X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Dziewczyny podpowiedzcie coś .. pierwszy test miałam płytkowy i wyszły dwie mocne krechy .. mąż tym razem kupił mi jakis strumieniowy .. kreska c wyszła gruba a t bledsza ... :( teraz mam czarne wizje ... czy któraś tak miała
    Ja starałam się kupować tej samej firmy żeby nie było zaklamania. Ale widziałam jak dziewczyny robiły w ten sam dzień kilka różnych testów z tego samego moczu i kreski potrafiły się bardzo różnic. A kiedy masz wizytę?

f1d9680377.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Dziewczyny podpowiedzcie coś .. pierwszy test miałam płytkowy i wyszły dwie mocne krechy .. mąż tym razem kupił mi jakis strumieniowy .. kreska c wyszła gruba a t bledsza ... :( teraz mam czarne wizje ... czy któraś tak miała
    Moje testy w zależności od firmy też wychodziły z inną intensywnością, dlatego poszłam na bhcg żeby się uspokoić ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może po prostu za krótko sikalas na ten test ;) nie ma się co przejmować. Różnie testy pokazują. Gdyby test tej samej firmy nagle zblakł to bym się zmartwiła.
    Chociaż rozumiem cię, bo mi drugi test wyszedł ledwo cień cienia, gdzie dzień wcześniej była widoczna kreska. Poleciałam do apteki po kolejny i już było ok :) także rozumiem cię.

• Peppa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Co do imion to ja nie mam typów. Moje dzieci to Emma i Emil. Fajnie te imiona wspolgrają ale planowalam zakonczyc na 2ce ;) teraz nie wiem... napewno krotkie i uniwersalne :) moze Inka?

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja starałam się kupować tej samej firmy żeby nie było zaklamania. Ale widziałam jak dziewczyny robiły w ten sam dzień kilka różnych testów z tego samego moczu i kreski potrafiły się bardzo różnic. A kiedy masz wizytę?
    Wizyta jutro na 16 .. ale to dziwne zeby w dzień @ mieć dwie mocne krechy a dziś takie ;/

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niekoniecznie. Może wczoraj więcej wypiłam i dziś mocz był bardziej rozrzedzony, może za krótko sikalas, inna firma. Dużo może na to wpłynąć. Rozumiem że się stresujesz ale postaraj się nie mieć czarnych myśli bo to nie pomaga dzieciątko. Jutro już masz wizytę więc wszystkiego się dowiesz a jak nie będziesz umiała wytrzymać to rano leć do apteki i kup test takiej firmy jak ten pierwszy.
    Trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 12:00

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Wizyta jutro na 16 .. ale to dziwne zeby w dzień @ mieć dwie mocne krechy a dziś takie ;/
    Jestem pewna, że to wina testu. Wszystko będzie dobrze...

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noe potrzebnie go robiłam :( myślałam ze zobaczę to samo .. zaraz idę do pracy wiec pewnie nie będę o tym myśleć .. byle wytrzymać do wizyty , dobrze ze jedzie ze mną przyjaciółka bo nie wiem co będzie

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju kolejne kwietniowki :)
    Gratulacje i nudnych ciąż życzę :)
    Miałam być majówka a zostałam kwietniowka 2018:) pozdrawiam

Natalia-tosia, DoCelu 3, Iduna lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217=> Doskonale Cię rozumiem, być może ciąża jest jeszcze młodsza niż myślisz, każdy test ma inną czułość. Ja też się tak denerwowałam dlatego zrobiłam badanie z krwi, dopiero to pozwoliło mi uwierzyć, że jednak się udało ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie mi jak ustawić stopkę z suwakiem ? ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kate_____ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziś mój 5t3d i mam do Was pytanie :) czy byłyscie już na USG i czy było widać pecherzyk/zarodek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dziewczyny podpowiedzcie mi jak ustawić stopkę z suwakiem ? ;-)
    Wejdź na stronę suwaczki.pl. Tam go sobie zrobisz. Potem kopiujesz link i wstawiasz tutaj na swoim koncie w ustawieniach :)
    Jest jeszcze Suwaczek belly ale nie wiem jak go ustawić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Cześć, dziś mój 5t3d i mam do Was pytanie :) czy byłyscie już na USG i czy było widać pecherzyk/zarodek?
    Ja czekam do 8 tygodnia bo czekam na serduszko. Ale dziewczyny już widziały zarodek na tym etapie :)

Kate_____ lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:

Ja byłam pierwszy raz 5t+5d i było widać pęcherzyk ale lepiej poczekać do 8 tygodnia i wtedy będzie już serduszko :)

Kate_____ lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Marta931217=> Doskonale Cię rozumiem, być może ciąża jest jeszcze młodsza niż myślisz, każdy test ma inną czułość. Ja też się tak denerwowałam dlatego zrobiłam badanie z krwi, dopiero to pozwoliło mi uwierzyć, że jednak się udało ;-)
    Raczej powinna być starsza niż młodsza , Bo ostatnie cykle miałam 23 dniowe owulacje musiałam mieć między 9-12 dniem cyklu bo wtedy tylko była możliwość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Wejdź na stronę suwaczki.pl. Tam go sobie zrobisz. Potem kopiujesz link i wstawiasz tutaj na swoim koncie w ustawieniach :)
    Jest jeszcze Suwaczek belly ale nie wiem jak go ustawić.

Bardzo dziękuję za pomoc!

DoCelu 3 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Iduna Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, wpiszesz mi wizytę na 7.09? Chyba jako ostatnia się wybieram...

dev112prs__.png
  • Wojna Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:

U mnie 5+1, i też idę dopiero ok 7+4, żeby już na pewno bylo tętno.

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduna ja mam 4.09. Chyba ze uda mi sie gdzies wczesniej wcisnac ;)

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ