Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
B_002 wrote:Ja w sumie ciekawa jestem jak wygląda opieka medyczna w ciąży na NFZ. Przecież wiecznie są ogromne kolejki.
Sama korzystam na razie z luxmed a uzupełniająco prywatnie ale pewnie kiedyś mogę nie mieć takiej możliwości to wtedy też wolałabym na NFZ.
Macie jakieś doświadczenia?
Jak z terminami na USG na przykład kiedy nie można czekać?
Ja chodzę na NFZ mam super lekarza bardzo dokładny. Ja czekałam 2 tygodnie na wizytę.tęczova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhey, trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze.
ja wczoraj ze względu na wizytę na SOR-ze widziałam kropka.
wiek ciąży zgadza się idealnie do dnia @.
bije już serduszko. W zdjęciu już jest moje usg
do lekarza chodzę na NFZ. Prowadził moja poprzednią ciąże, ale tu już wiem że nie poradzi sobie. Niestety to ciąża wysokiego ryzyka ze względu na moją chorobę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 09:26
Nat90, Wojna, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
KasiaMamaPatryka wrote:hey, trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze.
ja wczoraj ze względu na wizytę na SOR-ze widziałam kropka.
wiek ciąży zgadza się idealnie do dnia @.
bije już serduszko. W zdjęciu już jest moje usg
do lekarza chodzę na NFZ. Prowadził moja poprzednią ciąże, ale tu już wiem że nie poradzi sobie. Niestety to ciąża wysokiego ryzyka ze względu na moją chorobę.
Kasia super że widziałaś serduszko
Ale powiedz co się dzieje? Czemu byłaś na SORze? Wszystko już ok?
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualny
-
Siemka dziewczyny! Musiałam zmienić konto, gdyż do poprzedniego nie mogłam się zalogować, u mnie bez zmian, męczą mnie mdłości, ratuje się migdałami rano i herbatą z imbirem, poza tym mam wstręt do jedzenia i ból piersi ale nie aż taki tragiczny. Zapisałam się na wizytę do gina na NFZ, na 30.08., już wtedy powinnam usłyszeć serduszko, chociaż na ostatniej wizycie Pani Doktor po usg zrobiła opis i zanotowała, że FHR uwidoczniono. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku do kolejnej wizyty, pewnie dostanę tez skierowanie na badania krwi. Może któraś z mamusiek jest z Warszawy ? Niedawno się tu przeprowadziłam, także wszystko jest jeszcze dla mnie bardzo trudne
-
nick nieaktualnyDajcie znać po wizytach co i jak pewnie zobaczycie śliczne serduszka... Zazdraszczam ja dzisiaj wkraczam dopiero w 6 tydzień. 5 skończony, początek 6. Wg Om byłby 8.a wy na pierwszej wizycie podawalyscie termin ostatniej miesiączki czy mówiłyście, kiedy była owulacja?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 10:21
-
B_002 wrote:Ja w sumie ciekawa jestem jak wygląda opieka medyczna w ciąży na NFZ. Przecież wiecznie są ogromne kolejki.
Sama korzystam na razie z luxmed a uzupełniająco prywatnie ale pewnie kiedyś mogę nie mieć takiej możliwości to wtedy też wolałabym na NFZ.
Macie jakieś doświadczenia?
Jak z terminami na USG na przykład kiedy nie można czekać?
Co wizyta z tym ze nie miałam z niego zdjęć , badania regularnie ... robiłam w moim szpitalu i były na szybko za darmo . Zawsze miałam napisane na cito . Także zależy gdzie , ale ja nie narzekam na mój NFZ . Teraz idę prywatnie na pierwsza wizytę bo odległe terminy , ale jak potwierdzi ciąże to musi mnie tam wcis za 3 tygodnieB_002 lubi tę wiadomość
-
Termin ostatniej miesiączki.
Kasiaaaa dobrze ze pojechałas na sor i wszystko ok. Też bym się teraz nie Szczypala.
Sezon wizyt Nam się zaczal. Super oby same pozytywne wieści!! Zresztą tak będzie, co ja gadam.
Tylko ja mam wrażenie że na samym końcu i aż się nie doczekam.... -
DoCelu 3 wrote:Dajcie znać po wizytach co i jak pewnie zobaczycie śliczne serduszka... Zazdraszczam ja dzisiaj wkraczam dopiero w 6 tydzień. 5 skończony, początek 6. Wg Om byłby 8.a wy na pierwszej wizycie podawalyscie termin ostatniej miesiączki czy mówiłyście, kiedy była owulacja?
Ja podawałam OM ale od razu zaznaczyłam że wiem że owulacja była z 3-tygodniowym opóźnieniem i to się na razie potwierdza w tym co widać na USG. Zobaczymy jak będzie dzisiaj, idę do innej pani doktor więc też ją poinformuję o dwóch różnych terminach a USG pokaże który jest bardziej zbliżony do rzeczywistego Może się w końcu dowiem jaki przewidywany termin porodu bo w karcie mi na razie nie wpisała, powiedziała że to następnym USG ustalimy
Skomplikowane to, że trzeba za każdym razem to lekarzom wyjaśniać.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyJa miałam pierwsza ciążę prywatnie, dwie kolejne na NFZ. I na NFZ miałam więcej badań powiem szczerze. I co dziwne od 36t ciąży ktg co dwa tygodnie, a bliżej terminu co dwa dni. Tego prywatnie nie miałam. Jedyny minus na NFZ to usg tylko trzy razy. Tego mi brakowało, żeby patrzeć na maluszka...
A ciężko dostać się na pierwszą wizytę, a na kolejne zapisujesz się podczas obecnej, więc terminy tak czy tak to 3,4 tygodnie przecież.B_002, Wojna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja sie zapisalam na wizyte na NFZ na za tydzien. I tak mysle ze jesli trafie na fajnego lekarza i zrobi mi usg teraz juz to bede kontynuowac. A jesli nie, to za kilka dni pojde na samo uzg prywatnie
-
Kupilam 3 testy dla zaspokojenia ciekawości i spodziewalam sie lepszych kresek ale wyczytalam że czesto jest tak ze stezenie hcg jest wyzsze we krwi a w moczu slabsze i testy potrafia wychodzic blade.
Nova test czułość 25mlu:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4121c6d1cee.jpg
Check & go (nie znam czułosci):
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4fff88816a3.jpg
Pink test czulosc 25mlu:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ffc8c4fe240f.jpg
To jeszcze jest bardzo wczesna ciążą i myślę że te testy moga takie wychodzić.
Jutro wynik bety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 12:29