X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant ja cie od razu przepraszam nie mam na celu cię wystraszyć, ale jeśli masz obrzęki plus ciśnienie wyższe ja bym to jak najszybciej skontrolowała u lekarza. Zwłaszcza jeszcze czy nie ma białka w moczu.

NiespełnionaMama lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw chciałam monitor oddechu ale na razie jestem na nie. Detektora też nie miałam i byłam spokojna nie martwiłam się, że nie mogę znaleźć... martwię się że monitor będzie mnie stresował będę ciagle sprawdzać czy działa... nie wiem jeszcze pewnie zmienię zdanie kilka razy.

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo było z detektorem, najpierw mega chciałam, oglądałam i nie kupiłam. Do dziś mega się z tego cieszę, inaczej bym się tylko stresowała, nakręcała. Skorzystałam z tego sprzętu tylko raz, jak wpadła do nas siostra M właśnie z detektorem, długo nie mogła znaleźć mi tego tętna, mój M też a ja znalazłam w ciągu 10 sekund :) także strasznie się cieszę, że nie kupiłam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki moje kochane, chciałam kupić kosz Mojżesza snuggle ale... za używany chce dać Max 400 zł bo nowy mogę mieć za 600 zł. Probuje na olx ale albo nie chcą wysyłać albo nie chcą zejść z ceny albo sprzątną mi z pod nosa. Znacie jakieś grupy albo konta na insta gdzie sa ogłaszane takie rzeczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was kochane wie czym one sie różnią? Standard a options? Która powinnam wziąć?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1de54e8ce385.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66a18ad98bd7.jpg

• Mistella Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś kochane zaliczyłam sor... tak kroiłam córce bułkę ze rozcielam sobie dłoń i szyli mi ja, bez znieczulenia bo chirurg zasugerował ze szwów będzie 3 i ze przy znieczuleniu musiałby dać dwa wkłucia i ze szkoda sie męczyć bo znieczulenie będzie bolesne i sie zgodziłam na szycie bez znieczulenia, dziwne uczucie - zrobiło mi sie niedobrze i gorąco, ale przetrwałam . Dostałam tez zastrzyk przeciw tężcowi... dobrze ze to lewa ręka ale czucia nie mam w palcu wskazującym chociaż palca nie rozcielam- jakoś tak po nerwach poszło... masakra mówię Wam- co za dzień !!!

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! To nieźle się ciachnęłaś....

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bardzo, nigdy się tak nie ciachnelam ;) roztargnienie totalne

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    A ja dziś kochane zaliczyłam sor... tak kroiłam córce bułkę ze rozcielam sobie dłoń i szyli mi ja, bez znieczulenia bo chirurg zasugerował ze szwów będzie 3 i ze przy znieczuleniu musiałby dać dwa wkłucia i ze szkoda sie męczyć bo znieczulenie będzie bolesne i sie zgodziłam na szycie bez znieczulenia, dziwne uczucie - zrobiło mi sie niedobrze i gorąco, ale przetrwałam . Dostałam tez zastrzyk przeciw tężcowi... dobrze ze to lewa ręka ale czucia nie mam w palcu wskazującym chociaż palca nie rozcielam- jakoś tak po nerwach poszło... masakra mówię Wam- co za dzień !!!
    O matko! Jesteś hardcorem!!!!
    A nie przeciełaś jakiegos nerwu?

• Mistella Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, niby się zgina i prostuje ale nie czuje od opuszka do zgięcia , no nic może wróci czucie, a jak nie to będę się klula przy mierzeniu cukru w ten palec ;)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella! Aż mi słabo! Uważaj na siebie <3
    Karmelka,wydaje mi się że te options butelki możesz używać z wkładem antykolkowym lub bez a te standard tylko z wkładem. Ja kupiłam options.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella kurcze, silna jestes ze wytrzymals szycie bez znieczulenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona dzieki. Szukam na internecie porównań i nigdzie nie ma, tak samo jak to czym sie różni wąska szyjka od szerokiej

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie planuję monitora oddechu, ale zapytam na szkole rodzenia co o tym myślą położne...

Karmelka czy Ty w ikei planujesz oglądać coś z mebelków dziecięcych (chodzi mi o łóżeczka i przewijaki)?
    Może któraś z Was już ma te mebelki (konkretnie z ikei np. Sundvik czy Stuva), bo wyglądają ślicznie, ale jak z jakością?

W ogóle to mam pytanie na temat urządzania pokoiku niemowlęcego/dziecięcego. Niektóre z Was już takie szykują. Jak chcecie, żeby funkcjonować po porodzie? Bo jeśli łóżeczko będzie w pokoju dziecka to i mama musi spać w pokoju dziecka. W takim razie wstawiacie tam po prostu łóżko dla siebie, a mąż śpi osobno???
    Dziś się o to cały dzień kłócimy, bo żadne z nas nie chce rezygnować z naszej wygodnej sypialni małżeńskiej...

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj u mamy ginekolog na blogu wspomnienia z roku 2018, dość osobiste wspomnienia dotyczące ciazy z Gilbertem. Powiem wam, ze to co ona przeżyła... amniopunkcja tętno dziecka 120 od 18-20 tc ehh o to wszytsko co ona wie.... jaka to silna kobieta

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Ja też nie planuję monitora oddechu, ale zapytam na szkole rodzenia co o tym myślą położne...

Karmelka czy Ty w ikei planujesz oglądać coś z mebelków dziecięcych (chodzi mi o łóżeczka i przewijaki)?
    Może któraś z Was już ma te mebelki (konkretnie z ikei np. Sundvik czy Stuva), bo wyglądają ślicznie, ale jak z jakością?

W ogóle to mam pytanie na temat urządzania pokoiku niemowlęcego/dziecięcego. Niektóre z Was już takie szykują. Jak chcecie, żeby funkcjonować po porodzie? Bo jeśli łóżeczko będzie w pokoju dziecka to i mama musi spać w pokoju dziecka. W takim razie wstawiacie tam po prostu łóżko dla siebie, a mąż śpi osobno???
    Dziś się o to cały dzień kłócimy, bo żadne z nas nie chce rezygnować z naszej wygodnej sypialni małżeńskiej...
    Jadę po dodatki do pokoiku małej. Meble juz w 80% mamy kupione. My śpimy razem po porodzie mała spi w koszu Mojżesza przy mojej stronie łóżka. Pokoik bedzie zrobiony po prostu :)

Sansivieria lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, mi się tak wydaje, też szukałam info na ten temat i tak wykminiłam jakoś z tych opisów. Co do szerokości to różnica jest w... szerokości ;) A tak poważnie, ja biorę szerokie, bo łatwiej się do takiej sypie mleko.
    My łóżeczko wstawiamy do naszej mini sypialni, nie mamy pokoju dla młodego jeszcze, za małe mieszkanie. Jak coś to jedno z nas może się przenieść wyspać do salonu, choć nasze łóżko sypialniane jest też najwygodniejsze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 20:39

Sansivieria lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaaaaaaa! Kiwona ja myślałam ze ta szeroka wąska to cos o smoczek chodzi! Ja właśnie jesli chodzi o butelki to chyba najbardziej czarna masa jestem! Bo dużo czytałam i oglądałam filmików super opinii o tych butelkach ale nigdzie nie było porównania.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dzisiaj u mamy ginekolog na blogu wspomnienia z roku 2018, dość osobiste wspomnienia dotyczące ciazy z Gilbertem. Powiem wam, ze to co ona przeżyła... amniopunkcja tętno dziecka 120 od 18-20 tc ehh o to wszytsko co ona wie.... jaka to silna kobieta

Weeeeź... ja to normalnie płakałam oglądając to instastory :(

Sansiviera my też wstawiamy łóżeczko do naszej sypialni :) ja w ogóle sobie nie wyobrażam spać osobno mąż też nie. Dla mnie największym i najlepszym lekarstwem po dniu stresów czy zmartwień jest przytulenie się do mojego męża- czucie jego ciepła i zapachu <3 poza tym bałabym się, że nie mając czasu dla siebie w dzień i śpiąc osobno po pewnym czasie by się coś popsuło między nami. No po prostu śpimy razem i nie ma innej opcji xd

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • espoir Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciągle śpię z Mężem - albo razem we czwórkę, albo w dwójkę, ale razem :)

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ