X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dzięki :)
    B 002 katar mi nie przeszkadza, tylko nie chce żeby się to w coś gorszego przerodzić więc chciałabym zadziałac wcześniej. Na razie mam gorącą herbatę i cytryne, najwyżej wieczorem pójdę do apteki.

Ja robię herbatę z miodem i cytryną zazwyczaj, prenalen ma też syropy, piłam też gripovitę dla dzieci bo ciążę z synem zaczęłam od kaszlu i choroby. Z córką zresztą też zaczęłam od takiego choróbska, że myślałam, że umrę.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam kanapki na wyjście, idziemy z dzieciakami na zakupy a potem jedziemy na plac zabaw nad rzekę. Mam zamiar robić nic do popołudnia potem wrócimy na obiad.

Pierwszy raz od dawna spałam do po 8. Poduszka się sprawdza, ale nie umiem tu dodać zdjęcia a przeważnie piszę z telefonu. Trzymanie tajemnicy nie jest moją mocną stroną i normalnie boli mnie to, że nikomu nic nie mówię a moja babcia już coś podejrzewa - nie wiem w jaki sposób?!

Mam takie trochę śmieszne odczucia odnośnie babć bo... w pierwszej i drugiej ciąży w dniu robienia tetu przyśniła mi się babcia a w dniu wyjazdu z wakacji przyśniła mi się druga babcia. Na nast dzień - dwie kreski. Nigdy nie wierzyłam w takie zabobony, ale u mnie to już chyba tradycja. Może to telepatia?

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie korci, żeby komuś powiedzieć, ale cały czas się wstrzymuje. Dzisiaj moja mama dzwoniła i też wyskoczyła z pytaniem czy czasem babcia nie zostanie?! Kurcze nie widziałyśmy sie 2miesiace, a ta zawsze coś na łączach telefonicznych wyczuje. Nie wiem jak ona to robi, może jak zostanę mamą to też będę miała takie super zdolności. Jakoś wybrnęłam, ale nie wiem na jak długo odpuści :)

• Iduna Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Chciałabym do Was dołączyć, niedawno zobaczyłam 2 kreseczki. Termin wychpdzi na 29.04, więc chyba mam najmłodszą ciążę z Was wszystkich. Zobaczymy jaki termin wyjdzie z usg za 3 tygodnie

Teraz wie tylko Emek, rodzicom chciałabym powiedzieć po serduszku, ale nie wiem czy się nie wygadam wcześniej;p

Vilte89, B_002, DoCelu 3, Wojna lubią tę wiadomość

dev112prs__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj iduna.
    Ja też milczę aż Do wizyty. Lekko nie jest, bo mam ochotę całemu światu wykrzyczec :D moja mama mieszka na parterze. Widywalysmy się kilka razy dziennie, ale teraz wyjechała na trzy tygodnie. Jak wróci będzie już po wizycie. A do teściowej jeździmy w każdą niedzielę, ale jakoś się wstrzymujemy :S

• Olymphia Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj znalazłam ten portal! Dziewczyny również jestem kwietnia, przypuszczalny termin na 15.04.
    Pierwsza wizyta juz za mną, ciągle jestem w euforii. Nie przeszkadza mi nawet ciągłe zmęczenie i zgaga :D do tego dochodzi osłabienie, wrażliwość piersi i bóle w podbrzuszu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 13:04

rbj0ckr.png
  • Olymphia Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach! I rozgłośiłam to całej rodzinie, nie wytrzymałam nawet 5 minut po zobaczeniu 2 kresek na teście ;)

rbj0ckr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olymphia witamy cię u nas :D rozgość się. Możesz się tu cieszyć do woli, razem z nami :D

Olymphia lubi tę wiadomość

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czes dziewczynki , właśnie opuściły mnie 3 dniowe mdłości i silna migrena całe szczęście :) ja siedzę już jak na szpilkach i wyczekuje poniedziałkowej wizyty :D Chce zobaczyć już mojego kropka

Wojna, Adonis_26 lubią tę wiadomość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Czes dziewczynki , właśnie opuściły mnie 3 dniowe mdłości i silna migrena całe szczęście :) ja siedzę już jak na szpilkach i wyczekuje poniedziałkowej wizyty :D Chce zobaczyć już mojego kropka
    Do poniedziałku już bardzo blisko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 15:04

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Ja muszę czekać do piątku :) więc zazdroszczę :)

Marta931217 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 22:33

• Peppa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)

U mnie dzien sprzątania, rano zrobilam 6 km z dziecmi. Teraz chlop pojechal na ryby a ja koncze sprzatac.

Wczoraj zamowilam sobie 2 pary spodni ciazowych w h&m bo podejrzewam ze za 2-3 tyg nie upchne sie w moje jeansy

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziecie chciały znać płeć? :)
    Ja nie. Urodzie sobie niespodziankę :D już w poprzedniej ciąży tak chciałam, no ale tak bardzo chciałam chłopca, że nie wytrzymałam i zapytałam w 22 tygodniu. Teraz będę twarda. Chyba ;)

• Peppa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede chciala znac :) chocby dlatego by ogarnąc wyprawke. Ale ogolnie dopiero jak wiem kogo nosze pod sercem jestem w stanie sobie to jakos wizualizowac i przywiazywac sie do dziecka jeszcze w brzuszku

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że z wyprawka nie będzie problemu. W końcu pomiędzy kolorem różowym a niebieskim jest mnóstwo innych, uniwersalnych kolorów. Mam nadzieję, że mi się uda wytrzymać.

• Peppa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak. Ja sama nie ubieram corki na rozowo a syna na niebiesko. Ale jednak legginsy z falbanką to nie dresik ze sznurkami -.-

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa ja też się dziś na zakupy wybrałam bo w zwykłych jeansach jest mi trochę ciasno jak siedzę. Na razie nie kupiłam jeszcze ciążawych ale te o rozmiar większe i na gumce :) Na początek będą super.
    Dzisiaj odzyskałam trochę energii, wyspałam się i brzuch mnie nie boli. Nawet wróciła mi ochota na przytulanie z mężem :) Oby ta energia trochę dłużej została ze mną :)
    Jeśli chodzi i płeć to chciałabym się dowiedzieć. Nie muszę mieć niespodzianki, a ciekawość jest większa. Z resztą moment dowiadywania się to też niespodzianka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 17:03

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nitki krwi w sluzie Dziewczyny kiedy warto jechać na pogotowie wtedy jak pojawi się krwawienie? Nie mieszkam w Pl więc muszę czekać by się zdarzenie na emergency kwalifikowało W środę man umówione usg prywatnie więc nie wiem co robić.

• Peppa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub chyba nikt ci nie odpowie. Ja w kazdej ciazy krwawie. Z córką panikowalam i bylam na IP co drugi dzien. Z synkiem panika byla ale juz nie latalam po lrkarzach. Teraz tez plamilam. Beta rosnie, ja plamie co ktorys dzien. Taki urok

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ