X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Tika Autorytet

Wysłany: 18 maja, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy polecacie jakieś słuchawki wygłuszajace?
    EciPeci czy Haspro?

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤
    39t+4d synek ❤️
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 19 maja, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej😊
    Mam do Was pytanie, jak wyglądają Wasze brzuchy? Czy są twarde w okolicach pępka?
    Mam rozejście mięśni brzucha, myślę, że spore ale to wciąż czas połóg więc liczę, że jeszcze trochę się zejdą. Gdy stoję mój brzuch jest twardy, gdy leżę miękki, widzę czuję przez skórę moje jelita. To potwierdzone przez lekarza w 3 tygodniu po porodzie, niedługo Mam kontrolę i później będę myśleć o fizjo, gorzej jeśli będzie przepuklina.

age.png
  • Tika Autorytet

Wysłany: 19 maja, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (:Ania:) wrote:
    Hej😊
    Mam do Was pytanie, jak wyglądają Wasze brzuchy? Czy są twarde w okolicach pępka?
    Mam rozejście mięśni brzucha, myślę, że spore ale to wciąż czas połóg więc liczę, że jeszcze trochę się zejdą. Gdy stoję mój brzuch jest twardy, gdy leżę miękki, widzę czuję przez skórę moje jelita. To potwierdzone przez lekarza w 3 tygodniu po porodzie, niedługo Mam kontrolę i później będę myśleć o fizjo, gorzej jeśli będzie przepuklina.

U mnie raczej miękki w każdej pozycji, ja miałam rozejście 2cm więc takie standardowe. Ogólnie mi praktycznie zostało do zrzucenia z 4 kg i będę mieć wagę sprzed ciąży (a przytyłam 18kg 🤣) więc mam lekki brzuszek ale taki już niewidoczny i wchodzę w moje ciuchy sprzed porodu 😁

(:Ania:) lubi tę wiadomość

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤
    39t+4d synek ❤️
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 19 maja, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ukladacie dzieci do snu na boku? Niby się nie powinno ze względów bezpieczeństwa, ale u nas młody odłożony na plecy (nawet jak najpierw na bok), budzi się dosłownie za moment. Potem już nie bardzo da się go uśpić, a ostatecznie jest zmęczony, niewyspany i wściekły.

Jak śpi ze mną, to potrafi spać 3h. Dzisiaj odłożony na bok i śpi już 2h 20', ja sobie siedzę obok i mam na niego oko.

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    age.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 19 maja, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ wrote:
    Dziewczyny, a ukladacie dzieci do snu na boku? Niby się nie powinno ze względów bezpieczeństwa, ale u nas młody odłożony na plecy (nawet jak najpierw na bok), budzi się dosłownie za moment. Potem już nie bardzo da się go uśpić, a ostatecznie jest zmęczony, niewyspany i wściekły.

Jak śpi ze mną, to potrafi spać 3h. Dzisiaj odłożony na bok i śpi już 2h 20', ja sobie siedzę obok i mam na niego oko.
    Ja kładę na boku tak mi zaleciła położna bo często ulewa i na plecach mi się już raz krztusil

Soleil_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 19 maja, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja chyba też będę tak kładła, bo dzisiaj cały dzień drzemki na boku i spał super, nawet na spacer daliśmy radę iść i nie wracać na rękach z wrzaskunem 🙈

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    age.png
  • LadyDaga Ekspertka

Wysłany: 23 maja, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy możesz i nas zaktualizować na pierwszej stronie 😁

LadyDaga
    23.04.2025r. Ada 3600g, 58 cm

Ona 35 l. On 37l.

Synek 04.2021 - 56cm 4030g

Starania o drugiego bobasa ❤️
    15.08.2024 ⏸️
    17.08 2024 - b-hcg 344,2
    19.08.2024 - b-hcg 937,7
    05.09.2024 - 0.68cm, mamy❤️
    15.10.2024 -🧬zdrowa Królewna 👧
    05.12.2024 -360g
    19.12.2024 - 491g
    02.01.2025 - 713g
    30.01.2025 - 1233g
    20.02.2025 - 1979g
    23.04.2025 🩷👧 Ada 3600g 58cm
  • Modra Autorytet

Wysłany: 24 maja, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:
    Czy polecacie jakieś słuchawki wygłuszajace?
    EciPeci czy Haspro?
    My mamy EciPeci. Starsza nosiła jak była maluchem. Później jak miała około dwóch lat ściągała 🤦🤷
    Ogólnie są fajne i dobrze wygluszaja.

Tika lubi tę wiadomość

23.11.21 mamy Córke ❤️
    20.12.23 🩶👼
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 serduszko bije
    16.04.25 mamy Syna ❤️
  • Modra Autorytet

Wysłany: 24 maja, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ wrote:

Nasz śpi w nocy często na boku. A w dzień na brzuchu. Przy czym ja mam na niego oko. A w nocy to nawet jak cichutko miałknie to ja się budzę.

23.11.21 mamy Córke ❤️
    20.12.23 🩶👼
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 serduszko bije
    16.04.25 mamy Syna ❤️
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 29 maja, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika, ogólnie mówią żeby ściągać zapasy zaraz po karmieniu. Dziecko zjada ponoć 2/3 z piersi i laktatorem można opróżnić. Ja też mam ten kolektor muszlowy i zapasy tworzę w nocy kiedy mała je co 3-5 h i wtedy na sesję (karmie z obu piersi tj. 2x15 min.) ściąga mi do kolektora ok 30-60 ml. Tworzę wtedy porcję z jednej nocy, dwóch lub trzech i mrożę. W ciągu dnia gdy mała je co 1-3 h faktycznie trudno tyle zebrać kolektorem, więc go nie używam.

My kupililismy sluchawki Alecto, ale nie użyliśmy, bo na takiego malucha one są za duże. Byliśmy na weselu i dosłownie chwilę byliśmy z nią na sali. Czas spędziła jednak głównie w pokoju. Wypożyczyliśmy też hustę do jej noszenia na to wesele, bo położna zasugerowała, że dzięki temu będzie mniej przebodźcowana, ale właśnie ze względu na brak możliwości zastosowania słuchawek nie używaliśmy też husty. Ogólnie i tak tej nocy wyszło przebodźcowanie i co pobudkę było buszowanie 2-3 h. Na szczęście tylko jedną noc była niespokojna. Po weselu pojechaliśmy na kilka dni w góry i mimo że miała tam dużo spacerów i ogólnie świeżego powietrza co było nowością, to w nocy spała ładnie. Także ewidentnie ilość ludzi i nawet chwila głośnej muzyki mogą zrobić swoje.

Ania, mój brzuch raczej w większości jest miękki. Byłam dziś u ginekologa po połogu, ale brzucha nie badał, więc wybiorę się do fizjouro.
    Mi też zostało 3-4 kg do zrzucenia, ale nie mieszczę się w swoje spodnie sprzed ciąży 🫣 W sumie z bluzkami też mam problem. W ciąży przytyłam 12 kg.

Soleil, ja sporadycznie układam na boku, bardziej jak mi tak wyjdzie przypadkiem 😅 Faktycznie też zauważam, że dobrze jej się tak śpi, wiec nie widzę problemu by tak spała. Jednak, że dobrze sypia też na plecach to głównie śpi tak.

Ogólnie to u nas było ciężko ze spaniem i płaczem do jakiegoś 5 tygodnia. Teraz to już jest dziewczyna bajka, a jak mi położna powiedziała, że w nocy mogę ją wybudzić na spanie nawet po 5,5 h to już w ogóle 😅 Dziś pierwszy raz tak było, że jadła o 22 zasnęła o 23, obudziła się 15 min. przed moim budzikiem tj. o 3:00 i później obudziła się o 7:20 także było pięknie 😃 Ogólnie teraz dużo więcej śpi. Ma zwykle okna aktywności nie dłuższe niż 1 h I śpi po 1-3 h. Lubi spać w wózku, samochodzie, więc zwykle jest spokój no chyba, że akurat 3 godzinę nie jadła to da znać. Bardzo dużo się uśmiecha i głuży, chce rozmawiać z nami i lubi jak się z nią rozmawia, wtedy najwięcej się uśmiecha. Do obrazków też się śmieje ☺️ No cudowne teraz jest to dziecko 😁
    Zrobiliśmy też sobie 2 tygodnie temu sesję rodzinną, ale jest tyle ujęć, że jeszcze nie wybraliśmy tych do obrobienia 🙃

Dziś byliśmy na szczepieniu i Pani ją pochwaliła za picie rotawirusow, że ponoć mało które dziecko jej tak ładnie i spokojnie pije ze strzykawki. Zdecydowaliśmy się na 6w1 i dobrze, bo bym chyba nie przeżyła takiej ilości jej kłuć. Tata trzymał, a ja z daleka zasłaniałam oczy 🫣🥺 Płakała przy wkłuciu intensywnie, ale krótko. Zaraz niemalże po wyjęciu igły cichła. Póki co miała jedną niespokojna drzemkę, teraz śpi na mnie 2,5 h. Najgorzej, że jest zakaz całowania bobasa po wypiciu rotawirusow, bo można samemu się pochorować 🙃 W razie czego paracetamol w czopkach mamy, bo ponoć dla takiego maluszka przeciwgorączkowo lepsze czopki niż płyn, ale nie przewiduję potrzeby stosować. Liczę, że będzie dobrze.
    Rozbawiło mnie dziś, że jak ją położyłam na macie żeby poćwiczyła leżenie na brzuszku i po jakimś czasie zaczęła marudzić i ją przeturlałam na plecki to niemalże od razu zamknęła oczy i prawie spała 😆 Ale nie dałam jej, zabrałam ją do łóżeczka 😅

Tika, (:Ania:), Daisy___, krakowianka lubią tę wiadomość

12.04.2025 👶 Lidia 3350 g 52 cm 🩷
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas intensywnie, ale dużo uśmieszków i miłości 😀 synek przebił 6 kg tydzień temu 🤣 duży chłopak!

EwK, (:Ania:) lubią tę wiadomość

👧👦
‹‹ 246 247 248 249 250
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ