Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Dziewczyny jak tak czytam co piszecie, jak to wygląda w innych krajach to my na prawdę nie mamy tak źle w Polsce. Może czasem trzeba zapłacić żeby mieć wizytę szybciej ale dostęp do lekarzy jest dość łatwy. Nie mamy na co narzekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 10:23
-
nick nieaktualnyCeny mają rzeczywiście czasami z kosmosu. Staramy się nie przeliczać na złotówki, bo to nic nie daje. Norwegowie sami narzekają na ceny w sklepach itd. Zarobki też nie są złe, ale widać że już trochę się pogorszyło. Nie ukrywamy, że przyjechaliśmy tu tylko dla pieniędzy, żeby w Polsce nie musieć zaczynać od kredytu.Mieszkamy tu cztery lata i jeszcze troche nam tu zejdzie.
-
nick nieaktualnyW Polsce naprawdę nie jest źle, tu jest ten problem, że o ile mieszkasz w małym miasteczku to nie masz dostepu do prywatnych gabinetów i lekarzy. Na miejscu masz tylko lekarza rodzinnego, pielegniarki, położną. Jak chcesz prywatną wizytę to musisz i sporo zapłacić i czeka Cie wyprawa życia. No ale mówię to ze swojej perspektywy.
Do lekarza pójdę "zgłosić"ciążę około 10/11 tygodnia. Znajoma była wcześniej to dał jej test ciążowy, poszła go zrobić. Lekarz rzucił fachowym okiem, potwierdzil ciążę i dał jej namiar na położną. tak wygladala wizyta. Ale nie ma co narzekać i się nakręcać. Tylko podejść do tego ze spokojem. Mieszkam tutaj więc muszę się dostosować, a z kim nie rozmawiam to dziewczyny mimo wszystko chwalą tutejsza opiekę. Najgorszy jest tylko ten pierwszy trymestr, bo zostawiaja Cię samą sobieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 10:36
-
Hej ja z objawów to jestem wysypana na szyji jak nastolatka. Piersi mnie bolą i jakby żołądek się skurczył. Od czasu do czasu drażnią mnie zapachy, no i mięso mi nie smakuje a tak to ok. Całkiem inaczej jak w poprzednich ciążach może chłopak będzie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWojna wrote:Hmm, a macie tak, że te Wasze objawy raz są dość silne, a potem przez wiele godzin czujecie, jakbyscie w ogóle nie były w ciąży? Mnie to naprawde wykańcza, bo za każdym razem się obawiam, że jest już po wszystkim? ;<
Chyba każda tak ma. Jednego dnia kluje mnie w brzuchu, teraz mialam dwa dni przerwy, a dzisiaj znowu coś tam pobolewa. Zeszły tydzień prawie caly przespalam, a w tym jestem zmeczona, ale jakoś nie moge sie zmusić do drzemki. Jakos falami te objawy przychodza i odchodza.Wojna, B_002, DoCelu 3 lubią tę wiadomość
-
Wojna ja mam tak, że złe się czuje rano (mdli mnie) a potem wieczorem (pobolewa mnie brzuch). A tak w ciągu dnia jest Ok odczuwam tyle senność i takie dziwne coś: jestem głodna ale jak zaczynam coś jeść to jest mi niedobrze najlepiej jadalnym same owoce ogórki małosolne albo kiszone albo mcdonalds
Wojna lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
A co do blasku... w pierwszej ciąży tez sama czułam i wszyscy mówili ze aż promienieje teraz się czuje gorzej i wszyscy pytają czy wszystko Ok czy się dobrze czuje... a mąż mówi ze mam minę jak „srajacy kot” Xd nie ma to jak wsparcie ukochanego Xd👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Wojna ja mam tak, że złe się czuje rano (mdli mnie) a potem wieczorem (pobolewa mnie brzuch). A tak w ciągu dnia jest Ok odczuwam tyle senność i takie dziwne coś: jestem głodna ale jak zaczynam coś jeść to jest mi niedobrze najlepiej jadalnym same owoce ogórki małosolne albo kiszone albo mcdonalds
mam identyko! jak już zazwyczaj wieczorem się ogarniam do snu, to wtedy dopiero zaczynam czuć brzuch, kłucie albo takie mini rozciaganie
ohhh marzę o Big macu! -
Wojna wrote:Hmm, a macie tak, że te Wasze objawy raz są dość silne, a potem przez wiele godzin czujecie, jakbyscie w ogóle nie były w ciąży? Mnie to naprawde wykańcza, bo za każdym razem się obawiam, że jest już po wszystkim? ;<
Ja poza takimi incydentami nie czuje się ciążowo. Mam tego świadomość, ale nie odczuwam tego poza niewielkimi dolegliwościami -
DorotaAnna wrote:A co do blasku... w pierwszej ciąży tez sama czułam i wszyscy mówili ze aż promienieje teraz się czuje gorzej i wszyscy pytają czy wszystko Ok czy się dobrze czuje... a mąż mówi ze mam minę jak „srajacy kot” Xd nie ma to jak wsparcie ukochanego Xd
Srający kot na pustyni też ją często mam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy już mamy kartę ciąży a zaczynamy dopiero 6 tydzień. Było widać pęcherzyk żółtkowy i Pani doktor powiedziała że wszystko jest super. Pęcherzyk ciążowy ma 1,5cm. Dostałam też luteinę na bóle brzucha, nospe, magne-b6 i zuravit. Plus Prevomit.
Bralyscie ten Prevomit, ponoc bardzo dobry na mdlosci?B_002, Nat90 lubią tę wiadomość
-
U da moje pierwsze objawy dopadły mnie mdłości przedwczoraj , wczoraj myślałam ze umrę z łóżka nie mogłam wstać tak mi było zle.. do tego potworna migrena ;/ .. witaj 6 tydzień i wszystko się zmienia.. kupiłam drugi test i dla pewności zrobię w niedziele co by w poniedziałek na wizycie nie wyjść na idiotkę
-
nick nieaktualny