Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJestem już u siebie w domku. Dziewczyny Pisałam wam, że od dwóch dni zauważyłam obrzęki u siebie więc dzisiaj po prawie 2 h podróży ściągnęłam skarpetki a ja mam bardzo spuchnięta lewą nogę i mniej spuchnięta ale nabrzmiała prawą. Robiłam badania 2.01 wszystko prawidłowo jutro rano zrobię mocz czy nie ma białka, ale myślicie że powinnam jechać na IP ?? Leżę teraz z nogami na poduszce. Ale widzę też, że mam przesuszone dłonie od górnej strony i wydaje mi się że ręce też mi nabrzmiewaja. Ja pierdziele czy ja serio nie mogę się po prostu cieszyć ta ciąża tylko ciągle martwić ?!
-
Karollinax26 wrote:Kasiulka, nie wiem czy ból pośladka to to, bardziej obstawiałabym rwę. Mnie jakiś czas temu bolało tak bardziej w kroczu i strasznie w pachwinach, przy chodzeniu, podnoszeniu nogi a najbardziej w łóżku przy przekrecaniu się z boku na bok, wtedy myślałam, że to te rozejście spojenia, póki co na razie nie boli a jak już to lekko.
-
Kasiulka ja mam podobnie jak Karolina opisała tylko mi to na razie nie przechodzi. Najbardziej boli w łóżku, przy przekrecaniu się i jak nogi podnosze, przy ubierania. Jak chodzę to też boli ale mniej, kolebie się jak kaczka. Raz mi się zdążyło że bolało nawet jak siedziałam
ogólnie masz wrażenie że ktoś Cie kopnął w krocze
ginekolozka mnie wymacala i jak mi nacisnela na kość lonowa to myślałam że jajko zaniosę. I ten ból (ale delikatny) jest normalny w okolicach III trymestru, nasze kości się rozluźniają i uelastyczniaja. Natomiast jeżeli bol jest mocny to trzeba się wybrać do ortopedy bo gin Ci nic nie pomoże.
Ale z tym posladkiem i rwa to mnie teraz wystraszylyscie. Ja się ostatnio budzę z bólem w lewym pośladku i nic nie pomaga, dopiero jak to delikatnie po nocy rozruszam to przechodzi. Mam nadzieję że to nie to, tylko mi dretwieje po nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 19:48
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Karmelka - zmierz ciśnienie, pij dużo wody i leż z nogami do gory. Jeśli cokolwiek Cię bardzo niepokoi jedz na IP.
-
Fasolka77 wrote:a jakie są normy bo mój miał w tym samym czasie 800 g
- chyba, że lekarka podała "na oko"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 10:43
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Malutka, przykro mi, że masz takie bóle
Myślałam, że poród to najgorsze co nas czeka
Oglądałam dzisiaj na yt filmiki o kinesiotapingu - przyklejanie plastrów w ciąży w określony sposób - adekwatnie do typu bólu. Słyszałyście o tym? Może to dobry sposób na ulgę? Na rwę kulszową też pokazują, jak przyklejać.
-
Kasiulka90 wrote:Malutka, przykro mi, że masz takie bóle
Oglądałam dzisiaj na yt filmiki o kinesiotapingu - przyklejanie plastrów w ciąży w określony sposób - adekwatnie do typu bólu. Słyszałyście o tym? Może to dobry sposób na ulgę? Na rwę kulszową też pokazują, jak przyklejać.
-
Kasiulka da się przeżyć, chodzę powolutku, dużo siedzę i jakoś można przeżyć. Najgorzej że długotrwałe siedzenie wzmaga bol kręgosłupa, z którym walczylam chodząc na długie spacery. A teraz się to wyklucza. Najważniejsze że nie szkodzi to Malutkiej.
I pierwsze słyszę o tym kinesiotapingu, poczytam. -
Daffi wrote:ja mialam na sciegna achillesa ale jakby mozna bylo na lędźwie to biore w ciemno ;p
Daffi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Malutka, przykro mi, że masz takie bóle
-
nick nieaktualnyZ tym że ja tape'ów miałam przyklejone dużo, może na brzuch jest mniej i łatwiej odchodzą.
Mój fizjoterapeuta mówił że jak odchodzą łatwo to są złe, bo one mają trzymać bardzo mocno powięź.
I raczej nie polecam przyklejać tego samemu. To się przykleja w odpowiednich pozycjach. U mnie wyglądało to tak że musiałam się pochylić, przyklejał kawałek, potem wyprostować, znowu kawałek, potem zgiąć w jedną i w drugą stronę i też oo kawałku. Naklejanie chwilę trwało. Tego się nie przykleja byle gdzie i byle jak. Trzeba trochę znać anatomię. Myślę że można sobie zaszkodzić nawet -
nick nieaktualny
-
teraz doczytalam 2 godziny to jest maximum w samochodzie tak twierdzi moj lekarz i od tego moga pojawic sie obrzeki......
mi nogi i rece puchna jak dluzej przy stole posiedze.....ide w czwartek na wizyte to zapytam czy na tym etapie to juz normalne
ostatnio jak bylam to sie mnie pytal czy puchna czy jeszcze nie....... -
Karmelllka90 wrote:Paula90 ciśnienie 120/63 tętno 80
cisnienie wzorowe u mnie 130/80 puls 108 a jak zdejme skarpete to tez jest znaczek.....moge chodzic w skarpetkach tylko tych ponizej kostki bo wyzsze mi przeszkadzaja.....a i tak odgniecione jest na skorze -
nick nieaktualnystresant wrote:karmelka ile godzin spedzilas w podrozy? siedzialas w samochodzie czy jechalas pociagiem i mialas mozliwosc chodzenia?