X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co mi jest bo w życiu tego nie czułam.pobolewa mnie brzuch po lewej stronie około wysokości pępka i mam wrażenie,że pójdzie albo dołem albo górą ...i nie idzie nic. Nie wiem czy to mdłości i zaparcia czy co to cholera jest?

Synowi coś się śniło i obudził mnie płaczem o 4.20. I to był mój gwóźdź do trumny bo wtedy zaczęły się boleści. Mąż do niego poszedł, ale wrzask jeszcze większy wracam z siku i pytam co sie dzieje a on... że on płacze, ale nie wie o co-ho ho ho-co ty nie powiesz... w rezultacie mąż spał u niego a syn padł u nas. Ja dogorywałam do 6 aż zadzwonił budzik. Dobrze,że do pracy mam 300m.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie spokojna noc.
    Na szczęście z problemami żołądkowymi ciut lepiej, ale ciężko nie jeść tego co się chce.
    Bóli brzucha już nie mam żadnych ani mdłości. Ale smaki na tłuste jedzenie :( a tu dietka ze względu na żołądek.
    Byle dotrwać dziś do 15 w pracy. I dwa tygodnie luzu :)

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...a ja wczoraj nie opatrzne poszłam do kina na 4D stwierdziłam że nigdy więcej w ciąży czułam się jak w kolejce w wesołym miasteczku tak mnie wy trzęsło że skończyłam oglądać film na schodach bo junior się zaczął buntować.
    Poza tym miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 07:19

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja jak padlam to Przespałam cała noc, i dalej nieprzytomna ale praca i weekend wolny. Ufff.
    Próbuje młodego gdziekolwiek do lekarza zapisać bo w Nd kolonie a dzieje się coś i szlag mnie trafia. Enelmed nie ma miejsc. Od rana na tel będę siedzieć

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z rana :) gratuluję wczorajszych wizyt :*
    U mnie noc dobra, tylko 2 razy wstawalam do dzieci wiec git :) skonczylam wczoraj sprzatac garderobe wiec jestem mega dumna i zadowolona :D
    Milego dnia

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :) również gratuluję wczorajszych wizyt :) ja dzisiaj zapisałam sie na swoją pierwszą wizytę na 11.09 pozostaje mi cierpliwie czekać i wykreślać dni z kalendarza. Chociaż nie mam co narzekać bo dni lecą mi jak szalone

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilte89 wrote:
    Hej wszystkim :) również gratuluję wczorajszych wizyt :) ja dzisiaj zapisałam sie na swoją pierwszą wizytę na 11.09 pozostaje mi cierpliwie czekać i wykreślać dni z kalendarza. Chociaż nie mam co narzekać bo dni lecą mi jak szalone
    Ojej ty to chyba już na prenatalne prawie się będziesz tego 11.9 kwalifikowala

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piąteczek! Dzien dobry kochane! Ja dzisiaj do pracy na 12 ale myśle ze szybko mi zleci bo mam troszkę rozmów z pracownicami i kilka papierkowych spraw do ogarnięcia. A tak poza tym wstałam dzisiaj o 8:00 musiał budzik mnie budzić a do tej pory wstawałam około 6 rano i spać noe mogłam juz. I w sumie dalej senna jestem. I bardzo mnie zemdliło rano.
    Na ta chwile z moich ciążowych objawow to:
    - wróciła tkliwości piersi troszkę mocniejsza
    - senność jest ale taka ze daje radę wytrzymać bez drzemki
    - poczucie pragnienia
    - ochota na sok pomarańczowy i lemoniadę
    - nie wiem na co mam ochotę raczej juz głodna nie jestem ale jak juz mam cos przed sobą to zjem
    - kompletnie nie smakuje mi pizza zero ochoty na fast fooda co wcześniej mogłam jest bardzo dużo
    - mimo ze po suplementacji progesteronu wysypało mnie na buzi patrze w lusterko i widać ze jestem w ciazy dziewczyny to głupie ale moje oczy tak błyszczą wyglądam bardzo ładnie podobam sie sobie w lusterku mój maz mowi ze bardzo bije ode mnie taki blask - wiecie o co mi chodzi?
    - bardzo zadko jakieś kłocie czy ćmienia brzucha
    - sucha skóra ciała
    - zadziej chodzę do toalety na kupę ( napisze wprost my kobiety w ciazy powinnysmy sie rozumieć haha)
    - i czasami mnie zemdli nie ma reguły co do pory dnia czy sytuacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 08:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Ojej ty to chyba już na prenatalne prawie się będziesz tego 11.9 kwalifikowala

Haha no prawie, prawie :) Tu przysługuje jedno usg pomiędzy 18-20tyg.We wrześniu bedzie początek 10tygodnia. Chcę iść prywatnie żeby zobaczyć co tam sie dzieje, później około 14yg pójdę na badania w Polsce, no i w listopadzie będą mi przysługiwać badania tutaj. Staram się nie stresować i twierdzę, że wszystko musi być dobrze ;)Trochę zazdroszczę Wam "większego" dostępu do lekarzy itd no ale wychodze z założenia, że w Norwegii kobiety też rodza wiec ten system opieki musi sie też im sprawdzać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 odstąp trochę tego "blasku" bo ja czuję się wymemłana i wypluta. Cera mi się pogorszyła, włosy straciły na objętości, jakieś takie tłuste, co umyje to na nastepny dzień mam tłusty placek na czubku głowy. Normalnie bogini :/

Wojna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również czuję się ok, twarz promienna, oczy błyszczące :) jak nigdy

z M myślimy że tym razem to będzie dziewczynka, mimo przeciwności strasznie silna jest. Tyle leków że bałam się że coś będzie nie tak już na początku, a kropeczka się super trzyma :)

jak zobaczyłam w środę serduszko myślałam że się popłacze ze szczęścia

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia bedzie dobrze! Ale dziwie sie ze nie płakałaś bo ja bede wyła jak bóbr !

Ja mam przeczucie na chłopaka.

Ale te błyszczące oczy to jest super mogłabym patrzeć w to lustro haha mimo tego wysypu na twarzy czuje sie ładna. Byleby to trwało cały czas haha

Vitte a w Norwegii nie ma prywatnych gabinetów?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 jakoś się ogarnęłam. W końcu to moje drugie dziecko będzie.
    Ale cieszę się strasznie że już zobaczyłam serduszko. Tylko było mi głupio, że odmówiłam przyjęcia do szpitala ze względu na pracę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja błyszcząca mam jedynie cere ;)

Sa prywatne gabinety tyle, że to naprawdę dużo kosztuje, znalazłam położną która wykonuje usg za 950nok, to około 400zl. Także raczej nie pozwolimy sobie na częste wizyty u niej. Gdzie jeszcze mieszkam w małym miasteczku i musze dojechać 170km na to usg. Także wyprawa życia. Teraz po prostu chcemy sprawdzić czy wszystko jest okej, a ciążę będę prowadzić normalnie u położonej u siebie w miasteczku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Gratuluje udanych wizyt! Oby tak dalej:) czy wy tez budzicie się o takich wczesnych portach i nie ma szans już spac? Czuje ze jestem zmęczona, dziecko śpi a ja nie mogę....
    Witaj powerwomen:)
    Ja pół dnia praktycznie ziewam i padam z nóg. A jak się wreszcie położę, to i tak do drugiej trzeciej spać nie mogę :( taka senność i bezsenność jednocześnie. Dobija mnie już to trochę. Rano też ciężko mi zasnąć jak się przebudze ale ja się budzę często bo młodszy jeszcze do nas zachodzi do łóżka i się wierci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilete te ceny w Norwegii sa jakieś z kosmosu. Myślałam ze chociaż zarobki sa do tych cen sa adekwatne. Długo juz tam mieszkacie?
    Ja im bliżej do wyjścia do pracy tym bardziej senna jestem haha

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilte89 wrote:
    Haha no prawie, prawie :) Tu przysługuje jedno usg pomiędzy 18-20tyg.We wrześniu bedzie początek 10tygodnia. Chcę iść prywatnie żeby zobaczyć co tam sie dzieje, później około 14yg pójdę na badania w Polsce, no i w listopadzie będą mi przysługiwać badania tutaj. Staram się nie stresować i twierdzę, że wszystko musi być dobrze ;)Trochę zazdroszczę Wam "większego" dostępu do lekarzy itd no ale wychodze z założenia, że w Norwegii kobiety też rodza wiec ten system opieki musi sie też im sprawdzać :)

Ja w UK też mam nie za wiele tylko 2 i nic więcej teraz skorzystałam bo w Pl na wakacjach jestem a tak to 12tc i ok 20tc usg
    W UK też ceny powalają ok 100funtów i jeszcze bym musiała kawał dojechać więc rozumiem cię doskonale

Vilte89 lubi tę wiadomość

• Nat90 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja też dopiero wstałam, kończę pić kakao i chyba wrócę na małą drzemkę, bo czuję się jakaś taka zmęczona :P

co do cery, to w końcu mogę odstawić luteinę i mam nadzieję, że cera mi się poprawi, bo to co się dzieje teraz na mojej twarzy too woła o pomstę do nieba! mąż się śmieje, że w końcu dojrzewam, bo i piersi mi rosną (a zawsze miałam niepełne A) i coś ala trądzik mlodzieńczy mi się pojawił, ubaw po pachy!

34bwvkcbc86rh45f.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak czytam co piszecie, jak to wygląda w innych krajach to my na prawdę nie mamy tak źle w Polsce. Może czasem trzeba zapłacić żeby mieć wizytę szybciej ale dostęp do lekarzy jest dość łatwy. Nie mamy na co narzekać :)

Rub45 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Dziewczyny jak tak czytam co piszecie, jak to wygląda w innych krajach to my na prawdę nie mamy tak źle w Polsce. Może czasem trzeba zapłacić żeby mieć wizytę szybciej ale dostęp do lekarzy jest dość łatwy. Nie mamy na co narzekać :)

Też tak myślę

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ