X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się że w Polsce nie jest tak źle. W dodatku ciąże uznają dość wcześnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Dziewczyny jak tak czytam co piszecie, jak to wygląda w innych krajach to my na prawdę nie mamy tak źle w Polsce. Może czasem trzeba zapłacić żeby mieć wizytę szybciej ale dostęp do lekarzy jest dość łatwy. Nie mamy na co narzekać :)
    Też tak myślę. A opieka kobiety w ciąży to już jest naprawdę na wysokim poziomie. Masz mnóstwo badań od samego początku. Z tego co wiem to w innych krajach ciąża poniżej 12 tygodnia to nie bardzo ich interesuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 10:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny mają rzeczywiście czasami z kosmosu. Staramy się nie przeliczać na złotówki, bo to nic nie daje. Norwegowie sami narzekają na ceny w sklepach itd. Zarobki też nie są złe, ale widać że już trochę się pogorszyło. Nie ukrywamy, że przyjechaliśmy tu tylko dla pieniędzy, żeby w Polsce nie musieć zaczynać od kredytu.Mieszkamy tu cztery lata i jeszcze troche nam tu zejdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce naprawdę nie jest źle, tu jest ten problem, że o ile mieszkasz w małym miasteczku to nie masz dostepu do prywatnych gabinetów i lekarzy. Na miejscu masz tylko lekarza rodzinnego, pielegniarki, położną. Jak chcesz prywatną wizytę to musisz i sporo zapłacić i czeka Cie wyprawa życia. No ale mówię to ze swojej perspektywy.
    Do lekarza pójdę "zgłosić"ciążę około 10/11 tygodnia. Znajoma była wcześniej to dał jej test ciążowy, poszła go zrobić. Lekarz rzucił fachowym okiem, potwierdzil ciążę i dał jej namiar na położną. :) tak wygladala wizyta. Ale nie ma co narzekać i się nakręcać. Tylko podejść do tego ze spokojem. Mieszkam tutaj więc muszę się dostosować, a z kim nie rozmawiam to dziewczyny mimo wszystko chwalą tutejsza opiekę. Najgorszy jest tylko ten pierwszy trymestr, bo zostawiaja Cię samą sobie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 10:36

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja z objawów to jestem wysypana na szyji jak nastolatka. Piersi mnie bolą i jakby żołądek się skurczył. Od czasu do czasu drażnią mnie zapachy, no i mięso mi nie smakuje a tak to ok. Całkiem inaczej jak w poprzednich ciążach może chłopak będzie.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj idę się spotkać z koleżanką która na co dzień pracuje i mieszka w Anglii. Ciężko będzie nie pochwalić się kropkiem. Ale z drugiej strony boję się, że coś się stanie :(

• Wojna Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, a macie tak, że te Wasze objawy raz są dość silne, a potem przez wiele godzin czujecie, jakbyscie w ogóle nie były w ciąży? Mnie to naprawde wykańcza, bo za każdym razem się obawiam, że jest już po wszystkim? ;<

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
  • Nat90 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może jak będziesz po pierwszym usg to się uspokoisz? kiedy idziesz?:)

Wojna lubi tę wiadomość

34bwvkcbc86rh45f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojna wrote:
    Hmm, a macie tak, że te Wasze objawy raz są dość silne, a potem przez wiele godzin czujecie, jakbyscie w ogóle nie były w ciąży? Mnie to naprawde wykańcza, bo za każdym razem się obawiam, że jest już po wszystkim? ;<

Chyba każda tak ma. Jednego dnia kluje mnie w brzuchu, teraz mialam dwa dni przerwy, a dzisiaj znowu coś tam pobolewa. Zeszły tydzień prawie caly przespalam, a w tym jestem zmeczona, ale jakoś nie moge sie zmusić do drzemki. Jakos falami te objawy przychodza i odchodza.

Wojna, B_002, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojna ja mam tak, że złe się czuje rano (mdli mnie) a potem wieczorem (pobolewa mnie brzuch). A tak w ciągu dnia jest Ok odczuwam tyle senność i takie dziwne coś: jestem głodna ale jak zaczynam coś jeść to jest mi niedobrze :( najlepiej jadalnym same owoce ogórki małosolne albo kiszone albo mcdonalds :D

Wojna lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do blasku... w pierwszej ciąży tez sama czułam i wszyscy mówili ze aż promienieje :) teraz się czuje gorzej i wszyscy pytają czy wszystko Ok czy się dobrze czuje... a mąż mówi ze mam minę jak „srajacy kot” Xd nie ma to jak wsparcie ukochanego Xd

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Wojna Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat90, chyba w pierwszy tydzien wrzesnia, zeby juz wszystko bylo widac =) Pewnie bede spokojna tylko w czasie 5 minut patrzenia na obraz USG.. Ciesze sie, ze u Ciebie jest wszystko tak super!

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
  • Wojna Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna, hihihi

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
  • Nat90 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Wojna ja mam tak, że złe się czuje rano (mdli mnie) a potem wieczorem (pobolewa mnie brzuch). A tak w ciągu dnia jest Ok odczuwam tyle senność i takie dziwne coś: jestem głodna ale jak zaczynam coś jeść to jest mi niedobrze :( najlepiej jadalnym same owoce ogórki małosolne albo kiszone albo mcdonalds :D

mam identyko! jak już zazwyczaj wieczorem się ogarniam do snu, to wtedy dopiero zaczynam czuć brzuch, kłucie albo takie mini rozciaganie

ohhh marzę o Big macu!

34bwvkcbc86rh45f.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojna wrote:

Ja poza takimi incydentami nie czuje się ciążowo. Mam tego świadomość, ale nie odczuwam tego poza niewielkimi dolegliwościami

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A co do blasku... w pierwszej ciąży tez sama czułam i wszyscy mówili ze aż promienieje :) teraz się czuje gorzej i wszyscy pytają czy wszystko Ok czy się dobrze czuje... a mąż mówi ze mam minę jak „srajacy kot” Xd nie ma to jak wsparcie ukochanego Xd

Srający kot na pustyni :D też ją często mam.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się czuje dobrze od trzech dni, wszystko ustało zero mdłości, i szczerze to bałam się że już po kropku. Ale z nim wszystko dobrze :)
    lekko tylko mnie biust boli

Wojna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy kartę ciąży a zaczynamy dopiero 6 tydzień. Było widać pęcherzyk żółtkowy i Pani doktor powiedziała że wszystko jest super. Pęcherzyk ciążowy ma 1,5cm. Dostałam też luteinę na bóle brzucha, nospe, magne-b6 i zuravit. Plus Prevomit.
    Bralyscie ten Prevomit, ponoc bardzo dobry na mdlosci?

B_002, Nat90 lubią tę wiadomość

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U da moje pierwsze objawy dopadły mnie mdłości przedwczoraj , wczoraj myślałam ze umrę z łóżka nie mogłam wstać tak mi było zle.. do tego potworna migrena ;/ .. witaj 6 tydzień i wszystko się zmienia.. kupiłam drugi test i dla pewności zrobię w niedziele co by w poniedziałek na wizycie nie wyjść na idiotkę :D

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie gin założył kartę w 5 tc. jak tylko zobaczył pęcherzyk 10 mm. Więc niby nie wiele.

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ