Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kamylalyt wrote:Cześć dziewczyny.
U mnie cały czas mdłości. Czuję się tak słabo, że ledwo stoję na nogach. Czasem zakręci mi się w głowie. Mój S mówi że to na dziewczynkę Wogóle nie mam apetytu. Najchętniej bym te pierwsze tygodnie przespała.
Już mam wszystkie wyniki badań. Na szczęście są dobre. Nie mam nawet anemii która towarzyszyła mi od ok 5 lat.
U mnie mdłości falowe i właśnie musiałam jakieś bajki o zatruciu oprowadzać na obiedzie u teściowej bo mnie napadły....
Ja tez chce znac płeć- nie wytrzymałabym i chce wybrać imię wcześniej;)
-
Peppa wrote:Rub chyba nikt ci nie odpowie. Ja w kazdej ciazy krwawie. Z córką panikowalam i bylam na IP co drugi dzien. Z synkiem panika byla ale juz nie latalam po lrkarzach. Teraz tez plamilam. Beta rosnie, ja plamie co ktorys dzien. Taki urok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 18:13
-
Z mojej wiedzy (a mam 4 poronione ciaze na koncie) wynika ze jesli progesteron jest ok, nie mamy krwiaka to poronienie czy np mutacji genow poronienie jest nieszczesliwym wypadkiem na ktore wpływu nie ma. U mnie poronienia spowodowane byly endometriozą i chocbym wtedy lezala plackiem pod okiem dr Housa to i tak nic sie nie dalo zaradzic. Ale jesli wykluczasz słaby progesteron i urodzilas juz dzieci to moze problemem byc chocby nadżerka albo maly krwiaczek? To napewno mozna sprawdzic.
-
Halasianka a masz jakies przeslanki by ten test wykonywac? Ja sie nie orientuje w temacie, w poprzednich ciazach nie mialam badań prenatalnych. Prowadzilam ciaze w Norwegii i nie spelnialam żadnego z kryterium by byc na nie kierowana. Z tego co sie orientuje to takie szczegolowe testy zalecane są w przypadku gdy podstawowy wyjdzie słabo
Moje szczurki już spią, ja zaraz sie biore za hybryde na łapencjach a potem film z chipsiorki strasznie boli mnie prawy migdałek i mam obrzęk węzłów chlonnych. Nie wiem skąd ale cięzko mi zjesc cokoleiek zimnego -
Peppa wrote:Halasianka a masz jakies przeslanki by ten test wykonywac? Ja sie nie orientuje w temacie, w poprzednich ciazach nie mialam badań prenatalnych. Prowadzilam ciaze w Norwegii i nie spelnialam żadnego z kryterium by byc na nie kierowana. Z tego co sie orientuje to takie szczegolowe testy zalecane są w przypadku gdy podstawowy wyjdzie słabo
Moje szczurki już spią, ja zaraz sie biore za hybryde na łapencjach a potem film z chipsiorki strasznie boli mnie prawy migdałek i mam obrzęk węzłów chlonnych. Nie wiem skąd ale cięzko mi zjesc cokoleiek zimnegoLAURA -
nick nieaktualnyHałasianka wrote:hEJ dziewczyny czy któras z was się orientuje i może juz robiła test NIFTY?
czy jest on najlepszy i najbardziej dokładny?
Do tej pory wydawało mi się ,że tak ale wczooraj w klinice dostalam ulotkę testu NACE - koszt 3 tys.
Aga2606 - ja przecież też imię wybiorę wcześniej po prostu wybiorę dwa. Dla syna albo córeczki -
Peppa wrote:Z mojej wiedzy (a mam 4 poronione ciaze na koncie) wynika ze jesli progesteron jest ok, nie mamy krwiaka to poronienie czy np mutacji genow poronienie jest nieszczesliwym wypadkiem na ktore wpływu nie ma. U mnie poronienia spowodowane byly endometriozą i chocbym wtedy lezala plackiem pod okiem dr Housa to i tak nic sie nie dalo zaradzic. Ale jesli wykluczasz słaby progesteron i urodzilas juz dzieci to moze problemem byc chocby nadżerka albo maly krwiaczek? To napewno mozna sprawdzic.
-
nick nieaktualnyRub45 wrote:Ja rozumiem że wpływu za bardzo się nie ma w pewnych sytuacjach. Poprostu nie wiem kiedy na to IP lecieć jak coś żeby sprawdzić. Może mi pomoże i odpowie jakaś dziewczyna która prowadziła ciszę w Pl i miała jakieś przeboje i wie co i jak
-
Rub45 ja poprzednim razem jak mi się zaczęło plamienie to poszłam prywatnie bez umawianie się wcześniej i mnie przyjęli bez kolejki bo taka sytuacja.
Myślę że jak się bardzo boisz to idź gdzieś do lekarza jak najszybciej i nie czekaj do środy.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Rub, ja też pojechałam na sor jakieś 2 tygodnie temu bo śluz miałam różowy, zabarwiony krwią. Wystraszylam się bo niedawno poronilam. Po prostu spanikowalam. Tam mnie zbadali i zrobili usg. Tylko tyle że musiałam tam się nasiedziec, bo wszystko trwało ze 3 godziny. Powiedzieli że plamienie było z nadzerki nic złego się nie dzieje. Mam panikowac jeśli będę mieć ostry ból brzucha, silniejszy niż taki jak przed okresem, bo to tylko macica się powieksza, lub jeśli zacznę plamic żywa krwią i to krwawienie nie będzie ustawać. Bo nadzerka też może krwawic żywa krwią, ale to poleci trochę i zaraz widzisz że ustaje. Przynajmniej tak było u mnie. Ale każde krwawienie powinno się skonsultować z lekarzem. Jeśli chcesz mojej rady - jedź. Tam cię zbadaja, uspokoja. Jeśli to nadzerka czy coś podobnego to ci o tym powiedzą. Tylko przygotuj się na to ze spędzisz tam parę godzin i być może będą chcieli cię zatrzymać na min 3 dni na obserwację.... Ale zawsze możesz odmówić przyjęcia do szpitala. Tylko musisz wtedy podpisać oświadczenie ze zostałas poinformowana o możliwych konsekwencjach itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 20:31
-
nick nieaktualny
-
Jesli czujesz ze dzieje sie cos nie tak to koniecznie sprawdz. Ja bym chyba zrobila tak ze jesli to jest krwawienie żywą krwią to raczej sor. A jesli plamienie albo zabarwiony śluz to poczekałabym do poniedzialku i wtedy do gina.
-
Dziś się wystrazylam nie na żarty, bo zobaczyłam. Żółty śluz.. Wiecie taka mieszanka była ze pomyślałam że to z rozrzedzona krwią ale to chyba ewidentnie zoltawy a nie krwawy. Nic nie boli nic nie piecze nic nie pachnie źle. Wszytko gra. Ale myślałam że zejdę.
-
kamylalyt wrote:Cześć dziewczyny.
U mnie cały czas mdłości. Czuję się tak słabo, że ledwo stoję na nogach. Czasem zakręci mi się w głowie. Mój S mówi że to na dziewczynkę Wogóle nie mam apetytu. Najchętniej bym te pierwsze tygodnie przespała.
Już mam wszystkie wyniki badań. Na szczęście są dobre. Nie mam nawet anemii która towarzyszyła mi od ok 5 lat.
Miałam mdłości w ciąży z synem
-
Peppa wrote:Witam nowe dziewczyny
U mnie dzien sprzątania, rano zrobilam 6 km z dziecmi. Teraz chlop pojechal na ryby a ja koncze sprzatac.
Wczoraj zamowilam sobie 2 pary spodni ciazowych w h&m bo podejrzewam ze za 2-3 tyg nie upchne sie w moje jeansy
Mam już 2 pary i podkoszulki. -
DoCelu 3 wrote:Będziecie chciały znać płeć?
Ja nie. Urodzie sobie niespodziankę już w poprzedniej ciąży tak chciałam, no ale tak bardzo chciałam chłopca, że nie wytrzymałam i zapytałam w 22 tygodniu. Teraz będę twarda. Chyba
Tak myślę choć nie jestem pewna.
Co do kolorów wyprawki ja kupowałam białe, szare i beżowe