X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, moje testy w 16dpo były bardziej widoczne niż twoje, ale faktycznie nie u każdego w moczu hcg jest równo wyczuwalne. Będziesz miała zaraz wynik bety to będziesz pewniejsza.

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Daffi, moje testy w 16dpo były bardziej widoczne niż twoje, ale faktycznie nie u każdego w moczu hcg jest równo wyczuwalne. Będziesz miała zaraz wynik bety to będziesz pewniejsza.
    nie przejmuje sie testami... w ciazy z corka w 8tyg mi nie wychodzily nawet cienie.. a gin na usg potwierdzil 8+3. poprostu slabiej mi przenika hcg do moczu.
    teraz to ja w szoku jestem ze w ogole tak wczesnie je widzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 12:56

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie wyglądał test na tym etapie. Kreska jedynie była wyrazniejsza niż na tescie który robiłam w dniu spodziewanej miesiaczki. Narazie nie powtarzam testów, czekam grzecznie na wizytę.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilte89 wrote:
    U mnie podobnie wyglądał test na tym etapie. Kreska jedynie była wyrazniejsza niż na tescie który robiłam w dniu spodziewanej miesiaczki. Narazie nie powtarzam testów, czekam grzecznie na wizytę.
    wg kalenadrza dziś jestem w terminie @.

b2ujp2.png

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nieśmiało Dziewczyny. Zaczęłam do Was zaglądać, ale ponieważ też mam termin ma kwiecień 2019 to już się oficjalnie instaluje w grupie. Nie wiem jak długo będzie mi dane gościć wśród Was bo moja pierwsza ciąża obumarla w 7tc ale póki co jestem z Wami. Wizytę mam 3 września. Dziś trzymam kciuki za wszystkie pikające serduszka tych bardziej zaawansowanych stąd!

Vilte89, DoCelu 3, oOptymistka, Mama360, Lili90 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    wg kalenadrza dziś jestem w terminie @.

To masz piękniejsze krechy niż ja miałam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria - wierzę, że każda z nas będzie na tej grupie grubo po nad 9 miesięcy :D musimy wierzyć. Kto, jeśli nie my? :)

B_002, Adonis_26, Sansivieria, oOptymistka lubią tę wiadomość

• Maga2 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja tez kwietniowa - 2 pozytywne testy i czekam na wynik bety.

Daffi - ja tez mam dzisiaj termin okresu :)

Jadę po 3 test, żeby jeszzce raz zatestować, bo sie chyba wynikow bety nie doczekam :)

Vilte89, DoCelu 3, Daffi, oOptymistka lubią tę wiadomość

Maga2

Straciłam Córeczkę w 11tc w marcu 2018, własnie dowiedziałam się,że znów jestem w ciąży:)
    oar8pc0zgrgpq0dg.png
  • Maga2 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Witam się nieśmiało Dziewczyny. Zaczęłam do Was zaglądać, ale ponieważ też mam termin ma kwiecień 2019 to już się oficjalnie instaluje w grupie. Nie wiem jak długo będzie mi dane gościć wśród Was bo moja pierwsza ciąża obumarla w 7tc ale póki co jestem z Wami. Wizytę mam 3 września. Dziś trzymam kciuki za wszystkie pikające serduszka tych bardziej zaawansowanych stąd!

Kochana - będzie dobrze! Ja tez straciłam Pierwsze Dzieciątko, ale mocno wierzę, że tym razem się uda. Musimy być silne i pozytywne dla Maluszków, żeby odbeirały nasze dobre emocje w brzuszku.

Sansivieria lubi tę wiadomość

Maga2

Straciłam Córeczkę w 11tc w marcu 2018, własnie dowiedziałam się,że znów jestem w ciąży:)
    oar8pc0zgrgpq0dg.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Ja miałam pierwsza ciążę prywatnie, dwie kolejne na NFZ. I na NFZ miałam więcej badań powiem szczerze. I co dziwne od 36t ciąży ktg co dwa tygodnie, a bliżej terminu co dwa dni. Tego prywatnie nie miałam. Jedyny minus na NFZ to usg tylko trzy razy. Tego mi brakowało, żeby patrzeć na maluszka...
    A ciężko dostać się na pierwszą wizytę, a na kolejne zapisujesz się podczas obecnej, więc terminy tak czy tak to 3,4 tygodnie przecież.

Ja USG miałam na każdej wizycie i chodziłam na NFZ.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati28M wrote:
    Ja USG miałam na każdej wizycie i chodziłam na NFZ.
    No to super. U nas robią tylko trzy. Pewnie jak się lekarzowi chce to zrobi :)

• Wojna Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa, ja też zamierzam zacząć od NFZ i zobaczyć, jak mnie potraktują =] Ogólnie wkurza mnie jednak, że płaci się tyle za składki, a potem i tak trzeba wydać parę tysięcy na tak podstawową opiekę, jak prowadzenie ciąży. No nic, zdam Wam relację jak było, jeśli uda mi się wreszcie dodzwonić do rejestracji =)

Duffi, ja dzień przed okresem miałam znacznie bledszą kreskę. Tak bladą, że nawet tata embriona nic nie dostrzegł i nie zrozumiał w czym rzecz xD

Adonis, wiem o czym mówisz. Ja też w kółko przechodzę od ekscytacji po jakiś paniczny lęk. To dla mnie trudne doświadczenie, bo uważałam się generalnie za racjonalnego człowieka ;<

Daffi, Adonis_26 lubią tę wiadomość

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam prywatnie i jestem zapisana na nfz. Będę chodzić tak i tak ;) badania itp będę robić na nfz, bo nie na darmo oplacam składki.
    Będę robić na pewno prenatalne- to prywatnie.
    I jakoś większe zaufanie mam do mojej gin. A ona tyljo prywatnie przyjmuje

Wojna lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka ja właśnie o takim modelu myślałam. NFZ Plus prywatnie. Ale pomyślę jeszcze. Zobaczę po wizycie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziewczyny za mną dzisiaj bardzo stresujący dzien ale to na prawde bardzo! Jestem po wizycie u ginekologa prywatnie zeby wyjaśnij moja sytuacje. Wiec opowiedziałam mu jak mnie wystraszyła moja ginekolog ze scanmedu wiec zaprosił mnie na fotel i zobaczyłam na ekranie duży czarny pusty pęcherzyk zamarłam. On tez spojrzał na mnie i powiedział ze wyglada rzeczywiście jakby nic nie było ale zaczął go mierzyć ruszać ta głowica i nagle sie pojawiło cos w tym pęcherzyku i on do mnie o cos tu mamy o jest zarodek, wydawałoby sie ze jest serduszko ale to na prawde za mały zeby tak dokładnie stwierdzić zrobił pomiar i wyszło ze pęcherzyk ciążowy ma 1,54 cm a zarodek ma 0,21 cm czyli odpowiada ciazy 5+5 czyli tak jak cały czas mówiłam ze ja miałam owulacje pózniej ze w 19 dc czyli nie jestem w ciazy 6+3 tak jak wynika z miesiączki tylko 5 dni młodsza ciąża i tu sie wszytsko zgadza. Mam przyjść za tydzień zobaczyć jak z serduszkiem.

Dziewczyny po tym doświadczeniu powiem wam z całego serca nie życzę wam tego stresu dlatego jesli nie macie plamien jakis ostrych boli czy innych chorób które musicie skonsultować idźcie na usg pierwsze jak najbliżej 8 tygdonia! Teraz ciąża moja zmienia sie z dnia na dzien a nawet z godziny na godzinę byłam na wizycie przecież u niej we wtorek nastraszyla mnie ze nie ma zarodka ze ciąża sie nie rozwija chyba a jednak jest i jak na ten czas jest wszytsko dobrze ! Ważne tez w tak wczesnej ciazy określić kiedy sie miało ta owulacje bo jak widać dużo zmienia

Musze zmienić suwaczek :)

Wojna, malutka_mycha, DorotaAnna, DoCelu 3, Adonis_26, siamyrka lubią tę wiadomość

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam dziś mojej fasolce że nie może już mi wywinąć numeru. Bo już rozglądam się za jakąś komodą dla niej tak więc nie ma wyjścia. :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ja już po wizycie. Ciąża zdrowo się rozwija. Widziałam dzidziusia z bijącym serduszkiem, na razie ma 1cm. Widać już było jak zaczynają rosnąć rączki i nóżki <3
    Pani doktor oceniła wiek ciąży na 7+1 (na suwaczku mam dziś 7+2) czyli wiele się nie pomyliłam z wyznaczeniem terminu mojej spóźnionej owulacji, bo na podstawie OM nawet nie liczę.
    Jestem taka szczęśliwa, mam zdjęcie i będę się teraz w niego wpatrywać :)

Czekam na wiadomości od was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 18:59

DorotaAnna, s1985, Nat90, DoCelu 3, Daffi, Adonis_26, Wojna, Sansivieria, siamyrka lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Ja już po wizycie. Ciąża zdrowo się rozwija. Widziałam dzidziusia z bijącym serduszkiem, na razie ma 1cm. Widać już było jak zaczynają rosnąć rączki i nóżki <3
    Pani doktor oceniła wiek ciąży na 7+1 (na suwaczku mam dziś 7+2) czyli wiele się nie pomyliłam z wyznaczeniem terminu mojej spóźnionej owulacji, bo na podstawie OM nawet nie liczę.

Super informacje.

B_002, Wojna lubią tę wiadomość

• Nat90 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się melduję po wizycie, jest zarodek i śliczne serduszko <3 na nast usg umówiłam się za dwa tygodnie i w międzyczasie porobię potrzebne badania:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d8d70fa1d3c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 20:02

B_002, Adonis_26, Sansivieria, DorotaAnna, Daffi, siamyrka lubią tę wiadomość

34bwvkcbc86rh45f.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Cześć dziewczyny!

Cudne wieści. Gratuluje :)

B_002 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ