Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kochana spookjnie, ja mam tak samo. ostatni w dwa tyg + 3kg! teraz waga od 2 tyg w tym samym punkcie wiec norma się wyrównuje.sweetmalenka wrote:Nie możliwe bo jem bardzo mało. Nie czuje też się napuchnieta. Ja też kwas foliowy ciągle biorę plus prenalen. Ale dzisiaj dostałam już kwas foliowy NBA receptę.
-
Dobrze, że zareagowałaś i pojechałas. Najważniejsze, że wszystko okPaulettaa wrote:Dziewczyny ja wczoraj w nocy trafiłam do szpitala bo przestraszyłam się tą skracającą szyjką i zaczął boleć mnie brzuch . Czułam mocne kłucie jakby wbijanie szpilki ...
Dzisiaj jestem już po badaniu . Z dzieckiem wszystko dobrze , tętno w normie a szyjka 5.5cm ...
Lekarz mówił że nie możliwe jest żebym miała 2 dni temu 3.3cm i źle była zmierzona bo coś mogło przysłonąć albo sprzęt za słaby ..
Zastanawiam się nad zmianą lekarza prowadzącego ... dodatkowo taśma owodniowa okazała się być raczej krwiakiem ...
i że szyjka dobra
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️

-
sweetmalenka wrote:Dacie wiarę że w ciągu tygodnia przytylam 2 kg?;(
To pewnie woda. Obserwuj sie czy nie puchniesz i zważ sie za tydzien. Byc moze to tylko zatrzymanie wody i za tydzień będzie okStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Będzie pięknie!! Duuuużo uśmiechu na jutro i jak najlepszej pogodyAliskaa wrote:to już jutro, ten wielki dzień
dzięki dziewczyny za wsparcie. Jutro punkt 7.00 fryzjer...i pewnie dopiero odezwę się w poniedziałek.
Co do fotek to będzie fotograf, postaram się wrzucić coś jak będą zdjęcia gotowe
Najbardziej to się boję tego jak będzie w kościele...
a na błogosławieństwie rodziców to pewnie będę ryczeć...
boje się, że pierwszy taniec nie wyjdzie...
Stres mnie już zaczyna zjadać...
U mnie stres pojawił się rano jak miałam zjeść śniadanie - przełknęłam ledwo co pół bułki, potem spowiedź. Gdy byłam u fryzjera nie ogarniałam, że to mój dzień. Czułam się jak w jakimś amoku
potem ubieranie, a błogosławieństwo poszło na luzie.
Najgorszym momentem było dla mnie stanie z tatą przed wejściem kościoła ponieważ tak zaczęłam się trząść ze stresu, że tata nie był w stanie mnie uspokoić. W końcu dotarło do mnie co się dzieje... Przysięga spoko, śmialiśmy się oboje.
Co do pierwszego tańca, planowaliśmy go ze 2 miesiące a wyszedł naturalny przytulaniec
z układu w ostatniej chwili zrezygnowaliśmy.
Potem leci tak szybko, że nim się obejrzysz a jest po weselu
Trzymaj się i staraj nie stresować. -
Aliska powodzenia. Życzę wam udanej zabawy i jak najmniej stresu. Dla mnie kościół i błogosławieństwo to by luzik, największy stres to pierwszy taniec i impreza. Do dzis żałuję, że uległam (zamiast niej miał być wyjazd najbliższą rodzinką na kilka dni).
-
nick nieaktualnyJa od ostatniej wizyty czyli od wtorku kwasu foliowego nie biorę, jedynie przyjmuje witaminy prenatal duo i witaminę D3.
A co do porodu to mieszkam w małym mieście jest tu szpital i tu zamierzam rodzic. Moim lekarzem prowadzącym jest ordynator. Ma dużą wiedzę, pomaga wielu osobom i licze że się na nim nie zawiode
A jeżeli chodzi o ciuszki ostatnio odkryłam całkiem fajna/tanią stronę na fb dolce sonno - producent odzieży niemowlecej i ciążowej.
pippi lubi tę wiadomość
-
W Prenatalu też jest kwas foliowy.KaMiszka wrote:Ja od ostatniej wizyty czyli od wtorku kwasu foliowego nie biorę, jedynie przyjmuje witaminy prenatal duo i witaminę D3.
A co do porodu to mieszkam w małym mieście jest tu szpital i tu zamierzam rodzic. Moim lekarzem prowadzącym jest ordynator. Ma dużą wiedzę, pomaga wielu osobom i licze że się na nim nie zawiode
A jeżeli chodzi o ciuszki ostatnio odkryłam całkiem fajna/tanią stronę na fb dolce sonno - producent odzieży niemowlecej i ciążowej.
Spoglądnelam na dolce sonno - fajne i niedrogie

-
Witam serdecznie!
Jestem majową mamusią 2017,jeśli któraś z Was szuka firmowych ubranek w bardzo dobrym stanie to zapraszam do przejrzenia moich paczek ciuszków.
Wszystkie ciuszki kupione jako nowe, zadbane, bez dziur czy przetarć.
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/1Fxzl/
Pozdrawiam i życzę spokojnych ciąż i lekkich porodów
No i przede wszystkim zdrowych maluszków.

Jesli mnie widzisz, odezwiesz sie na priv?