X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, całą noc nie mogłam spać bo co chwilę dretwialy mi obie ręce. Niezależnie od pozycji. I jednocześnie dłonie przy tym bardzo bolą.
    Mam wrażenie że od kręgosłupa. Myślicie że da się coś z tym zrobić? Miała tak któraś?

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    Dziewczyny, całą noc nie mogłam spać bo co chwilę dretwialy mi obie ręce. Niezależnie od pozycji. I jednocześnie dłonie przy tym bardzo bolą.
    Mam wrażenie że od kręgosłupa. Myślicie że da się coś z tym zrobić? Miała tak któraś?

A magnes bierzesz?mi pomaga na drętwienie rąk i odkąd biorę to nie mam też skurczy łydek w nocy.

Z tym spaniem u mnie też jest tragedia....co 1,5-2 godz muszę siku i jeszcze potrafię nie spać od 3 już do rana i tylko mała drzemka ok 15-30 min w ciągu dnia jeśli jest czas....

preg.png
  • katpawl Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:

Hej, ja tak mam :)
    Dretwienie nog i rak, dochodzi tez mrowienie. Polozna mowila, ze przez to, ze dziecko uciska nerwy. Podobno jest to normalne na koncowce. Generalnie nic z tym nie robie, staram sie tylko czesciej zmieniac pozycje

• Binia Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:

Możesz iść do fizjoterapeuty i ci przemasuje barki i ręce.
    palce ci drętwieją od kciuka do połowy palca serdecznego czy cała ręka? ja poprzednio zaniedbałam i przez 6 miesięcy nie miałam czucia w palcach bo mi się cieśni nadgarstków zrobiły, a wystarczy pójść do fizjoterapeuty ze 2-3 razy.

👧 11.2023

preg.png
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała dłoń a w prawej mi promieniuje do łokcia aż. Magnez biorę, ale lekarka powiedziała żeby powoli odstawiać przed porodem.
    Moze faktycznie zglosze się do fizjo...

preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    Cała dłoń a w prawej mi promieniuje do łokcia aż. Magnez biorę, ale lekarka powiedziała żeby powoli odstawiać przed porodem.
    Moze faktycznie zglosze się do fizjo...

to jak cała to nie cieśń 🤗
    ale fizjo i tak może ci pomóc, ja bym poszła póki jest możliwość ☺️

Magii lubi tę wiadomość

👧 11.2023

preg.png
  • Modra Autorytet

Wysłany: 15 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odezwę się po długiej nieobecności. Podczytuje Was regularnie. W poniedziałek mam wizytę. A tak to na poprzedniej nic nie zwiastowało żeby Młody szykował się do wyjścia. Dużo przeziębień za mną. Po ostatnim nabawiłam się neuralgii międzyżebrowej. Fantastyczna fizjoterapeutka postawiła mnie na nogi. Teraz tejpujemy brzuch i jest ogromna ulga. Od poniedziałku zaczynam rolowanie krocza i szykuje się powoli do porodu, mam nadzieję że SN bo ja mam jakiś lęk przed cesarką.
    Jeszcze jesteśmy nieogarnieci. Powoli kończymy pranie ciuszkow. Jeszcze dokończyć przemeblowanie nam zostało. Cała wyprawka właściwie kupiona. Brakuje chusty. Ale czekam na spotkanie z doradczynią i wtedy kupimy.
    Trzymam za nas wszystkie kciuki ☺️

Daisy___, HolyFantasia, (:Ania:), bajkowadama lubią tę wiadomość

23.11.21 mamy Córke ❤️
    20.12.23 🩶👼
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 serduszko bije
    16.04.25 mamy Syna ❤️
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 15 marca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek jest chyba dość nisko w kanale, bo zaczynam chodzić jak kaczuszka i czuję ucisk + trochę luzu przy żebrach 😅 jak Wasze odczucia?

preg.png
    👧 07.2022
  • Lamera Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Mój maluszek jest chyba dość nisko w kanale, bo zaczynam chodzić jak kaczuszka i czuję ucisk + trochę luzu przy żebrach 😅 jak Wasze odczucia?

U mnie brzuch już z 3 tygodnie temu opadł, na USG głowka też bardzo nisko ale chodzę normalnie, raz na jakiś czas Młoda poboksuje mi pęcherz, to faktucznie jest bardzo nieprzyjemnie. Jak czujesz ucisk na dół brzucha to pozycja kolankowo łokciowa (ile dasz radę, przynajmniej kilka minut) daje duuużo ulgi i rozluźnia też więzadło... chyba krzyżowo-maciczne? Co sprzyja centalizacji szyjki :) ja już teraz codziennie przed spaniem ląduje na kilka minut z pupą w górze bo bardzo pomaga...

Starania od 2017.
    Styczeń 2020- witamy nasze 2 córeczki

Kwiecień 2025- witamy naszą trzecią córeczkę

Jesteśmy w komplecie 👩‍🦰👧👶👧🙎
    👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 15 marca, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamera wrote:
    U mnie brzuch już z 3 tygodnie temu opadł, na USG głowka też bardzo nisko ale chodzę normalnie, raz na jakiś czas Młoda poboksuje mi pęcherz, to faktucznie jest bardzo nieprzyjemnie. Jak czujesz ucisk na dół brzucha to pozycja kolankowo łokciowa (ile dasz radę, przynajmniej kilka minut) daje duuużo ulgi i rozluźnia też więzadło... chyba krzyżowo-maciczne? Co sprzyja centalizacji szyjki :) ja już teraz codziennie przed spaniem ląduje na kilka minut z pupą w górze bo bardzo pomaga...

Przez moją niewydolność boję się centralizacji szyjki, chyba zacznę ćwiczyć w 36x6 po zdjęciu szwu 😂 wizualnie brzuch jest wysoko, ale po wstaniu z łóżka idę tip topami. Ja mam w brzuchu piłkarza, wiec od kilku tygodni czuję potrzebę pójścia do toalety tak raz na godzinę, bo mój pęcherz jest tak okopany... w nocy chodzę normalnie, raz czy dwa, wyniki moczu też są dobre, no więc znowu trafił mi się brzuszkowy łobuz.

preg.png
    👧 07.2022
  • HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 16 marca, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modra wrote:
    Odezwę się po długiej nieobecności. Podczytuje Was regularnie. W poniedziałek mam wizytę. A tak to na poprzedniej nic nie zwiastowało żeby Młody szykował się do wyjścia. Dużo przeziębień za mną. Po ostatnim nabawiłam się neuralgii międzyżebrowej. Fantastyczna fizjoterapeutka postawiła mnie na nogi. Teraz tejpujemy brzuch i jest ogromna ulga. Od poniedziałku zaczynam rolowanie krocza i szykuje się powoli do porodu, mam nadzieję że SN bo ja mam jakiś lęk przed cesarką.
    Jeszcze jesteśmy nieogarnieci. Powoli kończymy pranie ciuszkow. Jeszcze dokończyć przemeblowanie nam zostało. Cała wyprawka właściwie kupiona. Brakuje chusty. Ale czekam na spotkanie z doradczynią i wtedy kupimy.
    Trzymam za nas wszystkie kciuki ☺️

Też planuję się w końcu zabrać za masaż krocza + bardziej regularne ćwiczenia do porodu z YT. 💪

Wczoraj zamówiliśmy fotelik Cybex Cloud G z bazą obrotową i w sumie została nam już tylko wanienka, reszta już przygotowana, torby do szpitala spakowane. 😊

Co do chusty to ja planuję kupić LennyLamb Hybrid - chustonosidło. Kojarzy któraś z Was? Niestety nie znam żadnych opinii z życia wziętych ale podoba mi się zamysł, a na chustę nie będę miała cierpliwości. Chcę tego używać nie tylko do noszenia długiego, ale też na chwilę żeby zejść po schodach z małym i odłożyć do wózka i z powrotem na gore po spacerze (II piętro bez windy) więc więcej bym czasu straciła na motanie tej chusty za każdym razem niż na samo zejście na parter, które trwa 15 sekund 🙃

@Magii
    A Magnez należy odstawić przed porodem? Nie wiedziałam o tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 06:42

Modra lubi tę wiadomość

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
    21+3 II USG prenatalne: 380 g, wszystko w normie 🤗
    31+4 III USG prenatalne: 1625 g
    34+5 2360 g
    37+0 2900 g
    39+0 3260 g

preg.png
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HolyFantasia wrote:
    Też planuję się w końcu zabrać za masaż krocza + bardziej regularne ćwiczenia do porodu z YT. 💪

Wczoraj zamówiliśmy fotelik Cybex Cloud G z bazą obrotową i w sumie została nam już tylko wanienka, reszta już przygotowana, torby do szpitala spakowane. 😊

Co do chusty to ja planuję kupić LennyLamb Hybrid - chustonosidło. Kojarzy któraś z Was? Niestety nie znam żadnych opinii z życia wziętych ale podoba mi się zamysł, a na chustę nie będę miała cierpliwości. Chcę tego używać nie tylko do noszenia długiego, ale też na chwilę żeby zejść po schodach z małym i odłożyć do wózka i z powrotem na gore po spacerze (II piętro bez windy) więc więcej bym czasu straciła na motanie tej chusty za każdym razem niż na samo zejście na parter, które trwa 15 sekund 🙃

@Magii
    A Magnez należy odstawić przed porodem? Nie wiedziałam o tym.
    Z tego co ja zrozumialam od lekarza to magnez zapobiega skurczom macicy, a już po 37 tyg nie powinno nam na tym zależeć, bo jakoś musimy urodzić xd

HolyFantasia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marthepl Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieciaczki w ok 35 tc są bardziej spokojne czy ruchliwe?

• katpawl Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marthepl wrote:

U mnie byla baardzo spokojna. Ciagle ja zaczepialam, bo balam się, ze cos nie tak. Teraz przy prawie 37 nadrabia ruchliwosc i dosc intensywnie sie rozpycha

• Marthepl Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katpawl wrote:
    U mnie byla baardzo spokojna. Ciagle ja zaczepialam, bo balam się, ze cos nie tak. Teraz przy prawie 37 nadrabia ruchliwosc i dosc intensywnie sie rozpycha
    No właśnie u mnie w ciągu dnia też, rano i wieczorem trochę bardziej. Co prawda na ktg mi się sporo ruchów pisało ale jeszcze tydzień temu mala szalała

anka013 lubi tę wiadomość

• Daisy___ Autorytet

Wysłany: 16 marca, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marthepl wrote:

Bardziej ruchliwe, choć i tak był już bardzo aktywny, czuję rozpychanie cały dzień.

preg.png
    👧 07.2022
  • Tika Autorytet

Wysłany: 16 marca, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marthepl wrote:

U mnie zależy od pory dnia. Ranem i w nocy spokojniej. Ale za dnia i do wieczora to kopnięcia i wiercenie dość energiczne.

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤
    39t+4d synek ❤️
  • Modra Autorytet

Wysłany: 16 marca, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Myślicie o znieczuleniu zewnatrzoponowym?

23.11.21 mamy Córke ❤️
    20.12.23 🩶👼
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 serduszko bije
    16.04.25 mamy Syna ❤️
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modra wrote:
    Hej. Myślicie o znieczuleniu zewnatrzoponowym?
    Ja nie wykluczam. Zobaczymy jak będzie, nastawiam się na oddech i masaż wodny, ale nie twierdzę że będę taka twarda i może poproszę o to znieczulenie 😁

Modra, Marta 40 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie tym bardziej po moim 22 godzinnym porodzie

preg.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ