Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA zapomniałam Wam napisać. Odebrałam czwarty posiew odkąd jestem w ciąży i czwarty jałowy. A w ogólnym ciągle wychodzą bakterie. A pobieram tak samo, do tych samych pojemników (kupiłam kilka sztuk w jednym miejscu). Zawsze się podmywam, pobieram środkowy mocz itd. Chyba w mojej przychodni źle badają
bo jak wysyłają na posiew do zewnętrznego laboratorium to jest zawsze ok.
-
Wiewióreczka wrote:Paula, ja też mam szpony i nie umiem bez nich funkcjonować
trochę skórce, ale nie całkiem.
Wiewióreczka czytałam że już jesteś w domu - super
Faktycznie szkoda tych świąt jeśli było to niepotrzebne.\
A co do paznokci to ja też miałam przy pierwszej córce paznokcie i nie przeszkadzało mi to w niczym
Teraz już się odzwyczaiłam więc pewnie byłoby mi niewygodnie ale jak ma się cały czas to i jak dzidzia się urodzi to nie powinny przeszkadzaćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 15:16
-
Paula 90 wrote:Czy któraś z Was miała długie paznokcie przy dziecku? Ja zawsze miałam bardzo długie paznokcie i nadal mam.
Moja mama przy siostrze też nie pilowala na krótko.
Czy Wy macie doświadczenia z długimi paznokciami? -
W ogóle apropo sprzętu RTV to jestem geniusz. Rok po tym jak zamieszkalismy że sobą wzięliśmy zmywarkę na raty. Co miesiąc wysyłałam kasę i zapomniałam do kiedy ta umowa kredytowa obowiązuje. Teraz w grudniu przyszedł zwrot 600 zł
przez 9 miesięcy płaciłam bez potrzeby
będę miała po części na pralkę, tak sobie przed chwilą wymyśliłam
DorotaAnna, martusiawp, Fasolka77, india, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
-
ja ciśnienia nie mierzę... z trzema chłopami w domu nie mam po co, bo co chwilę pewnie mam za wysokie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 15:34
Fasolka77, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
india wrote:B002 na poczatku nie mieszaj proszku z płynem do płukania. W SzR mówili aby prac na poczatku tylko w proszku i obserwować czy jest ok. W dobie alergii moga wystąpić jakies reakcje wtedy nie wiadomo czy maluszka uczula proszek czy płyn do płukania. Wiec nowe produkty wdrazac stopniowo
india lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
mowicie o cisnieniu....ja od wczoraj wysokie
kurcze leze juz drugi dzien i nie spada.....
mam nadzieje ze jak mama wyjedzie to cisnienie spadnie, kobieta skutecznie mi je podnosijuz jej lepiej to lazi po domu i wszedzie kaszle....w poniedzialek rano jedzie, do tego czasu mnie wykonczy
teraz mierzylam 125/91 puls 112....to 91 mnie martwi...... rano bylo 140 /82 to znow mnie to 140 martwilo....... -
Ja w pracy wolałam mieć krótsze paznokcie, nie całkiem krótkie, bo obcinałam i malowałam zwykle co 2 tygodnie.
Ale dłuższe utrudniały mi pracę, bo czasem zdarzają się poprawki odręczne przy projektach, a i przy komputerze trudniej z długimi paznokciami.
Teraz w ciąży rosną jak szalone ale też nie chodzę już do pracy więc mam bardzo długie, przed świętami zrobiłam sobie też hybrydy.
Przy dziecku jednak planuję obcinać na krótko i pewnie nie będę miała głowy do malowania więc w zamiast lakieru wystarczy mi błyszcząca odżywka
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
od rana wkladam do koszyka drogerie dla mnie i dziecka....juz na 350zl mam a to tylko pieluchy podpaski wkladki laktacyjne proszek i plyn do plukania...
kolejnych 300 beda butelki smoczki i nakladki na piersi
Ja piore w plynie do prania ECOVER ZERO, jest bezzapachowy i wogole bez zadnej chemmi tylko naturalne skladniki....jak pralam w Arielu to mi bakterie w oczyszczalni zdechly wiec jaka to musi byc chemia !!!
cala "chemie" w domu mam z tej firmy ECOVER i bardzo polecam, plyn do mycia naczyn tez bezzapachowy, nawet "domestos" do Wc bez chlorowy maja.....malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość
-
z zapasami pieluch czy chusteczek też nie szalejcie... lepiej najpierw sprawdzić jak zareaguje skóra na nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 15:57
martusiawp lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualny
-
espoir wrote:z zapasami pieluch czy chusteczek też nie szalejcie... lepiej najpierw sprowadzić jak zareaguje skóra na nie
wzielam bella happy 1, zapas na pierwszy miesiac, syn takie dostawal jak lezal na neonatologi, tylko ze on mial bella happy 0, bo byl ponizej 2 kilo....wszystkie wczesniaki dostawaly te pieluchy i bylo ok wiec mysle ze beda dobre
chusteczki wzielam te z rossmana water cos tam, polecala karmelkaKarmelllka90 lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:mowicie o cisnieniu....ja od wczoraj wysokie
kurcze leze juz drugi dzien i nie spada.....
mam nadzieje ze jak mama wyjedzie to cisnienie spadnie, kobieta skutecznie mi je podnosijuz jej lepiej to lazi po domu i wszedzie kaszle....w poniedzialek rano jedzie, do tego czasu mnie wykonczy
teraz mierzylam 125/91 puls 112....to 91 mnie martwi...... rano bylo 140 /82 to znow mnie to 140 martwilo....... -
india wrote:Wiewioreczka gdyby gral 3h to tez by mi bie przeszkadzalo. Wiadomo kazdy potrzebuje czasu dla siebie, ja tez lubie swoje odskocznie.
Ale jak gra codziennie 6h a czasem wiecej (nie w ciagu, robi przerwy) to mnie to niepokoia jak mu zwracam uwwge to sie od razu wscieka i wypomina mi tel
DorotaAnna jeszcze nie mam ostatecznej kkncepcji na ukladanie, probowalam juz na rozne sposoby jeszcze nie znakazlam idealuAle ogolnie ùwielbiam rozkladac i na nowo ukladac te sliczne male ubranka
Kasiulka udanego wyjazdu!a teraz będę jeszcze prac i znowu układać
india lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
MamaAga85 wrote:Dobrze ,że pojawił się temat proszków i płynów do prania i płukania tych maleńkich rzeczy
Ja przed laty używałam tylko Jelp a z kolei jak u mnie szukałam to nie znalazłam NIC. Ale poszukam jeszcze w innych sklepach,może coś będzie
Ile mniej więcej kupujecie tych wszystkich ciuszków w każdym rozmiarze?Dziś rozmawiałam z koleżanką i mówi mi,że najlepiej po 15 szt.body ,15 szt.kaftanikow i wszystkich innych po 15. Czy to za mało / dużo ?
Moja mama mówi, że na początek po 15 wystarczy spokojnie, potem i tak zawsze coś dostaniesz/dokupisz. Jak zadzwoniłam do niej i powiedziałam, że mam m.in. 47 sztuk body na długi rękaw i pytałam czy wystarczy (w rozmiarach 56 i 62) to pytała czy rodzę jedno dziecko czy 3martusiawp, Lolka30, malutka_mycha lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
malutka_mycha wrote:W ogóle apropo sprzętu RTV to jestem geniusz. Rok po tym jak zamieszkalismy że sobą wzięliśmy zmywarkę na raty. Co miesiąc wysyłałam kasę i zapomniałam do kiedy ta umowa kredytowa obowiązuje. Teraz w grudniu przyszedł zwrot 600 zł
przez 9 miesięcy płaciłam bez potrzeby
będę miała po części na pralkę, tak sobie przed chwilą wymyśliłam
Padłam po prostumalutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️