Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPati cudownie Daffi beta super!
Ja dzisiaj miałam pierwsza zachciankę haha. Biały miękki chlebek e masełko szyneczka i pomidor tak dawno nie jadłam bo jakoś wędliny mi nie smakowały a dzisiaj zjadłam w pracy 8 kanapek hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 21:32
-
Dziewczyny gratuluje wizyt i bet :*
Vilte pociesze Cie ze jak juz dzidzius zaczyna sie poruszac to spokojniej mozna przezyc bez usg z córką mialam miedzy 7 a 13 tygodniem 8! USG. I kazde prywatnie u jordmor -.- bankrutowalam na tym. Ale to bylo po 4 poronieniach a ja krwawilam co kilka dni wiec latalam sprawdzac. Potem w 20 tc i 30 tc tez prywatnie. A z synem poszlam sprawdzic serduszko w 7 tc, potem w 16 tc przed swietami chcielismy podejrzec plec, potem 20 tc w szpitalu i 30 tc prywatnie. I od 30 tc juz nie podglądalismy moze pomysl tez o detektorze tętna plodu? Mnie uspokajal.
Ja sie z kolei zastanawiam czy lekarz prowadzacy moja ciaze zgodzi sie zeby mnie nie badac ginekologicznie? No bo po co? Cytologie robilam 3 mies temu na ostatniej wizycie u gina -
Peppa mój mnie nie badał teraz. Zobaczymy co 29go
Karmelka ja też dziś po bułce z wędlina i pomidorem i dodatkowo serem feta musiałam. A na jutro kupiłam te bułeczki co z piekarnika się robi. I na sniadanie jajeczniczka i ta ciepła bułeczke z masłem i wędklinka i pomidorem. ❤️ -
Kochane wszytkim po wiztach gratuluje, cieszę się Waszym szczęściem :)u mnie sytuacja się skomplikowala... miałam pięknie przyrastającą bete do 9.08 wynosiła 5704. Powtórzyłam 16.08 i tu wynik 10512. Zalamalam się i morze łez wylałam. Dziś kolejna beta po 24h wynosiła tylko 10747. Byłam umówiona do ginekologa w szpitalu na usg, więc pojechałam w pełni świadoma co zastanę na obrazie i tu wielkie zdziwienie, bo zobaczyłam wyraźnie zarodek z bijacym serduszkiem, lekarz również nie krył zdziwienia sądząc po wynikach bety. To jest cud i marzę, aby trwał on jeszcze 8 m-cy. Zalecenie lekarza - myśleć tylko pozytywnie.
DorotaAnna, Wojna, DoCelu 3, B_002, Daffi, siamyrka lubią tę wiadomość
-
Jak 3 miesiące temu Peppa i cytologia wyszła Ok to może nie badać. Ja w pierwszej ciąży miałam cytologię na początku lutego w połowie kwietnia poszłam bo test wyszedł pozytywny i nie chciał mi robić cytologii mówił, że aktualna wiec nie ma po co
Ja tez ostatnio wypiłam szklankę zimnej coli z lodówki mmm... nie to żebym się jakoś bardzo powstrzymywała po prostu nagle miałam na nią taka ochotę i tak bardzo mi smakowała mam nadzieje, że nie będzie tak cała ciąże bo skończę z jakaś mega nadwaga
I ja nic nie mogę jeść od wszystkiego mnie odrzuca po prostu ciagle mi niedobrze...
A tak swoją drogą to ja sobie tak właśnie wyobrażam, że jak już będę czuła ruchu to będę spokojniejsza. Bo zawsze to jakaś odpowiedz z tej drugiej strony brzuszka, a tak to nic nie wiemy👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Pati28M wrote:Kochane serce jak dzwon. Mój bombek ma już 1 cm. Szczęśliwa . Sterta skierowań na badania i wyniki.
Pati gratuluję!
Widzę że jesteśmy na tym samym etapie Mój też 1cm miał wczoraj i piękne serduszko
Racja dziewczyny że 8 tydzień to idealny czas na wizytę z USG Nie spieszcie się bo można się tylko stresu najeść wcześniej.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyB_002 wrote:Pati gratuluję!
Widzę że jesteśmy na tym samym etapie Mój też 1cm miał wczoraj i piękne serduszko
Racja dziewczyny że 8 tydzień to idealny czas na wizytę z USG Nie spieszcie się bo można się tylko stresu najeść wcześniej. -
nick nieaktualnyoOptymistka wrote:Kochane wszytkim po wiztach gratuluje, cieszę się Waszym szczęściem :)u mnie sytuacja się skomplikowala... miałam pięknie przyrastającą bete do 9.08 wynosiła 5704. Powtórzyłam 16.08 i tu wynik 10512. Zalamalam się i morze łez wylałam. Dziś kolejna beta po 24h wynosiła tylko 10747. Byłam umówiona do ginekologa w szpitalu na usg, więc pojechałam w pełni świadoma co zastanę na obrazie i tu wielkie zdziwienie, bo zobaczyłam wyraźnie zarodek z bijacym serduszkiem, lekarz również nie krył zdziwienia sądząc po wynikach bety. To jest cud i marzę, aby trwał on jeszcze 8 m-cy. Zalecenie lekarza - myśleć tylko pozytywnie.
-
nick nieaktualnyDzień dobry kochane ja osobiście nie stosowałam tych kropelek, ale w poprzedniej ciąży gin mi je polecala i osrstnio sama się zastanawiałam żeby może ich spróbować, także też chętnie zapoznam się z waszą opinią. Ja wczoraj wyslalam swojejmu gin wyniki badań toxo, wr cmv i tej calej reszty no i na szczęście wszystko jest ok. Nawet moje szalone tsh jak na tą chwile się ogarneło.
-
nick nieaktualny
-
Malutka_mycha jest takie powiedzenie że katar nieleczony trwa tydzień a leczony 7 dni
U mnie się to za każdym razem sprawdza, ale używam zwykle jakiegoś aerozolu na zatkany nos żeby szybciej go oczyszczać.
Najlepiej zapytać w aptece
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Karmelllka90 wrote:Optymistka a jaki jest wiek ciazy? Podobno niektórzy lekarze mówią ze beta nie jest wyznacznikiem i zeby sie nie sugerować przyrostami na wyższych wartościach. Widzę w stopce ze straciłaś troszkę okruszkow. Robiłaś badania? Wiesz co moze być przyczyna? Trzeba być dobrej mysli !
Wiek ciąży z owulacji 6t2d z usg wyszło 5t3d. Po trzeciej stracie robiłam badanie kariotypu o wyszła mi zrównoważona translolacja chromosomów 9 i11. To są wady genetyczne, które nie pozwalają na rozwój wczesnej ciąży. Wcześniej miałam bardzo niskie bety i szybko spadające, teraz jest inaczej bo beta od początku była piękna Pragnę, aby tym razem się udało... -
nick nieaktualny