X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się że w Polsce nie jest tak źle. W dodatku ciąże uznają dość wcześnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Dziewczyny jak tak czytam co piszecie, jak to wygląda w innych krajach to my na prawdę nie mamy tak źle w Polsce. Może czasem trzeba zapłacić żeby mieć wizytę szybciej ale dostęp do lekarzy jest dość łatwy. Nie mamy na co narzekać :)
    Też tak myślę. A opieka kobiety w ciąży to już jest naprawdę na wysokim poziomie. Masz mnóstwo badań od samego początku. Z tego co wiem to w innych krajach ciąża poniżej 12 tygodnia to nie bardzo ich interesuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 10:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny mają rzeczywiście czasami z kosmosu. Staramy się nie przeliczać na złotówki, bo to nic nie daje. Norwegowie sami narzekają na ceny w sklepach itd. Zarobki też nie są złe, ale widać że już trochę się pogorszyło. Nie ukrywamy, że przyjechaliśmy tu tylko dla pieniędzy, żeby w Polsce nie musieć zaczynać od kredytu.Mieszkamy tu cztery lata i jeszcze troche nam tu zejdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce naprawdę nie jest źle, tu jest ten problem, że o ile mieszkasz w małym miasteczku to nie masz dostepu do prywatnych gabinetów i lekarzy. Na miejscu masz tylko lekarza rodzinnego, pielegniarki, położną. Jak chcesz prywatną wizytę to musisz i sporo zapłacić i czeka Cie wyprawa życia. No ale mówię to ze swojej perspektywy.
    Do lekarza pójdę "zgłosić"ciążę około 10/11 tygodnia. Znajoma była wcześniej to dał jej test ciążowy, poszła go zrobić. Lekarz rzucił fachowym okiem, potwierdzil ciążę i dał jej namiar na położną. :) tak wygladala wizyta. Ale nie ma co narzekać i się nakręcać. Tylko podejść do tego ze spokojem. Mieszkam tutaj więc muszę się dostosować, a z kim nie rozmawiam to dziewczyny mimo wszystko chwalą tutejsza opiekę. Najgorszy jest tylko ten pierwszy trymestr, bo zostawiaja Cię samą sobie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 10:36

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja z objawów to jestem wysypana na szyji jak nastolatka. Piersi mnie bolą i jakby żołądek się skurczył. Od czasu do czasu drażnią mnie zapachy, no i mięso mi nie smakuje a tak to ok. Całkiem inaczej jak w poprzednich ciążach może chłopak będzie.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj idę się spotkać z koleżanką która na co dzień pracuje i mieszka w Anglii. Ciężko będzie nie pochwalić się kropkiem. Ale z drugiej strony boję się, że coś się stanie :(

• Wojna Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, a macie tak, że te Wasze objawy raz są dość silne, a potem przez wiele godzin czujecie, jakbyscie w ogóle nie były w ciąży? Mnie to naprawde wykańcza, bo za każdym razem się obawiam, że jest już po wszystkim? ;<

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
  • Nat90 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może jak będziesz po pierwszym usg to się uspokoisz? kiedy idziesz?:)

Wojna lubi tę wiadomość

34bwvkcbc86rh45f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojna wrote:
    Hmm, a macie tak, że te Wasze objawy raz są dość silne, a potem przez wiele godzin czujecie, jakbyscie w ogóle nie były w ciąży? Mnie to naprawde wykańcza, bo za każdym razem się obawiam, że jest już po wszystkim? ;<

Chyba każda tak ma. Jednego dnia kluje mnie w brzuchu, teraz mialam dwa dni przerwy, a dzisiaj znowu coś tam pobolewa. Zeszły tydzień prawie caly przespalam, a w tym jestem zmeczona, ale jakoś nie moge sie zmusić do drzemki. Jakos falami te objawy przychodza i odchodza.

Wojna, B_002, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojna ja mam tak, że złe się czuje rano (mdli mnie) a potem wieczorem (pobolewa mnie brzuch). A tak w ciągu dnia jest Ok odczuwam tyle senność i takie dziwne coś: jestem głodna ale jak zaczynam coś jeść to jest mi niedobrze :( najlepiej jadalnym same owoce ogórki małosolne albo kiszone albo mcdonalds :D

Wojna lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do blasku... w pierwszej ciąży tez sama czułam i wszyscy mówili ze aż promienieje :) teraz się czuje gorzej i wszyscy pytają czy wszystko Ok czy się dobrze czuje... a mąż mówi ze mam minę jak „srajacy kot” Xd nie ma to jak wsparcie ukochanego Xd

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Wojna Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat90, chyba w pierwszy tydzien wrzesnia, zeby juz wszystko bylo widac =) Pewnie bede spokojna tylko w czasie 5 minut patrzenia na obraz USG.. Ciesze sie, ze u Ciebie jest wszystko tak super!

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
  • Wojna Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna, hihihi

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
  • Nat90 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Wojna ja mam tak, że złe się czuje rano (mdli mnie) a potem wieczorem (pobolewa mnie brzuch). A tak w ciągu dnia jest Ok odczuwam tyle senność i takie dziwne coś: jestem głodna ale jak zaczynam coś jeść to jest mi niedobrze :( najlepiej jadalnym same owoce ogórki małosolne albo kiszone albo mcdonalds :D

mam identyko! jak już zazwyczaj wieczorem się ogarniam do snu, to wtedy dopiero zaczynam czuć brzuch, kłucie albo takie mini rozciaganie

ohhh marzę o Big macu!

34bwvkcbc86rh45f.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojna wrote:

Ja poza takimi incydentami nie czuje się ciążowo. Mam tego świadomość, ale nie odczuwam tego poza niewielkimi dolegliwościami

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A co do blasku... w pierwszej ciąży tez sama czułam i wszyscy mówili ze aż promienieje :) teraz się czuje gorzej i wszyscy pytają czy wszystko Ok czy się dobrze czuje... a mąż mówi ze mam minę jak „srajacy kot” Xd nie ma to jak wsparcie ukochanego Xd

Srający kot na pustyni :D też ją często mam.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się czuje dobrze od trzech dni, wszystko ustało zero mdłości, i szczerze to bałam się że już po kropku. Ale z nim wszystko dobrze :)
    lekko tylko mnie biust boli

Wojna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy kartę ciąży a zaczynamy dopiero 6 tydzień. Było widać pęcherzyk żółtkowy i Pani doktor powiedziała że wszystko jest super. Pęcherzyk ciążowy ma 1,5cm. Dostałam też luteinę na bóle brzucha, nospe, magne-b6 i zuravit. Plus Prevomit.
    Bralyscie ten Prevomit, ponoc bardzo dobry na mdlosci?

B_002, Nat90 lubią tę wiadomość

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U da moje pierwsze objawy dopadły mnie mdłości przedwczoraj , wczoraj myślałam ze umrę z łóżka nie mogłam wstać tak mi było zle.. do tego potworna migrena ;/ .. witaj 6 tydzień i wszystko się zmienia.. kupiłam drugi test i dla pewności zrobię w niedziele co by w poniedziałek na wizycie nie wyjść na idiotkę :D

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie gin założył kartę w 5 tc. jak tylko zobaczył pęcherzyk 10 mm. Więc niby nie wiele.

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ