X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja jestem chociaż w komfortowej sytuacji bo babcia męża też mieszka z nami to przynosi mi to co potrzebuje a sniadanko mąż robi przed wyjściem do pracy inaczej nie wiem jakbym dała rade chodzić do kuchni po tych schodach.

po tych 24 dniach leżenia na tym strasznym łóżku szpitalnym wszystko mnie boli, a tu dalej leżenie, ale jakoś trzeba dać rade dla bobra naszych dzieciaczków.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral - No tak, ty to rzeczywiście w związku z pracą jesteś uzbrojona w cierpliwość i opanowanie...

Ja to się spakuję pewnie w drugiej połowie marca, jak nie pod koniec, znając życie...jakoś jeszcze w miarę "odległe" dla mnie to wszystko...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    Witajcie dziewczyny już nie wiem co mam robić od 7 dni boli mnie głowa i ogólnie źle się czuję coraz bardzij puchnę zaczęłam mierzyć ciśnienie wacha się między 140-76 z tentnem 115 a 123-73 zt 110 mierzę często ból jest czasami nie do zniesienia jak schylam chłowę to jeszcze bardziej boli zauważyła to jak schyliłam się po zabawkę która wpadła pod łóżko pomóżcie może któraś iała podobnie jak mocno boli to biorę apapale staram się go nie brać wizytę mam dopiero 13

MoniaT a mocno puchniesz i ciśnienie masz dużo wyższe niż zwykle?? jeśli tak to może skontaktuj się ze swoim lekarzem ginekologiem, mój właśnie ostatnio bardzo mnie uczulił na obserwację ciśnienia i puchnięcia, ja jeszcze dodatkowo miałam co prawda ślad białka w moczu i powiedział że jak ciśnienie mocno mi podskoczy to mam do niego dzwonić.
    Jak na razie po wizycie nieco się uspokoiłam i jeszcze nie liczę dni do porodu, wolałabym jednak doczekać okolic terminu czyli 27 kwietnia głównie z tego powodu że męża prawdopodobnie nie ma od 9 do 18 kwietnia wyjeżdża za granicę.

MoniaT lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ty jeszcze masz w brzuszku dwoje dzieci to wyobrażam sobie jak musisz się czuć, ale dzieciaczki wszystko nam później wynagrodzą więc musimy być dzielne i modlić się o każdy dzień żeby jak najdłużej wytrzymały, ja jestem jeszcze w gorszej sytuacji bo szyjka jest już mnimalna i rozwarcie na 2 cm, a w dodatku w sobote miałam troche śluzu takiego rozciągliwego i położna stwierdziła ze to czop może sobie zacząc schodzić.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, fajnie że piszesz tak o tym SN, też trochę przeraża mnie wizja traumatycznego, ciężkiego porodu i czasami mam głupie myśli, że może zapłacę za CC i będzie z głowy. Z drugiej strony rozum podpowiada, że natura wie co robi i będzie dobrze; 10 lat temu miałam wycinany wyrostek i pamiętam ten ból, jak już trzeba było wstać. W szkole rodzenia położna zawsze powtarza, że w czasie porodu dobrze jest skupić myśli na dziecku, może faktycznie to pomaga?
    Przecież poród to tylko wstęp, cała reszta ciekawych rzeczy czeka na nas po powrocie do domu - wystarczy przejrzeć wątek o pielęgnacji :D.
    Mój brzuch jest już tak zaawansowany wielkościowo, że bez rogala nie mogę się ułożyć nawet na boku, czuję, jak zwisa i uwiera. Ale poza tym i bólem krocza jest naprawdę dobrze, mimo, że 12 kilo na plusie.
    Jutro jedziemy na zakupy do Ikei, może podpowiecie, co warto tam kupić do pokoju dla malucha.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia zerknac jeszcze możesz na listę danego szpitala w którym będziesz rodzic na stronie szpitala bo niektóre maja takie wymagania ze w innych np danej rzeczy nie trzeba :D

walabia lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, ze w Warszawie wprowadzają zakaz wykupowanie usług położnych :( i powiem szczerze ze troche mnie to zmartwiło bo taka informacja miesiac przed jak jyż jestem nastawiona :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam maleńka suszarke na wannę i chciałabym większą ale szczerze mówiąc nie mam gdzie już jej trzymać:/

Co do położnej to taką informacje otrzymałam na sr dziś, niby tylko babki do konca tego tygodnia beda mogły korzystać z wykupionej położnej, wkurza mnie to bo po co wcześniej się umawialam i podpisywałam umowę jak z dnia na dzien mogą sobie tak zmienić niby jeszcze oficjalnego stanowiska nie ma ale zadzwonię jutro do swojej położnej się dowiedzieć.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno nie, podobno coś się zmieniło i szpitale w Warszawie to maja wprowadzać ale nic więcej nie wiem.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że moze to jeszcze się zmieni ja dziś usłyszałam po raz pierwszy bo jeszcze oficjalnego stanowiska nie ma.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo ja szukałam info na neecie i nic nie piszą więc może to plotki?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wczoraj położne powiedziały na sr ze takie info dostały na odprawie jeżeli chodzi o madalinskiego, a jedna z dziewczyn powiedziała, że w innych szpitalach też to wprowadzają ale do czasu kiedy nie ma oficjalnej informacji to mam nadzieje, że może to jeszcze nie ostateczna decyzja.

Dziś pospalam za wsze czasy bo 10h spałam szok hehe ale miałam dwa intensywne dni to moze dlatego organizm musiał odpocząć.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też tak się wydaje, że dopuki nie ma oficjalnej info to jeszcze położne będą chciały dorobić więc nie będzie problemu

Ale ci dobrze 10h :) zazdroszczę

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo spokojnie, zawsze dużo się mówi a potem i tak nic z tego nie wychodzi. Najlepiej to skontaktuj się ze swoją położną i niech ona to sprawdzi już dokładnie, bo w sumie to jej tez na tym powinno zależeć.

mnie coś dłonie zawsze po nocy bolą... i drętwieje mi prawa dłoń czasem w nocy... też tak macie? czytałam w sumie, że tak może byc więc się jakos nie przejmuję. odliczam czas do wizyty... zamierzam się o wszystko wypytać lekarzowi :) będzie miał mnie dosyć :) zazwyczaj mój lekarz jest małomówny i się nie rozwodzi, sprawdzi wszystko i jak jest wszystko ok to mówi, ze jest ok i tyle :P:D ale teraz go mam zamiar pytać o wszystko po kolei :P

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia po 2rehabilitacjach nareszcie nie bolą plecy więc i śpi się lepiej :) mnie rano zawsze boli brzuch tam gdzie jelita śle chyba dlatego, że spiąć na lewym boku ugniatają się cała noc.

Mam pytanie o rożek, macie taki z usztywnieniem czy bez? Podobno bez usztywnienia łatwiej się karmi malucha z drugiej strony jakoś bardziej stabilny mi się wydaję.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj koral nie fajnie z tym białkiem, chyba dobrze, że będziesz po opieką w szpitalu :) trzymam kciuki!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo - ja mam rożki usztywniane, ale z opcją, że to usztywnienie można wyciągnąć, więc w razie co, jakby było mi nie wygodnie, to wyciągnę i luzik :)

Oj koral - Lekarze na pewno zdecydują, co dla Was najlepsze...Chłopcy to już duzi mężczyźni :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia mi też ręka drętwije ale jak pisze Koral to normalne

Kozgo ja mam rożek nie usztywnany. Koleżanka która urodziła poleciła mi nie usztywniany. Ja związku z tym że mieszkam w bloku i u nas jest cały czas gorąco to wykorzystam go póżniej jako kołderkę.

Koral to trzymamy kciuki oby lekarze podjeli najlepszą decyzję :) trzymaj się :) jesteśmy z tobą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 12:39

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc dziewczyny, ja też mam usztywniany rożek z mozliwością wyjęcia, chyba tak najwygodniej bo są dwie opcje w jednym, strasznie mnie dzis boli głowa, nie wiem czy pogoda czy tak sie denerwuje tym obniżeniem brzucha.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dwa rożki, jeden usztywniany jeden nie ;P dziś coś mam zły humor. Wszystko mnie wkurza. Pewnie najlepiej jakbym sama cały dzień była w domu, bo co kto powie, to mnie wkurza wrrrr ale mąż wraca z pracy o 16 więc może mi przejdzie.

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ