Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Magii wrote:Dziewczyny, całą noc nie mogłam spać bo co chwilę dretwialy mi obie ręce. Niezależnie od pozycji. I jednocześnie dłonie przy tym bardzo bolą.
Mam wrażenie że od kręgosłupa. Myślicie że da się coś z tym zrobić? Miała tak któraś?
A magnes bierzesz?mi pomaga na drętwienie rąk i odkąd biorę to nie mam też skurczy łydek w nocy.
Z tym spaniem u mnie też jest tragedia....co 1,5-2 godz muszę siku i jeszcze potrafię nie spać od 3 już do rana i tylko mała drzemka ok 15-30 min w ciągu dnia jeśli jest czas....
-
Magii wrote:Dziewczyny, całą noc nie mogłam spać bo co chwilę dretwialy mi obie ręce. Niezależnie od pozycji. I jednocześnie dłonie przy tym bardzo bolą.
Mam wrażenie że od kręgosłupa. Myślicie że da się coś z tym zrobić? Miała tak któraś?
Hej, ja tak mam
Dretwienie nog i rak, dochodzi tez mrowienie. Polozna mowila, ze przez to, ze dziecko uciska nerwy. Podobno jest to normalne na koncowce. Generalnie nic z tym nie robie, staram sie tylko czesciej zmieniac pozycje -
Możesz iść do fizjoterapeuty i ci przemasuje barki i ręce.
palce ci drętwieją od kciuka do połowy palca serdecznego czy cała ręka? ja poprzednio zaniedbałam i przez 6 miesięcy nie miałam czucia w palcach bo mi się cieśni nadgarstków zrobiły, a wystarczy pójść do fizjoterapeuty ze 2-3 razy. -
Magii wrote:Cała dłoń a w prawej mi promieniuje do łokcia aż. Magnez biorę, ale lekarka powiedziała żeby powoli odstawiać przed porodem.
Moze faktycznie zglosze się do fizjo...
to jak cała to nie cieśń 🤗
ale fizjo i tak może ci pomóc, ja bym poszła póki jest możliwość ☺️Magii lubi tę wiadomość
-
Odezwę się po długiej nieobecności. Podczytuje Was regularnie. W poniedziałek mam wizytę. A tak to na poprzedniej nic nie zwiastowało żeby Młody szykował się do wyjścia. Dużo przeziębień za mną. Po ostatnim nabawiłam się neuralgii międzyżebrowej. Fantastyczna fizjoterapeutka postawiła mnie na nogi. Teraz tejpujemy brzuch i jest ogromna ulga. Od poniedziałku zaczynam rolowanie krocza i szykuje się powoli do porodu, mam nadzieję że SN bo ja mam jakiś lęk przed cesarką.
Jeszcze jesteśmy nieogarnieci. Powoli kończymy pranie ciuszkow. Jeszcze dokończyć przemeblowanie nam zostało. Cała wyprawka właściwie kupiona. Brakuje chusty. Ale czekam na spotkanie z doradczynią i wtedy kupimy.
Trzymam za nas wszystkie kciuki ☺️Daisy___, HolyFantasia, (:Ania:), bajkowadama lubią tę wiadomość
23.11.21 mamy Córke ❤️
20.12.23 🩶👼
06.24 początek starań o rodzeństwo
06.08.24 ⏸️
Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
28.08.24 serduszko bije
16.04.25 mamy Syna ❤️ -
Daisy___ wrote:Mój maluszek jest chyba dość nisko w kanale, bo zaczynam chodzić jak kaczuszka i czuję ucisk + trochę luzu przy żebrach 😅 jak Wasze odczucia?
U mnie brzuch już z 3 tygodnie temu opadł, na USG głowka też bardzo nisko ale chodzę normalnie, raz na jakiś czas Młoda poboksuje mi pęcherz, to faktucznie jest bardzo nieprzyjemnie. Jak czujesz ucisk na dół brzucha to pozycja kolankowo łokciowa (ile dasz radę, przynajmniej kilka minut) daje duuużo ulgi i rozluźnia też więzadło... chyba krzyżowo-maciczne? Co sprzyja centalizacji szyjkija już teraz codziennie przed spaniem ląduje na kilka minut z pupą w górze bo bardzo pomaga...
Starania od 2017.
Styczeń 2020- witamy nasze 2 córeczki
Kwiecień 2025- witamy naszą trzecią córeczkę
Jesteśmy w komplecie 👩🦰👧👶👧🙎
👩🦰 34 lata 👨 37 lat -
Lamera wrote:U mnie brzuch już z 3 tygodnie temu opadł, na USG głowka też bardzo nisko ale chodzę normalnie, raz na jakiś czas Młoda poboksuje mi pęcherz, to faktucznie jest bardzo nieprzyjemnie. Jak czujesz ucisk na dół brzucha to pozycja kolankowo łokciowa (ile dasz radę, przynajmniej kilka minut) daje duuużo ulgi i rozluźnia też więzadło... chyba krzyżowo-maciczne? Co sprzyja centalizacji szyjki
ja już teraz codziennie przed spaniem ląduje na kilka minut z pupą w górze bo bardzo pomaga...
Przez moją niewydolność boję się centralizacji szyjki, chyba zacznę ćwiczyć w 36x6 po zdjęciu szwu 😂 wizualnie brzuch jest wysoko, ale po wstaniu z łóżka idę tip topami. Ja mam w brzuchu piłkarza, wiec od kilku tygodni czuję potrzebę pójścia do toalety tak raz na godzinę, bo mój pęcherz jest tak okopany... w nocy chodzę normalnie, raz czy dwa, wyniki moczu też są dobre, no więc znowu trafił mi się brzuszkowy łobuz.
-
Modra wrote:Odezwę się po długiej nieobecności. Podczytuje Was regularnie. W poniedziałek mam wizytę. A tak to na poprzedniej nic nie zwiastowało żeby Młody szykował się do wyjścia. Dużo przeziębień za mną. Po ostatnim nabawiłam się neuralgii międzyżebrowej. Fantastyczna fizjoterapeutka postawiła mnie na nogi. Teraz tejpujemy brzuch i jest ogromna ulga. Od poniedziałku zaczynam rolowanie krocza i szykuje się powoli do porodu, mam nadzieję że SN bo ja mam jakiś lęk przed cesarką.
Jeszcze jesteśmy nieogarnieci. Powoli kończymy pranie ciuszkow. Jeszcze dokończyć przemeblowanie nam zostało. Cała wyprawka właściwie kupiona. Brakuje chusty. Ale czekam na spotkanie z doradczynią i wtedy kupimy.
Trzymam za nas wszystkie kciuki ☺️
Też planuję się w końcu zabrać za masaż krocza + bardziej regularne ćwiczenia do porodu z YT. 💪
Wczoraj zamówiliśmy fotelik Cybex Cloud G z bazą obrotową i w sumie została nam już tylko wanienka, reszta już przygotowana, torby do szpitala spakowane. 😊
Co do chusty to ja planuję kupić LennyLamb Hybrid - chustonosidło. Kojarzy któraś z Was? Niestety nie znam żadnych opinii z życia wziętych ale podoba mi się zamysł, a na chustę nie będę miała cierpliwości. Chcę tego używać nie tylko do noszenia długiego, ale też na chwilę żeby zejść po schodach z małym i odłożyć do wózka i z powrotem na gore po spacerze (II piętro bez windy) więc więcej bym czasu straciła na motanie tej chusty za każdym razem niż na samo zejście na parter, które trwa 15 sekund 🙃
@Magii
A Magnez należy odstawić przed porodem? Nie wiedziałam o tym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 06:42
Modra lubi tę wiadomość
♀️ '93 (31 lat)
AMH 2.61
wyniki w normie
♂️ '89 (35 lat)
bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
genetyka ok👍
03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
- wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
zarodki 5 doba: ❄❄❄
07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
7 dpt - beta 3,4 mlU
9 dpt - beta 13,6 mlU
12 dpt - beta 54,4 mlU
14 dpt - beta 161,7 mlU
20 dpt - beta 1490 mlU
26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
21+3 II USG prenatalne: 380 g, wszystko w normie 🤗
31+4 III USG prenatalne: 1625 g
34+5 2360 g
37+0 2900 g
39+0 3260 g
-
HolyFantasia wrote:Też planuję się w końcu zabrać za masaż krocza + bardziej regularne ćwiczenia do porodu z YT. 💪
Wczoraj zamówiliśmy fotelik Cybex Cloud G z bazą obrotową i w sumie została nam już tylko wanienka, reszta już przygotowana, torby do szpitala spakowane. 😊
Co do chusty to ja planuję kupić LennyLamb Hybrid - chustonosidło. Kojarzy któraś z Was? Niestety nie znam żadnych opinii z życia wziętych ale podoba mi się zamysł, a na chustę nie będę miała cierpliwości. Chcę tego używać nie tylko do noszenia długiego, ale też na chwilę żeby zejść po schodach z małym i odłożyć do wózka i z powrotem na gore po spacerze (II piętro bez windy) więc więcej bym czasu straciła na motanie tej chusty za każdym razem niż na samo zejście na parter, które trwa 15 sekund 🙃
@Magii
A Magnez należy odstawić przed porodem? Nie wiedziałam o tym.HolyFantasia lubi tę wiadomość
-
katpawl wrote:U mnie byla baardzo spokojna. Ciagle ja zaczepialam, bo balam się, ze cos nie tak. Teraz przy prawie 37 nadrabia ruchliwosc i dosc intensywnie sie rozpycha
anka013 lubi tę wiadomość
-
Marthepl wrote:Czy Wasze dzieciaczki w ok 35 tc są bardziej spokojne czy ruchliwe?
U mnie zależy od pory dnia. Ranem i w nocy spokojniej. Ale za dnia i do wieczora to kopnięcia i wiercenie dość energiczne.Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc