Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina wrote:Niestety mój posiew na GBS wyszedł pozytywny
. Lekarz uprzedzał, że na obecnym etapie wykrycie tego pozwala ograniczyć ryzyko do minimum, ale jak poczytam, co to może powodować, to mi słabo.
-
Koral doskonale cię rozumiem u mnie szyjka zrobiła się miękka ale na razie się nie skraca. Strasznie się denerwuje a wizyta 10 marca, żeeby tylko się nie skracała. Do tego te sny co noc o porodzie - chryste panie wykończą mnie. Po tylu porodach to już chyba mi lekarze i położna nie potrzebni hehe
-
Dzięki dziewczyny.
Mam jeszcze pytanie o laktator i butelki - kupujecie teraz czy po porodzie? Mój kurs kończy się dopiero w czerwcu i jeśli będę karmić piersią, to na pewno będę musiała chociażby z tej okazji odciągnąć żarełko dla młodego. Teraz tylko pytanie jaka firma i co się najlepiej sprawdzi.https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Ja mam laktatory i butelki firmy avent. Kupiłam zestaw startowy butelki avent natural, a laktatory dostałam. Tą firmę bralam od początku pod uwagę.
Mam pytanie dziewczyny, czy butelki i laktator myjecie specjalnym płynem czy zwykłym płynem do mycia naczyń? A potem wiadomo sterylizacja. -
Korol masz rację. W szpitalu jesteś pod stałą opieka więc nawet by było lepiej jak wyśle Cię do szpitala.
Ja mam butelkę avent. Sterylizatora nie mam... ;/ nie miałam w planach kupować... myślałam żeby zwyczajnie wyparzać. Laktator też odpuszczam na chwile obecną.
Ogólnie ogarnia mnie już mały strach. Tu zaboli, tu czuję że brzuch ciągnie... tak jak miałam przeczucie, że pewnie po terminie urodzę, to teraz mam przeczucie, że urodzę przed terminem... nie umiem tego logicznie wytłumaczyć ale takie mnie przeczucia dopadają... -
Witam się sennie...
My butelki kupujemy jeszcze przed porodem, bo chcąc nie chcąc, kiedy będę musiała pójść do szkoły na godzinę czy dwie pod koniec maja i w czerwcu, to trzeba będzie małemu mleko odciągnąć ...laktator mam Aventa jeszcze po córci i sprawdził się ok, więc nie wymieniamSterylizatora nie kupuję, będę wyparzać...
Koral - Oj, wierzę, że ci coraz ciężej, chłopaki już duże, masz co dźwigać...Daj znać co lekarz powie
Chyba każda z nas będzie musiała przeprowadzić poważne rozmowy z tymi naszymi dzieciaczkami, żeby siedziały w brzuszkach do odpowiedniego momentu -
Ja też jakoś miałam przeczucia, że po ale ostatnio tak mi się napina ten brzuszek, że ciekawa jestem co on tam kombinuje hehe:) w czwartek mam wizytę niech lekarz zobaczy jak tam szyjka się ma. Jeszcze mi zostały do prania ochraniacz na łóżeczko, kołderka, pokrowiec na fotelik i wanienka. W nagrodę dziś po badaniach wybral sie na koktail truskawkowy:)
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Ja mam nadzieje, ze mój synuś nie jest wyrywny tak jak mamusia i do 22 marca się wstrzyma.
Kurcze dziś mnie jakieś lęki dopadły. Normalnie odliczam te dni jak głupia. licze ile mi zostało z kilka razy w ciągu dnia jakby to skruciło ilość dni.
Dziś powinnam mieć zakaz wchodzenia na forum bo strasznie przynudzamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 11:07
-
nick nieaktualny
-
walabia to serio musiałaś się zdenerwować. Czasem właśnie przed porodem organizm się oczyszcza i przychodzą biegunka i wymioty a jak czułaś skurcze... może to taki przedsmak tego co ma nadejść ale uważaj na siebie. Nie zrywaj się z tym praniem i prasowaniem. Lepiej dmuchać na zimne.
haybeauti witaj w klubie -
dziewczyny trzymam za was kciuki, żeby wasze maluszki grzecznie siedziały w brzuszkach ja ze swoim synkiem przeprowadzam takie rozmowy, że nie może wpaść na pomysł i urodzić się za wcześnie
odliczanie?! każda z nas ma chyba już to we krwi ja na pewnoja odliczam do donoszonej ciazy.
Oby najpierw rozpakowały się marcóweczki potem Wy "kwietniówki" no i majóweczki chociaż mi się wydaje, że ja do Was dołącze z porodem pod koniec kwietnia.
trzymajcie się -
Witajcie dziewczyny już nie wiem co mam robić od 7 dni boli mnie głowa i ogólnie źle się czuję coraz bardzij puchnę zaczęłam mierzyć ciśnienie wacha się między 140-76 z tentnem 115 a 123-73 zt 110 mierzę często ból jest czasami nie do zniesienia jak schylam chłowę to jeszcze bardziej boli zauważyła to jak schyliłam się po zabawkę która wpadła pod łóżko pomóżcie może któraś iała podobnie jak mocno boli to biorę apapale staram się go nie brać wizytę mam dopiero 13
-
kozgo wrote:Z jednej strony wolałabym urodzić jakoś pod koniec marca bo maz mógłby wziąć taciezynski, termin mam na 5, a od 9 do 21 mój mąż nie może wziąć urlopu bo jego szefowa bierze i klops:/
oj to Cię rozumiem ciąża będzie już donoszona więc możecie próbować
MoniaT może jakieś zimne okłady by pomogły ? Zeby nie faszerować się lekami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 13:14