X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Niestety mój posiew na GBS wyszedł pozytywny :(. Lekarz uprzedzał, że na obecnym etapie wykrycie tego pozwala ograniczyć ryzyko do minimum, ale jak poczytam, co to może powodować, to mi słabo.
    Nie masz się co bać. Ja mam koleżankę, która jak rodziła to na sali leżała z kobitką która miała pozytywny wynik. małej zbadali krew i okazał się wynik ujemny a w razie co to podają antybiotyk i powtarzają badania

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral doskonale cię rozumiem u mnie szyjka zrobiła się miękka ale na razie się nie skraca. Strasznie się denerwuje a wizyta 10 marca, żeeby tylko się nie skracała. Do tego te sny co noc o porodzie - chryste panie wykończą mnie. Po tylu porodach to już chyba mi lekarze i położna nie potrzebni hehe :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Mam jeszcze pytanie o laktator i butelki - kupujecie teraz czy po porodzie? Mój kurs kończy się dopiero w czerwcu i jeśli będę karmić piersią, to na pewno będę musiała chociażby z tej okazji odciągnąć żarełko dla młodego. Teraz tylko pytanie jaka firma i co się najlepiej sprawdzi.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktatory i butelki firmy avent. Kupiłam zestaw startowy butelki avent natural, a laktatory dostałam. Tą firmę bralam od początku pod uwagę.

Mam pytanie dziewczyny, czy butelki i laktator myjecie specjalnym płynem czy zwykłym płynem do mycia naczyń? A potem wiadomo sterylizacja.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam bez sprzętów jak się okaże, że nie dam rady karmić piersią to wyślę męża lub siostrę żeby mi kupili.

Dziewczyny uspokoilyscie mnie z tym spaniem bo oczywiście moja mama musi rozsiewać panikę hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korol masz rację. W szpitalu jesteś pod stałą opieka więc nawet by było lepiej jak wyśle Cię do szpitala.

Ja mam butelkę avent. Sterylizatora nie mam... ;/ nie miałam w planach kupować... myślałam żeby zwyczajnie wyparzać. Laktator też odpuszczam na chwile obecną.

Ogólnie ogarnia mnie już mały strach. Tu zaboli, tu czuję że brzuch ciągnie... tak jak miałam przeczucie, że pewnie po terminie urodzę, to teraz mam przeczucie, że urodzę przed terminem... nie umiem tego logicznie wytłumaczyć ale takie mnie przeczucia dopadają...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja mam to samo! rozmawiam z synkiem, żeby do dnia wiosny (zaczynam 37 tydzień) wytrzymał a potem jak będzie miał ochotę to zapraszam go :)

Tusia89, magdalena lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też chyba muszę poważnie porozmawiać ze swoim synalkiem :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sennie...

My butelki kupujemy jeszcze przed porodem, bo chcąc nie chcąc, kiedy będę musiała pójść do szkoły na godzinę czy dwie pod koniec maja i w czerwcu, to trzeba będzie małemu mleko odciągnąć ...laktator mam Aventa jeszcze po córci i sprawdził się ok, więc nie wymieniam :) Sterylizatora nie kupuję, będę wyparzać...

Koral - Oj, wierzę, że ci coraz ciężej, chłopaki już duże, masz co dźwigać...Daj znać co lekarz powie :)

Chyba każda z nas będzie musiała przeprowadzić poważne rozmowy z tymi naszymi dzieciaczkami, żeby siedziały w brzuszkach do odpowiedniego momentu ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś miałam przeczucia, że po ale ostatnio tak mi się napina ten brzuszek, że ciekawa jestem co on tam kombinuje hehe:) w czwartek mam wizytę niech lekarz zobaczy jak tam szyjka się ma. Jeszcze mi zostały do prania ochraniacz na łóżeczko, kołderka, pokrowiec na fotelik i wanienka. W nagrodę dziś po badaniach wybral sie na koktail truskawkowy:)

Bea_tina lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulo, koktajl truskawkowy 2napalony.gif ...już czuję na języku ten smak...2napalony.gif

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje, ze mój synuś nie jest wyrywny tak jak mamusia i do 22 marca się wstrzyma.
    Kurcze dziś mnie jakieś lęki dopadły. Normalnie odliczam te dni jak głupia. licze ile mi zostało z kilka razy w ciągu dnia jakby to skruciło ilość dni.

Dziś powinnam mieć zakaz wchodzenia na forum bo strasznie przynudzam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 11:07

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heybeauti - nie martw się, ja też obsesyjnie odliczam dni...w dniach i tygodniach...do terminu, do skończonego 37 tygodnia itp, itd...;)

haybeauti lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina1989 wrote:
    heybeauti - nie martw się, ja też obsesyjnie odliczam dni...w dniach i tygodniach...do terminu, do skończonego 37 tygodnia itp, itd...;)

Oj chyba większość z nas dopadła ta obsesja ;-)

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia to serio musiałaś się zdenerwować. Czasem właśnie przed porodem organizm się oczyszcza i przychodzą biegunka i wymioty a jak czułaś skurcze... może to taki przedsmak tego co ma nadejść ale uważaj na siebie. Nie zrywaj się z tym praniem i prasowaniem. Lepiej dmuchać na zimne.

haybeauti witaj w klubie ;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odliczam ale mam wrażenie, że z moim mężem porod bedzie jak kabaret zreszta u nas zawsze tak wszystko wyglada nawet na ślubie kościelnym chichralismy się jak glupki i mój też mówi, że nic nie pamięta :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam za was kciuki, żeby wasze maluszki grzecznie siedziały w brzuszkach ja ze swoim synkiem przeprowadzam takie rozmowy, że nie może wpaść na pomysł i urodzić się za wcześnie ;)
    odliczanie?! każda z nas ma chyba już to we krwi ja na pewno :) ja odliczam do donoszonej ciazy.
    Oby najpierw rozpakowały się marcóweczki potem Wy "kwietniówki" no i majóweczki chociaż mi się wydaje, że ja do Was dołącze z porodem pod koniec kwietnia.
    trzymajcie się :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony wolałabym urodzić jakoś pod koniec marca bo maz mógłby wziąć taciezynski, termin mam na 5, a od 9 do 21 mój mąż nie może wziąć urlopu bo jego szefowa bierze i klops:/

magdalena lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny już nie wiem co mam robić od 7 dni boli mnie głowa i ogólnie źle się czuję coraz bardzij puchnę zaczęłam mierzyć ciśnienie wacha się między 140-76 z tentnem 115 a 123-73 zt 110 mierzę często ból jest czasami nie do zniesienia jak schylam chłowę to jeszcze bardziej boli zauważyła to jak schyliłam się po zabawkę która wpadła pod łóżko pomóżcie może któraś iała podobnie jak mocno boli to biorę apapale staram się go nie brać wizytę mam dopiero 13

klz9cwa175lwe78n.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Z jednej strony wolałabym urodzić jakoś pod koniec marca bo maz mógłby wziąć taciezynski, termin mam na 5, a od 9 do 21 mój mąż nie może wziąć urlopu bo jego szefowa bierze i klops:/

oj to Cię rozumiem ciąża będzie już donoszona więc możecie próbować ;)

MoniaT może jakieś zimne okłady by pomogły ? Zeby nie faszerować się lekami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 13:14

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ