Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem co mi jest bo w życiu tego nie czułam.pobolewa mnie brzuch po lewej stronie około wysokości pępka i mam wrażenie,że pójdzie albo dołem albo górą ...i nie idzie nic. Nie wiem czy to mdłości i zaparcia czy co to cholera jest?
Synowi coś się śniło i obudził mnie płaczem o 4.20. I to był mój gwóźdź do trumny bo wtedy zaczęły się boleści. Mąż do niego poszedł, ale wrzask jeszcze większy wracam z siku i pytam co sie dzieje a on... że on płacze, ale nie wie o co-ho ho ho-co ty nie powiesz... w rezultacie mąż spał u niego a syn padł u nas. Ja dogorywałam do 6 aż zadzwonił budzik. Dobrze,że do pracy mam 300m. -
nick nieaktualnyu mnie spokojna noc.
Na szczęście z problemami żołądkowymi ciut lepiej, ale ciężko nie jeść tego co się chce.
Bóli brzucha już nie mam żadnych ani mdłości. Ale smaki na tłuste jedzenie a tu dietka ze względu na żołądek.
Byle dotrwać dziś do 15 w pracy. I dwa tygodnie luzu -
...a ja wczoraj nie opatrzne poszłam do kina na 4D stwierdziłam że nigdy więcej w ciąży czułam się jak w kolejce w wesołym miasteczku tak mnie wy trzęsło że skończyłam oglądać film na schodach bo junior się zaczął buntować.
Poza tym miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 07:19
-
Dzień dobry. Ja jak padlam to Przespałam cała noc, i dalej nieprzytomna ale praca i weekend wolny. Ufff.
Próbuje młodego gdziekolwiek do lekarza zapisać bo w Nd kolonie a dzieje się coś i szlag mnie trafia. Enelmed nie ma miejsc. Od rana na tel będę siedzieć -
Hej z rana gratuluję wczorajszych wizyt :*
U mnie noc dobra, tylko 2 razy wstawalam do dzieci wiec git skonczylam wczoraj sprzatac garderobe wiec jestem mega dumna i zadowolona
Milego dnia -
nick nieaktualny
-
Vilte89 wrote:Hej wszystkim również gratuluję wczorajszych wizyt ja dzisiaj zapisałam sie na swoją pierwszą wizytę na 11.09 pozostaje mi cierpliwie czekać i wykreślać dni z kalendarza. Chociaż nie mam co narzekać bo dni lecą mi jak szalone
-
nick nieaktualnyPiąteczek! Dzien dobry kochane! Ja dzisiaj do pracy na 12 ale myśle ze szybko mi zleci bo mam troszkę rozmów z pracownicami i kilka papierkowych spraw do ogarnięcia. A tak poza tym wstałam dzisiaj o 8:00 musiał budzik mnie budzić a do tej pory wstawałam około 6 rano i spać noe mogłam juz. I w sumie dalej senna jestem. I bardzo mnie zemdliło rano.
Na ta chwile z moich ciążowych objawow to:
- wróciła tkliwości piersi troszkę mocniejsza
- senność jest ale taka ze daje radę wytrzymać bez drzemki
- poczucie pragnienia
- ochota na sok pomarańczowy i lemoniadę
- nie wiem na co mam ochotę raczej juz głodna nie jestem ale jak juz mam cos przed sobą to zjem
- kompletnie nie smakuje mi pizza zero ochoty na fast fooda co wcześniej mogłam jest bardzo dużo
- mimo ze po suplementacji progesteronu wysypało mnie na buzi patrze w lusterko i widać ze jestem w ciazy dziewczyny to głupie ale moje oczy tak błyszczą wyglądam bardzo ładnie podobam sie sobie w lusterku mój maz mowi ze bardzo bije ode mnie taki blask - wiecie o co mi chodzi?
- bardzo zadko jakieś kłocie czy ćmienia brzucha
- sucha skóra ciała
- zadziej chodzę do toalety na kupę ( napisze wprost my kobiety w ciazy powinnysmy sie rozumieć haha)
- i czasami mnie zemdli nie ma reguły co do pory dnia czy sytuacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 08:59
-
nick nieaktualnyRub45 wrote:Ojej ty to chyba już na prenatalne prawie się będziesz tego 11.9 kwalifikowala
Haha no prawie, prawie Tu przysługuje jedno usg pomiędzy 18-20tyg.We wrześniu bedzie początek 10tygodnia. Chcę iść prywatnie żeby zobaczyć co tam sie dzieje, później około 14yg pójdę na badania w Polsce, no i w listopadzie będą mi przysługiwać badania tutaj. Staram się nie stresować i twierdzę, że wszystko musi być dobrze ;)Trochę zazdroszczę Wam "większego" dostępu do lekarzy itd no ale wychodze z założenia, że w Norwegii kobiety też rodza wiec ten system opieki musi sie też im sprawdzać -
nick nieaktualnyKarmelllka90 odstąp trochę tego "blasku" bo ja czuję się wymemłana i wypluta. Cera mi się pogorszyła, włosy straciły na objętości, jakieś takie tłuste, co umyje to na nastepny dzień mam tłusty placek na czubku głowy. Normalnie bogini
Wojna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja również czuję się ok, twarz promienna, oczy błyszczące jak nigdy
z M myślimy że tym razem to będzie dziewczynka, mimo przeciwności strasznie silna jest. Tyle leków że bałam się że coś będzie nie tak już na początku, a kropeczka się super trzyma
jak zobaczyłam w środę serduszko myślałam że się popłacze ze szczęściaB_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia bedzie dobrze! Ale dziwie sie ze nie płakałaś bo ja bede wyła jak bóbr !
Ja mam przeczucie na chłopaka.
Ale te błyszczące oczy to jest super mogłabym patrzeć w to lustro haha mimo tego wysypu na twarzy czuje sie ładna. Byleby to trwało cały czas haha
Vitte a w Norwegii nie ma prywatnych gabinetów? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa błyszcząca mam jedynie cere
Sa prywatne gabinety tyle, że to naprawdę dużo kosztuje, znalazłam położną która wykonuje usg za 950nok, to około 400zl. Także raczej nie pozwolimy sobie na częste wizyty u niej. Gdzie jeszcze mieszkam w małym miasteczku i musze dojechać 170km na to usg. Także wyprawa życia. Teraz po prostu chcemy sprawdzić czy wszystko jest okej, a ciążę będę prowadzić normalnie u położonej u siebie w miasteczku. -
nick nieaktualnyAga2606 wrote:Gratuluje udanych wizyt! Oby tak dalej:) czy wy tez budzicie się o takich wczesnych portach i nie ma szans już spac? Czuje ze jestem zmęczona, dziecko śpi a ja nie mogę....
Witaj powerwomen:) -
nick nieaktualny
-
Vilte89 wrote:Haha no prawie, prawie Tu przysługuje jedno usg pomiędzy 18-20tyg.We wrześniu bedzie początek 10tygodnia. Chcę iść prywatnie żeby zobaczyć co tam sie dzieje, później około 14yg pójdę na badania w Polsce, no i w listopadzie będą mi przysługiwać badania tutaj. Staram się nie stresować i twierdzę, że wszystko musi być dobrze ;)Trochę zazdroszczę Wam "większego" dostępu do lekarzy itd no ale wychodze z założenia, że w Norwegii kobiety też rodza wiec ten system opieki musi sie też im sprawdzać
Ja w UK też mam nie za wiele tylko 2 i nic więcej teraz skorzystałam bo w Pl na wakacjach jestem a tak to 12tc i ok 20tc usg
W UK też ceny powalają ok 100funtów i jeszcze bym musiała kawał dojechać więc rozumiem cię doskonaleVilte89 lubi tę wiadomość
-
Cześć, ja też dopiero wstałam, kończę pić kakao i chyba wrócę na małą drzemkę, bo czuję się jakaś taka zmęczona
co do cery, to w końcu mogę odstawić luteinę i mam nadzieję, że cera mi się poprawi, bo to co się dzieje teraz na mojej twarzy too woła o pomstę do nieba! mąż się śmieje, że w końcu dojrzewam, bo i piersi mi rosną (a zawsze miałam niepełne A) i coś ala trądzik mlodzieńczy mi się pojawił, ubaw po pachy! -
Dziewczyny jak tak czytam co piszecie, jak to wygląda w innych krajach to my na prawdę nie mamy tak źle w Polsce. Może czasem trzeba zapłacić żeby mieć wizytę szybciej ale dostęp do lekarzy jest dość łatwy. Nie mamy na co narzekać
Rub45 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
B_002 wrote:Dziewczyny jak tak czytam co piszecie, jak to wygląda w innych krajach to my na prawdę nie mamy tak źle w Polsce. Może czasem trzeba zapłacić żeby mieć wizytę szybciej ale dostęp do lekarzy jest dość łatwy. Nie mamy na co narzekać
Też tak myślę