X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • anka013 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz znowu mówił, że suplementacja magnezu to za mały kaliber, żeby zatrzymać skurcze macicy. A jakoś nie chce myśleć, żeby jeszcze podczas porodu złapał mnie skurcz łydki np 🫣
    Przy poprzednim porodzie miałam do dyspozycji gaz i generalnie mi wystarczył. Planuję podobnie. No chyba, że synek zrobi mi psikusa i jednak nie będzie główką w dół 🫣

15.07.2021 💔👼
    13.05.2022 💔👼
    22.06.2023 ❤️🩷👶
    24.05.2024 💔👼
    25.03.2025 ❤️🩵👶
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam przy pierwszej córce dożylnie przeciwbólowy lek i gaz i nie było tragedii a druga córcia to w 5 miesiącu urodzona więc tylko przeciwbólowe i zobaczymy jak ten poród będzie bo mam jakoś stres jak tym razem będzie. Oby było tak samo że obędzie się bez tragedii

• Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie mały 2700 i lekarz powiedział że raczej nie zdążę skończyć 37 tygodnia

Monika33, (:Ania:), Binia, HolyFantasia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie, córcia waży 2800 i szyjka skróciła się do 3 cm i za dwa tygodnie kolejna wizyta. Lekarz się śmiał że raczej się zobaczymy a mąż widzę że ma wątpliwości 😂

Tika, HolyFantasia lubią tę wiadomość

• Monika33 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40
    Ja po wizycie mały 2700 i lekarz powiedział że raczej nie zdążę skończyć 37 tygodnia

Ooo widzę, że podobna waga z tym że ja 36+5 tydzień ciąży. Czyli lekarz przewiduje szybciej poród, to przez szyjkę tak?

• Daisy___ Autorytet

Wysłany: 17 marca, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:

Marta, dlaczego, krótką szyjka? Wiesz, ja chodziłam bez szyjki od 39 do 41+2 w poprzedniej ciąży 😆 i kilka dni z rozwarciem...

👧👦
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Marta, dlaczego, krótką szyjka? Wiesz, ja chodziłam bez szyjki od 39 do 41+2 w poprzedniej ciąży 😆 i kilka dni z rozwarciem...
    Tak przez to że w ciągu kilku dni. 4 cm rozwarła się całkowicie no ale zobaczymy jak to będzie

preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:

o to jedziemy dokładnie na tym samym 🤗 u mnie też raczej do 37 nie dotrwamy, ujście otwarte,
    przepuszcza palec, w sobotę było 2840g.
    Pierwsza córkę urodziłam w 36+1

👧 11.2023

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binia wrote:
    o to jedziemy dokładnie na tym samym 🤗 u mnie też raczej do 37 nie dotrwamy, ujście otwarte,
    Będę leżec chciałabym jednak dotrwać do tego 37

Monika33 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam mocno kciuki! to dosłownie chwilka została 🤗

👧 11.2023

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binia wrote:
    Wszystko było ok z małą czy musiała być w inkubatorze?

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binia wrote:
    trzymam mocno kciuki! to dosłownie chwilka została 🤗
    Dziękuję i tobie też tego samego😘

preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Wszystko było ok z małą czy musiała być w inkubatorze?
    co ty, 10/10 sama wszystko, drobna więc poród bajka ❤️ jak donoszona ale dzięki wlepce wcześniaka to i więcej szczepień darmowych i szybciej do lekarzy specjalistów można się dostać.

Daisy___ lubi tę wiadomość

👧 11.2023

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 17 marca, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Tak przez to że w ciągu kilku dni. 4 cm rozwarła się całkowicie no ale zobaczymy jak to będzie

Damy radę, dziewczyny, ja chodziłam kilka dni z 3 cm i miałam indukcję!

A nawet jeśli nie - będziemy miały bardzo późne, tak zwane donoszone wcześniaki :)

Ja czuję tak raz dziennie kłucie szyjki i rozpieranie malucha, no ale rozwarcie jest ograniczane szwem, choć niektórym dziewczynom i tak rozwiera się szyjka mimo szwu.

Binia lubi tę wiadomość

👧👦
  • Modra Autorytet

Wysłany: 17 marca, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co Młody ma 2.5kg i nic nie zapowiada żeby miał wyjść w najbliższym czasie.
    Teraz już regularnie ćwiczę rozluźnianie krocza, roluje i mam poczucie że mojej głowie to służy. Czuje się bardziej gotowa.
    Muszę w końcu spakować walizkę 🤦

Daisy___, Tika, Marta1988, HolyFantasia lubią tę wiadomość

23.11.21 mamy Córke ❤️
    20.12.23 🩶👼
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 serduszko bije
    16.04.25 mamy Syna ❤️
  • Lamera Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w piątek kontrolę u gina i zastanawiam się czy dotrwam :) w nocy miałam już dużo skurczy które mnie wybudzały ale jeszcze bez regularności, ciekawa jestem jak będzie dzisiaj... humor mi dopisuje, energia, mimo kiepskiego snu, wylewa się ze mnie...

Tika, HolyFantasia lubią tę wiadomość

Starania od 2017.
    Styczeń 2020- witamy nasze 2 córeczki

Kwiecień 2025- witamy naszą trzecią córeczkę

Jesteśmy w komplecie 👩‍🦰👧👶👧🙎
    👩‍🦰 34 lata 👨 37 lat
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 18 marca, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rozpoczynam 36 tydzień ciąży negatywnym wynikiem GBS 😎 (a w zeszłej ciąży był dodatni :O). Poza tym mam na polecenie lekarki odstawić leki na podtrzymanie ciąży, żeby przygotować organizm w tryb "poród".

Tika, Magii, Lamera, (:Ania:), Monika33, bajkowadama, EwK, Soleil_ lubią tę wiadomość

👧👦
  • Monika33 Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Dziś rozpoczynam 36 tydzień ciąży negatywnym wynikiem GBS 😎 (a w zeszłej ciąży był dodatni :O). Poza tym mam na polecenie lekarki odstawić leki na podtrzymanie ciąży, żeby przygotować organizm w tryb "poród".

Ja wczoraj robiłam test na GBS i aż się boje, wcześniej był negatywny a teraz nie wiem ☹️leki dziś odstawiłam a jutro zaczynam 37 tydzień ciąży więc widzę że podobnie mamy 😁też test GBS i odstawiamy leki 😁

Daisy___ lubi tę wiadomość

• bajkowadama Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212, Danana - gratulacje! Zdrówka dla Was i maluszków, super, że wszystko skończyło się dobrze i możecie się już cieszyć sobą ❤️

Dziewczyny wszystkie, które niedługo będą rozpakowane - trzymam bardzo mocno kciuki! Oby pomimo tych stresów wszystko poszło jak najlepiej!

Jak tam wasze nastroje? Ciężko mi uwierzyć, że to nasze ostatnie dni i tygodnie w dwupaku, a niektóre z nas już przytulają swoje dzieci. Paradoksalnie im bliżej, tym mam wrażenie, że jestem gorzej przygotowana, chociaż torby są spakowane od dwóch tygodni, a w domu nie zostało nic do zrobienia. Może to dlatego, że u mnie nie ma żadnych objawów ani nie czuję, żeby zanosiło się na jakikolwiek poród. Szyjka się nic nie skraca, brzuch nie opada, nie miałam nawet jednego skurczu, a staram się robić dużo. Bardzo się już nie mogę doczekać a zanosi się na to, że mój syn będzie przenoszony i wyczuwam skierowanie do szpitala na indukcję 😂

Danana, Monika33 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajkowadama wrote:
    Natalia0212, Danana - gratulacje! Zdrówka dla Was i maluszków, super, że wszystko skończyło się dobrze i możecie się już cieszyć sobą ❤️

Dziewczyny wszystkie, które niedługo będą rozpakowane - trzymam bardzo mocno kciuki! Oby pomimo tych stresów wszystko poszło jak najlepiej!

Jak tam wasze nastroje? Ciężko mi uwierzyć, że to nasze ostatnie dni i tygodnie w dwupaku, a niektóre z nas już przytulają swoje dzieci. Paradoksalnie im bliżej, tym mam wrażenie, że jestem gorzej przygotowana, chociaż torby są spakowane od dwóch tygodni, a w domu nie zostało nic do zrobienia. Może to dlatego, że u mnie nie ma żadnych objawów ani nie czuję, żeby zanosiło się na jakikolwiek poród. Szyjka się nic nie skraca, brzuch nie opada, nie miałam nawet jednego skurczu, a staram się robić dużo. Bardzo się już nie mogę doczekać a zanosi się na to, że mój syn będzie przenoszony i wyczuwam skierowanie do szpitala na indukcję 😂
    Ja miałam przeczucia że synek wyjdzie wcześniej, ale u mnie też nic tego nie zwiastuje. Ostatnio na wizycie szyjka długa i zamknięta, brzuch cały czas wysoko.
    A ja już się modlę żeby wychodził, ledwo żyje. Każdy kolejny dzień mam wrażenie że jest gorszy niż poprzedni.
    I wiem że połóg łatwy nie będzie, ale już naprawdę chciałabym żeby ta ciąża się skończyła. Zwłaszcza że maluch jest dosyć spory, wiec nawet lepiej jakby nie był przenoszony 😅

‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ