X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 no no no dobrze ze prokuratora na męża nie nastała :)

Karina1989 lubi tę wiadomość

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóz, Julka dla osób, które mnie nie znają na pierwszy rzut oka jest moją siostrą :P A jak powie do mnie mamo, albo jak wyjaśniam, że to moja córka, to oczy jak spodki, szczęka na ziemi, a ja nie wiem, czy mam się śmiać czy płakać...:P

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnas sie cieszyć :)

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak, choć po tylu sytuacjach staje się to troszkę irytujące ciągłe wyjaśnianie komuś ile mam lat, czy pokazywanie dowodziku, gdy kupuję jakieś piwko (przed ciążą ...:P)...choć pocieszam się, że zaoszczędzę na kremach przeciwzmarszczkowych ;)

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina zawsze lepiej w tę stronę;) ja Wam powiem, że im jestem starsza tym trudniej ocenia mi się wiek innych. Ja za to jak byłam młodsza to wygladalam na starszą i zawsze znajomym kupowałam alko i papierosy hehe

Wczoraj byliśmy ze znajomymi na kolacji i taka miałam zgagę cała noc, że myslalam ze to juz koniec, nauczka na przyszłość nie jedz ostrych rzeczy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj kozgo :) jak zjadłaś coś ostrego, to nie chcę sobie wyobrażać Twojej nocki :P a raczej jej brak :D a już teraz staram się uważać co jem, bo też zgaga mi dokucza jak nie tak sobie podjem. Ostatnio pączek mi bokiem wyszedł...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Tusia dostałam nauczkę, nawet mleko nie pomagało dramat, a dziś od rana na wysokości pępka brzuch mi się spina i tak mi nieprzyjemnie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja jak się dorwałam do pączków to w nocy spałam na siedząco bo mi wszystko rośło w buzi.

Tusia89 lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś dzień pełen wrażeń, koleżanki we współpracy z moim mężem zrobili mi baby shower i były balony, babeczki z butelkami, smoczkami i napisem Tymek:) Dostałam przepiękną huśtawkę od dziewczyn oraz ciuszki i zabawki. Było bardzo sympatycznie i od razu lepszy humor po ciężkiej nocy. Wrzucam zdjęcia huśtawki i babeczek:)

64c10ade4551645dmed.jpg

81bfad9d133d4d9amed.jpg

Mirella, Bea_tina, Tusia89, Miriam, mycha89, Karina1989, Niesmiala, Nusiaa, Lissa lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świetna niespodzianka Kozgo, babeczki słodkie a huśtawka śliczna :) ja wczoraj miałam 18stkę brata i trochę przemęczona jestem, samym tym siedzeniem przy stole... ;/ do tego dziś coś mnie boli spojenie... ;/ eh...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, super niespodzianka. Babeczki wygladaja prześlicznie:) i smakowicie.
    Ja dzsiaj pierwszy raz kangurowalam Emilke. Cudowwne uczucie kiedy klada taka kruszynke na matce:)
    Wyobrazalam sobie ten moment czytajac opisy porodow dziewczyn i powiem Wam, ze teraz chyba czulam podobnie. Bardziej wyczekany ten moment bo dopiero kilka dni od porodu, ale za to nie mam juz tego bolu towarzyszącego.

W każdym razie dziewczyny niewazne czy będzie rodzic SN czy CC ten moment jak juz nastapi jest piekny:)
    Upierajcie sie wiec w szpitalach na kontakt skora,do skory:)

walabia, Miriam, doris85, Makcza, Bea_tina, Niesmiala, Tusia89, saszka, haybeauti, eg lubią tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, świetna niespodzianka :) Huśtawka super, a babeczek to aż szkoda zjeść, tak pięknie wyglądają ;)

Natalia - super, że już się przytulacie z malutką :) Jak tam się obie czujecie?

Ja dziś noc nieprzespana, mój uroczy sąsiad postanowił o 2-3 w nocy zrobić sobie ze znajomymi imprezę ostatkową :/ Myślałam, że ukatrupię na miejscu :/ Mamy tak cienkie ściany, że słychać dosłownie wszystko, od cichej rozmowy po wrzaski, nie mówiąc o muzyce i odgłosach namiętnego bzykanka, więc możecie sobie wyobrazić, że nie łatwo zasnąć, gdy za ścianą towarzystwo pije i baluje...wszystko jest dla ludzi, ale z rozsądkiem i o rozsądnej porze...a u nich non stop w dzień cisza i spokój, wieczór też, a w nocy się zaczyna...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo śliczna huśtawka a babeczki przesłodkie.
    Natalia bardzo się cieszę z twojego szczęścia, że możesz już przytulić Córcię. Sama dzięki Tobie przypomniałam sobie jakie to wyjątkowe uczucie tulić maluszka, skóra do skóry, coś wspaniałego.
    U mnie dziś dość intensywny dzień, spacerek potem zakupy mebli a jutro wizyta z samego rana.
    Z tego co widzę to same młodziutkie Mamy tu są, wygląda że jestem najbardziej jak to mówią "posunięta" z wiekiem ;]

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super, że kanguryjecie jeszcze chwilka i Emilka wróci z Tobą do domku ;)

Niespodzianka naprawdę cudowna ale dzień jeżeli chodzi o samopoczucie fizyczne jest okropny, noc ciężka, a w dzień napina mi się brzuch ciągle i mi nieprzyjemnie i jeszcze ta zgaga:(

Karina masakra z sąsiadami, rozumiem, że wszystko jest dla ludzi nawet imprezy ale jak się mieszka w bloku jednak warto myślec o sąsiadach.

Koala to bardzo aktywna dziedziela widzę :) a mebelki już dziś składacie czy dopiero zamawialiscie ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia cudownie, że już możesz kangurować córcię. Ja będę miała cc i u nas przez pierwsze pół godziny zanim mnie pozszywają i ze mną kończa to tatuś kanguruje dzidziusia, już mu tego zazdroszczę, że to on będzie pierwszy.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rana po cesarce jeszcze boli przy zmianie pozycji, wstawaniu itd, ale naprawdę myslalam, ze będzie dużo gorzej. A Emilka tez dobrze, coraz wiecej je, dużo tez spi ale to jak wszystkie wczesniaki lubi spokój i nie moze mieć za dużo bodźców. Nie otwiera jednego oczka, chyba m jakieś zapalenie, ale okulista będzie jutro to sprawdzi. Pielęgniarki mówią, ze to nic poważnego. Tego sie trzymam i optymistycznie patrze w przyszłość, jednoczesnie starając sie nie zapeszac.

walabia lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meble będą dopiero ostatni tydzień marca, ale to nie dla Dzidziusia tylko dla nas, dla Malutkiej już dawno stoją na swoim miejscu, więc raczej nam się nie spieszy, choć nie ukrywam że wolałabym mieć porządek w domu do porodu.

Dzięki Walabia ;-) nie czuję się też na swój wiek, a dzieci ponoć jeszcze bardziej nas odmładzają ;-)przynajmniej tak było w przypadku moich rodziców, którzy dość długo zwlekali z rodzeństwem dla mnie bo aż 11 lat.
    U nas w szpitalu też po cc pierwszy kontakt z Maleństwem ma Tatuś, ale pół godzinki później leży już obok Mamusi ;-)

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że w moim szpitalu nie będzie problemów żeby małego dali mi zaraz po narodzinach, choć słyszałam od znajomej, że jej dali dopiero po umyciu i obejrzeniu małej. Zastanawiam się czemu, ale mała miała znamię na pupie, i chyba dlatego najpierw wołali lekarza i chcieli wszystko sprawdzić a potem dali mamie. Jednak ja to będę wołała dziecko jak tylko urodzę. Zresztą powiedziałam mężowi, że ma to bardzo pilnować jak ja nie będę mogła :)

Ostatnio jakaś gorsza forma mnie dopadła. Od 2,3 dni boli mnie spojenie przy chodzeniu a w nocy już było ok, to znów dopada mnie ból przy zmianie pozycji.

Natalia super, że malutką możesz trzymać już w ramionach. Byle tak dalej a niedługo będziecie w domciu. Trzymam za Was kciuki cały czas :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia po umyciu? Hm w szpitalu w którym mam zamiar rodzic tylko wycieraja zeby dziecko było w tej mazi jak najdłużej mylą chyba dopiero w 2 czy 3 dobie

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn. pewnie chodziło o wytarcie ubranie itp.. bynajmniej nie dostała zaraz po urodzeniu... tylko przypuszczam, że przez to znamię na pupie. Ale potem zostawili mamę tatę i maluszka samych w sali i dali im czas tylko dla siebie :)

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ