X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kiwona super wiesci :) rośnie duzy chłop :) mój w 23+5 prawie 700g. Ciekawe co bedzie za tydzien :p

a jakie są normy bo mój miał w tym samym czasie 800 g :)- chyba, że lekarka podała "na oko" :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ciekawi waga mojego Małego a wiem,że moja lekarka jej nie określa...
    Ale w lutym mam kolejną wizytę u profesora to wtedy się dowiem przy okazji USG 3/4 D :) :) :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a jakie są normy bo mój miał w tym samym czasie 800 g :)- chyba, że lekarka podała "na oko" :)
    Tzn nie mam normy ale pokazywal mi lekarz siatke z waga i juz wybiega w przod moj skrzat. Zaraz zrobie zrzut wykresu z filmu Usg u wstawie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, każdy maluch rośnie teraz w swoim tempie, nie wiem czy są jakieś normy, nie znam się. Jeśli lekarz mówi, ze wszystko dobrze to jest w porządku :)
    Marcelina w 25+2 miała 835g.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tzn nie mam normy ale pokazywal mi lekarz siatke z waga i juz wybiega w przod moj skrzat. Zaraz zrobie zrzut wykresu z filmu Usg u wstawie.

miesiąc temu ważył 368g :) pewnie to dobrze, że w miesiąc podwoił :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, każdy maluch rośnie teraz w swoim tempie, nie wiem czy są jakieś normy, nie znam się. Jeśli lekarz mówi, ze wszystko dobrze to jest w porządku :)
    Marcelina w 25+2 miała 835g.

to też Mała Kluseczka :) :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    to też Mała Kluseczka :) :)

Na następnej wizycie będzie pewnie kilogram :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne żeby w siatce centylowej się mieścily :) jeden maluch będzie na 20 centyli a drugi na 80 to wtedy takie różnice powstają :) ja na zdjęciach z usg od jakiegoś czasu mam też te siatkę centylowa i zaznaczone gdzie moja Kruszynka się plasuje. W ogóle cały czas mówię o Niej ono - dziecko. Aż mnie lekarka poprawiła dzisiaj. Chyba dopiero jak się urodzi to stanie się to bardziej namacalne że to dziewczynka.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ważne żeby w siatce centylowej się mieścily :) jeden maluch będzie na 20 centyli a drugi na 80 to wtedy takie różnice powstają :) ja na zdjęciach z usg od jakiegoś czasu mam też te siatkę centylowa i zaznaczone gdzie moja Kruszynka się plasuje. W ogóle cały czas mówię o Niej ono - dziecko. Aż mnie lekarka poprawiła dzisiaj. Chyba dopiero jak się urodzi to stanie się to bardziej namacalne że to dziewczynka.

ja mówię Mały albo Maluch chociaż imię już wybrane ale masz rację Mycha... na razie to jakaś abstrakcja :) ja mam usg 23.01

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a o co chodzi z tym rozejściem spojenia? Jak to odczuwacie? Bo mnie od dwóch dni boli prawy pośladek. Nie mam żadnej specjalnej poduszki do spania. Brzuch mi jeszcze nie przeszkadza, wygodnie mi się śpi.
    Byłam dzisiaj na wizycie po L4, więc w końcu mam wolne i odpoczynek :) Chociaż i tak od piątku tylko leżę, bo mam fatalne zapalenie zatok. A ledwo 2 miesiące temu wyleczyłam :(
    Aha, no i lekarka przepisała mi Gynalgin, niezbyt polecany w ciąży. Zbadała mnie ginekologicznie i jej się moja wydzielina nie spodobała. Tym bardziej po kuracji Pimafucinem 4 tygodnie wcześniej. Ale o dziwo nic mnie nie piecze ani nie swędzi. Cóż, chyba jednak efekt uboczny tego jacuzzi, po którym mnie zwyzywałyście :D Dobrze, że mam czujną lekarkę.

Kiwona, india lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja następną wizytę mam 30.01. Na tych siatkach jesteśmy mniej więcej w środku wszędzie :)
    Narobiłyście mi smaka pasztetem i kupiłam sobie po wizycie, zjadłam kilka kanapek zamiast obiadu i zamierzam zjeść jeszcze za chwilę :P Nie jadłam wcześniej pasztetu ze względu na tę wątróbkę, ale namówiłyście mnie :P

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja mówię Mały albo Maluch chociaż imię już wybrane ale masz rację Mycha... na razie to jakaś abstrakcja :) ja mam usg 23.01

Ja dwa dni przed Tobą :) a zdradzisz imię czy przeoczyłam i już zdradziłaś ? :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziewczyny, a o co chodzi z tym rozejściem spojenia? Jak to odczuwacie? Bo mnie od dwóch dni boli prawy pośladek. Nie mam żadnej specjalnej poduszki do spania. Brzuch mi jeszcze nie przeszkadza, wygodnie mi się śpi.
    Byłam dzisiaj na wizycie po L4, więc w końcu mam wolne i odpoczynek :) Chociaż i tak od piątku tylko leżę, bo mam fatalne zapalenie zatok. A ledwo 2 miesiące temu wyleczyłam :(
    Aha, no i lekarka przepisała mi Gynalgin, niezbyt polecany w ciąży. Zbadała mnie ginekologicznie i jej się moja wydzielina nie spodobała. Tym bardziej po kuracji Pimafucinem 4 tygodnie wcześniej. Ale o dziwo nic mnie nie piecze ani nie swędzi. Cóż, chyba jednak efekt uboczny tego jacuzzi, po którym mnie zwyzywałyście :D Dobrze, że mam czujną lekarkę.

Kasiulka mnie też nic nie bolało, nie piekło i nie swędziało a nie mogłam grzybicy wybić.. weź profilaktycznie nawet bo po jacuzzi to różne rzeczy mogły się przyplatać...
    ja nie pomogę w sprawie bólu spojenia ani stawiania się macicy bo ja nie nie mam pojęcia jakie to uczucie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

zdradzałam ale było na tamten czas inne :) obecnie od jakiegoś czasu jesteśmy na etapie Bruno Roch :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja następną wizytę mam 30.01. Na tych siatkach jesteśmy mniej więcej w środku wszędzie :)
    Narobiłyście mi smaka pasztetem i kupiłam sobie po wizycie, zjadłam kilka kanapek zamiast obiadu i zamierzam zjeść jeszcze za chwilę :P Nie jadłam wcześniej pasztetu ze względu na tę wątróbkę, ale namówiłyście mnie :P

Kiwona szczęściaro... już abstrahując od słodyczy... ale to że możesz jeść ile chcesz i kiedy chcesz.. i co chcesz.... zazdraszaczam ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

na kiedy masz Karola termin?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:

Kasiulka, nie wiem czy ból pośladka to to, bardziej obstawiałabym rwę. Mnie jakiś czas temu bolało tak bardziej w kroczu i strasznie w pachwinach, przy chodzeniu, podnoszeniu nogi a najbardziej w łóżku przy przekrecaniu się z boku na bok, wtedy myślałam, że to te rozejście spojenia, póki co na razie nie boli a jak już to lekko.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    na kiedy masz Karola termin?

10 kwietnia z OM, z usg 9. Może na początku kwietnia wychodzić :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się jeszcze z Wami podzielić niesamowitym spostrzeżeniem :D Miesiąc temu zaczęłam jeść magnez na polecenie lekarki. Przez pół ciąży praktycznie cały czas miałam twardy brzuch, bardzo napięty, aż momentami skóra swędziała. Nie bolał mnie, więc nie niepokoiłam się. Wczoraj zabrakło mi magnezu, więc stwierdziłam, że 1 dzień wytrzymam bez, a dzisiaj kupię. I brzuch dzisiaj znowu napięty aż się bałam dotknąć! Także polecajcie wszystkim ciężarnym branie magnezu. Jednak nasze organizmy bardzo tego potrzebują.

Kiwona, AniaKJ, B_002, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kasiulka mnie też nic nie bolało, nie piekło i nie swędziało a nie mogłam grzybicy wybić.. weź profilaktycznie nawet bo po jacuzzi to różne rzeczy mogły się przyplatać...
    ja nie pomogę w sprawie bólu spojenia ani stawiania się macicy bo ja nie nie mam pojęcia jakie to uczucie
    Tak, wykupiłam receptę i będę brała. To silny lek, ale ufam lekarce. Samo zapobieganie Provagiem nie pomogło, więc to chyba zaawansowany stan. Niestety od kilku lat mam tendencje do stanów zapalnych i grzybicy :(

mhsvcbxmf17updrl.png
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ