X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    UWAGA - NIE TYLKO TY + 8 na plusie :-( dieta bo się do porodu będę kulac :-P

Dziewczyny ja mam +11kg! :(
    Nie wiem jakim cudem
    Niestety chyba wychodza słodkości

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do Poznania na wizytę, trzymajcie kciuki :*

A Lili to już się naprawdę martwić zaczęłam...jeśli wszystko u niej OK, to wpieprz się należy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 16:17

Karollinax26, DorotaAnna, martusiawp, Fasolka77, Kiwona, Karmelllka90, estrella, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, ja kupiłam Szumisia przez internet, dziś będzie wysłany, także dam znać jak przyjdzie :)

Mój kuzyn już nawet nie był taki mały i połknął kiedyś złotówkę :D
    Także moja córka będzie używała tej przywieszki tylko wtedy, kiedy ja będę miała ją na oku.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

A Lili to już się naprawdę martwić zaczęłam...jeśli wszystko u niej OK, to wpieprz się należy :)

Daj koniecznie znać! Będziemy czekać tu na wieści! Wierzę, że wszystko ok i wrócisz do domu :)
    Ja się Lili mega już stresuję, tak długo już się nie odzywa ...

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Wiewioreczko trzymam

• B_002 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Daj koniecznie znać! Będziemy czekać tu na wieści! Wierzę, że wszystko ok i wrócisz do domu :)
    Ja się Lili mega już stresuję, tak długo już się nie odzywa ...
    No to prawda, zżyłyśmy się tu trochę i tak się o siebie nawzajem martwimy jak się któraś nie odzywa długo.
    Ale ja jestem dobrej myśli, że po prostu jest bardzo zajęta i nie ma czasu tu zaglądać.

Karollinax26, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek dzis miala miec wizyte...ciekawe jak poszlo?

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie znać dziewczynybpo wizytach :)

Noo Lili to wpierdziel dostanie jak nic za te nerwy nasze ;)

Że dzieci monety zjadają to się chyba często zdaża :D a ostatnio czytałam artykuł, że chyba w Angli 12 dorosłych facetów połykało te żółte główki od ludzików lego i sprawdzali jak długo idzie przez przewód pokarmowy xd

Ale tez jakiś czas temu w wiadomościach było o dzieciaczku który połknął otwartą agrafkę w wózku bonod środka na agrafkę matka przypięła jakiś medalik czy czerwona wstążkę...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja pasztet też jem, nawet nie słyszałam że nie można :)

może dlatego czasem piszą, że nie można bo w pasztetach jest wątróbka.. a wątróbka ma VIT A niezalecaną w ciąży. Ale jak się zje od czasu do czasu to chyba nie ma problemu :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to czekam na info.
    Tak sobie myślę, ze wlasnie ten zamek to moze tak specjalnie wykonany, aby w razie urwania zawieszki dziecko nie moglo kek polknac. Albo mam wadliwy model :/

Wiewioreczko kciuki!

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    MamaAga - Ty 8 Michałków a ja pączka i cztery kulki Lindt. I cukier po godzinie 106. To może ja powinnam jeść słodycze, wtedy cukier nie skacze

Paula niestety skacze... tylko przed 1h..następuję gwałtowny wzrost i równie gwałtowny spadek...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Trzymamy Wiewióra!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Karolina to czekam na info.
    Tak sobie myślę, ze wlasnie ten zamek to moze tak specjalnie wykonany, aby w razie urwania zawieszki dziecko nie moglo kek polknac. Albo mam wadliwy model :/

Wiewioreczko kciuki!

Nie ma problemu, dam znać :) ale może rzeczywiście jest tak jak mówisz, bezpiecznie wykonany :)

india lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Chyba nadrobiłam :)
    Dziewczyny, ktore maja Szumisia-Lene
    (Karolina i Valetta?) mam pytanie o zamek przy kieszonce. Czy macie suwak bez tej przywieszki? Bo zastanawiam sie czy to jskies bezpieczne rozwiazanie czy ten "cypelek" mam urwany :p

Kurcze ja nie pomogę bo nie przyglądałam mu się a nie ma mnie na miejscu żeby sprawdzić mojego szumisia :P
    Ja przytyłam już 13 kg..
    Przyszły moje koszule z Esotiq, ta ostatnia którą chyba India przymierzała idzie do zwrotu bo ma dziwny gniotliwy materiał i jest wieeeelka. Te 2 pierwsze zostają, ale mama mi je skróci ładnie przed kolano i ramiączka też skróci. W sumie mogłyby być mniejsze nawet rozmiar M, ale po zmniejszeniu będą ok a były z wyprzedaży to zostają :P

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • india Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta czyli co do koszuli masz podobne odczucia jak ja ;) po przymierce mnie tez zupelnie ona nie podpasowała. Wlasnie ostatnio tez u mnich wzielam koszule M, a ty skoro masz możliwość przerobki to super. Bo ceny korzystne i koszule fajne to szkoda odsyłać

valetta94 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3kg na plusie, niby według kalkulatorów mam 5kg niedowagi jak ja ten etap ciąży. Ale moja gin mówi że jest ok. Ja startowałam z nadwagą więc u mnie mogłoby nie być nawet wcale przyrostu.

Teraz tak sobie myślę że jak ta tarczyca faktycznie do leczenia to i dietę trzeba zmodyfikowac. Przestać wpieprzac słodkie na przykład. Przestałam mieć apetyt od kilku dni i wchodziły mi tylko słodycze. A teraz to już chyba w ogóle przestanę jeść. Smakuje mi tylko woda niegazowana. I to tonami.
    I dzisiaj jadłam z mężem parówki (on je parówki codziennie) i mi smakowały nawet a raczej unikam.

Ehhh, już nie mogę się doczekać co jutro się dowiem.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Marcyś bawi w tym miejscu gdzie pępek, aż mnie boli. A tak w ogóle chyba lada dzień wyjdzie mi ten pępek już.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na krzywą chyba pójdę w środę, mam do zrobienia od razu mocz i zobaczę jak to jutro będzie z tym moim niby pęcherzem.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 5 kg na plusie. Aż tez zobaczyłam w kalkulatorze i tez mi pokazuje że jeszcze 2 kg powinnam być cięższa :D ale moja mama mówi że też mało tyła w ciąży

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja mam 3kg na plusie, niby według kalkulatorów mam 5kg niedowagi jak ja ten etap ciąży. Ale moja gin mówi że jest ok. Ja startowałam z nadwagą więc u mnie mogłoby nie być nawet wcale przyrostu.

Teraz tak sobie myślę że jak ta tarczyca faktycznie do leczenia to i dietę trzeba zmodyfikowac. Przestać wpieprzac słodkie na przykład. Przestałam mieć apetyt od kilku dni i wchodziły mi tylko słodycze. A teraz to już chyba w ogóle przestanę jeść. Smakuje mi tylko woda niegazowana. I to tonami.
    I dzisiaj jadłam z mężem parówki (on je parówki codziennie) i mi smakowały nawet a raczej unikam.

Ehhh, już nie mogę się doczekać co jutro się dowiem.

też jestem ciekawa :) też mam 3 kg na plusie, też startowałam z nadwagą... na słodkie się nie rzucam, piję ok 4l wody dziennie... tylko te cukry na czczo nie wkurwiają :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ