X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Lamera Ekspertka

Wysłany: 11 marca, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie kontrola w czwartek, jeszcze trochę i będzie ciąża donoszona 😍. Mała szaleje i nie daje spać, ja znowu spadek energii i głównie poleguję do południa żeby popołudniu móc nadążyć nad moimi energetycznymi dziewczynkami :) na szczęście dla najmłodszej chyba już wszystko przygotowane więc tylko dokupić jakieś energetyczne przekąski i oglądam jeszcze raz te filmiki z kursu Izy Dembińskiej które zapisałam sobie "do powtórki przed".
    Nie wierzę, że to już niedługo się zobaczymy z Malutką 🤩

Tika lubi tę wiadomość

Starania od 2017.
    Styczeń 2020- witamy nasze 2 córeczki

Kwiecień 2025- witamy naszą trzecią córeczkę

Jesteśmy w komplecie 👩‍🦰👧👶👧🙎
    👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 11 marca, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po kolejnej wizycie,mała przybrała 35+2 waga ok 2300.Lekarz określił,że dziecko małe i zapowiada się na 2900.Dostalam też skierowanie na cesarkę,jutro będę dalej działać z nim co i kiedy bo już bym chciała wiedzieć.

Najważniejsze,że przybiera na wadze.Kamien spadł mi z serca.

Ja właśnie od wczoraj mam energię chyba z kosmosu,ułożyłam zaległe pranie,pościel zmieniona,byłam jeszcze w miejscowym lumpie i zakupiłam kilka pajaców na rozm 50,żeby mała miała co założyć i nie tonęła we wszystkim 😝no i chyba najważniejsze mamy imię dla naszej królewny!Moim synom się nie podoba,ale zdecydowaliśmy się na imię Gabrysia 😃

A wy dzi wyczyny w szpitalu jak się trzymacie?

Binia, HolyFantasia, (:Ania:), Tika, Marcycha lubią tę wiadomość

preg.png
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 11 marca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Ja właśnie po kolejnej wizycie,mała przybrała 35+2 waga ok 2300.Lekarz określił,że dziecko małe i zapowiada się na 2900.Dostalam też skierowanie na cesarkę,jutro będę dalej działać z nim co i kiedy bo już bym chciała wiedzieć.

Najważniejsze,że przybiera na wadze.Kamien spadł mi z serca.

Ja właśnie od wczoraj mam energię chyba z kosmosu,ułożyłam zaległe pranie,pościel zmieniona,byłam jeszcze w miejscowym lumpie i zakupiłam kilka pajaców na rozm 50,żeby mała miała co założyć i nie tonęła we wszystkim 😝no i chyba najważniejsze mamy imię dla naszej królewny!Moim synom się nie podoba,ale zdecydowaliśmy się na imię Gabrysia 😃

A wy dzi wyczyny w szpitalu jak się trzymacie?
    Gabrysia piękne imię ☺️
    Zazdroszczę tej energii, ja od jakiegoś tygodnia jak więcej pochodzę albo nawet postoje to potwornie bolą mnie stopy i są spuchnięte. Wiec muszę wtedy poleżeć trochę z nogami w górze. Wszystkie rzeczy, które mam do ogarnięcia staram się zaplanować po kilka na każdy dzień 🫣😪

preg.png
  • Danana Znajoma

Wysłany: 11 marca, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ wrote:
    Danana, super wieści ❤️ nie spotkałam się z tym vacuum, Ty mieszkasz w PL?

Nie ja mieszkam w Irlandii 😊 vacuum jest po to żeby nie było infekcji i to jest metoda bezszwowa. Dziś mi ściągnęła to pielęgniarka i bardzo ładnie wygląda cięcie 😊

Soleil_ lubi tę wiadomość

• An_veherzhynska Koleżanka

Wysłany: 12 marca, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie,

Nazywam się Anastasiia Veherzhynska, jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Łódzkim. Prowadzę badanie do pracy magisterskiej dotyczące związku między ciążą a postrzeganiem, obrazem ciała a zachowaniami żywieniowymi. Procedura badania obejmuje wypełnienie kilku wystandaryzowanych kwestionariuszy oraz ankiety socjodemograficznej.

Badanie skierowane jest do wszystkich kobiet w wieku od 18 do 35 lat, które są w trakcie pierwszej ciąży lub są po urodzeniu pierwszego dziecka.

Badanie jest w pełni anonimowe i wypełnienie zajmuje około 15 minut. Można w każdej chwili przerwać badanie bez podawania przyczyny oraz przesyłania odpowiedzi.

W badaniu pojawiają się pytania dotyczące samooceny, obrazu ciała oraz zachowań żywieniowych. Jeśli te tematy mogą być dla Ciebie trudne, proszę o ostrożność przy przystępowaniu do badania. Proszę pamiętać, że w każdej chwili można przerwać wypełnianie ankiety bez podawania przyczyny.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7xpEYw7al0O7fvnUcF6WO6g9kvHPfiRDu1ScohJPJo5UMkc2UERHRUtRUEhYUUI2SFgyTUVHSjBPVy4u

W razie pytań lub uwag proszę o kontakt na adres mailowy - [email protected]

Z wyrazami szacunku,
    Anastasiia Veherzhynska

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 12 marca, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się Gabriela podoba, a bracia na 100% się przyzwyczają i za jakiś czas nie będą w stanie wyobrazić sobie, że miałaby mieć inaczej na imię 😄
    U nas chyba też już bliżej niż dalej do wyboru imienia, ale póki to nie zostanie gdzieś odnotowane, albo Mój tego oficjalnie nie przyklepie, to nie uwierzę 😅 Póki co ze trzy razy powiedział do brzucha w tym imieniu, ale inne wcześniej też bywały, więc wszystko się może zdarzyć, a propozycja wyszła ode mnie.

Wczoraj na wizycie gin. przepisała mi żelazo i to konkret dawkę 80 mg. Myślałam, że jednak się obejdzie, bo biorę laktoferynę i 20 mg żelaza mam w swoim suplu dla mam, ale ta ferrytyna faktycznie mi zjechała, a erytrocyty 3,62 (min. 3,93) hemoglobina 11,7 (min.12), hematokryt 34,1 (min. 37). Jak trzeba to trzeba, raz żeby małej nie zabrakło, a dwa żeby po ciąży wszystkie włosy nie wypadły 🫣

Na samą wizytę nie miałam wyników moczu i okazuje się, że mam glukozę. Czy któraś z Was też miała, wiecie czy coś z tym robić?

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 12 marca, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj młody ważył 3303g, wszystko prawidłowo ☺️
    Przepływy ok, patrząc na szyjkę jeszcze się nie szykuję na poród, wizyta kolejna za 3 tyg z KTG

(:Ania:), Tika, Marcycha lubią tę wiadomość

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 12 marca, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha ja też czekam z zamówieniem tego sznurka do smoczka i kokardki do wózka aż imię się uprawomocni 😝 bo mi podoba się wiele ale mój mąż co chwila miał zastrzeżenia,niby teraz już zatwierdzone,ale jeszcze chwila czasu została.

Jutro jadę do szpitala na umówienie terminu cesarki.

preg.png
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 12 marca, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja po raz kolejny jak zrobiłam posiew moczu to wychodzi że jest źle pobrana próbka. Już nie wiem co robię nie tak...
    Myje się pod prysznicem, wycieram ręcznikiem papierowym jednorazowym, środkowy strumień... A I tak dostaje 'material niediagnostyczny '

preg.png
  • Martiiii Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Mnie też się Gabriela podoba, a bracia na 100% się przyzwyczają i za jakiś czas nie będą w stanie wyobrazić sobie, że miałaby mieć inaczej na imię 😄
    U nas chyba też już bliżej niż dalej do wyboru imienia, ale póki to nie zostanie gdzieś odnotowane, albo Mój tego oficjalnie nie przyklepie, to nie uwierzę 😅 Póki co ze trzy razy powiedział do brzucha w tym imieniu, ale inne wcześniej też bywały, więc wszystko się może zdarzyć, a propozycja wyszła ode mnie.

Wczoraj na wizycie gin. przepisała mi żelazo i to konkret dawkę 80 mg. Myślałam, że jednak się obejdzie, bo biorę laktoferynę i 20 mg żelaza mam w swoim suplu dla mam, ale ta ferrytyna faktycznie mi zjechała, a erytrocyty 3,62 (min. 3,93) hemoglobina 11,7 (min.12), hematokryt 34,1 (min. 37). Jak trzeba to trzeba, raz żeby małej nie zabrakło, a dwa żeby po ciąży wszystkie włosy nie wypadły 🫣

Na samą wizytę nie miałam wyników moczu i okazuje się, że mam glukozę. Czy któraś z Was też miała, wiecie czy coś z tym robić?

A jaką miałaś wartość? Ja też miałam chyba 100mg/dl i lekarz powiedział że to fizjologiczne, na następnym badaniu już nie było ☺️ a teraz tak patrzę że to było dokładnie w tym samym tygodniu w którym jesteś teraz :) tylko raz i więcej się nie powtórzyło.

age.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    Eh ja po raz kolejny jak zrobiłam posiew moczu to wychodzi że jest źle pobrana próbka. Już nie wiem co robię nie tak...
    Myje się pod prysznicem, wycieram ręcznikiem papierowym jednorazowym, środkowy strumień... A I tak dostaje 'material niediagnostyczny '

wsadź sobie tampona albo gazik jałowy 🤗

Magii lubi tę wiadomość

👧 11.2023

preg.png
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 12 marca, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binia wrote:
    wsadź sobie tampona albo gazik jałowy 🤗
    O tym nie pomyślałam! Spróbuję, dzięki ☺️

Binia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przepraszam że wbijam z wątku czerwcowego. Ale jeśli któraś jest z Poznania lub bliskich okolic i nie załapie się na darmowe szczepienie p/rsv która ma wejść od kwietnia to chętnie pomogę, mam do "oddania " swoją która miała czekać do maja. Szczegóły na priv ;)

Marcycha lubi tę wiadomość

• Chmurka87 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie melduje z decyzją o cesarce na poniedziałek! połamała mnie rwa kulszowa tak że od paru dni jestem w szpitalu i z dnia na dzień gorzej🙄 już chodze o kulach, ledwie sie ruszam, młody wstawił sie głęboko w kanał rodny i trzyma tylko na szwie szyjki macicy, więc nie chcą mnie dłużej męczyć! a leki to tylko paracetamol moge to wiecie jak jest😬
    ale udało mi sie donosić ciąże, w poniedziałek będzie 37+3😁 mam nadzieje że pójdzie sprawnie i bez powikłań!🍀

(:Ania:), Binia, Emimalina, Marta1988, Daisy___, Tika, Magii, Kasiula09, Soleil_, Danana, krakowianka lubią tę wiadomość

listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
    sierpień 2023 poronienie 8tc
    styczeń 2024 puste jajo płodowe

decyzja o in virtro z KD
    maj 2024 histeroskopia OK
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
    30dpt mamy ❤️🤗
    9w3d: 2,56cm człowieka😁
    11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
    16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
    18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
    14.11 szpital, założony szew okrężny
    20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
    23w3d wszystko ok, 630g👶💙, serduszko 151ud/min
    27w1d wszystko ok, 1kg rozrabiaki👶, szyjka macicy 3cm
    29w3d synek 1,4kg, serduszko 137ud/min🥰
    30w 3 prenatalne, wszystko dobrze, 1,6kg synusia😊
    32w 3d ponad 2kg synka😉
    36w 4d 2,8kg synka
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87 wrote:
    Ja sie melduje z decyzją o cesarce na poniedziałek! połamała mnie rwa kulszowa tak że od paru dni jestem w szpitalu i z dnia na dzień gorzej🙄 już chodze o kulach, ledwie sie ruszam, młody wstawił sie głęboko w kanał rodny i trzyma tylko na szwie szyjki macicy, więc nie chcą mnie dłużej męczyć! a leki to tylko paracetamol moge to wiecie jak jest😬
    ale udało mi sie donosić ciąże, w poniedziałek będzie 37+3😁 mam nadzieje że pójdzie sprawnie i bez powikłań!🍀
    Super, trzymam kciuki🥰

Chmurka87 lubi tę wiadomość

preg.png
  • sanda Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia ;-) Trochę podpowiedzi znajdziesz tutaj - https://suknie-wesele.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 12:41

• Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87 wrote:
    Super 💓Trzymam kciuki

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,moja córcia będzie jednak marcowa,data CC ustalona na 28 marca.W szpitalu mam się pojawić dopiero we wtorek 25,więc ogarne jeszcze alergologa z młodym w poniedziałek 😝Cieszę się bardzo,bo nie muszę leżeć tych 6 dni w szpitalu a tylko w sumie 2 więcej bo normalnie bym szła w czwartek.

Ogólnie w szpitalu spędziłam ponad 1,5 godz.ale jestem zadowolona,lekarz miły,położne też super i za 2 tyg będę widzieć się z naszą królewna.

Tika, Daisy___, Binia, Chmurka87, (:Ania:), Danana, Marcycha, bajkowadama lubią tę wiadomość

preg.png
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87 wrote:
    Jeju z jednej strony zazdroszczę bo już się nie mogę doczekać aż przytulę tego swojego bobaska.
    A z drugiej jak o tym myślę to nie wiem czy jestem psychicznie gotowa 😅

preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj usłyszałam, że do 37tc nie dotrzymam raczej, bo ujście otwarte, palec przepuszcza. jak się nie będę forsować to tydzień dam radę wytrzymać,
    ale dłużej to już tak nie bardzo.

Pierwsza córka 36+1 też 🥰 siedzę jak na szpilkach

👧 11.2023

preg.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ