Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w sumie ciekawa jestem jak wygląda opieka medyczna w ciąży na NFZ. Przecież wiecznie są ogromne kolejki.
Sama korzystam na razie z luxmed a uzupełniająco prywatnie ale pewnie kiedyś mogę nie mieć takiej możliwości to wtedy też wolałabym na NFZ.
Macie jakieś doświadczenia?
Jak z terminami na USG na przykład kiedy nie można czekać?Wojna, Marta931217 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Trzymajcie kciuki jutro proszę. Idę na bete. bede 72h po pierwszej wiec przyrost musi byc jak się nie mylę 114%.
B_002 jak robić bete w luxmed? tzreba sie wczesniej umawiac? albo miec skierowanie od tamtejszego lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 21:19
Rub45, Wojna lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Trzymajcie kciuki jutro proszę. Idę na bete. bede 72h po pierwszej wiec przyrost musi byc jak się nie mylę 114%.
B_002 jak robić bete w luxmed od tamtejszego lekarza? trzeba sie wczesniej umawiac? albo miec skierowanie od tamtejszego lekarza?
W luxmed trzeba mieć skierowanie od tamtejszego lekarza, żeby zrobili z pakietu. Na własną rękę wychodzi bardzo drogo, dwa razy drożej niż np w laboratoriach "diagnostyka".
Ja raz miałam skierowanie, drugi wynik robiłam na własną rękę właśnie w diagnostyce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 21:41
Daffi wrote:Tak czulam. I tak musze zrobic teraz w labo w ktorym robilam poprzednia bete by bylo miarodajnie. stresuje sie.
Ja właśnie miałam dobre porównanie, bo luxmed też korzysta z laboratoriów "diagnostyka" więc różnicy to nie zrobiło że drugie badanie zrobiłam gdzieś indziej.
W wynikach była nawet podana metoda badania próbki i były identyczneDaffi lubi tę wiadomość
Peppa wrote:A co jak lekarz na NFZ da skierowanie na badania z krwi? Gdzie je zrobic by miec za free?
Peppa jak miałam kiedyś skierowanie na jakieś badanie od lekarza z NFZ to on mi wskazywał laboratorium gdzie dana przychodnia ma podpisaną umowę, chyba tam się wtedy robi żeby było za free.
nick nieaktualnyZauważyłam, że mam masakre z włosami ę sensie przetłuszczania się. Normalnie musiałam myć co dwa dni. W poprzednich ciążach miałam super włosy. Nie musiałam ich myć często choć u tak myłam co dwa dni bo wiadomo, że czyste włosy to nie czysta głową a teraz ja muszę myć je codziennie. Od pięciu, sześciu dni. Rano umyje, pod wieczór okropnie tłuste.
-
B_002 wrote:Ja w sumie ciekawa jestem jak wygląda opieka medyczna w ciąży na NFZ. Przecież wiecznie są ogromne kolejki.
Sama korzystam na razie z luxmed a uzupełniająco prywatnie ale pewnie kiedyś mogę nie mieć takiej możliwości to wtedy też wolałabym na NFZ.
Macie jakieś doświadczenia?
Jak z terminami na USG na przykład kiedy nie można czekać?
U mnie usg 3 na całą ciążę, wizyta z minimum badań 1x msc. To co przeżyłam idąc raz do gin na nfz-dramat. Nikt by tego nie chciał przeżyć.
Prywatnie wizyty co 3-4tyg, co wizyta usg, po 20tyg usg 4d, wszystkie badania zlecone, zdjęcia z każdej wizyty, pełen wywiad. 2 ciąże płaciłam to teraz też będę.B_002 lubi tę wiadomość
-
DoCelu 3 wrote:Zauważyłam, że mam masakre z włosami ę sensie przetłuszczania się. Normalnie musiałam myć co dwa dni. W poprzednich ciążach miałam super włosy. Nie musiałam ich myć często choć u tak myłam co dwa dni bo wiadomo, że czyste włosy to nie czysta głową a teraz ja muszę myć je codziennie. Od pięciu, sześciu dni. Rano umyje, pod wieczór okropnie tłuste.
Ja myje co 2 dni -
Cały dzień zasuwam, ale ... uszyłam poduszkę kojec dla siebie. Jest wspaniała!
Zrobiłam biszkopt z malinami i galaretką, zaliczyłam całodobówkę z synem bo dostał wysypki-u mnie w mieście nie ma opieki PEDIATRY! Nie miał go kto przyjąć, musiałam jechac do miasta 20km dalej.
Dramat!
Mąż wrócił o 18, poszliśmy na koncert do rynku i ... tyle. Mały śpi, córka zasypia a ja nie wiem jak tu przeżyć kolejne 2 dni.
I powiem wam coś głupiego. Kupiłam czarne zwykłe spodnie . Ciążowe. Koszulki z hm mama bo są z fajnej bawełny, nic mnie nie gnircie, nie podwija się i... 3x sie przebierałam dzisiaj bo było mi głupio. Głupio bo nikt nie wie i ja na 100 procent wygladam w tych ciuchach na ciężarówkę. Na dodatek w nocy śniło mi się, że założyłam te ciuchy i ... straciłam ciążę. Wiem,że to podświadomość, obawy z dnia wchodzą w sny itd itepe. Poza tym kurde to dopiero 7my tydzień i już ciążowe ciuchy? Nie wiem czy to kwestia tego,że nie mogę się przyzwyczaić do myśli, że w końcu jestem w ciąży czy to kwestia lęku co będzie na usg...? Mam już dość tego myslenia, niepewności i kitrania się z ciążą. Nie chcę znowu mówić przed 12tyg bo.. nie chcę potem tego odkręcać w razie niepowodzenia. -
Do celu mam to samo,bardzo się tłuszcza włosy.co dwa dni muszę myć.
Adonis pokaż zdjęcie co uszyłas!!?? Jak masz taki talent to może można u Ciebie zamówić takie piękności
Ciuchami się neo przejmuj. Ja z jednym i z drugim w ciąży nosiłam ciuchy ciążowe od 3 Msc. Taka moja uroda, tak mnie Wypycha i teraz pewnie będzie tak samo. Jak siedzę to juz mi ciasno.
Ja się obudziłam i spać już 1,5 godz nie mogę. -
Mama360 wrote:Do celu mam to samo,bardzo się tłuszcza włosy.co dwa dni muszę myć.
Adonis pokaż zdjęcie co uszyłas!!?? Jak masz taki talent to może można u Ciebie zamówić takie piękności
Ciuchami się neo przejmuj. Ja z jednym i z drugim w ciąży nosiłam ciuchy ciążowe od 3 Msc. Taka moja uroda, tak mnie Wypycha i teraz pewnie będzie tak samo. Jak siedzę to juz mi ciasno.
Ja się obudziłam i spać już 1,5 godz nie mogę.
Kiedyś szyłam na zamówienie, ale nie mam czasu. Pół dnia w prscy, potem papiery -jestem jedyną osobą 'na górze ' bo i dyrektor i właściciel i czasu na przyjemności mało. Wrzucę wieczorem
Na maluchy szyje się super. Jak syn był malutki to szyłam mu ciuchy bo dresówka swietna i fajne wzory i tanio to wychodzi a szyć uczyłam się z yt
Jezu nie daje juz rady chodzić na całe dnie. Jeszcze dziś, jutro i pn. Byle do września....
Ja mam duże problemy ze snem a nigdy tak nie było. Nawet pod koniec ciąży nie było tak źle. -
Dzień dobry dziewczyny dzisiaj na 18.30 mam wizytę u lekarza trzymajcie kciuki
Adonis_26, Rub45, Mama360, Wojna, B_002, Vilte89, DoCelu 3, siamyrka, Daffi lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️