X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Tika Autorytet

Wysłany: 18 marca, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po wizycie. Synek ma 3kg. Szyjka nadal długa, zamknięta, ale rozpulchniona. Co wizytę trochę krótsza.

Ktoś pytał o Aspargin. Ja mam odstawić w piątek, żeby skurcze się zaczęły pojawiać. Jednak jeśli skurcze łydek wrócą to brać tylko dawke na noc.

HolyFantasia lubi tę wiadomość

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤
    39t+4d synek ❤️
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii ja też mam cały czas przeczucie,że będzie szybciej,ale ja już we wtorek idę do szpitala.Dla mnie najważniejsze nie urodzić do jutra,bo muszę iść zarejestrować się do Zusu,urzędu pracy i jechać 50 km podpisać umowę na prąd 😝 potem niech się dzieje co chce 😃 już w piątek idę na ostatnie ktg i ostatnia wizytę u swojego lekarza.

Będę mieć ciecie na początku 38 tyg,przytyłam w sumie 10,5 kg brzuch mały,mała ok 2600 ale już jestem leniwcem polegającym na kanapie...ogarniam oczywiście zakupy dom i zajęcia pozalekcyjne dzieci,ale jestem już wykończona

preg.png
  • MartaS90 Znajoma

Wysłany: 18 marca, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, że powinnaś się oszczędzać teraz. Nie ma co szaleć tym bardziej, że to już taki tydzień.
    Mnie się już marzy to - https://domtenisa.pl/k/pilki-tenisowe/
    Wkrótce wracam do gry ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 19:01

• Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaS90 w domu dwójką dzieci,więc trzeba ich ogarniać,bo nie chce żeby czuli się pominięci przez pojawienie "nowego"dziecka,wiem że są duzi ale mimo wszystko,powiedziałam że mogę być trochę zdenerwowana,bo idę do szpitala,a teraz jeszcze mój mąż wyjechał w delegację na 2 dni.coprawda ok 150 km od domu,ale zawsze.Ściagnelam sobie mamę dla spokojnosci ducha 😃
    Musze jeszcze dopakować kilka rzeczy do walizki,ale jakoś zebrać się nie mogę

preg.png
  • Lamera Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    MartaS90 w domu dwójką dzieci,więc trzeba ich ogarniać,bo nie chce żeby czuli się pominięci przez pojawienie "nowego"dziecka,wiem że są duzi ale mimo wszystko,powiedziałam że mogę być trochę zdenerwowana,bo idę do szpitala,a teraz jeszcze mój mąż wyjechał w delegację na 2 dni.coprawda ok 150 km od domu,ale zawsze.Ściagnelam sobie mamę dla spokojnosci ducha 😃
    Musze jeszcze dopakować kilka rzeczy do walizki,ale jakoś zebrać się nie mogę

Rozumiem, że trudno "odsunąć" starsze dzieci, nie wiem w jakim wieku są twoje ale taka kolej rzeczy... na pewno będziemy musialy zaopiekować potrzeby starszaków ale siłą rzeczy, to potrzeby maluchów są teraz najważniejsze...

Ja już mam wszystko gotowe, co noc więcej skurczy, dzisiaj przed spaniem pogadam jeszcze z Małą. Jest mi coraz ciężej ale niech siedzi ile potrzebuje. Ale czuję, ze ma tam już naprawdę mało miejsca...

Trzymajmy się dzielnie wszystkie ❤

Tika, Monika33, HolyFantasia lubią tę wiadomość

Starania od 2017.
    Styczeń 2020- witamy nasze 2 córeczki

Kwiecień 2025- witamy naszą trzecią córeczkę

Jesteśmy w komplecie 👩‍🦰👧👶👧🙎
    👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tydzień temu na wizycie maluch ważył 3,3kg, kolejna wizyta 01.04 z KTG i doktor mówiła, że nie zanosi się na poród i raczej się zobaczymy. Pewnie chodziło o szyjkę. Od kilku dni czuję kłucie w szyjce lub pęcherzu? W trakcie rozpychania się malucha hmmm że aż jęknę, nie wiem jak to określić. 🙈

Tika lubi tę wiadomość

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 19 marca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:
    U nas tydzień temu na wizycie maluch ważył 3,3kg, kolejna wizyta 01.04 z KTG i doktor mówiła, że nie zanosi się na poród i raczej się zobaczymy. Pewnie chodziło o szyjkę. Od kilku dni czuję kłucie w szyjce lub pęcherzu? W trakcie rozpychania się malucha hmmm że aż jęknę, nie wiem jak to określić. 🙈
    Tak, ja też czuje coś podobnego w okolic pęcherza. Mało przyjemne 🫣

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 19 marca, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje,że moje ambitne dzisiejsze plany zrealizowane w całości,walizka dopakowana,mąż za 2 godz powinien być w domu 😃 tylko trochę zaczyna pobolewac mnie podbrzusze,nie wiem co to oznacza i czy coś zwiastuje,bo mimo 2 dzieci nie miałam żadnego skurczu czy bólu porodowego.

HolyFantasia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Madlen90 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za znowu mam takie odczucie jakby mlody mi się obijał od jednego talerza do drugiego talerza w miednicy. Raz z prawej raz z lewej czuje ucisk. Kompletnie nie wiem co o tym myśleć. Śmieje się ze zwiedza i szuka gdzie jest wyjście. No mój mlody duży się zapowiada bo 1.5 tygodnia temu wazyl mniej więcej 2800 kg...aż się boję czy dam radę go urodzić jak tak będzie mi rósł.

Poronienie 2020
    Endometrioza 1 stopnia, przewlekły stan zapalny.
    14.08 upragnione ⏸️

preg.png
  • Modra Autorytet

Wysłany: 19 marca, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wadze minus 1kg w porównaniu z wagą z przed ciąży. Teraz mam dużo energii i w końcu kończę wszystko ogarniać. Ale przy córce też nie narzekałam na końcówkę ciąży i mogłabym być dłużej inkubatorem ☺️ Mam nadzieję że Młody nie będzie się spieszył.

23.11.21 mamy Córke ❤️
    20.12.23 🩶👼
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 serduszko bije
    16.04.25 mamy Syna ❤️
  • Radość98 Koleżanka

Wysłany: 19 marca, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wkraczamy w 37 tydzień z wagą malucha 2550, a moją+10kg 🥳 maluch główką jest już bardzo nisko, długość szyjki mam na 1cm 😄

torby gotowe, herbata z liści malin wpisana w codzienne menu, masaże, rozciąganie i tryb "relaks" zostały włączone 🛀

Mamy przed sobą jeszcze ostatnie badania z krwi i zostało już tylko wyczekiwać na akcję 🫣

Tika, Monika33, Daisy___, Marta1988, bajkowadama lubią tę wiadomość

• Tika Autorytet

Wysłany: 19 marca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen90 wrote:
    Za znowu mam takie odczucie jakby mlody mi się obijał od jednego talerza do drugiego talerza w miednicy. Raz z prawej raz z lewej czuje ucisk. Kompletnie nie wiem co o tym myśleć. Śmieje się ze zwiedza i szuka gdzie jest wyjście. No mój mlody duży się zapowiada bo 1.5 tygodnia temu wazyl mniej więcej 2800 kg...aż się boję czy dam radę go urodzić jak tak będzie mi rósł.

Pociesze Cię bo nasz 3tyg temu był 2.5kg ale teraz zwolnił trochę na 3kg także jest nadzieja że damy radę. Lekarz mi powiedział że oscyluje w wagę max 3.8kg 🤣

Też mnie młody ciśnienie na pęcherz masakra, w dodatku mam ból w lewej pachwinie jak za dużo chodzę. Chociaż niech będą tego efekty i szyjka by się skracała 🫣

Madlen90 lubi tę wiadomość

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤
    39t+4d synek ❤️
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 19 marca, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radość98
    My wkraczamy w 37 tydzień z wagą malucha 2550, a moją+10kg 🥳 maluch główką jest już bardzo nisko, długość szyjki mam na 1cm 😄

torby gotowe, herbata z liści malin wpisana w codzienne menu, masaże, rozciąganie i tryb "relaks" zostały włączone 🛀

Mamy przed sobą jeszcze ostatnie badania z krwi i zostało już tylko wyczekiwać na akcję 🫣[/QUOTE]

A mi lekarz powiedział szyjka 3 cm a ja z tekstem czy nie za krótka 😂a dziś 37 tydzień skończony, córcia 2700-2800 . Ja leki odstawione od wczoraj i czuje większe skurcze przepowiadające, czuć że leki odstawione 😂 też główka bardzo nisko aż lekarzowi było ciężko zmierzyć obwód, kilka razy próbował i mówił że główka bardzo nisko i już ciężko na USG zrobić.

Tika, Daisy___, bajkowadama lubią tę wiadomość

• Daisy___ Autorytet

Wysłany: 19 marca, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Radość98

Mamy przed sobą jeszcze ostatnie badania z krwi i zostało już tylko wyczekiwać na akcję 🫣

A mi lekarz powiedział szyjka 3 cm a ja z tekstem czy nie za krótka 😂a dziś 37 tydzień skończony, córcia 2700-2800 . Ja leki odstawione od wczoraj i czuje większe skurcze przepowiadające, czuć że leki odstawione 😂 też główka bardzo nisko aż lekarzowi było ciężko zmierzyć obwód, kilka razy próbował i mówił że główka bardzo nisko i już ciężko na USG zrobić.[/QUOTE]

Monika33, skurcze nasilone po odstawieniu magnezu? Ja jestem mało skurczowa, ale mam nadzieję, że szyjka bez progesteronu będzie dojrzewać, a nie puści. Jutro mam wizytę i nie umiem się doczekać. Mam nadzieję, że szew trzyma i spełni swoje zadanie przez kolejne kilka dni, przepływy będą w normie, no i że zobaczę buzię dzidziusia <3 chwilowo mam dyskotekę w brzuchu z wypychaniem kończyn 😳

Monika33, Tika lubią tę wiadomość

preg.png
    👧 07.2022
  • Chmurka87 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hi dziewczyny! ja urodziłam w poniedziałek😊 Malutki jest piękny, jak żywa laleczka! ma 50cm, waży 3kg! mamy problemy z laktacją, standardowo, ale jakoś powoli idzie do przodu!
    pozdrowienia dla Was😘♥️ i powodzenia przy rozwiązaniu!!

Monika33, Marta1988, HolyFantasia, (:Ania:), Binia, Tika, LadyDaga, Daisy___, Radość98, Magii, bajkowadama, Madlen90, Emimalina, Soleil_, Adeline, Marcycha, Marcycha, krakowianka, EwK lubią tę wiadomość

listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
    sierpień 2023 poronienie 8tc
    styczeń 2024 puste jajo płodowe

decyzja o in virtro z KD
    maj 2024 histeroskopia OK
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
    30dpt mamy ❤️🤗
    9w3d: 2,56cm człowieka😁
    11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
    16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
    18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
    14.11 szpital, założony szew okrężny
    20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
    23w3d wszystko ok, 630g👶💙, serduszko 151ud/min
    27w1d wszystko ok, 1kg rozrabiaki👶, szyjka macicy 3cm
    29w3d synek 1,4kg, serduszko 137ud/min🥰
    30w 3 prenatalne, wszystko dobrze, 1,6kg synusia😊
    32w 3d ponad 2kg synka😉
    36w 4d 2,8kg synka
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 20 marca, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87 wrote:
    hi dziewczyny! ja urodziłam w poniedziałek😊 Malutki jest piękny, jak żywa laleczka! ma 50cm, waży 3kg! mamy problemy z laktacją, standardowo, ale jakoś powoli idzie do przodu!
    Serdecznie gratulacje.Sciskam Ciebie i małego💓

Chmurka87 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 20 marca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87

Gratulacje ♥️♥️ zdrówka dla maluszka 😘coraz mniej nas tutaj 😁

• Monika33 Ekspertka

Wysłany: 20 marca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___]Monika33, skurcze nasilone po odstawieniu magnezu? Ja jestem mało skurczowa, ale mam nadzieję, że szyjka bez progesteronu będzie dojrzewać, a nie puści. Jutro mam wizytę i nie umiem się doczekać. Mam nadzieję, że szew trzyma i spełni swoje zadanie przez kolejne kilka dni, przepływy będą w normie, no i że zobaczę buzię dzidziusia <3 chwilowo mam dyskotekę w brzuchu z wypychaniem kończyn 😳

Brałam aspargin 6 tabletek dziennie i progesteron dopochwowo od dwóch miesięcy i po odstawieniu bardziej mi spina brzuch. Jak brałam to było to rzadko a wieczorem to aż spać nie mogę bo tak mnie łapie co chwilę więc myślę że po odstawieniu tak mam😉🤔

• Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 20 marca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87 gratulacje!w którym tyg urodzony maluszek?

preg.png
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 20 marca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87 wrote:
    Gratulację Chmurko, pomyślności dla Was🥰🥰🥳

preg.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ