X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Lamera Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1988 wrote:
    Gratulacje dziewczyny!

Ja od poniedziałku mam totalny brak energii,nie śpię w nocy,zdrzemnę się ok godzinkę w ciągu dnia i ogólnie nic mi się nie chce...tak jak jeszcze w zeszłym tyg ogarniałam wszystko na bieżąco pranie sprzątanie by w razie czego wszystko było na tip top,tak teraz totalnie mam lenia....

No i stresuje mnie to,że nie mamy wybranego imienia...mamy tyle odmiennych propozycji...Klara,Laura,Gabrysia,Dagmara,Hania,Wiktoria....w domu wszystko gotowe,a my nieprzygotowani

Ja miałam dokładnie taki zjazd tydzień temu. Wcześniej codziennie ćwiczenia, joga, ogarnianie dzieci, obiadów, mieszkania i zajęć sportowych/placu zabaw codziennie. Zeszły tydzień to było jechanie na oparach, zamrożonych wcześniej obiadach i pomidorówce w różnych odsłonach 😜 teraz trochę lepiej chociaż jeszcze gorzej śpię bo dzieci lekko przeziębione i śpię z nimi (niestety w nocy jest cały czas mamoza). Więc pobudek zamiast średnio 6, jest teraz tak z 10 😀 ale za to w tryb noworodka wejdę jak w masło 😅 bo bliźniakach już się wszystko przejdzie, oby tylko młoda wyszła zdrowa i o czasie... 💕

Marta1988 lubi tę wiadomość

1.stymulacja lipiec 2019, AMH 3,3- pobranych 18 pęcherzyków, zamrożone 2 blastocysty, transfer 3-dniowego zarodka- puste jajo
    Transfer 2 blastocyst maj 2019- ❤❤styczeń 2020 mamy dwie córeczki

2 stymulacja wrzesień 2021, AMH 0,7- pobrane 4 komórki, nic nie przetrwało do 5 doby

3 stymulacja luty 2022, AMH 1,3- pobrane 13 komórek, mamy zamrożone 3 blastocysty. Walczymy o rodzeństwo. Beta 3x <0,1

Zmiana kliniki:
    4 stymulacja październik 2023-
    3 blastocysty, po PTG-A, wszystkie zdrowe.
    19.07 transfer 4AA
    10 dpt beta 300
    13 dpt beta 1010
    24 dpt jest ❤

👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat

preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40
    Ja zaczęłam 35 i to samo wymioty brak siły.Woda odruch wymiotny czasem coś gazowanego wejdzie.Na minusie od ostatniej wizyty 3 kg jem tylko na siłę bo dzidziuś.Ja to już chcę kwiecień i urodzic.

Widze że nie jestem sama☹️ja właśnie gazowane też a jak jest coś niegazowanego to jest tragedia, dziś ciut lepiej było rano ale popołudniu znów to samo. Nie miałam mdłości na początku to teraz mnie dopadło ☹️okropne uczucie, też staram się pić i jeść chociaż troszkę bo myślę o dziecku ale takto ciężko. W sumie ja przytyłam. 12 kg od początku ciąży i jak to moja siostra stwierdziła lekarz jej już by ją zakrzyczał bo ona maksymalnie 7 kg mogła mimo że szczupła jest, aż się zdziwiłam bo myślałam że mało przytyłam ☹️

• Magii Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Marta 40
    Ja zaczęłam 35 i to samo wymioty brak siły.Woda odruch wymiotny czasem coś gazowanego wejdzie.Na minusie od ostatniej wizyty 3 kg jem tylko na siłę bo dzidziuś.Ja to już chcę kwiecień i urodzic.

Widze że nie jestem sama☹️ja właśnie gazowane też a jak jest coś niegazowanego to jest tragedia, dziś ciut lepiej było rano ale popołudniu znów to samo. Nie miałam mdłości na początku to teraz mnie dopadło ☹️okropne uczucie, też staram się pić i jeść chociaż troszkę bo myślę o dziecku ale takto ciężko. W sumie ja przytyłam. 12 kg od początku ciąży i jak to moja siostra stwierdziła lekarz jej już by ją zakrzyczał bo ona maksymalnie 7 kg mogła mimo że szczupła jest, aż się zdziwiłam bo myślałam że mało przytyłam ☹️
    Najlepiej to przestać słuchać takich tekstów i zaufać swojemu lekarzowi. Ja przytyłam 15kg do tej pory i co? Lekarz mówi że wszystko w porządku bo dziecko też jest większe.
    Po porodzie to zrzucę i już, nie ma się czym przejmować

Monika33, Tika, Marcycha lubią tę wiadomość

preg.png
  • katpawl Koleżanka

Wysłany: 7 marca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam puchnać i waga mi skacze z dnia na dzien. Wczoraj tez waga pokazala 15 kg wiecej, a zaczynalam z nadwaga. Lekarz zadowolony nie jest, ale jestem aktywna (spacery z psem, cwiczenia), nie jem duzo.. ., wyniki dobre. Taka moja uroda i czas sie z tym pogodzic. Po porodzie wroce do biegania i mam nadzieję, ze zejde do mojej standardowej nadwagi. Choc o dziwo mimo takiej wagi na plusie, kazdy mowi mi, ze tylko po brzuchu widac ciaze. Nie ma co sie przejmowac, kazda z nas jest inna, ma inne tendencje do tycia, inna historie medyczna .. Najwazniejsze, by dzidzie byly zdrowe 🙂

Monika33, Marcycha lubią tę wiadomość

• Monika33 Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    Najlepiej to przestać słuchać takich tekstów i zaufać swojemu lekarzowi. Ja przytyłam 15kg do tej pory i co? Lekarz mówi że wszystko w porządku bo dziecko też jest większe.
    Po porodzie to zrzucę i już, nie ma się czym przejmować.

No dokładnie, mi lekarz też mówi że przybieram tak jak powinnam, w poprzedniej ciąży przytyłam 14 kg i to zrzuciłam. Nie przytyłam z 30 kg żeby mieć problem potem 😉tylko raptem,12 kg

• Monika33 Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katpawl wrote:
    Ja zaczęłam puchnać i waga mi skacze z dnia na dzien. Wczoraj tez waga pokazala 15 kg wiecej, a zaczynalam z nadwaga. Lekarz zadowolony nie jest, ale jestem aktywna (spacery z psem, cwiczenia), nie jem duzo.. ., wyniki dobre. Taka moja uroda i czas sie z tym pogodzic. Po porodzie wroce do biegania i mam nadzieję, ze zejde do mojej standardowej nadwagi. Choc o dziwo mimo takiej wagi na plusie, kazdy mowi mi, ze tylko po brzuchu widac ciaze. Nie ma co sie przejmowac, kazda z nas jest inna, ma inne tendencje do tycia, inna historie medyczna .. Najwazniejsze, by dzidzie byly zdrowe 🙂

Zgadzam się zdrówko naszych pociech najważniejsze 😉😍my wszystko przejdziemy, kto jak nie my, no właśnie ja też słyszę że tylko po brzuszku widać a tak że nie przytyłam, nawet kolega męża się śmiał że powinnam być bardzo gruba 😂bo tak się dzieci rodzi i się śmiał a gdzie ja tam do porodu naturalnego 😂faceci 😁

• HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 7 marca, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +13 kg, ale startowałam z bardzo niskiej wagi, więc nie widać specjalnie tych kilogramów po za brzuszkiem 🤗
    Trochę sobie dogadzam w tej ciąży, nie ukrywam 😅 normalnie nie mam prawie wcale ochoty na słodkie, ale teraz w III trym. to mam jakąś mega faze na lody czekoladowe, a do tej pory lodow nie jadlam w ogole bo nie lubiłam, ostatni raz to w szkole podstawowej 😂

Tak czy siak na pewno uda się szybko zgubić te kilogramy po porodzie. 💪

Marcycha, Monika33 lubią tę wiadomość

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
    21+3 II USG prenatalne: 380g, wszystko w normie 🤗
    31+4 III USG prenatalne: 1625 g

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dziewczyny u mnie +14kg i poza brzuszkiem to wszyscy się dziwią skąd tyle kg 🫣 no u mnie też młody będzie większy więc pewnie to ma poniekąd wpływ.

Nie przejmować się, ważne że dzidzia się dobrze rozwija a my po porodzie do aktywności i będzie si!

Monika33 lubi tę wiadomość

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • WerkA Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już +15kg i nie powiem zdziwiłam się, że już tak dużo 😆. Kto jak nie my dziewczyny jakoś to zrzucimy po porodzie ☺️🩵

Monika33, Tika lubią tę wiadomość

preg.png

08.2018r 24tydzień 👼🩷
    11.2022r samoistne poronienie👼

Termin 08.05.2025 💙
    30.11.2024 1 prenatalne na 60% chłopczyk
    31.12.2024 2 prenatalne 457g 🩵
    13.02.2025 1574g 🩵
    04.03.2025 3 prenatalne 2000g🩵
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 8 marca, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę zrzucić 😁ja mam 4-latke w domu bardzo żywiołowa i maleństwo jeszcze będzie więc myślę że szybka akcja będzie z tym zgubieniem 😂🤣

Tika, WerkA lubią tę wiadomość

• Lamera Ekspertka

Wysłany: 8 marca, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmujcie się za bardzo wagami. Oczywiście ważna dieta i ruch ale każda trochę inaczej przybiera. Z dziewczynkami przytyłam w pierwszej ciąży 26 kg i trzy dni porodzie miałam już -19 kg. Po miesiącu nosiłam już "swoje" ubrania ale fakt, bardzo dużo karmiłam, bardzo dużo spacerowalyśmy, a nie miałam specjalinego apetytu.

WerkA, Tika, Monika33 lubią tę wiadomość

1.stymulacja lipiec 2019, AMH 3,3- pobranych 18 pęcherzyków, zamrożone 2 blastocysty, transfer 3-dniowego zarodka- puste jajo
    Transfer 2 blastocyst maj 2019- ❤❤styczeń 2020 mamy dwie córeczki

2 stymulacja wrzesień 2021, AMH 0,7- pobrane 4 komórki, nic nie przetrwało do 5 doby

3 stymulacja luty 2022, AMH 1,3- pobrane 13 komórek, mamy zamrożone 3 blastocysty. Walczymy o rodzeństwo. Beta 3x <0,1

Zmiana kliniki:
    4 stymulacja październik 2023-
    3 blastocysty, po PTG-A, wszystkie zdrowe.
    19.07 transfer 4AA
    10 dpt beta 300
    13 dpt beta 1010
    24 dpt jest ❤

👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat

preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 8 marca, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +13,5kg i lekarz mnie upomina mega, w też każdy się dziwi bo niby tylko brzuszek widać i biust większy.. w pewnym momencie poczułam się naprawdę jak mamut przez to ale przestałam się przejmować

Marcycha lubi tę wiadomość

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Chmurka87 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie +16kg i ostatnio jakoś ta waga stanęła nawet! mniej jem bo czuje sie pełna i często mam mdłości! macie też takie uczucie pełności i mdłości?
    do tego ból rozpierający w biodrach🥴 i obrzmiałe stopy i dłonie! czasami rano ciężko mi zgiąć palce w pięść! stopy cały czas wilgotne od zimnego potu! macie też tak? chyba poród się zbliża co? za tydzień doktor dał mi skierowanie na zdjęcie szwu szyjkowego, mam nadzieje dotrwać!

Monika33 lubi tę wiadomość

listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
    sierpień 2023 poronienie 8tc
    styczeń 2024 puste jajo płodowe

decyzja o in virtro z KD
    maj 2024 histeroskopia OK
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
    30dpt mamy ❤️🤗
    9w3d: 2,56cm człowieka😁
    11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
    16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
    18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
    14.11 szpital, założony szew okrężny
    20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
    23w3d wszystko ok, 630g👶💙, serduszko 151ud/min
    27w1d wszystko ok, 1kg rozrabiaki👶, szyjka macicy 3cm
    29w3d synek 1,4kg, serduszko 137ud/min🥰
    30w 3 prenatalne, wszystko dobrze, 1,6kg synusia😊
    32w 3d ponad 2kg synka😉
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 8 marca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87
    u mnie +16kg i ostatnio jakoś ta waga stanęła nawet! mniej jem bo czuje sie pełna i często mam mdłości! macie też takie uczucie pełności i mdłości?
    do tego ból rozpierający w biodrach🥴 i obrzmiałe stopy i dłonie! czasami rano ciężko mi zgiąć palce w pięść! stopy cały czas wilgotne od zimnego potu! macie też tak? chyba poród się zbliża co? za tydzień doktor dał mi skierowanie na zdjęcie szwu szyjkowego, mam nadzieje dotrwać!

Ja mam mdłości ale od wczoraj jakaś poprawa.. tydzień mnie męczyło i właśnie czułam się pełna jakbym dopiero co jadła a potrafiłam przez cały dzień zjeść dwie kanapki i tylko piłam bo się zmuszałam do tego

• Magii Ekspertka

Wysłany: 8 marca, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87 wrote:
    Tak, to wszystko jest normalne. Żołądek mam ściśnięty bo już macica naciska. Ja to mam nawet ciągły ból żeber, bo te ponoć mogą się teraz rozszerzyć nawet o 4cm 🫣
    W nocy mi stopy puchną i bolą, spać nie mogę. Ogólnie już odliczam haha

preg.png
  • Marta1988 Ekspertka

Wysłany: 8 marca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +9 kg,ale to przez dietę cukrzycowa,od 7 tyg moja waga stoi w miejscu...choć ostatnio mam ochotę na słodkie....ale wiadomo powstrzymuje się...

preg.png
  • Chmurka87 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedzi dziewczyny😉 ból żeber miałam wcześniej, z jednej strony taki że nie mogłam się w nocy okręcić! teraz popuściło, zaś weszło w miednice! leżeć jeszcze spoko na miękkim łóżku daje rade, siedzenie różnie, naciska na nerwy kulszowe i te kości biodrowe🥵 też odliczam dni do końca, pogoda taka piękna aż sie prosi o spacer a ja przykuta do łóżka! ale już 36+1😁
    ja już te opuchnięte stopy moczyłam w zimnej wodzie, ale też ulga na chwile! wszędzie pisze że to normalne przed porodem i te poty też bo sie schładzają!

Tika, Marta1988 lubią tę wiadomość

listopad 2022 poronienie 18tc - wada genetyczna
    sierpień 2023 poronienie 8tc
    styczeń 2024 puste jajo płodowe

decyzja o in virtro z KD
    maj 2024 histeroskopia OK
    czerwiec 2024 2❄️❄️
    transfer 19 lipiec✊🙏
    test ciążowy 👍
    10dpt beta hcg 504
    13dpt beta hcg 2234
    18dpt pęcherzyk ciążowy z kropkiem 🤗
    30dpt mamy ❤️🤗
    9w3d: 2,56cm człowieka😁
    11w5d 1prenatalne: 5 cm człowieka🤗 usg ok, Pappa ok☺️ preeklampsja 1:92😔
    16w4d: będzie synek👶🥰 serduszko 162ud/min, skrócona szyjka macicy😔(do obserwacji)
    18w4d 235g chłopczyka, serduszko 153ud/min, będzie szew na szyjce macicy😔
    14.11 szpital, założony szew okrężny
    20w3d 2 prenatalne, wszystko ok☺️ 356g chłopczyka, serduszko 154ud/min
    23w3d wszystko ok, 630g👶💙, serduszko 151ud/min
    27w1d wszystko ok, 1kg rozrabiaki👶, szyjka macicy 3cm
    29w3d synek 1,4kg, serduszko 137ud/min🥰
    30w 3 prenatalne, wszystko dobrze, 1,6kg synusia😊
    32w 3d ponad 2kg synka😉
  • Magii Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka87 wrote:
    dzięki za odpowiedzi dziewczyny😉 ból żeber miałam wcześniej, z jednej strony taki że nie mogłam się w nocy okręcić! teraz popuściło, zaś weszło w miednice! leżeć jeszcze spoko na miękkim łóżku daje rade, siedzenie różnie, naciska na nerwy kulszowe i te kości biodrowe🥵 też odliczam dni do końca, pogoda taka piękna aż sie prosi o spacer a ja przykuta do łóżka! ale już 36+1😁
    ja już te opuchnięte stopy moczyłam w zimnej wodzie, ale też ulga na chwile! wszędzie pisze że to normalne przed porodem i te poty też bo sie schładzają!
    Jak byłam ostatnio na wizycie to miałam całą listę ze swoimi dolegliwościami i bólami różnych części ciała, to lekarka powiedziała że każda z tych rzeczy jest normalna na tym etapie 🫣🤦
    Ale za jakieś 1,5-2 tyg powinno być trochę lepiej bo macica zacznie opadać i będzie chociaż lżej oddychać.

Tika, Soleil_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    Jak byłam ostatnio na wizycie to miałam całą listę ze swoimi dolegliwościami i bólami różnych części ciała, to lekarka powiedziała że każda z tych rzeczy jest normalna na tym etapie 🫣🤦
    Ale za jakieś 1,5-2 tyg powinno być trochę lepiej bo macica zacznie opadać i będzie chociaż lżej oddychać.

Dokładnie to samo usłyszałam 😆 ale byłam też u fizjo o mi wymasowala bolące miejsca i nakleiła pod brzuch taka taśmę i powiem wam że jest lżej. Polecam 😁

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, apropos puchnięcia, to myślę sobie jeszcze o tym jaką każda z nas ma temperaturę w domu. Ja w domu trzymam 21-21,5 (w ostatnie dni od słońca bylo 23) i jak jadę do rodziców gdzie jest 23 to tam konam, też wtedy bywa, że palce u rąk trudniej mi się zgina no i jedno to temperatura, a drugie to wentylacja i ilość świeżego powietrza. Ja bardzo odczuwam jaki to ma wpływ na mój organizm. Także może warto spróbować obniżyć temperaturę jeśli macie takie objawy.

Tika lubi tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
‹‹ 213 214 215 216 217
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ