X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne wiadomości :D ja na swoje muszę jeszcze poczekać. Dwa tygodnie... Oszaleję, ale moja ciąża młodziutka jeszcze. Cierpliwa muszę być. Na razie cieszą mnie wasze cudowne wizyty :D

B_002 lubi tę wiadomość

• Nat90 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale stres miałam okropny, czułam się dosłownie jak przed przysięgą w kościele - takie nerwy;) wizytę miałam na 14:30 i od rana zdołałam wcisnąć w siebie jednego banana, bo aż niedobrze mi było z tego wszystkiego

34bwvkcbc86rh45f.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojna wrote:
    Peppa, ja też zamierzam zacząć od NFZ i zobaczyć, jak mnie potraktują =] Ogólnie wkurza mnie jednak, że płaci się tyle za składki, a potem i tak trzeba wydać parę tysięcy na tak podstawową opiekę, jak prowadzenie ciąży. No nic, zdam Wam relację jak było, jeśli uda mi się wreszcie dodzwonić do rejestracji =)

Duffi, ja dzień przed okresem miałam znacznie bledszą kreskę. Tak bladą, że nawet tata embriona nic nie dostrzegł i nie zrozumiał w czym rzecz xD

Adonis, wiem o czym mówisz. Ja też w kółko przechodzę od ekscytacji po jakiś paniczny lęk. To dla mnie trudne doświadczenie, bo uważałam się generalnie za racjonalnego człowieka ;<

Ja też uważam się za realistkę i jest mi źle z tym co czuje ,wiem że ciąża, hormony bla bla bla, ale bez jaj. Zamiast sie cieszyć i chwalić wszystkim to czuje się jak gówniara z gimnazjum, która ukrywa wszystko przed światem. Ano bo powiem teraz? A nie za wcześnie? A co jeśli? I kuwa się,zaczyna kołowrotek. Czuję się jakbym wiedziała o tej ciąży od wieków a to 3 tygodnie niebawem.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Hej! Dziewczyny za mną dzisiaj bardzo stresujący dzien ale to na prawde bardzo! Jestem po wizycie u ginekologa prywatnie zeby wyjaśnij moja sytuacje. Wiec opowiedziałam mu jak mnie wystraszyła moja ginekolog ze scanmedu wiec zaprosił mnie na fotel i zobaczyłam na ekranie duży czarny pusty pęcherzyk zamarłam. On tez spojrzał na mnie i powiedział ze wyglada rzeczywiście jakby nic nie było ale zaczął go mierzyć ruszać ta głowica i nagle sie pojawiło cos w tym pęcherzyku i on do mnie o cos tu mamy o jest zarodek, wydawałoby sie ze jest serduszko ale to na prawde za mały zeby tak dokładnie stwierdzić zrobił pomiar i wyszło ze pęcherzyk ciążowy ma 1,54 cm a zarodek ma 0,21 cm czyli odpowiada ciazy 5+5 czyli tak jak cały czas mówiłam ze ja miałam owulacje pózniej ze w 19 dc czyli nie jestem w ciazy 6+3 tak jak wynika z miesiączki tylko 5 dni młodsza ciąża i tu sie wszytsko zgadza. Mam przyjść za tydzień zobaczyć jak z serduszkiem.

Dziewczyny po tym doświadczeniu powiem wam z całego serca nie życzę wam tego stresu dlatego jesli nie macie plamien jakis ostrych boli czy innych chorób które musicie skonsultować idźcie na usg pierwsze jak najbliżej 8 tygdonia! Teraz ciąża moja zmienia sie z dnia na dzien a nawet z godziny na godzinę byłam na wizycie przecież u niej we wtorek nastraszyla mnie ze nie ma zarodka ze ciąża sie nie rozwija chyba a jednak jest i jak na ten czas jest wszytsko dobrze ! Ważne tez w tak wczesnej ciazy określić kiedy sie miało ta owulacje bo jak widać dużo zmienia

Musze zmienić suwaczek :)
    Współczuję stresu, ale przeczucie Cię nie myliło :)

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Ja już po wizycie. Ciąża zdrowo się rozwija. Widziałam dzidziusia z bijącym serduszkiem, na razie ma 1cm. Widać już było jak zaczynają rosnąć rączki i nóżki <3
    Pani doktor oceniła wiek ciąży na 7+1 (na suwaczku mam dziś 7+2) czyli wiele się nie pomyliłam z wyznaczeniem terminu mojej spóźnionej owulacji, bo na podstawie OM nawet nie liczę.
    Jestem taka szczęśliwa, mam zdjęcie i będę się teraz w niego wpatrywać :)

Czekam na wiadomości od was :)

No widzisz?! Koniec świrowania! :D gratuluję!

B_002 lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat90 wrote:
    ja też się melduję po wizycie, jest zarodek i śliczne serduszko <3 na nast usg umówiłam się za dwa tygodnie i w międzyczasie porobię potrzebne badania:)
    Wspaniale!

Nat90 lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Wojna Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis, ja wiem od 6 dni dopiero, a juz znam na pamięć tabelki prawdopodobieństwa poronienia na dany dzień, wszystkich możliwych wad i przeraża mnie, jak mała kontrolę mamy nad tym, co się w nas dzieje.. Haha, zawsze wyobrażałam sobie, że będę przeciwieństwem Matki Polki, która chucha i dmucha na swoje potomstwo, że moje dzieci będą rosnąć jak kwiaty, i dreptać za mną jak małe kaczątka, i że to wszystko będzie zupełnie naturalne i bezstresowe, ale skoro tak sie juz przejmuje 1mm zarodkiem, to widzę jak srogo się myliłam xD

Adonis_26, DorotaAnna lubią tę wiadomość

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie chyba boje myślec co bedzie dalej te wszystkie prenatalne itp poród dziecko pod kloszem haha

Wojna lubi tę wiadomość

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojna wrote:
    Adonis, ja wiem od 6 dni dopiero, a juz znam na pamięć tabelki prawdopodobieństwa poronienia na dany dzień, wszystkich możliwych wad i przeraża mnie, jak mała kontrolę mamy nad tym, co się w nas dzieje.. Haha, zawsze wyobrażałam sobie, że będę przeciwieństwem Matki Polki, która chucha i dmucha na swoje potomstwo, że moje dzieci będą rosnąć jak kwiaty, i dreptać za mną jak małe kaczątka, i że to wszystko będzie zupełnie naturalne i bezstresowe, ale skoro tak sie juz przejmuje 1mm zarodkiem, to widzę jak srogo się myliłam xD

Pierdu pierdu :D choć zawsze mialam wiecej stresu przed niz po porodzie.

Wojna lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja sie chyba boje myślec co bedzie dalej te wszystkie prenatalne itp poród dziecko pod kloszem haha

Nie ma co wariować po porodzie. Jednak namacalne dziecko, ktore widzisz,słyszysz i czujesz jest dość instynktowne do obsługi. Trzeba tylko dać sobie w pysk, nie być miękką fają i mieć trzeźwy umysł. Za pierwszym razem byłam spięta, miałam wrażenie, że każdy patrzy mi na ręce, że nie podołam a potem okazało się, że najlepiej sobie radzę jak mam wszystkich w d... . Z synem od początku było inaczej. Poród zaczął się sam. Wyszedł i był. Kazdy płacz i krzyk nie wprawiał mnie w stan ogólnego wkur... tylko odpalał pokłady empatii. Wiem, że łatwo mi mówić bo już mam to dwa razy za sobą a tu jest wiele pierworódek. Tylko, że mnie przed pierwszym porodem każdy straszył-nie bedzie spać, nie będzie jeść, nie da ci żyć. Bedziesz styrana,zajechana i dobita. Nie bedzie czadu na nic. I ja to sobie tak wkreciłam, że nie przyswajałam rzeczywistości, która dała mi złote dziecko. Dziecko, ktore spało, jadło i było spokojne. Dziecko, które nie było absorbujące a ja czułam się jakbym rąbała nockę w kopalni. Jedyną logiczną opcją jest wg mnie dać sobie czas, empatię-dla samej siebie i nie wpuszczać przez pierwszy tydzień wycieczek do domu.
    Każdy kiedyś zaczynał. Pierwsze dziecko to egzemplarz testowy-brzydko brzmi, ale tak jest. Ono stawia pierwsze kroki w zyciu a my w byciu mamą. Na kimś myślimy się nauczyć:)

B_002, kamylalyt, Martusiazabka, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim. Czekamy na resztę.. No i na mnie :p

B_002 lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Nat90 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kciuki mocno zaciśnięte! i za wizyty i za jutrzejszą betę Daffi! <3 nachuchane na kciuki mocniście!

Daffi lubi tę wiadomość

34bwvkcbc86rh45f.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja też dzisiaj miałam wizytę :) widać pęcherzyk i zarodek adekwatnie do wieku, lekarz mówił, że 5+6 czyli idealnie jak z OM (chociaż na zdjęciu usg mam napisane 6+1 ale to już nie ważne). Serduszka oczywiście jeszcze nie widać muszę poczekać 2 tyg na kolejna wizytę. Ale wiecie co było widać? Drugi pęcherzyk! Niestety pusty i gon powiedział, że się wchłonie pewnie :(.

Problem jest tylko taki, że zrobiły mi się dwa krwiaki :( zwiększył mi dawkę luteiny i mam się oszczędzać

Adonis_26, Wojna, siamyrka lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff gratuluję wszystkim dziewczynom które zobaczył serduszka i zarodki. Super sprawa :)
    Ja muszę wytrzymać jeszcze tydzień :) A chciała mnie recepcjonistka umówić na wtorek ale moje rozsądne JA zwyciężyło. Im później tym lepiej :)

B_002 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę ze dzisiaj pomimo stresu dzień zakończył się pozytywnie dla wszystkich które miały dzisiaj wizyty :) oby tak dalej!

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Oby dalej też tak było :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat90 wrote:
    ja też się melduję po wizycie, jest zarodek i śliczne serduszko <3 na nast usg umówiłam się za dwa tygodnie i w międzyczasie porobię potrzebne badania:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d8d70fa1d3c.jpg
    Cudoooo!:)
    Gratuluje kochana! rosnijcie sobie zdrowo. :)

Nat90, Adonis_26 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim wam szczerze gratuluję :)

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Powerwomen Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Niepewnie dołączam do kwietniowych mam. Wczoraj ujrzałam 2 kreseczki. I w sumie nie wiem czy termin wypada mi na koniec kwietnia czy na początek maja... Pozdrawiam Was serdecznie

siamyrka, Adonis_26, Lili90, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt! Oby tak dalej:) czy wy tez budzicie się o takich wczesnych portach i nie ma szans już spac? Czuje ze jestem zmęczona, dziecko śpi a ja nie mogę....
    Witaj powerwomen:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 06:25

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ