla siebie.

——————————
    Karolinka co do rożków ja mam trzy żaden nie ma usztywnienia. Ale ja mam swoją teorię ;P ja bym nie chciała leżeć na żadnej desce, tekturze ani kokosie :)
    ——————————
    Jestem jedyna, która nie chce monitora oddechu? To urządzenie mnie stresuje. Tak jak maz chciał teraz kupić detektor taki droższy jak maja w szpitalu. Ale sie nie zgodziłam za dużo stresu jakbym sama widziała, ze mała ma np podwyzszone tętno
    ——————————
    Dziewczyny ja tez mam często tętno wyższe zwłaszcza na wizytach czy jak leżałam w szpitalu i mała wtedy tez miała większe... a jak to u was jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 19:12

india lubi tę wiadomość

‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ