X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • katpawl Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii: mi lekarz zapytany o puchniecie powiedzial, ze ''kiedys trzeba w ciazy zaczac'' xd

Marcycha: obawiam sie, ze obnizenie temperatury niewiele daje. Jestem osoba, ktora ma ciagle okna pootwierane przez caly rok i nie grzeje (lubie zimno), a i tak puchne.. Spaceruje, pije wode, zaganiam meza do masowania stóp i niewiele pomaga.. Choc mam taki kremik do stóp chlodzacy z yopa i musze powiedziec, ze pewna ulge daje

Dziewczyny, czy was tez swedzi skóra? Mnie od kilku dni zaczelo swedziec i zaczynam sie zastanawiac, czy to tylko kwestia rozciagania skóry czy cholestazy.., ale nie wiem czy na to nie jest za pozno w prawie 36 tc..

• Soleil_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katpawl, cholestaza się pojawia najczęściej w 3 trymestrze, więc zawsze bezpieczniej to sprawdzić - kwasy żółciowe z krwi się robi.

Co do puchnięcia, to trzeba to kontrolować, bo o ile w ciąży jest to normalne, to może być też wyznacznikiem problemów z ciśnieniem, stanu przedrzucawkowego.

Jeśli chodzi o bóle, to ja mam tak samo jak tu któraś pisała - mówię gin, że coś tam mi dolega, a ona poker face - to zupełnie normalne, tak, to się zdarza 😅

Też byłam u fizjo i mi zatejpowała brzuch, baaaardzo duża ulga, zwłaszcza że mam rozejście mięśni brzucha na 5cm, więc jak mi go pooklejala, to naprawdę czuć było różnice, zwłaszcza na koniec dnia.

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • Chmurka87 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na moje objawy też mój ginekolog mówi że normalne, że więzadła miednicy sie rozchodzą do porodu, że macica naciska na nerwy kulszowe bla bla bla...zgadzam się w 100% z anatomicznego punktu widzenia...ale czy to kur.. musi aż tak boleć😢 czasami to mam bóle że moge kogoś pogryźć, zwłaszcza te ataki rwy kulszowej albo jak ta macica ćwiczy rozciąganie to choćby dwóch ludzi rozciągało mnie na boki!😓

listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
    sierpień 2023 poronienie 8tc
    styczeń 2024 puste jajo płodowe

decyzja o in virtro z KD
    maj 2024 histeroskopia OK
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
    30dpt mamy ❤️🤗
    9w3d: 2,56cm człowieka😁
    11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
    16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
    18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
    14.11 szpital, założony szew okrężny
    20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
    23w3d wszystko ok, 630g👶💙, serduszko 151ud/min
    27w1d wszystko ok, 1kg rozrabiaki👶, szyjka macicy 3cm
    29w3d synek 1,4kg, serduszko 137ud/min🥰
    30w 3 prenatalne, wszystko dobrze, 1,6kg synusia😊
    32w 3d ponad 2kg synka😉
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo mojego wieku-prawie 37 lat,to jest trzecią ciąża tak zaawansowana,to znoszę ja o dziwo fizycznie najlepiej,poprzednie dzieci rodziłam w czerwcu i sierpniu,więc wszystko mi puchło,teraz przytyłam połowę mniej niż wcześniej,zgagę miałam tylko kilka razy.Wiadomo brzuch jest i ciężej się wykonuje codzienne czynności jak ubieranie skarpet czy butów,przekręcanie w łóżku.

Martwi mnie jedynie,że nie pamiętam jak się pielęgnowało noworodka,pępek.Jeszcze tym bardziej że moja mała zapowiada się naprawdę mała.

Jutro mam kolejna wizytę u diabetologa zobaczymy co powiedzą z tym brzuszkiem za małym.

preg.png
  • Madlen90 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja puki co mam tylko bol żeber, ale to nacisk na przeponę I stąd te bóle. Ale fizjo kazała ćwiczyć oddech dolnozebrowy i nawet to pomaga oraz cwiczenia na otwarcie klatki piersiowej. Z takich rzeczy co pierwszy raz w życiu mam to, to że czuję jak mi skóra pęka czyli robią się rozstępu, mlody tak się wierci tak się wypych, tak mi brzuch faluje ze czuje jak maly goguś przyprawia mnie o nowe rozstpy każdego dnia.
    Ja jestem 13 kg do przodu i to wszystko za sprawą brzuszka który wystaje do przodu, bo zachowało mi się moje wcięcie w tali, ale za to muszę spodnie dużo większe ubierać abu brzusio zloescic. Tak to też na buzi nie wiele widać abym coś przybrała.

Poronienie 2020
    Endometrioza 1 stopnia, przewlekły stan zapalny.
    14.08 upragnione ⏸️

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozdrawiam ze szpitala, miałam delikatne plamienie na różowo i kłuła mnie szyjka. Pojechałam do szpitala i w sumie przyjęto mnie bez badania na oddział. Szyjka miękka, 1,1 cm, szew niby trzyma, ale lekarka nie umiała znaleźć jego drugiej końcówki, więc nie wiem, czy trochę nie spełzł. Na KTG skurcze się nie piszą, ruchy w normie. Dostałam kroplówkę z magnezem i zobaczymy, co i jak. Za 3 h 34+6 :)

preg.png
    👧 07.2022
‹‹ 213 214 215 216 217
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ