X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Tęczowa22 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:
    Rozumiem to :( pamiętam te emocje :( ja się wtedy zapisałam do psychologa żeby przetrwać czas do następnej wizyty. A masz określony przepływ na zastawce z 1 prenatalnych? Też tak miałam, że totalnie nie chciałam z nikim rozmawiać i się odcięłam na kilka dni. Potem starałam się sobie to jakoś układać, bo na prawdę większość historii jest pozytywna, aczkolwiek czytanie i wyszukiwanie nie jest dobrą opcją dla głowy. A gdybys wybrała się do jakiegoś innego specjalisty od badań prenatalnych? Może ktoś z większym doświadczeniem by Cie bardziej uspokoił? Może pozwól sobie na te emocje, a jutro wstaniesz silniejsza i gotowa do działania. Wysyłam Ci mnóstwo siły.🧡

Tak na 1 badaniach trymestru napisane że przepływy” zwykłe” czyli chyba w normie. Ogólnie badanie 1 trymestru wyszło idealnie jak to mówiła ta z prenatalnych i moja prowadząca.. więc po prostu jestem załamana tym wszystkim jedno dziecko straciłam już przechodzi mi przez myśl że mogę drugie stracić

• mon08kow Ekspertka

Wysłany: 24 listopada, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa22 wrote:
    Jestem po badaniu połówkowym, niestety torbiele nadal są, na serduszku stwierdziła Protosystoliczna TR, czyli niedomykalność ścianki trójdzielnej, jedynie co mi lekarz powiedział” do obserwacji” na pytanie co może to znaczyć cokolwiek to tylko” do obserwacji” za 4 tyg mam przyjść dopiero na echo serca płodu… cały dzień przepłakałam nie mam ochoty z nikim nawet na rozmowy, mówienie partnera że mam się nie martwić nic mi nie dają załamałam się szczerze mówiąc.. wiem że powinnam niestresowa się uspokoić nie płakać ale nie umiem, nawet nie potrafię się dziś cieszyć z potwierdzenia płci dziecka bo tylko płaczę i łzy lecą

Synek mojej siostry też miał u jednego lekarza (gbura swoją drogą) stwierdzoną niedomykalność zastawki trójdzielnej, pozostawił ją samą sobie z tą diagnozą... bez wyjaśnienia. Wyszukaliśmy inną specjalistkę od prenatalnych i wad płodu i okazało się, że niektóre odchylenia są w normie i że to minie. Po obejrzeniu małego faktycznie okazało się, że te stwierdzenie niedomykalności lekarz postawił niesłusznie, bo odchylenia były w normie, mimo wszystko. Urodził się zdrowy chłopiec. Skonsultuj się z kimś innym. Może jesteś z centralnej Polski, polecam dr Litwińskie we Włocławku do konsultacji. One przyjmują też w UCZKiN w Warszawie.

20 CS :) Po drodze: CB 💔, udrożnienie jajowodu ✅stymulacje letrozolem, potwierdzone monitoringiem ✅

09.08. 11dpo - ⏸️upragnione dwie kreski! <3
    💚 12.08. beta - 311 <3 💚 14.08. beta - 928 <3 💚 16.08. beta - 3061 <3

preg.png
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa22 wrote:
    Tak na 1 badaniach trymestru napisane że przepływy” zwykłe” czyli chyba w normie. Ogólnie badanie 1 trymestru wyszło idealnie jak to mówiła ta z prenatalnych i moja prowadząca.. więc po prostu jestem załamana tym wszystkim jedno dziecko straciłam już przechodzi mi przez myśl że mogę drugie stracić

Bardzo też polecają doktora Krzeszowskiego z Łodzi do USG plodu. Pacjentki z całej Polski do niego jadą. Żałuję, że wtedy nie wybrałam się na dodatkowe badanie, ale ja w miarę ufałam swojej prowadzącej, bo też ma certyfikat do wykonywania prenatalnych

03.2023 🩷

30.09.2025 prenatalne, mały chłopczyk? 💙🐻
    11.2025 dalej chłopczyk 💙🐻

preg.png
  • Tęczowa22 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta doktor u której byłam na badaniach 1 i 2 trymestru, też przyjeżdża właśnie z Łodzi, czytałam o niej same super opinie dlatego sama już nie wiem, najgorsze że nie wiem czym to skutkuje bo nic nie wyjaśniła jedynie co też powiedziała to ze ryzyka miałam bardzo niskie i że raczej żadne chorobowy wrodzone to nie są ale no do obserwacji i będziemy obserwować. Wyszłam roztrzęsiona w domu pękłam a też parter uważa że będzie dobrze niepotrzebnie się martwię i nie czuję zrozumienia..

• Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa22 wrote:
    Ta doktor u której byłam na badaniach 1 i 2 trymestru, też przyjeżdża właśnie z Łodzi, czytałam o niej same super opinie dlatego sama już nie wiem, najgorsze że nie wiem czym to skutkuje bo nic nie wyjaśniła jedynie co też powiedziała to ze ryzyka miałam bardzo niskie i że raczej żadne chorobowy wrodzone to nie są ale no do obserwacji i będziemy obserwować. Wyszłam roztrzęsiona w domu pękłam a też parter uważa że będzie dobrze niepotrzebnie się martwię i nie czuję zrozumienia..

Mozna wiedziec jak sie nazywala ta lekarka? Bo mam polowkowe w srode i tez wlasnie lekarka z Lodzi ma byc. Niestety ja w domu też słyszałam takie głosy. Głównie od moich rodziców czułam totalne niezrozumienie, że przecież inni mają gorzej itd. Wiadomo, że to są trudne emocje, bo nie mamy nad nimi kontroli ani tak na prawdę nad sytuacją. Bo właśnie i tak teraz pozostaje czekać. Musisz wierzyć, że będzie dobrze. Wiem, że Ci trudno. Te myśli też się muszą oswoić. A czy zrobienie NIPT dałoby Ci jakikolwiek spokój?

03.2023 🩷

30.09.2025 prenatalne, mały chłopczyk? 💙🐻
    11.2025 dalej chłopczyk 💙🐻

preg.png
  • Pawix20 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa22 wrote:

Ja bym poszła jeszcze do innego ginekologa, sama się zapisałam do ordynatora szpitala gdzie chcę rodzić. Będzie dobrze, trzymam kciuki 👍
    Mnie straszyli hipotrofią płodu oraz że nie doniosę ciąży przez szyjkę, a córka się urodziła zdrowa i po terminie
    Wiem co czujesz, również jestem po stracie i przed każdą wizytą się trzęsę.
    A teraz mam nadzieję że się przekręci bo nie wyobrażam sobie mieć CC, za bardzo się boję operacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada, 19:09

27👩🧔28
    PCOS
    🩷 06.2024
    💔💔 01.06.2025 👼👼
    ⏸️ 08.2025
    🩵 04.2026
  • Tęczowa22 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:
    Mozna wiedziec jak sie nazywala ta lekarka? Bo mam polowkowe w srode i tez wlasnie lekarka z Lodzi ma byc. Niestety ja w domu też słyszałam takie głosy. Głównie od moich rodziców czułam totalne niezrozumienie, że przecież inni mają gorzej itd. Wiadomo, że to są trudne emocje, bo nie mamy nad nimi kontroli ani tak na prawdę nad sytuacją. Bo właśnie i tak teraz pozostaje czekać. Musisz wierzyć, że będzie dobrze. Wiem, że Ci trudno. Te myśli też się muszą oswoić. A czy zrobienie NIPT dałoby Ci jakikolwiek spokój?

Doktor Żalińska, myślałam nad tym ale chyba w danej chwili fundusze mi nie pozwalają wykonać tak drogiego badania, zostałam bez pracy bo nie przedłużyli mi umowy ze względu na ciążę i nie skończone 3 miesiące. Staram się wierzyć ale dzisiejszy dzień dał mi mocno w kość mocno płakałam, i straciłam całą wiarę we wszystko..

• Tęczowa22 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawix20 wrote:
    Ja bym poszła jeszcze do innego ginekologa, sama się zapisałam do ordynatora szpitala gdzie chcę rodzić. Będzie dobrze, trzymam kciuki 👍
    Mnie straszyli hipotrofią płodu oraz że nie doniosę ciąży przez szyjkę, a córka się urodziła zdrowa i po terminie
    Wiem co czujesz, również jestem po stracie i przed każdą wizytą się trzęsę.
    A teraz mam nadzieję że się przekręci bo nie wyobrażam sobie mieć CC, za bardzo się boję operacji

Raczej mój parter nie będzie chciał do innego, ma teorię że będzie dobrze i musimy czekać i się nie załamywać bo lekarz przecież powiedział do obserwacji :/ Będzie dobrze ma czas się jeszcze przekręcić😊 To prawda ten strach po stracie chyba nie minie a myśl że może tutaj coś się wydarzyć przeraża po 1 prenatalnych byłam pewna że bobas zdrowy jak ryba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada, 19:52

• Lianaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Powodzenia na wizytach!

Pytanie do dziewczyn grających w Simsy 😅 macie na płycie czy kupowałyście może gdzieś przez neta tak żeby bez płyty się obeszło 😅?

Ja w ogóle płyty nie używam, nie mam 😅 polecam pobranie podstawki przez platformę EA lub przez Steam. Tak też skompletujesz wszystkie dodatki.

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS

18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
    •Utrogestan - plamienie w 7HBD
    •Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
    19.08.25 •BETA 720,69
    21.08.25 •BETA 1488
    10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm z ❤️ 🪲
    24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
    13.10.25• I prenki: ryzyka: preeklampsja 1:24; reszta:niskie 😍
    14.11.25• Wizyta 16+4 -wszystko ok!
    🔜 03.12.25• kontrola
    🔜 08.12.25• II prenatalne - 🩵?
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię Was później, ale melduję że mamy 409g zdrowego synka. 💙 A więc bezsprzecznie i oficjalnie rośnie nam Jakub.

Yoanne, Lianaa, Migotka96, krolik, Lolcia37, Pawix20, Malowybitna, Świeżynka97, sallvie, goska318, Kitana, Monimoniii, Tosik712, mon08kow, Idawoll, eM 🌺 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

💙🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    łożysko częściowo przodujące
    preg.png
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa - strasznie mi przykro, że przeżywasz taki lęk 😞 pamiętaj, że masz prawo do takich uczuć a ludzkie gadanie „będzie dobrze” wcale nie pomaga. Jeżeli nie masz możliwości, by poszerzyć diagnostykę, to może wizyta u niezależnego lekarza by rozwiał wątpliwości? Masz prawo do różnych myśli i ukojenie uzyskasz, gdy wszystko okaże się ok a ja trzymam kciuki by tak było ♥️ nie jesteś sama, mas tu naszą ekipke, niektóre z nas też miały różne komplikacje, mam nadzieję, że to tylko straszak i wszystko okaże się niegroźne 🥹

Siesiepy - gratuluję 😍😍! Piękna wiadomość 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada, 20:29

siesiepy lubi tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS

18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
    •Utrogestan - plamienie w 7HBD
    •Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
    19.08.25 •BETA 720,69
    21.08.25 •BETA 1488
    10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm z ❤️ 🪲
    24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
    13.10.25• I prenki: ryzyka: preeklampsja 1:24; reszta:niskie 😍
    14.11.25• Wizyta 16+4 -wszystko ok!
    🔜 03.12.25• kontrola
    🔜 08.12.25• II prenatalne - 🩵?
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Powodzenia na wizytach!

Pytanie do dziewczyn grających w Simsy 😅 macie na płycie czy kupowałyście może gdzieś przez neta tak żeby bez płyty się obeszło 😅?

Mam kupione na płycie ale instalowałam na laptopie przez jakiś tam kod nie trzeba wsadzać płyty do stacji dysków i dobrze, bo nie mam w sumie nawet takowej w laptopie 😂

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

preg.png
  • Tosik712 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa wiem, że łatwo mówić nie martw się, będzie dobrze. Skonsultuje się z innym ginekologiem. Myślę, że skoro ginekolog nie zaleciła na już dalszej diagnostyki, to należy być dobrej myśli i obserwować.
    Siesiepy super, że rośnie zdrowy Kubuś.
    Ja dopiero za tydzień w środę mam połówkowe i diabetologa w Białymstoku, a już mi dzisiaj się śniło, że błądziłam po mieście i nie dotarłam do żadnego z lekarzy 🤦

siesiepy lubi tę wiadomość

A teraz serca mam dwa
    My little bejb ❤️
    21.08 - 0,29cm z bijącym ❤️
    09.10 - 7,68 cm little 👦🏻🩵

preg.png

Synek 👦🏻2015
    Córeczka 👧🏻 2016
    Synek 👱🏻‍♂️ 2018
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa22 wrote:
    Jestem po badaniu połówkowym, niestety torbiele nadal są, na serduszku stwierdziła Protosystoliczna TR, czyli niedomykalność ścianki trójdzielnej, jedynie co mi lekarz powiedział” do obserwacji” na pytanie co może to znaczyć cokolwiek to tylko” do obserwacji” za 4 tyg mam przyjść dopiero na echo serca płodu… cały dzień przepłakałam nie mam ochoty z nikim nawet na rozmowy, mówienie partnera że mam się nie martwić nic mi nie dają załamałam się szczerze mówiąc.. wiem że powinnam niestresowa się uspokoić nie płakać ale nie umiem, nawet nie potrafię się dziś cieszyć z potwierdzenia płci dziecka bo tylko płaczę i łzy lecą
    Bardzo Ci współczuję stresu. Szczególnie, że przyczyniła się też do tego postawa lekarza - bo myślę, że mógł coś więcej wyjaśnić, spróbować uspokoić. Rozumiem, że to trudne, masz prawo czuć się źle i nie chcieć z nikim rozmawiać.
    Ale - ponieważ ja zupełnie nie wiem, na czym ta diagnoza polega, wpisałam w Google. Wyczytałam, ze większości przypadków jest to coś, co jest odwracalne, co jest łagodne i o czym większość ludzi nawet nie ma pojęcia, że ma.
    Myślę, że gdyby lekarz zauważył poważny, groźny stan, to skierowałby Cię na dalszą diagnostykę już teraz (nie za 4 tygodnie), a nie kazał tylko obserwować.
    Może chociaż to Cię trochę uspokoi. 🩷

2023
    07. (39+3) Ninka! 💖✨

age.png

2024
    12. cb 💔 poronienie samoistne

2025
    28.07. 11 dpo bHcg 14,24 prog 32,7 ng/ml
    30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
    01.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
    04.08. bHcg 647,05 (⬆️120,6%)
    11.08. (5+2) Jest 🫧 w macicy! GS 0,97 cm
    21.08. (6+5) 0,52 cm 🍤z💖
    05.09. (8+6) 2,02 cm 🧸
    03.10. (12+6) 7,2 cm synka? 🩵
    07.10. (13+3) I prenatalne ✨ 8,3 cm 🧸
    30.10. (16+5) 198 g chłopaczka 💙
    28.11. (20+6)
    03.12. (21+4) Połówkowe 🩺
    _preg.png_
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96, siesiepy gratuluję dobrych wieści 🩷🩵

2023
    07. (39+3) Ninka! 💖✨

age.png

2024
    12. cb 💔 poronienie samoistne

2025
    28.07. 11 dpo bHcg 14,24 prog 32,7 ng/ml
    30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
    01.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
    04.08. bHcg 647,05 (⬆️120,6%)
    11.08. (5+2) Jest 🫧 w macicy! GS 0,97 cm
    21.08. (6+5) 0,52 cm 🍤z💖
    05.09. (8+6) 2,02 cm 🧸
    03.10. (12+6) 7,2 cm synka? 🩵
    07.10. (13+3) I prenatalne ✨ 8,3 cm 🧸
    30.10. (16+5) 198 g chłopaczka 💙
    28.11. (20+6)
    03.12. (21+4) Połówkowe 🩺
    _preg.png_
‹‹ 240 241 242 243 244
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ