X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamylalyt wrote:
    Cześć dziewczyny.
    U mnie cały czas mdłości. Czuję się tak słabo, że ledwo stoję na nogach. Czasem zakręci mi się w głowie. Mój S mówi że to na dziewczynkę :) Wogóle nie mam apetytu. Najchętniej bym te pierwsze tygodnie przespała.
    Już mam wszystkie wyniki badań. Na szczęście są dobre. Nie mam nawet anemii która towarzyszyła mi od ok 5 lat.

U mnie mdłości falowe i właśnie musiałam jakieś bajki o zatruciu oprowadzać na obiedzie u teściowej bo mnie napadły....:/

Ja tez chce znac płeć- nie wytrzymałabym i chce wybrać imię wcześniej;)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Rub chyba nikt ci nie odpowie. Ja w kazdej ciazy krwawie. Z córką panikowalam i bylam na IP co drugi dzien. Z synkiem panika byla ale juz nie latalam po lrkarzach. Teraz tez plamilam. Beta rosnie, ja plamie co ktorys dzien. Taki urok
    No u mnie to raczej nie jest normalny stan mam 2 donoszone ciąże w których nie wystąpiło żadne plamienie nawet. Plamilam i krawawilam tylko w ostatniej poronionej więc wolę się upewnić kiedy iść na IP zwłaszcza że w środę wyjeżdżam spowrotem do UK. Wolałabym nie jechać z poronieniem przez całą Europę a przynajmniej wolałabym wiedzieć na jakim etapie jestem jak już

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 18:13

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hEJ ;) dziewczyny czy któras z was się orientuje i może juz robiła test NIFTY?
    czy jest on najlepszy i najbardziej dokładny?
    Do tej pory wydawało mi się ,że tak ale wczooraj w klinice dostalam ulotkę testu NACE - koszt 3 tys.

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojej wiedzy (a mam 4 poronione ciaze na koncie) wynika ze jesli progesteron jest ok, nie mamy krwiaka to poronienie czy np mutacji genow poronienie jest nieszczesliwym wypadkiem na ktore wpływu nie ma. U mnie poronienia spowodowane byly endometriozą i chocbym wtedy lezala plackiem pod okiem dr Housa to i tak nic sie nie dalo zaradzic. Ale jesli wykluczasz słaby progesteron i urodzilas juz dzieci to moze problemem byc chocby nadżerka albo maly krwiaczek? To napewno mozna sprawdzic.

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halasianka a masz jakies przeslanki by ten test wykonywac? Ja sie nie orientuje w temacie, w poprzednich ciazach nie mialam badań prenatalnych. Prowadzilam ciaze w Norwegii i nie spelnialam żadnego z kryterium by byc na nie kierowana. Z tego co sie orientuje to takie szczegolowe testy zalecane są w przypadku gdy podstawowy wyjdzie słabo :)

Moje szczurki już spią, ja zaraz sie biore za hybryde na łapencjach a potem film z chipsiorki :D strasznie boli mnie prawy migdałek i mam obrzęk węzłów chlonnych. Nie wiem skąd ale cięzko mi zjesc cokoleiek zimnego

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Halasianka a masz jakies przeslanki by ten test wykonywac? Ja sie nie orientuje w temacie, w poprzednich ciazach nie mialam badań prenatalnych. Prowadzilam ciaze w Norwegii i nie spelnialam żadnego z kryterium by byc na nie kierowana. Z tego co sie orientuje to takie szczegolowe testy zalecane są w przypadku gdy podstawowy wyjdzie słabo :)

Moje szczurki już spią, ja zaraz sie biore za hybryde na łapencjach a potem film z chipsiorki :D strasznie boli mnie prawy migdałek i mam obrzęk węzłów chlonnych. Nie wiem skąd ale cięzko mi zjesc cokoleiek zimnego
    jestem po 35 roku zycia, mam 3 porooneinia w zeszlym roki w tym jedna ciąza ektopowa. Ale pomimo wskazan che to robić sma dla siebie i swojego spokoju.

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    hEJ ;) dziewczyny czy któras z was się orientuje i może juz robiła test NIFTY?
    czy jest on najlepszy i najbardziej dokładny?
    Do tej pory wydawało mi się ,że tak ale wczooraj w klinice dostalam ulotkę testu NACE - koszt 3 tys.
    Jestem w czwartej ciąży ale nawet nie mama pojęcia co to za test :/
    Aga2606 - ja przecież też imię wybiorę wcześniej :) po prostu wybiorę dwa. Dla syna albo córeczki :D

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Z mojej wiedzy (a mam 4 poronione ciaze na koncie) wynika ze jesli progesteron jest ok, nie mamy krwiaka to poronienie czy np mutacji genow poronienie jest nieszczesliwym wypadkiem na ktore wpływu nie ma. U mnie poronienia spowodowane byly endometriozą i chocbym wtedy lezala plackiem pod okiem dr Housa to i tak nic sie nie dalo zaradzic. Ale jesli wykluczasz słaby progesteron i urodzilas juz dzieci to moze problemem byc chocby nadżerka albo maly krwiaczek? To napewno mozna sprawdzic.
    Ja rozumiem że wpływu za bardzo się nie ma w pewnych sytuacjach. Poprostu nie wiem kiedy na to IP lecieć jak coś żeby sprawdzić. Może mi pomoże i odpowie jakaś dziewczyna która prowadziła ciszę w Pl i miała jakieś przeboje i wie co i jak

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Ja rozumiem że wpływu za bardzo się nie ma w pewnych sytuacjach. Poprostu nie wiem kiedy na to IP lecieć jak coś żeby sprawdzić. Może mi pomoże i odpowie jakaś dziewczyna która prowadziła ciszę w Pl i miała jakieś przeboje i wie co i jak
    Ja na twoim miejscu bym poszła od razu. W PL cie zbadają na pewno noe musisz sie na nic kwalifikować. Jedziesz na SOR mówisz o ciazy o poronieniu jak wyglada sytuacja obecnie i czekasz na lekarza. Stres ci nie pomoże tylko zaszkodzi jedz i juz.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 ja poprzednim razem jak mi się zaczęło plamienie to poszłam prywatnie bez umawianie się wcześniej i mnie przyjęli bez kolejki bo taka sytuacja.
    Myślę że jak się bardzo boisz to idź gdzieś do lekarza jak najszybciej i nie czekaj do środy.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub, ja też pojechałam na sor jakieś 2 tygodnie temu bo śluz miałam różowy, zabarwiony krwią. Wystraszylam się bo niedawno poronilam. Po prostu spanikowalam. Tam mnie zbadali i zrobili usg. Tylko tyle że musiałam tam się nasiedziec, bo wszystko trwało ze 3 godziny. Powiedzieli że plamienie było z nadzerki nic złego się nie dzieje. Mam panikowac jeśli będę mieć ostry ból brzucha, silniejszy niż taki jak przed okresem, bo to tylko macica się powieksza, lub jeśli zacznę plamic żywa krwią i to krwawienie nie będzie ustawać. Bo nadzerka też może krwawic żywa krwią, ale to poleci trochę i zaraz widzisz że ustaje. Przynajmniej tak było u mnie. Ale każde krwawienie powinno się skonsultować z lekarzem. Jeśli chcesz mojej rady - jedź. Tam cię zbadaja, uspokoja. Jeśli to nadzerka czy coś podobnego to ci o tym powiedzą. Tylko przygotuj się na to ze spędzisz tam parę godzin i być może będą chcieli cię zatrzymać na min 3 dni na obserwację.... Ale zawsze możesz odmówić przyjęcia do szpitala. Tylko musisz wtedy podpisać oświadczenie ze zostałas poinformowana o możliwych konsekwencjach itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 20:31

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 Zgadzam się. Idź na Ip i sprawdź to. W PL nikt cię raczej nie odeśle z kwitkiem. Przebadaja cię a ty będziesz spokojnieszja :)

• Peppa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli czujesz ze dzieje sie cos nie tak to koniecznie sprawdz. Ja bym chyba zrobila tak ze jesli to jest krwawienie żywą krwią to raczej sor. A jesli plamienie albo zabarwiony śluz to poczekałabym do poniedzialku i wtedy do gina.

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już jakieś typu imion dla swoich brzuszkowuch lokatorów

Daffi lubi tę wiadomość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś się wystrazylam nie na żarty, bo zobaczyłam. Żółty śluz.. Wiecie taka mieszanka była ze pomyślałam że to z rozrzedzona krwią ale to chyba ewidentnie zoltawy a nie krwawy. Nic nie boli nic nie piecze nic nie pachnie źle. Wszytko gra. Ale myślałam że zejdę.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamylalyt wrote:
    Cześć dziewczyny.
    U mnie cały czas mdłości. Czuję się tak słabo, że ledwo stoję na nogach. Czasem zakręci mi się w głowie. Mój S mówi że to na dziewczynkę :) Wogóle nie mam apetytu. Najchętniej bym te pierwsze tygodnie przespała.
    Już mam wszystkie wyniki badań. Na szczęście są dobre. Nie mam nawet anemii która towarzyszyła mi od ok 5 lat.

Miałam mdłości w ciąży z synem :D

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Witam nowe dziewczyny :)

U mnie dzien sprzątania, rano zrobilam 6 km z dziecmi. Teraz chlop pojechal na ryby a ja koncze sprzatac.

Wczoraj zamowilam sobie 2 pary spodni ciazowych w h&m bo podejrzewam ze za 2-3 tyg nie upchne sie w moje jeansy

Mam już 2 pary i podkoszulki. :)

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Będziecie chciały znać płeć? :)
    Ja nie. Urodzie sobie niespodziankę :D już w poprzedniej ciąży tak chciałam, no ale tak bardzo chciałam chłopca, że nie wytrzymałam i zapytałam w 22 tygodniu. Teraz będę twarda. Chyba ;)

Tak myślę choć nie jestem pewna.
    Co do kolorów wyprawki ja kupowałam białe, szare i beżowe

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Macie już jakieś typu imion dla swoich brzuszkowuch lokatorów

Adela, Hanna,Helena,Gaja,IIda,Iga,Odeta
    IGOR,Bruno,Aleksy,Leo,Leonard,
    Nie mam pojęcia. Juz z synem była czarna plama zamiast pomysłu

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub-jedź!

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ